Bees add an estimated eighteen billion dollars a year to the value of American crops. They pollinate (授粉) flowers that become fruits, nuts and vegetables. But, in recent years, honeybee colonies in the United States and Europe have been shrinking. Scientists have proposed different theories to explain what is known as colony collapse disorder.
New research suggests that a commonly used group of insecticide(杀虫剂)could cause bees to have a hard time finding their way back to their hive. The new re?search looks at the use of pesticides called neonicotin-oids. They were first used in the 1990s. They are now put on the seeds of many major crops around the world. 丁he seedlings absorb the chemicals as they grow. That means farmers do not need to spray a whole field. In?stead there is a little bit of insecticide inside each plant― including the pollen(花粉)and the nectar(花蜜)that the bees want. There is not enough pesticide to kill them. But the new research in the journal Science says it may harm them anyway.
Researchers stuck microchips to the backs of the bees. These chips recorded the bees' movements as they came and went from their hive. The scientists fed some bees sugar water with a low dose of a neonicotinoid. The study found that these bees were about twice as likely not to return as other bees.
Dave Goulson at the University of Stirling in Britain worked on another study published in Science. He says the pesticides could help explain why bumblebee popula?tions are also decreasing.
Bayer CropScience makes neonicotinoid pesticides. The company's spokesman Jack Boyne disputed the findings. He also notes that researchers are studying other factors that could affect the bees' population. These include parasites? diseases and stress caused by transporting beehives to farms. Some European countries have banned the pesti?cides. And there are growing calls to ban them in the Unit?ed States as well.
1. The underlined word"shrinking"in Paragraph 1 most
probably means "
A. increasing B. decreasing
C. disappearing D. continuing
2. Why were microchips tied to the backs of the bees?
A. To record how much honey the bees produce.
B. To test how the bees react to the microchips.
C. To find if the insecticide affects the bees' popula?tion.
D. To keep track of the bees' movements.
3. It can be inferred from the last paragraph that
A. the pesticides have been forbidden to use in all European countries
B. Bayer CropScience agrees that the pesticides af?fect the bees' population
C. transporting beehives to farms can surely have an effect on bees
D. the use of pesticides is likely to be banned in more countries
4. What does the passage mainly talk about?
A. The relationship between pesticides and bees.
B. Honeybee colony collapse disorder.
C. New findings about the reduction of bees.
D. Pesticides that kill bees must be banned.
【文章大意】本文是一篇科普说明文。最新研究表明杀虫剂的使用是导致蜜蜂数量减少的罪魁祸首。
B词义猜测题。根据本句中转折连词"But…"和下文的col?ony collapse disorder可知,蜜蜂对美国的农作物有重要作用, 但是最近几年蜜蜂蜂群数量一直在下降,故选B项。
C 细节理解题。根据第三段中的"These chips recorded the bees' movements as they came and went from their hive."可推
知,这样做的主要目的是记录蜜蜂往返于蜂房的活动规律,从而进一步推断杀虫剂是否影响其活动规律,影响其数量。故
选C项。
D推理判断题。根据最后一段的内容可知,欧洲一些国家已经禁止使用杀虫剂,美国禁用杀虫剂的呼声也越来越高,因此可推知可能会有更多的国家禁用杀虫剂。故选D项。
C主旨大意题。本文是一篇科普说明文,主要说的是最新研究发现蜜蜂蜂群近年数量下降,故选C项
题目来源:加加练高考英语小题综合加大题滚动新课标全国卷地区专用 > 训练52 阅读理解(史地自然型)+阅读理解(文化教育型)+阅读填空
科目:高中英语 来源: 题型:
选词填空
give away protect cut down forecast process
1. To keep healthy, he has decided to__________________ on coffee and cigarettes,
and have a balanced diet.
2. Don't mention that at the beginning of the story, or it may____________________
the shocking ending.
3. We took our umbrellas with us when we went out in order to_________________
us from a heavy rain.
4. You should try to be patient, Tracy. Learning a language is a slow_____________
______ . It takes time, you know.
5. As we all know, it is difficult for us to____________________ the future.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
阅读理解
A
Here's something you don't see every day―a runaway horse and a zebra on the street of Staten Island. The two escaped from a petting zoo, where they had perhaps got tired of too many unpleasant children before running away.
When they were running in the Travis neighbourhood on Wednesday morning, they were filmed(拍摄)by Zachary Osher. He is the owner of Metropolitan Drape and Blind. Osher shared his video with the Staten Island Advocate.
The witness watched the unusual event accidentally, first spotting the odd couple out the window of his store at 9 : 20 am. He ran outside with his phone to get a picture. He told Yahoo News on the phone, " The horse was leading the zebra. Everywhere the horse would turn, the zebra would follow." Osher was amazed at the sight,saying, "I couldn't figure out what it was―a zebra. A horse maybe, but a zebra? Where did the zebra come from?" He added that he only learned later from reporters that a petting zoo was nearby.
The pair ran around in the parking lot, running back towards Osher, which was when he got his chance to film them with his digital camera. Osher added that he tried to stop them so that they wouldn't run into the street, but they did so anyway , and narrowly missed being hit by a car. Far behind them were two men in blue jump suits and hats and they were trying to get them.
The story ends with the safe capture of the two escapees, who were re?turned to the petting zoo up the street, according to The Nexv York Times. Undoubtedly, the two fleet-footed troublemakers are planning their next adventure.
1. The writer thinks that the horse and the zebra escaped probably because
A. they were treated badly by workers in the petting zoo
B. they were interested in the life outside the petting zoo
C. they could no longer stand the unpleasant children
D. they could no longer bear the hard work in the petting zoo
2. Why did Zachary Osher run out with his phone?
A. To make a movie about the two animals.
B. To take a picture of the two animals.
C. To get in touch with the petting zoo.
D. To call people to work for Yahoo Neivs.
3. How did Zachary Osher feel when he saw the zebra?
A. Shocked. B. Frightened. C. Touched. D. Sad.
4. Which of the following statements is TRUE according to Paragraph 4?
A. Osher drove the horse and the zebra to the street.
B. The horse and the zebra were almost hit by a car.
C. Osher didn't follow the horse or the zebra to the street.
D. Nobody tried to catch the horse and the zebra on the street.
5. What would be the best title of the passage?
A. A horse and a zebra caused a car accident
B. A horse and a zebra took a walk on the street
C. A horse and a zebra escaped from a petting zoo
D. A horse and a zebra were sent to a petting zoo
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
4.不要把垃圾扔掉了,如果可能的话,回收利用。
Don't throw away the garbage, and, ______________________, recycle.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
5. The next thing he saw was smoke ___________________ (rise) from behind the house.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
2.The family were all concerned__________________ my safety when the accident happened then.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【高考话题】学校生活【写作素材】
1. 李康在考试中表现很好,换句话说.他成功地考上了远离家乡的高中。
2. 他发现高中生活与初中生活完全不同。学校也比原来的大三倍。
3. 但是他逐渐适应了,并积极参加各种活动。
4. 另外,一位姓李的英语老师给他留下了深刻的
印象。
5. 他现在希望将来成为一名英语老师。
【连句成篇】可选用in other words, but, what's more等将以上句子连成一篇50词左右的英语短文。
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com