【题目】The influence of America is increasing in my country. Spanish people drink Coca Cola, wear blue jeans, watch Hollywood movies, listen to American music, and eat fast food, and they do these things every day.
I think that American movies are a good way to spread American culture because people are often influenced by what they see in the movies. Most of the programs and documentaries (纪录片) we watch on TV are from America, and most of the movies we go to see are made in Hollywood.
In the last few years, the government has tried to protect the Spanish movies. Now, in our cinemas, at least twenty percent of the movies which are shown must be from Spain or from other countries in Europe.
American culture is a part of Spanish life now. It’s certain that many things from America are as much a part of people’s lives as Spanish things. For example, Coca Cola is as familiar to everybody as any typical Spanish product. I’ve known about Coca Cola for my whole life.
However, it’s different with Western fast food. For example, I don’t think McDonald’s is as successful in Spain as it is in other countries. In my opinion, one of the reasons may be the lifestyle of the Spanish people. The Spanish people normally eat at home.
On the other hand, maybe McDonald’s hamburgers will eventually replace the famous Spanish tapas. It’s true that in every city in Spain you can find a McDonald’s, and it is more popular among the Spanish children than among the adults. In any case, it’s obvious that American culture is becoming more and more a part of our lives every day.
【1】From the first paragraph we can know that ____.
A. the influence of America on Spain can be found everywhere
B. most Spanish people don’t like to listen to their own music
C. fast food spreads from Spain to the United States
D. some Spanish actors go to America to improve their acting skills
【2】 What plays an important part in the spreading of American culture in Spain?
A. American novels. B. Hollywood movies.
C. McDonald’s. D. American music.
【3】 Why did the government set some rules for the films shown in Spain?
A. To protect foreign culture in Spain.
B. To earn more money from Spanish films.
C. To limit the number of foreign movies.
D. To unite the European Community.
【4】What do you think Spanish tapas (in the last paragraph)might be?
A. The name of a drink. B. The name of a restaurant.
C. A clothing brand. D. A certain kind of food.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】D
【解析】
试题分析:本文是一篇历史文,美国对我的家乡西班牙有很大的影响,美国人的饮食习惯、穿衣习惯和生活方式都极大的影响了西班牙人。
【1】A推理判断题。根据一段Spanish people drink Coca Cola, wear blue jeans, watch Hollywood movies, listen to American music, and eat fast food, and they do these things every day. 美国影响了西班牙的方方面面,故选A。
【2】B细节理解题。根据第二段 Most of the programs and documentaries we watch on TV are from America, and most of the movies we go to see are made in Hollywood.可知大多数人都看好莱坞电影,影响最大,选B。
【3】C细节理解题。根据第三段内容 the government has tried to protect the Spanish movies.可知有些政府希望减少别国的电影来保护自己的电影业,故选C。
【4】D推理判断题。文章末段提到maybe McDonald’s hamburgers will eventually replace the famous Spanish tapas,Spanish tapas应该和McDonald’s hamburgers是同一种东西,都是吃的,故选D。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】D
Once when I was facing a decision that involved high risk, I went to a friend. He looked at me for a moment, and then wrote a sentence containing the best advice I’ve ever had: Be bold and brave — and mighty (强大的) forces will come to your aid.
Those words made me see clearly that when I had fallen short in the past, it was seldom because I had tried and failed. It was usually because I had let fear of failure stop me from trying at all. On the other hand, whenever I had plunged into deep water, forced by courage or circumstance, I had always been able to swim until I got my feet on the ground again.
Boldness means a decision to_______________And there is nothing mysterious about the mighty forces. They are potential powers we possess: energy, skill, sound judgment, creative ideas — even physical strength greater than most of us realize.
Admittedly, those mighty forces are spiritual ones. But they are more important than physical ones. A college classmate of mine, Tim, was an excellent football player, even though he weighed much less than the average player. “In one game I suddenly found myself confronting a huge player, who had nothing but me between him and our goal line,” said Tim. “I was so frightened that I closed my eyes and desperately threw myself at that guy like a bullet(子弹) — and stopped him cold.”
Boldness — a willingness to extend yourself to the extreme—is not one that can be acquired overnight. But it can be taught to children and developed in adults. Confidence builds up. Surely, there will be setbacks (挫折) and disappointments in life; boldness in itself is no guarantee of success. But the person who tries to do something and fails is a lot better off than the person who tries to do nothing and succeeds.
So, always try to live a little bit beyond your abilities—and you’ll find your abilities are greater than you ever dreamed.
【1】【1】Why was the author sometimes unable to reach his goal in the past?
A. He faced huge risks.
B. He lacked mighty forces.
C. Fear prevented him from trying.
D. Failure blocked his way to success.
【2】【2】What is the implied meaning of the underlined part?
