【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Mail lay scattered across the kitchen table. I couldn't put off sorting through it any longer. I checked the envelopes, putting aside the ones addressed to my husband.
It had been over three years since Bob had died. To friends and family it looked like I had moved past the worst of my sorrow. I took care of my house, socialized and kept up with community. On the outside everything appeared to be normal. But inside I was anything but I worried I would never get better, never be myself again. They say sorrow has no set time limit, but I was so tired of feeling empty and hopeless. My sorrow was sharp and fresh as ever. It was like a wall of pressure in my chest, pressing my heart.
I picked up a piece of Bob's mail and held it out to tear in half, but stopped myself from cutting up the envelope. The letter was from an organization that funded a Haitian orphanage called My Father's House. Its founder, Carol Hawthorne, had given a presentation at our church. Bob and I had donated, and Bob ended up on the mailing list to receive the newsletter (通讯) with updates on the children.
I hadn't read one since Bob died. But just three months before, in January 2012, the country had been hit by a terrible earthquake. In my depressed state, it hadn't even occurred to me to wonder whether the orphanage had survived. I opened the newsletter and was surprised to find out that My Father's House was still standing. Of course now it was more crowded than ever. At the bottom of the page was an announcement about an upcoming trip to visit the orphanage in person. “I should go.” The thought wouldn't leave me. I contacted Carol Hawthorne.“What would I do if I go?” I asked.“Build houses?”
“The Haitian people there are eager to work and they know what they're doing,” said Carol. “What they need are raw materials, and we provide them. We also visit with the children. We go to clinics and schools, pass out supplies. You'll be very busy, I promise!” I reserved a seat but didn't mention it to any of my friends. Just a few weeks later, I was at the airport with seven strangers, waiting to board a plane to Haiti. Even after takeoff I wasn't really sure of what I was doing.
In Haiti we were met by Pastor Ronald Lefranc, the director of My Father's House. We piled into an old school bus and drove over uneven roads full of stones and mud. We passed women shaking under the weight of huge water buckets balanced on their heads. Piles of rubbish scattered across the landscape, and the land was covered with broken tents. Finally we pulled up to the orphanage. A crowd of children—52 in all—rushed up to greet us. I couldn't understand the words of the song they sang in Creole, but with the smiles on their faces I didn't need to. Each child planted a big kiss on my cheek.
Carol and Pastor Ronald led us into the main building. “What are those over there?” I asked, pointing to a collection of thin tents. “Is there not enough room in the building for all the children?”
“We have the room,” said Pastor Ronald. “But many of these children came here after the earthquake. They still don't feel safe sleeping under a roof.”
There was no sign of fear in the playroom inside. I played dolls and other games. Children I'd just met presented me with pictures they'd drawn and letters written in Creole. In the evening the children gathered in the dining room. They took turns reading aloud and then they all joined in song. The words were strange, but the tune sounded familiar.
They'd lost so much, yet were so joyful. In the evening the children gathered in the dining room. One of the older children stood up to speak and then they all joined in song. The words were strange, but the tune sounded familiar. The children settled down. In the silence, a quiet noise began.
(1)During the three years after her husband's death, the writer ________.
A.kept in close touch with friends and neighbors
B.just stayed at her home to take care of her house
C.forgot her unhappiness completely with busy work
D.lived in emptiness and hopelessness due to hardships
(2)What does the underlined part “My Father's House” refer to?
A.An association that fund the research into earthquake in Haiti.
B.An institution where children without parents greet foreigners.
C.An organization that collect money for children without parents.
D.A place where children without parents live and are looked after.
(3)The writer enjoyed herself at ________.
A.driving over the roads
B.viewing the landscape
C.seeing the expressions on children's faces
D.observing water buckets on women's heads
(4)Why did the children love to live in the thin tents?
A.Because they had to make preparations for the newcomers.
B.Because the tents are convenient for drawing in the open.
C.Because the rooms in the building are used to house guests.
D.Because they worried there might be another earthquake.
(5)What can we conclude from the passage?
A.The writer decided to settle down in Haiti at last.
B.The writer overcame her loss by helping others.
C.The writer taught the children to sing in English.
D.The writer picked up Creole during her stay there.
