精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】In modern society there is a great deal of argument about competition. Some value it highly,believing that it is responsible for social progress and prosperity.Others say that competition is bad;that it sets one person against another;that it leads to unfriendly relationship between people.

I have taught many children who held the belief that their self worth relied (依赖)on how well they performed at tennis and other skills.For them,playing well and winning are often life and death affairs. In their single minded pursuit(追求)of success, the development, of many other human qualities is sadly forgotten.

However,while some seem to be lost in die desire to succeed,others take an opposite attitude.In a culture which values only die winner and pays no attention to the ordinary players,they strongly blame competition. Among the most vocal are youngsters who have suffered under competitive pressures from their parents or society. Teaching these young people,I often observe in them a desire to fail. They seem to seek failure by not trying to win or achieve success. By not trying,they always have an excuse:“I may have lost,but it doesn’t matter because I really didn’t try.”What is not usually admitted by themselves is the belief that if they had really tried and lost,that would mean a lot. Such a loss would be a measure of their worth. Clearly,this belief is the same as that of the true competitors who try to prove themselves. Both are based on the mistaken belief that one’s self respect relies on how well one performs in comparison with others. Both are afraid of not being valued. Only as this basic and often troublesome fear begins to dissolve(缓解) can we discover a new meaning in competition.

【1】What does this passage mainly talk about?

A. Opinions about competition are different among people.

B. Competition helps to set up self-respect.

C. Competition is harmful to personal quality development.

D. Failures are necessary experiences in competition.

【2】Why do some people favor competition according to the passage?

A. It builds up a sense of duty.

B. It pushes society forward.

C. It improves personal abilities.

D. It encourages individual efforts.

【3】What is the similar belief of the true competitors and those with a “desire to fail”?

A. One’s success in competition needs great efforts.

B. One’s worth lies in his performance compared with others.

C. One’s achievement is determined by his particular skills.

D. One’s success is based on how hard he has tried.

【4】Which point of view may the author agree to?

A. Every effort should be paid back.

B. Competition should be paid back.

C. Fear of failure should be removed in competition.

D. Winning should be a life-and-death matter.

【答案】

【1】A

【2】B

【3】B

【4】C

【解析】

试题分析:本文论述的是关于竞争的争论。作者认为这个基本的和棘手的恐惧开始缓解,我们能找到一种新的竞争的定义.

【1】A主旨大意题。根据文章第一段In modern society there is a great deal of argument about competition. Some value it highly,believing that it is responsible for social progress and prosperity.Others say that competition is bad;that it sets one person against another;that it leads to unfriendly relationship between people. 在现代社会,有许多关于竞争的争论. 有一些人相信这是对社会进步和繁荣的负责;另一些人认为竞争是有害的,因为这会让一个人去对抗另一个人,更会导致人们不友好的关系.

【2】B细节理解题。根据第一段第二句Some value it highly,believing that it is responsible for social progress and prosperity. 有一些人相信这是对社会进步和繁荣的负责。故选B。

【3】B细节理解题。根据最后一段倒数第二、三句Such a loss would be a measure of their worth. Clearly,this belief is the same as that of the true competitors who try to prove themselves. Both are based on the mistaken belief that one’s self respect relies on how well one performs in comparison with others. Both are afraid of not being valued. 一些失败是很好的判定自己价值的措施. 清楚的是, 这个信念真正的竞争对手会试图证明自己.两者都会有一个错误的认识,这个认识是他们要对比对手的完成的情况.两者都害怕自己的价值不能体现. 故选B。

【4】C细节理解题。根据最后一段最后一句Only as this basic and often troublesome fear begins to dissolve(缓解) can we discover a new meaning in competition.这个基本的和棘手的恐惧开始缓解,我们能找到一种新的竞争的定义. 故选C。

【名师点拨】

通常细节题的正确选项有以下特征:

