【题目】What problems do you have with your study? Do you want to improve the way you study? Do you feel nervous before a test? Many students say that a lack of concentration is their biggest problem. It seriously affects their ability to study, so do their test results. __【1】_
Study Techniques
You should always study in the same place. You shouldn’t sit in a position that you use for another purpose. __【2】_ Don’t watch TV while you are studying. Experts warn that your concentration may be reduced by 50 percent if you attempt to study in this way. Always try to have a white wall in front of you, so there is nothing to distract you. Before sitting down to study, gather together all the equipment you need. Apart from your textbooks, pens, pencils and knives, make sure you have a dictionary.
_【3】__ Finish one thing before beginning another. If you need a break, get up and walk around for a few minutes, but try not to telephone a friend or have something to eat.
Test-taking Skills
All your hard work will be for nothing if you are too nervous to take your test. Getting plenty of rest is very important. This means: do not study all night before your test! It is a better idea to have a long-term study plan. Try to make a timetable for your study which lasts for a few months.
__【4】__ Doing some form of exercise every day will also improve your concentration. Eat healthy food too.
When you arrive in the examination room, find your seat and sit down. Breathe slowly and deeply. Check the time on the clock during the test, but not too often. __【5】__
A. Above all, take no notice of everyone else and give the test paper your undivided attention.
B. Your eyes will become tired if you try to read a text which is on a flat surface.
C. If so, use these tips to help you.
D. Be realistic and don’t try to complete too much in one study period.
E. For example, when you sit on a sofa to study, your brain will think it is time to relax.
F. You will have enough energy to deal with your study and exams by eating healthy diet.
G. Exercise is a great way to reduce pressure.
【答案】
【1】C
【2】E
【3】D
【4】G
【5】A
【解析】
试题分析:注意力不集中既影响学习能力又影响考试成绩,作者就怎样集中注意力给了我们一些建议。
【1】C 考查对上下文的理解和推理判断能力。上文讲学习考试中遇到的具体问题,尤其是注意力不集中影响学习能力和考试成绩。这是提出问题,C项“如果这样,下面建议会帮助你。”引出下文的解决方法,承上启下,故选C。
【2】E 考查对上下文的理解和推理判断能力。上句讲要选择合适的学习地点,目的是学习不是其他。E项“如果你坐在沙发上学习,大脑就会认为该休息了。”是对上句的具体解释,故选E。
【3】D 考查对上下文的理解和推理判断能力。下文讲完成一件事再开始另一件,不要同时做几件事。D项“现实一些,不要在同一学习阶段完成太多。”与下文一致,故选D。
【4】G 考查对上下文的理解和推理判断能力。下句讲锻炼可以提高注意力,G项也讲锻炼能缓解压力,与本段意思一致,故选G。
【5】A 考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲考试时集中注意力的具体做法,A项“不要注意别人只注意自己的试卷就可以了。”符合本段内容,故选A。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The word “ungelivable”, based on Chinese, which has become a big hit online very quickly, ___________ a message that Chinese can also serve as an addition to English vocabulary.
A. acknowledges B. assesses
C. declares D. conveys
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】In the UK, what impressed me most was the student activity, ________ I got lots of information.
【2】The days are gone ________ we can freely breathe the fresh air when we go out to have a walk.
【3】We will be shown around the city: schools, museums, and some other places, ________ other visitors seldom go.
【4】It was an exciting moment for these football fans this year, ________ for the first time in years their team won the World Cup.
【5】Sales director is a position ________ communication ability is just as important as sales.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假设你是李华,正在中国一所高中读高二,七月份你将去美国留学读高三。Tom是你的美国朋友,你希望能够提前了解美国高中生的生活,以便更好地适应美国学习和生活。请根据以下要点给Tom写一封电子邮件:
1.询问Tom美国学生的高三学习和生活;
2.谈谈美国学生的课外活动;
3.向Tom了解美国高中生应该具有的素质。
注意:1.词数:100左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯。
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】It’s not uncommon to see someone who is homeless or down on their luck asking people who are walking by for spare change. I had seen【1】same woman in need several times, I recently approached her and introduced【2】(I) to her and asked her if I could get her anything【3】(eat). She said she was okay, but was trying to save up for dinner.
I don’t feel comfortable when giving money to 【4】 (stranger). People fear that when you give money to someone in need, they will use it for drugs or alcohol or something else【5】we may not think right. I didn’t give anything to the woman that time.
I felt bad after【6】(meet)with her because I didn’t help her that time. Yesterday, I saw her again. I decided to go to the nearby grocery store and got her a grocery gift card and dropped by to give it to her, along with a bundle of fresh yellow tulips(郁金香). I chatted【7】(brief)with her and she 【8】(move)by the gesture.