A. Swallow more than you can digest.
B. Act slightly above your abilities.
C. Develop more mysterious powers.
D. Learn to make creative decisions.
【3】【3】What was especially important for Tim’s successful defense in the football game?
A. His physical strength.
B. His basic skill.
C. His real fear.
D. His spiritual force.
【4】【4】What can be learned from Paragraph 5?
A. Confidence grows more rapidly in adults.
B. Trying without success is meaningless.
C. Repeated failure creates a better life.
D. Boldness can be gained little by little.
【5】【5】What is the author’s purpose in writing this passage?
A. To encourage people to be courageous.
B. To advise people to build up physical power.
C. To tell people the ways to guarantee success.
D. To recommend people to develop more abilities.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】It was __【1】__ (freeze) cold as I was waiting at a bus stop in my hunt for a job. The bus had just pulled __【2】_ when a young woman walked up to the stop. She had on a T-shirt and slippers. When we talked she told me she lost her job and had no family in the area. I __【3】_ (dig) into my purse and took out $ 5 so she could get something to eat. I then took off my jacket and gave it to her. After I got on the bus, that was _【4】__the miracle(奇迹)of spreading kindness happened. I stepped up to pay _【5】__ fare and the bus driver told me in a big smile that it was on him. A lady called me __【6】__ to her seat and said, “What can I do for you to give back 【7】_ I just saw?” I said_【8】_ (joke) a job would be nice. The lady said she had an assistant position vacant (空着) in her company and wanted me to meet the manager. _【9】__ turned out that the lady was _【10】__ (heading) of HR at this company. I went in for the interview and started working there. I never expected to get so much back in return!
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Every year seals would crowd ashore in Farne Island and give birth to their pups. Between early October and early December, 1,500 seal pups will be born. Almost half of them will not make it past the first three weeks of life.
“The pups have to stay out of the water for the first three weeks, when they have their white coat, which is not very waterproof,” explains the warden (监察员),who spends nine months on the Island.
“But when you’re born in November on a rock in the North Sea, it’s a tough start to life,” he said. Storms often wash young pups into the water. And occasionally, young, inexperienced mothers abandon their pups and head out to sea.
“We lost 41% last year,” said David Steel, the National Trust’s head warden on the Farne Islands. “Mother Nature certainly keeps them in check.”
Despite the early challenges for every newborn seal, the population is healthily and slowly and steadily growing. There are almost 4,000 seals on a set of islands, which is named a Special Area of Conservation(SAC), meaning it is protected under EU regulations. This successful human safeguarding of the seals’ habitat is huge turnaround(转机).
Just a few decades ago, the seal population was deliberately_____The animals used to be thought of as a threat to local fish stocks. During the late 1960s and 1970s, thousands of seals were shot in a cull(剔除)that aimed to protect the local fishing industry. According to the National Trust, between 1962 and 1983 approximately 2,000 adult females and 3,000 pups were shot.
But, as the fishing industry collapsed, it was gradually replaced by tourism. Today, several companies use fishing boats to take groups of people to visit the islands and admire the scenery, seabirds and, of course, the seals that make their homes in this bleakly beautiful place.
【1】In the first three weeks after they were born, almost half of the seal pups _______.
A. would be abandoned by their mothers
B. would be protected by the wardens
C. couldn’t live independently
D. would die mostly in the sea water.
【2】According to David Steel, death of so many pups________.
A. is a normal and natural phenomenon
B. is mainly caused by farmers’ killing
C. can be prevented efficiently by man
D. will be controlled by Mother Nature
【3】The underlined word “decimate” in Paragraph 6 is closest in meaning to ____.
A. increase B. kill C. reduce D. control
【4】What’s the best title for the passage?
A. The Beautiful Farne Island
B. A Tough Beginning
C. How to Protect Grey Seals
D. Tourism or Fishing Industry
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Nowadays,the ice bucket challenge is among the【1】(hot)news of a11.It is an activity【2】(hold)by an American charity organization.It not only helps the sick people to get the money to heal their disease,but also makes moie and more people aware【3】the disease,so that they can give more care to the patients,
Ice bucket challenge is like the epidemic(流行病),【4】becomes popular around the world very 【5】(quick).The starter holds the activity,【6】(hope)people can experience the ALS patients’pain.In the activity,people need to pour the ice water down from their heads,and then propose another three people.They can either choose to accept the challenge【7】donate 100 dollars,or do the both.
The ALS makes people’s muscles become hard.It is hard for the patients to move.Stephen Hocking is one of the【8】(suffer).Ice bucket challenge is【9】great success.Until now,a big donation【10】(receive).
