分析 由全文,可知本文主要讨论了基因技术在现实社会中的应用,比如人们可以利用它来治疗癌症和心脏病等,可以节省大量的钱财,有益于经济,同时还可以使得人类长寿,并且它还可以治疗一些遗传病等等.
解答 8.细节理解题.根据第二段第一句中的"cancer and heart disease"可知这两大杀手指的是癌症和心脏病.故选C.
9.段落大意题.从第三段的第二句"Some families,with the English imperial family being a good example,have hereditary(遗传性的) diseases."和第五句"But gene technology can solve this problem perfectly."可知,这一段主要介绍了基因技术可以治疗遗传病的情况.故选C.
10.细节理解题.由第三段的最后一句"Scientists just need to find the wrong gene and correct it,and a healthy child will be born."可知利用基因技术治疗遗传病的主要方法是找出错误的基因然后纠正它.故选B.
11.主旨大意题.由全文,可知本文主要讨论了基因技术在现实社会中的应用,比如人们可以利用它来治疗癌症和心脏病等,可以节省大量的钱财,有益于经济,同时还可以使得人类长寿,并且它还可以治疗一些遗传病等等.故选A.
点评 本文是一个科教类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.
科目:高中英语 来源: 题型:听力题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:听力题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:听力题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:听力题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
| Set a certain bedtime and rising time A certain bedtime and rising time can help you build up your body clocks.Set a bedtime which is good and natural for you.Don't change your bedtime and rising time on weekends |
| Avoid exciting activities just before sleeping Exciting activities get your thoughts running.At the same time,if you make tomorrow's plan or read an exciting story before turning off the light,it doesn't give you enough time to relax before you try to sleep. |
| Keep the bedroom for sleeping only It's a bad habit for you to use your bedroom as a place to eat,watch TV,read,talk on the phone,or discuss important matters with your family members.Break that habit to get better sleep. Don't go to bed too early Your body usually lets you sleep only the number of hours it needs.You should decide how many hours you must sleep in order not to experience daytime sleepiness. |
| Take a warm shower before your bedtime A twenty-minute warm shower at a temperature of about 45-50not only is a great relax at day's end,but also raises your body temperature by several degrees.The coming drop in temperature of your body will naturally make you feel sleepy. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:听力题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:听力题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com