精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
2.FOR thousands of years,Stonehenge has confused visitors with a seemingly unanswerable question:Why would anyone carry so many huge stones across Britain and put them in a ring?It seems even stranger when you think of the fact that it was done by prehistoric people working without modern technology,not even a wheel.
Stonehenge has started endless debates over the centuries.Experts have said at different times that it was a temple,a calendar (日历) or a graveyard (墓地).
Yet"all the ideas to date could be mistaken,"said Julian Spalding,a famous art critic (评论家) and former director of some of the UK's leading museums."We've been looking at Stonehenge the wrong way:from the earth,which is very much a 20th century viewpoint,"he told The Guardian.
Spalding has put forward a new theory about Stonehenge in his latest book,Realisation:From Seeing to Understanding."The current theories about Stonehenge are based on looking across the ground,which is a modern idea,"he writes in his new book.He told The Guardian that in ancient times,spiritual ceremonies didn't happen on the ground.Prehistoric people believed that in this way they could get closer to the heavens.So Spalding says that"rituals (仪式) at Stonehenge were performed in the same way-not among the stones,but on top of them,"reported The Washington Post.
He re-imagines a scene in his book,explaining how the mysterious site was used:Stonehenge held up a large,circular platform (平台).It was a raised altar (圣坛) reached by stairs,and thousands of people might have worshipped (祈祷) there.
To support his theory,Spalding lists examples from ancient civilizations worldwide.In China,Peru and Turkey,such sacred (神圣的) monuments (遗迹) were built high up,whether on man-made or natural sites.In an interview with The Washington Post,Spalding said the wood that would have been used for the platform had long since rotted away (腐烂),leaving only the stone pillars (柱子) that supported it behind.
So far scholars have had"a fair degree of skepticism (怀疑)"about these ideas,according to The Huffington Post.Sir Barry Cunliffe,prehistorian and Oxford University archaeology (考古学) professor,said:"He could be right,but I know of no evidence to support it…There are a large number of stone circles around the country which clearly didn't have a platform on top.So why should Stonehenge?"
32.What is the article mainly about?B
A.The history of Stonehenge.
B.A new theory about Stonehenge.
C.Why Stonehenge has started endless debates over the centuries.
D.How Stonehenge is different from other ancient civilizations.
33.According to Spalding's theory,StonehengeC.
A.was a prehistoric calendar           
B.should be looked at from the earth
C.was a raised altar for worship        
D.was simply a natural site
34.How does Spalding support his theory about Stonehenge?D
A.By raising questions.
B.By providing related figures.
C.By quoting other experts'research.
D.By giving examples from other civilizations.
35.We can infer from the article that Cunliffe isD Spalding's theory.
A.supportive of   
B.amazed at    
C.worried about   
D.doubtful about.

分析 数年来对于巨石阵有许多的争论,Julian Spalding提出一种新的理论;

解答 32.B 考查主旨大意.通过第四段Spalding has put forward a new theory about Stonehenge in his latest book.关于巨石阵有许多的争论,专家们提出一种新的理论,故选B项.
33.C 考查细节理解题.根据第五段提到It was a raised altar (圣坛) reached by stairs,and thousands of people might have worshipped (祈祷) there.可知这是个举行祈祷的圣坛,故选C项.
34.D 考查细节理解题.根据倒数第二段提到To support his theory,Spalding lists examples from ancient civilizations worldwide.可知为了支持他的理论,以古代文明为例,故选D项.
35.D 考查推理判断题.根据最后一段提到He could be right,but I know of no evidence to support it他可能是正确的但我知道没有证据来支持这一看法,故选D项.

点评 本文是一个科教类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

12.文中共有10处语言错误,每句中最多两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在此处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一个横线,并在其下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从十一处起)不计分.
When I was a child,I spent more than ten years learn the violin.Therefore,I couldn't understand"real music".After I graduated at high school,a friend of mine suggsted that we started to learn the guitar because we all thought it was cool.I will never forget the day on that we went to buy guitars in the guitar store.There I saw a guitar player playing the guitar,which I really enjoyed.He became my the first guitar teacher.It took me such a long time choose a guitar among several wonderful model.Now the guitar is the most importantly part of my life and I practice it every day.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

