【题目】I got invited to go with some friends to a game at another school. A senior will be driving us, and I think she’s a good driver, but it’s someone my parents don’t know. I want to tell my parents where I’m going, but what if I ask and they say “no”? I’ll end up wishing I never mentioned it and just went ahead and did it anyway.
If you want more privileges, it’s best to build a track record of honesty and trust. Letting a parent know where you’re going is always a good idea.
You may worry that telling your parents puts you at risk of getting “no” for an answer. But there’s a good chance your parents might be OK with you going. If you go but don’t tell them, you risk losing something more important — your parents’ trust.
Parents who find out their kids did something behind their backs may be less likely to give permission to do things in the future. When trust is broken like this, parents wonder if teens are trying to hide something — and what they imagine can be far worse than the reality.
Before you talk to your parents about the game, think about which approach will help them feel most comfortable with giving you more freedom. Maybe they’d like to meet the person driving or talk to friends who have driven with her in the past. If your parents have questions or hesitate about letting you go, find out what their worries are and then do your best to answer them.
【1】From Paragraph 1 we know that the writer _________.
A. appears nervous B. feels confused
C. looks worried D. seems discouraged
【2】What is the best way to get parents’ permission according to the passage?
A. To get more privileges from them.
B. To risk gaining their permission.
C. To keep off the track of reality.
D. To be honest and win their trust.
【3】What does the writer really want to tell us?
A. Which effective approach to use.
B. How to deal with strict parents.
C. How to win over parents.
D. How to get freedom from parents.
【4】Who do you think the passage is intended for?
A. Parents. B. Friends. C. Drivers. D. Teenagers.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】D
【解析】
试题分析:本文是一篇科教类的文章,主要针对青少年讲述了,如何取得父母地信任,青少年应该诚实的告诉事情并且获得父母的信任,这样父母才会相信你,并且有良好的沟通关系相互之间。
【1】B细节理解题。根据文中,I want to tell my parents where I’m going, but what if I ask and they say “no”? I’ll end up wishing I never mentioned it and just went ahead and did it anyway,可知他想要告诉他的父母可是又怕得到不同意的答案,于是无论怎样就这么前去了,内心有矛盾困惑,故选B。
【2】D细节理解题。根据文中第二段,If you want more privileges, it’s best to build a track record of honesty and trust. Letting a par ent know where you’re going is always a good idea,可知让爸妈知道你去哪里了并且取得他们的信任这点很重要,故选D。
【3】C主旨大意题。根据上下文内容可知,本文主要讲述了出去玩的时候,想要父母同意应该怎么做,需要诚实的告诉他们并且取得他们的信任,故选C。
【4】D推理判断题。根据文中,When trust is broken like this, parents wonder if teens are trying to hide something — and what they imagine can be far worse than the reality,可知这篇文章是写给青少年如何建立与父母之间的信任,故选D。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】After her husband had gone to work,Mrs.Richards send her children to school and went upstairs to her bedroom.She was too excited to do any housework that morning.
In the evening she would go to a fancy dress party with her husband.She wanted to dress up as a ghost and as she had made her costume the night before,she was impatient to try it on.Though the costume consisted only of a sheet,it was really splendid.After putting it on,She went downstairs to find out whether it would be comfortable to wear.
Just as Mrs.Richards was entering the dining-room,there was a knock on the front door.She knew it must be the baker.She had told him to come straight in if ever she failed to open the door and to leave the bread on the table.Not wanting to frighten the poor man,she quickly hid in the smell store-room under the stair.She heard the front door opened and heavy footsteps in the hall.Suddenly the door of the store-room was opened and in came a man.Mrs.Richards realized it must be the man from the Electricity Board who had come to read the meter.She tried to explain the situation,saying "It's only me." but it was too late,the man let out a cry and jumped back several paces.When Mrs.Richards walked towards him,he fled,losing the door heavily behind him.
【1】The reason for Mrs.Richards' excitement that day was that .
A. she was to attend an evening party B. she had sent her children to school
C. she wouldn't do any housework that morning D. she had made a special costume the night before
【2】Mrs.Richards went downstairs with the costume on so as to .
A. frighten the person who was knocking on the door B. find out if she had finished the costume
C. made sure that the costume fitted her well D. receive the bread and do some cooking
【3】The man who was knocking at the door was .
A. a baker B. an electricity man C. a thief D. her husband
【4】What did the man do after he knocked on the front door?
A. He entered just as Mrs.Richards had told him to.
B. He did not do anything as Mrs.Richards had expected him to.
C. He went straight in so as to find Mrs.Richards.
D. He stepped directly towards the meter.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有l0处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从笫11处起)不计分。
My parents and I made a tour to Xi’an last summer holiday. Instead of having a travel agency arranging our transportation and accommodation, we booked the train tickets and hotel rooms on the Internet by us. During our tour in Xi’an, we went to many places of interests and took lots of photos, learned about the history of Xi’an. No tourists would miss the local food in Xi’an, so would we. We enjoyed the typically local food, it tasted more delicious than we had expected. Hardly had I returned than I shared the photos and experiences for my classmates. The trip to Xi’an has been such happy memory to me that I will never forget it.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The first time I went abroad was when I went to London. It was in the summer holidays about five or six years ago and I went with my friends. 【1】 , so we decided to travel by coach. We left at five in the morning and the journey to London took about sixteen hours.
We stayed in London for three days, in a youth hotel not far from the centre. 【2】 . The beds were not very comfortable and the bedroom was very small but it had a wonderful view overlooking the Thames.