We may not be able to help every person in need【9】our own, but if we can help one person from time to time, we can really make a 【10】(different) in our world.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】—So you think I was lying to you yesterday?
—________. That’s not what I mean.
A. You are asking for it
B. Don’t get me wrong
C. You name it
D. Don’t count your chickens until they are hatched
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】One day two young men are walking in a big forest. One is fat , and the other is thin.” We are good friends. We must help each other. If we meet any beast(野兽), I’ll help you,” the thin man says. “I’ll help you, too,” the fat one says. They walk on. After a while they hear a great noise. It is a big bear. It is coming this way.
The two young men run away quickly. One of them climbs up a tree, and hides among the leaves. He forgets all about his friend. What about the fat one? He is too fat to climb up a tree. So he throws himself on the ground, closes his eyes, and pretends(假装) to be dead. “ The bear will think I’m dead,” he thinks to himself.
Soon the bear comes up to the fat man, and even puts its nose to his mouth and ears. The fat man holds his breath.
The bear thinks he is dead, so it goes away, because bears never touch the dead. The man in the tree comes down. With a smile he asks his friend, “ The bear puts its nose so close to your ears. What does it say to you?”
The friend answers, “ The bear says, ‘ Don’t trust your friend. He runs away from you when you need his help most.”
【1】What is the best title of this passage?
A. A friend in need is a friend indeed
B. Two friends in the forest
C. Don’t trust(相信) your friend
D. An unlucky day in a big forest
【2】What do you know about the bear according to the passage?
A. The bear is waiting for the two friends.
B. The bear isn’t hungry at all at that time.
C. The bear does tell the fat one something he can understand.
D. The bear doesn’t like to eat something dead.
【3】What does the thin man do in this passage?
A. He breaks his promise.
B. He fails to climb up the tree.
C. He cares much about his friend.
D. He also knows what the bear says.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】I was driving from Harrisburg to Lewisburg last night, a distance of about eighty miles. It was late. Several times I got stuck behind a slow-moving truck on a narrow road with a solid white line on my left, and I was clinching (紧握)my fists with impatience.
At one point along an open highway, I came to a crossroads with the traffic light. I was alone on the road by now, but as I approached the light, it turned red and I braked to stop. I looked left, right and behind me. Nothing. Not a car, no suggestion of headlights, but there I sat, waiting for the light to change, the only human being for at least a mile in any direction.
I started wondering why I refused to run the light. I was not afraid of being arrested,because there were obviously no police around, and there certainly would have been no danger in going through it.
Much later that night, the question of why I'd stopped for that light came back to me. I think I stopped because it's part of an agreement we all have with each other. It's not only the law, but it's an agreement we have, and we trust each other to honor it: we don't go through red lights.
It's amazing that we ever trust each other to do the right thing, isn't it? And we do, too. Trust is our first tendency. We have to make a deliberate decision to mistrust someone or to be suspicious or skeptical. Those attitudes don't come naturally to us.
It's a very good thing too,because the whole structure of our society depends on mutual trust, not distrust. This whole thing around us would fall apart if we didn't trust each other most of the time. We do what we say we'll do; we show up when we say we'11 show up;we deliver when we say we'll deliver;and we pay when we say we'11 pay. We trust each other in these matters, and when we don't do what we've promised, it's far from the normal. It happens often that we don't act in good faith and in a trustworthy manner, but we still consider it unusual, and we're angry or disappointed with those badly-behaved people. Anyway I was so proud of myself for stopping for the red light that night.
【1】Why did the author feel impatient while driving?
A. Because he had already driven for a long time.
B. Because it was too far away from his destination.
C. Because he could not overpass a truck on a narrow road.
D. Because something urgent happened in his family.
【2】The author stopped at the traffic light because ________.
A. there were passers-by crossing the road
B. some policemen were on duty just at that point
C. there was potential danger
D. the trust between people influenced the author
【3】What would happen if people didn't trust each other in most cases?
A. The social system would be thrown into disorder.
B. All the things would run normally.
C. The social traditions would be abandoned.
D. Strict rules and laws would be made.
【4】What is the theme of the passage?
A. A bird in hand is worth two in the bush.
B. Mutual Trust is the best policy.
C. Actions speak louder than words.
D. Among the blind the one-eyed is the king.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华, 是校报的英语小记者。最近,你校组织开展“创建绿色校园”活动。请你针对这一活动,以“Building a Green Campus”为题写一篇报道,内容包括:
1.创建绿色校园的意义
2.一些校园浪费的现象
3.建绿色校园的建议并发出倡议
注意:1.词数120左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯。
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com