精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
3.Zach Bonner knows just how far trying can get you.Earlier this month the eleven-year-old completed his biggest charity project to date.He walked almost two thousand kilometers from his home in Florida to Washington D.C.to raise money for homeless children in America.
He called his project"From My House to the White House."He carried a message to President Obama and lawmakers.He asked for help for the homeless children in the United States.The walk raised tens of thousands of dollars for Zach's cause.
His mother says Zach has always enjoyed community service work.She says it began when Hurricane Charley hit Florida in 2004.Zach decided to help victims by walking around his area with his little red wagon collecting and giving out bottles of water.He got the nickname"Little Red Wagon Boy."
Now,"Little Red Wagon"is the name of Zach's foundation.It has raised money for playgrounds and shelters for homeless children.Zach also gives out thousands of backpacks.He fills each"Zachpac"with a toy,personal cleaning supplies,socks,sewing supplies,a first-aid kit and food.
Zach has won many awards,met several presidents and been on television.But that is not why he wants to help people.Zach Bonner says if you have a good heart you have to use it.And,he says,charity work is a lot of fun.
Eighteen-year-old Christina Johnson and her older sister Geneva started their project,"Bring It On,"in the Bronx area of New York City in 2004.They wanted to improve the place where they lived.The area was so dangerous their parents would not let them play outside.
The girls started a program to empower children in their community."Bring It On"organizes environmental"jams"to clean up waste in the area.The group also holds classes and talks on health,leadership,how to set up small businesses and other issues."Bring It On"receives money and other support from local businesses and other sponsors.

33.Zach Bonner's foundation was started toD.
A.ask President Obama and lawmakers for help
B.win awards and appear on television
C.have a lot of fun
D.raise money for homeless children
34.What does the fifth paragraph mainly talk about?C
A.Many of Zach's awards.
B.Zach's act of kindness.
C.Zach's attitude toward his work.
D.Zach's charity project.
35.From the passage,it can be inferred thatB.
A."Little Red Wagon"and"Bring It On"are the nicknames of youths
B.young people are taking an active part in volunteering in the United States
C.Zach is one of the homeless children in the United States
D.Christina Johnson and Geneva are making efforts to raise money.

分析 本文是一篇人物故事类阅读,11岁的扎克博纳在本月早早地完成了他最大的慈善项目计划,他走了将近二千公里从佛罗里达的家中到美国华盛顿为了给无家可归的孩子筹集资金.本文以此展开谈论,主要讲述了扎克博纳志愿慈善工作的事迹.

解答 33.答案:D.细节理解题.根据"He walked almost two thousand kilometers from his home in Florida to Washington D.C.to raise money for homeless children in America."可知,扎克博纳的初衷是为无家可归的孩子筹集资金.故选D.
34.答案:C.段落大意题.根据第五段内容,尤其是"Zach Bonner says if you have a good heart you have to use it.And,he says,charity work is a lot of fun."可知,本段主要介绍了Zach对自己工作的态度.故选C.
35.答案:B.推理判断题.根据全文内容,Zach的事迹以及"Eighteen-year-old Christina Johnson and her older sister Geneva started their project"可推测出,美国的年轻人在志愿服务方面积极地参与.故选B.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及推理判断题,段落大意题,细节理解题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

13.留神那个戴黑帽的高个子男人.
Watch out for the tall man in a black hat.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.就风景来说,杭州是一个值得参观的地方.(in terms of,deserve)In terms of scenery,Hangzhou is a place which/that deserves visiting/to be visited.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.最近我们班就垃圾食品是否对人的皮肤有害展开了一次讨论.(harm n.)Recently our class have/has had a discussion on whether junk food does harm to a person's skin.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

18.They began to regret purchasingsuch a big house.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.The right to vote is one of the most fundamentalrights of any democratic (民主的)society.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

15."世界读书日(每年的4月23日)",假定你是李华,你的加拿大网友Peter成立一个网上"读书俱乐部",邀请世界各地中学生参加.假定你对读书特感兴趣,希望加入该俱乐部,请用英文写一封自荐信,要点如下:
1.你对此事情的看法,并表达积极参加的愿望;
2.陈述自己的有利条件,如痴迷于读书,中英文阅读和写作能力强等;
3.若成为会员,会给其他会员提供更多帮助并使自己读更多的书.
注意:1.不要逐词逐句地翻译;
2.为使语句连贯,可以适当增加细节;
3.词数100左右.开头和结尾已给出,不计入总数.
Dear Peter,
I'm Li Hua.I'd like to join your"Reading Club"on the Internet.…
   _______________________________________________________________________
 Please consider my request,and I'm looking forward to your early reply.
                                                Yours sincerely,
                                                 Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

12.Americans use the term"college students"to mean students either in colleges or universities.Not only that,Americans almost never say"going off to university"or"when I was in university."That sounds British.(26)F
(27)DBoth offer undergraduate degrees in the arts and s ciences,for example.And both can help prepare young people to earn a living.
But many colleges do not offer graduate studies.Another difference is that universities are generally bigger.(28)BAnother place of higher education,especially in technical areas,is an institute,like the Massachusetts Institute of Technology.Yet even an institute of technology can offer a wide choice of programs and activities.
Modern universities developed from those of Europ e in the Middle Ages.The word"university"came from the Latin universities,describing a group of people organized for a common purpose.(29)GIn England,colleges were formed to provide students with places to li ve.Usually each group was studying the same thing.So college came to mean an area of study.
The first American universities divided their studies into a number of areas and called each one a college.This is still true.(30)AFor example,Harvard College is the undergraduate part of Harvard University.
 
A.A college can also be a part of a university.
B.They offer more programs and do more research.
C.There are more universities than colleges in the USA.
D.Colleges and universities have many things in common.
E.Universities and colleges offer students different opportunities.
F.Instead,they say"going off to college"or"when I was in college."
G."College"came from collegium,a Latin word with a similar meaning.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

13.An Englishman:a Frenchman and a Russian were discussing happiness."Happiness,"said the Englishman,"Happiness is when you return home tired after work,yet find your slippers(拖鞋) warming by the fire."
"You English have no romance,"said the Frenchman."Happiness is when you go on a business trip,find a pretty girl who entertains you-then afterwards you part without regrets."
"You are both wrong,"said the Russian."True happiness is when you are at home in bed and at 4a.m.,you hear a hammering at the door and outside stand the secret police,who say to you,‘Ivan Ivanovitch,you are under arrest',and you say,‘Sorry,Ivanovitch lives next door.'"

29.The meaning of the Russian's words is thatC.
A.he would like to have a good sleep at night  
B.he will feel happy if his neighbour is arrested
C.he thinks it happiness to feel safe   
D.he will feel afraid if anyone knocks at his door at night
30.The best title for this story is"A"
A.The Difference in Happiness   
B.How to Get Happiness
C.The Definition of Happiness    
D.The Importance of Happiness.

查看答案和解析>>

同步练习册答案