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】I was on my way to the Taiyetos Mountains. The sun was setting when my car 【1】(break) down near a remote and poor village. Cursing my misfortune, I was wondering where I was going to spend the night when I realized that the villagers who had gathered around me were arguing as to 【2】 should have the honor of receiving me【3】a guest in their house. Finally, I accepted the offer of an old woman who lived alone in a little house. While she was getting me【4】(settle) into a tiny but clean room, the head of the village was tying up his horse to my car to pull it to【5】small town some 20 kilometres away【6】there was a garage.
I had noticed three hens running free in my hostess’s courtyard and that night one of them ended up in a dish on my table.【7】villagers brought me goat's cheese and honey. We drank together and talked【8】 (merry) till far into the night.
When the time came for me to say goodbye to my friends in the village, I wanted to reward the old woman 【9】the trouble I had caused【10】 .
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
请你修改下面的文章。文中共有10处语法错误。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
3.按照格式要求改错,否则将不得分。
Hello, Peter. I’m very grateful for your concern about my coming exam. To tell you truth, I have been busy prepare for the exam recently. Some classmates are feeling real stressed due to the exam, but I don’t take them so serious. I always learn in a relaxed mood and I’m making a great progress. Now that I had tried my best, it doesn’t matter much to me what the result is.
In my opinion, we should keep a good balance among our study, rest or exercise. I believe we can be succeeded if we prepare for the exam in a proper way.
I’d appreciate it if you could give me some good advices.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面对话, 在空白处填入适当的内容(不多于2个单词)或括号内单词的正确形式。
W:Where are you going to spend your holiday this year, Bob?
M:We may go abroad ,__【1】_I'm not so sure.
W:What do you mean?
M:Well, my wife's talking about Egypt recently. She may want to go there. I'd like to go there,_【2】__.
W:Yes, it's an interesting country_【3】__(see).
M: But we can't make up__【4】_minds yet. You know, a roundtrip ticket to Egypt costs a lot.
W:But you may go by sea.
M:You're right. It's__【5】__(cheap), isn't it?
W:You may save at least half of the money if you go by ship.
M:But don't you think it would take__【6】__long time and…
W:But you can enjoy the scene of the sea and the__【7】_(rise) sun.
M:Yes, I'll tell my wife.
W:You'll definitely enjoy__【8】__, I'm sure.
M:Don't be so sure. We may not go__【9】__.
W:You always hesitate at everything.
M:It's not my fault, you know. My wife always worries too much.
W:Like what?
M:Well...Who is going to look after the house? Who is going to look after the garden? And who is going to look after the pets? We have these__【10】__(problem) every year. And in the end we stay at home and look after everything.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】12-year-old Robert Looks Twice appears to be the typical all-American boy. He is the quarterback of his school’s football team, student council president and one of the top students in his class.
But he hasn’t forgotten his Lakota Sioux root. Unlike most children on the reservation (居留地), he keeps his hair long, a symbol of strength, and he performs at powwows (祈祷仪式), traditionally known as wacipis, where he is a champion of the traditional Lakota dance. Robert was inspired to start dancing by his grandfather, John Tail, who had a small role in the famous film about Indian Amercans, Dances with Wolves. Six years ago, John passed away, and Robert wears little wolves on his clothes in his memory.
We are told that his last name, “ Looks Twice”, came about because his ancestors were cautious and always took a second look.
Robert lives in a trailer (拖车) with his grandmother, uncle and eight other cousins. When he gives us a tour, the trailer is falling apart. “ It is getting ready to cave in (坍塌),” says Robert about the kitchen floor. The family also put trash bags on the ceiling, because it’s leaking. “ When it rains it gets all my shirts wet,” he says of another leak in his bedroom. Often the electricity goes off and the family have to use the burners on the stove to heat the house.
This kind of poverty is typical of the reservation. The reservation is the third poorest county in America, and Robert’s community, Manderson, is known for its high crime rate. But despite all the temptations (诱惑) of drugs and alcohol around him, Robert remain focused on being the first person in his family to go to college and then a very big dream.
“ I want to be the first Native American President,” Robert said. “ I want to build better houses and clean up the reservation, because it’s bad. Get people off the drugs and alcohol and spend that money on their children. Build a better school and playground. Try to get a mall down here to help people get work.”
【1】What can we learn from Robert’s experience?
A. Everyone should persist in chasing their dreams.
B. The poor can get more help from others.
C. It is never too late to study.
D. It is necessary for everyone to go to college.
【2】Unlike Robert, what do most children on the reservation do?
A. They dance like their ancestors.
B. They don’t worship their grandfather.
C. They keep their hair short.
D. They have Lakota Sioux roots.
【3】What does Robert do, even though he is living in terrible conditions?
A. He helps people get off drugs and alcohol.
B. He helps people get work by getting a mall.
C. He keeps working toward his dream.
D. He is beginning to build a better house.
【4】Why is Robert said to be a typical American boy?
A. He like traveling.
B. He has a higher position in his family.
C. He wants to be the first Native American President.
D. He is excellent in all respects.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com