13.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增删或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词;
删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉;
修改:在错的词下面画一条横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从11处起)不计分.
As we all know,travelling can be an excited experience.Let me give you some advices that you have to pay attention.You can find out more about your destination by surf the Internet before you set out.You needn't take too many cash.Since it can be very convenient to pay in cash,using cheques is much more reliable.In additional,it will be wise of you to take an umbrella in case of it should rain.And if you are to travel abroad,you'd better understand the culture and diversity.Keep this in mind that being polite in foreign countries can help you had a wonderful trip.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.吸引人的 adj.attractive.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Early one morning,more than a hundred years ago,an American inventor called Elias Howe finally fell asleep.He had been working all night on the design of a sewing machine but he had run into a very difficult problem:It seemed impossible to get the thread to run smoothly around the needle.
Though he was tired,Howe slept badly.He turned and turned.Then he had a dream.He dreamt that he had been caught by terrible savages whose king wanted to kill him and eat him unless he could build a perfect sewing machine.When he tried to do so,Howe ran into the same problem as before.The thread kept getting caught around the needle.The king flew into the cage and ordered his soldiers to kill Howe.They came up towards him with their spears raised.But suddenly the inventor noticed something.There was a hole in the tip of each spear.The inventor awoke from the dream,realizing that he had just found the answer to the problem.Instead of trying to get the thread to run around the needle,he should make it run through a small hole in the center of the needle.This was the simple idea that finally made Howe design and build the first really practiced sewing machine.
Elias Howe was not the only one in finding the answer to his problem in this way.
Thomas Edison,the inventor of the electric light,said his best ideas came into him in dreams.So did the great physicist Albert Einstein.Charlotte Bronte also drew in her dreams in writing Jane Eyre.
To know the value of dreams,you have to understand what happens when you are asleep.Even then,a part of your mind is still working.This unconscious(无意识的),but still active part understands your experiences and goes to work on the problems you have had during the day.It stores all sorts of   information that you may have forgotten or never have really noticed.It is only when you fall asleep that this part of the brain can send messages to the part you use when you are awake.However,the unconscious part acts in a special way.It uses strange images which the conscious part may not understand at first.This is why dreams are sometimes called"secret messages to ourselves".
29According to the passage,Elias Howe wasC.
A.the first person we know of who solved problems in his sleep
B.much more hard-working than other inventors
C.the first person to design a sewing machine that really worked
D.the only person at the time who knew the value of dreams
30.The problem Howe was trying to solve wasD.
A.what kind of thread to use
B.how to design a needle which would not break
C.where to put the needle
D.how to prevent the thread from getting caught around the needle
31.Thomas Edison is spoken of becauseB.
A.he also tried to invent a sewing machine
B.he got some of his ideas from dreams
C.he was one of Howe's best friends
D.he also had difficulty in falling asleep
32.Dreams are sometimes called"secret messages to ourselves"becauseA.
A.strange images are used to communicate ideas
B.images which have no meaning are used
C.we can never understand the real meaning
D.only specially trained people can understand them.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

7.The food we eat seems to have profound effects on our health.Although science has made big steps in making food more fit to eat,it has,at the same time,made much food unfit to eat.Some research has shown that perhaps eighty percent of human illness is related to food and forty percent of cancer is related to food as well.That food is related to illness is not a new discovery.In 1945,some researchers realized that things commonly used to keep color in meat and other food additives (添加剂) caused cancer.
Yet,these additives remain in our food,and it is difficult to know which things on the wrappings (包装) of food are helpful or harmful.The additives we eat are not all so direct.Farmers often give penicillin (青霉素) to their animals,and because of this,penicillin had been found in the milk of cows.Sometimes similar things are supplied to animals not for their health,but just to make a profit (利润).
The farmers are simply trying to fatten the animals in order to get higher price on the market.Although some countries have tried to control such things,the practice continues.
25.The best title for this passage isA.
A.Cancer and Health  
B.Food and Illness
C.Food and Culture  
D.Food and Health
26.According to this passage,we can knowA.
A.perhaps most of human illness is caused by what we eat
B.perhaps most kinds of cancer are related to what people eat
C.cancer was discovered in 1945
D.science has made food unfit to eat
27.Things that are used to keep colors in meat areD.
A.harmful  
B.useless  
C.helpless  
D.dangerous
28.The underlined word"this"in Paragraph 2most probably refers toC.
A.farmer     
B.beef and poultry         
C.penicillin
D.the fact that farmers often give penicillin to their animals.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.I must make anapology (apologize) to him for not going to his party.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.Theadvances(进步) in science and technology have brought people a lot of convenience.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.The speaker said that he was feeling highlyhonored(给予荣誉)as one of the guests invited to the press conference.

查看答案和解析>>

同步练习册答案