1、对原文句子中的关键词进行替换。把原文中的一些词换成意义相近的词,成为正确选项。

2、词性或者语态的变化。把原文中的一些词变换一下词性,或者改变原文句子的语态,给考生制造障碍。

3、语言简化。把原文中的复杂语言现象进行简化,成为正确答案。

4、正话反说。把原文中的意思反过来表达而成为正确选项(适用于寻找错误选项的题目)。

细节理解题。根据第一段第二句Some value it highly,believing that it is responsible for social progress and prosperity. 有一些人相信这是对社会进步和繁荣的负责。故选B。B选项It pushes society forward.和文章中it is responsible for social progress and prosperity.是表达了相同的意思。如果抓住了这一点,就很容易找到答案。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。(温馨提示:选E答案时,请涂AB; 选F答案时,请涂CD,G请涂ABCD)

There are times in life when things don’t go as expected. Perhaps an important project of yours ended up in failure. Or you got laid off from your job. Whatever it is, it might make you depressed. But you need to get things back under control. You need to keep moving forward. 【1】 . In this way, you can face the situation with a positive attitude. How to Feel Better?Here are some tips to make yourself feel better when you’re depressed:

1. Calm down

Before anything else, calm yourself down. Don’t panic.2 . You can only apply the tips below if you are calm.

2. 3

When you’re depressed, it’s easy to fall into a cycle of negative thoughts, which makes things look worse than they actually are. It’s important that you break this cycle so that you don’t become a victim of your own thoughts. You may read spiritual texts, motivational books, or inspiring quotes. You may also listen to positive tapes.

3. Remember good things

Our minds tend to focus on the negative and not the positive.4 . Remember the good things in your life. Remember the good people around you.

4. Forgive

Sometimes one reason you feel bad is because you don’t forgive. Perhaps you had made mistakes in the past and you blamed yourself for it. You need to forgive yourself. Or perhaps someone mistreated you. 5 . I know it’s easier said than done, but as Mahatma Gandhi said: The weak can never forgive. Forgiveness /span>is the attribute of the strong.

So let us all be strong.

A. You apologized for it.

B. You need to forgive them.

C. You need to make yourself feel better.

D. Close your eyes and take a deep breath.

E. But you should direct your mind to the positive.

F. Feed your mind with positive thoughts.

G. Say something positive.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Humans and animals have always lived together. For example, many people have dogs in1homes. Dogs2bevery affectionate animals. They are also very sensitive to the feelings of the people with3they live, and it seems quite natural4(have) them in our houses.5all the many different types of dogs come from one species of animal, the grey wolf. These wild animals came into villages 12,000 years ago,6(look) for food. People found that wolves could help in the7(day) struggle for survival by guarding their homes and8(hunt) wildlife to kill and eat. In some very cold parts of Northern Canada, the skin of very old dogs is still used9warm clothes. Dogs are useful and many people love them—that is why they10(call) “ man’s best friend”.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】How to say in a good mood

It’s typical to feel your mood starting to become bad.If you want to be able to stay in a good mood,then you have to form these habits that will keep you feeling happy.

1.Don't take love for granted.

If you're lucky enough to have a special someone,then you should make your time together meaningful.1 Make time to spend time with your special someone.Being around your loved one has been proven to make people happier.

2.Get regular exercise.

Regular exercise is one of the most important habits that you need to form.2You can go running three times a week and walk the other four.Just make sure to be as active as you can every day.

3.Spend time with your friends.

3Of course,don’t always hang out with friends when you have a free moment.Make sure you do make time to see friends at least once or twice a week,if you can.

4.Get enough sleep.

4One of the easiest ways to stay in a good mood is to be well-rested.Waling up feeling full of energy will make you feel much more ready to face the day and much more excited about everything ahead of you.

5.5

If you want to stay in a good mood,then you have to make sure that you eat three healthy and diverse meals every day.Start off with a healthy breakfast and don't skip this meal no matter what things happen.Have light snacks throughout the day,like yogurt or fruit,to keep you energetic.

A.Have a healthy eating schedule.

B.Make sure that you sleep for 7-8 hours a day.