【3】 . First, we went to see all the famous sites: Big Ben, Piccadilly Circus, and Buckingham Palace. Then we went shopping in Oxford Street. On the last day my friends and I went to Camden market. You can buy all kinds of jewelry and clothes there. 【4】 . It was really sunny in the afternoon, so we went to watch a football game. Unfortunately, I think the ring fell out of my pocket during the game, and I had to buy another one.
【5】 , although the youth hotel was not perfect. Next time, I will stay at the Ritz but I will never feel as excited as I did that first time.
A. I really enjoyed visiting London
B. I bought a silver ring for my sister
C. We were all very excited on the coach
D. The plane and train were quite expensive
E. While we were in London we walked a lot
F. My friends and I had a big room on the top floor
G. I’ve been back to London several times since then
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填人适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
How can we do something for the environment? A Dutchman will tell you.
Tommy Kleyn is an 【1】 (art) from Rotterdam, the Netherlands. Last year on his way to ' work, he would pass by a river bank where rubbish 【2】 _(collect). Seeing it, he made up his
mind to start to pick up the rubbish. 【3】 he spent 30 minutes every day filling one garbage bag with rubbish,【4】 (post) the pictures onto his Facebook , he got some help 【5】 .his friends. On his Facebook page, Tommy said, "Take 30 minutes out of your day 【6】 (fill)a trash bag with litter. It really makes a difference and you will be amazed at 【7】 good you feel afterwards."
Now Kleyn is receiving 【8】 (photo) and stories of people beginning to clean their waterways from places as far as Taiwan, China. And back along the river bank, Kleyn, gets a reward【9】 (expect) birds start nesting at the river~ bank he 【10】 (clean).
Every day is an Earth Day. What can you do for our planet'?
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】The history students hoped to compare the ________(文明) of ancient China and Japan.
【2】What a ________(巧合)!I wasn't expecting to see you here.
【3】Animals can become unusually ________(好斗的) when they are upset by a sudden environmental change.
【4】The company has been ________(转变) from a family business to a multimillionpound operation.
【5】________(担着) with the necessities, we made it convenient for our travel.
【6】Everyone in my office likes Smith, because he is very ________(灵活的) in dealing with relations.
【7】The heating system in the hotel has an __________(自动的) temperature control.
【8】It's __________(不合法的) to read other people's private letters without their permission.
【9】It's a pity that there were only more than one hundred ________(幸存者) in the earthquake that happened in Lushan country.
【10】In nature,there are lots of violent ______(现象) which man is still unable to deal with.
【11】Countless people have made great ______(贡献) to the development of our nation.
【12】Large quantities of money were ________(捐助) to the drought-hit areas in the south of China in the spring of 2010.
【13】There are three ________ (候选人) standing in the election of the director.
【14】Interest is the best teacher, so a lack of interest is a(n) ________ (保证) of failure.
【15】A number of ________ (潜在的) buyers have expressed interest in the company and placed an order for some of its products.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】“When can I get a cell phone?” The answer is when your parents think you need one, though many kids seem to be getting them around age 12 or 13. Some younger kids may have them because their parents see it as a matter of safety and convenience. For example, a kid can call mom and dad when sports practice is over. And a cell phone can give kids almost instant access(快捷通道) to their parents if something goes wrong or they need help. It can give parents quick access to their kids so they can check on them and make sure they’re OK.
If you do get a cell phone, make some rules with your parents, such as how many minutes you’re allowed to spend on the phone, when you can use your phone, when the phone must be turned off, and what you will do if someone calls you too often, and so on.
You’ll also have to learn to take care of the phone in your life. Keep it charged(充电) and store it in the safe place so it doesn’t get lost. And whatever you do, don’t use it in the bathroom. I know someone who dropped her phone in the toilet!
【1】Parents buy cell phones for their kids because ___________.
A. they think it is necessary
B. they think their kids are old enough
C. they have asked the author for advice
D. they want to follow their kids wherever they are.
【2】The author of the passage ___________.
A. wants to describe how children use cell phones
B. knows nothing about when children can have a cell phone
C. may have done a survey on kids using cell phones
D. has been a teacher for many years
【3】Which of the following is true?
A. It is too young for kids of 12 or 13 to get a cell phone.
B. A cell phone is useful for kids and their parents.
C. The author is against the idea of kids to have cell phones.
D. Most kids are considering having cell phones.
【4】Who is the passage most probably written by?
A. Parents who have bought phones for their kids.
B. Someone who does cell phone business.
C. A teacher who cares most about school safety.
D. Someone who works for children’s education.
【5】Which might not be a rule for kids with a cell phone?
A. Keep it on all the time.
B. Make a call if something goes wrong.
C. Don’t use it in the bathroom.
D. Take care not to lose it.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The earthquake in Japan _______ the tsunami, three days after which a baby was magically found alive while her village _______ in ruins.
A. led to; laid B. led to; lay C. resulted in; lain D. resulted from; lied
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】I _________ (真诚地)hope that you recover health quickly after the operation.
【2】Please sit __________(直)and listen to me carefully.
【3】None of us were late. We all arrived there on s____________.
【4】The woman i__________ in the accident should be given first aid immediately.
【5】We must follow the __________(原则)that education should be fair to everyone.
【6】Of the six people on the plane that crashed, only one __________(幸存).
【7】They must have an _________(智力)test before taking the job.
【8】He has ____________(承认)that he did not finish his homework.
【9】He ___________(假装)to have known the fact which he heard for the first time.
【10】I would a____________ it if you give me a hand.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com