C.Do begin with a healthy breakfast in the morning.

D.Hanging out with friends will keep you feeling alive.

E.Don't stop doing the things you love with the person you love.

F.However,you don’t have to do the same boring old thing every day.

G.Once you start exercising,do the same sports at the regular time every day.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

There is an English saying:“____【1】_.” Until recently, few people took the saying seriously.Now, however, doctors have begun to look into laughter and the effects it has on the human body.___【2】___.

Tests were carried out to study the effects of laughter on the body.People watched funny films while doctors checked their hearts, blood pressure, breathing and muscles.It was found that laughter has similar effects to physical exercise._【3】__.If laughter exercises the body, it must be beneficial.

Other tests have shown that laughter appears to be able to reduce the effect of pain on the body.In one experiment doctors produced pain in groups of students who listened to different radio programs.The group that tolerated(忍耐) the pain for the longest time was the group which listened to a funny program._【4】___.

__【5】___.They have found that even if their patients do not really feel like laughing, making them smile is enough to produce beneficial effects similar to those caused by laughter.

A.Laughter can prolong one’s life.

B.As a result of these discoveries, some doctors in the United States now hold laughter clinics in which they help to improve their patients’ condition by encouraging them to laugh.

C.The reason why laughter can reduce pain seems to be that it helps to produce a kind of chemicals in the brain which diminish both stress and pain.

D.It increases blood pressure, the heart beating and breathing; it also works several groups of muscles in the face, the stomach and even the feet.

E.Although laughter helps cure the disease, doctors still can not put this theory into clinic practice.

F.Laughter is the best medicine.

G.They have found that laughter really can improve people’s health

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】在2015年1月9号上体育课时,高二(1)班的李英不小心摔伤,一位名叫李刚的同学立刻把她送到了校医院。作为校报记者请你就此写一则英文新闻发表在校报英文版上。

注意:1.词数100左右;

2.可适当增加细节,以使行文连贯。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Self-confidence does not necessarily imply a belief in one's ability to succeed. For instance, one may be at a particular sport or activity, but remain "confident", simply because one does not a great deal of emphasis on the result of the activity. When one does not always think of negative results, one can be more "self-confident" because one is far less about failure or the of others following potential failure. One is then more likely to focus on the actual situation, which means that enjoyment and success in that situation is also more probable. Belief in one's abilities to perform an activity comes successful experience and may add to a general sense of self-confidence. Studies have also found a between high levels of confidence and wages. , those who self-report they were confident earlier in schooling earned better wages and were promoted more quickly over the life course.

1A. good B. experienced C. poor D. surprised

2A. make B. lay C. play D. take

3A. talking B. asking C. worrying D. learning

4A. respect B. disapproval C. envy D. dishonesty

5A. through B. to C. towards D. before

6A.difference B. link C. similarity D. distance

7A. Alternatively B. Immediately C.Sharply D. Seemingly

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】写作一(满分15分)

请结合材料,按要求用英文写作。

A friend of mine said,“I really miss the days when the sky was blue and the river was clear.”

要求:1.就此材料发表你的看法;

2.紧扣材料,有明确的观点;

3.词数不少于6o;

4.在答题卡上作答。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

某期中学生报的热点话题专栏讨论的主题是上大学是高中生的唯一选择吗?你班同学就此话题进行了热烈讨论。请用英语给该专栏的编辑写一封信,介绍讨论结果,并发表你的个人意见。

要点:

1.结果:75%左右的学生认为应该上大学;15%左右的学生认为不必上大学;10%左右的学生认为无所谓。

2.观点:(1)上大学能够增长知识、提高素养、利于择业;

(2)大学的学费昂贵,毕业后就业困难;

(3)成功的路千万条,不一定非要上大学。

注意: 1.信的开头已给出,但不计入总词数;

2.词数:120左右。

Dear Editor,

The students in our class had a discussion about whether the only way for senior high students to succeed is to go to college. ________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Yours sincerely

Li Hua

查看答案和解析>>

同步练习册答案