【答案】
(1)A
(2)D
(3)C
(4)D
(5)B
【解析】本文是一篇记叙文,作者讲述了在丈夫去世之后,内心一直很悲伤,但在海地地震后,作者通过帮助海地的儿童们克服了自己的悲伤情绪。
⑴考查推理判断。根据第二段中的”It had been over three years since Bob had died. To friends and family it looked like I had moved past the worst of my sorrow. I took care of my house, socialized and kept up with community.“可知,作者与朋友和邻居都保持联系。故选A。
⑵考查推理判断题。根据第三段中的”Its founder, Carol Hawthorne, had given a presentation at our church. Bob and I had donated, and Bob ended up on the mailing list to receive the newsletter (通讯) with updates on the children.“可知,父亲的房子是供没有父母的孩子在此生活和被照顾的地方。故选D。
⑶考查推理判断。根据第六段中的”A crowd of children—52 in all—rushed up to greet us. I couldn't understand the words of the song they sang in Creole, but with the smiles on their faces I didn't need to. Each child planted a big kiss on my cheek.“可知,作者看到孩子脸上的表情很开心。故选C。
⑷考查细节理解。根据倒数第三段中的”But many of these children came here after the earthquake. They still don't feel safe sleeping under a roof.“可知,他们担忧还有地震,所以更愿意住在薄帐篷里。故选D。
⑸考查推理判断。纵观全文可知,作者通过帮助别人克服了自己内心的悲伤。故选B。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华,已报名参加纽约大学的暑假中美文化交流游学营(Study Tour Camp)。但是寄宿家庭主人突然生病,无法接待你。请给你已回美国的外教注Mr. Smith发一封电子邮件,告诉他所遇到的问题,请求他的帮助,并提出你的要求(至少两条)
注意:1. 词数100左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯;
3. 参考词汇:寄宿家庭host family
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
When Nancy got an emergency call from Seattle Hospital, she knew she has no time to waste getting to her mom’s side. While she pulled over to refuel, she found that she’d left her handbag home. Trapped in a truck stop, she felt totally at loss. However, she had to ask for help. Someone sent her up the road to Jim Oliver’s Smoke House, a restaurant where is known for its generosity. In the parking lot, she broke down, tells her story to the owner, Oliver. He gave her a comforting smile while listening patient. Later, much to her astonish, he handed her $ 200 in cash and offered with her a meal.
When Nancy asked how she could pay him back, Oliver waved him on. “You would have done the same if you were me,” said Oliver.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】It was only after he had read the papers ________ Mr. Gross realized the task before him was extremely difficult to complete.
A.when
B.that
C.which
D.what
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解
When milk arrived on the doorstep
When I was a boy growing up in New Jersey in the 1960s, we had a milkman delivering milk to our doorstep. His name was Mr.Basille. He wore a white cap and drove a white truck. As a 5-year-old boy, I couldn't take my eyes off the coin changer fixed to his belt. He noticed this one day during a delivery and gave me a quarter out of his coin changer.
Of course, he delivered more than milk. There was cheese, eggs and so on. If we needed to change our order, my mother would pen a note-"Please add a bottle of buttermilk next delivery"—and place it in the box along with the empty bottles. And then, the buttermilk would magically appear.
All of this was about more than convenience. There existed a close relationship between families and their milkmen. Mr. Basille even had a key to our house, for those times when it was so cold outside that we put the box indoors, so that the milk wouldn't freeze. And I remember Mr. Basille from time to time taking a break at our kitchen table, having a cup of tea and telling stories about his delivery.
There is sadly no home milk delivery today. Big companies allowed the production of cheaper milk thus making it difficult for milkmen to compete. Besides, milk is for sale everywhere, and it may just not have been practiced to have a delivery service.
Recently, an old milk box in the countryside I saw brought back my childhood memories. I took it home and planted it on the back porch. Every so often my son's friends will ask what it is. So I start telling stories of my boyhood, and of the milkman who brought us friendship along with his milk.
(1)Mr.Basille gave the boy a quarter out of his coin changer ________.
A.to show his magical power
B.to pay for the delivery
C.to please his mother
D.to satisfy his curiosity
(2)What can be inferred from the fact that the milkman had the key to the boy's house?
A.He wanted to have tea there.
B.He was fully trusted by the family.
C.He was treated as a family member.
D.He was a respectable person.
(3)Why does home milk delivery no longer exist?
A.It has been driven out of the market.
B.Nobody wants to be a milkman now.
C.Its service is getting poor.
D.It is forbidden by law.
(4)Why did the author bring back home an old milk box?
A.He planted flowers in it.
B.He wanted to tell interesting stories.
C.He needed it for his milk bottles.
D.He missed the good old days.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。请将答案写在答题卡上相应题号的横线上。每个空格只填1个单词。
Some students get so nervous before a test, they do poorly even if they know the material. Sian Beilock has studied these highly anxious test-takers.
Sian Beilock: “They start worrying about the consequences. They might even start worrying about whether this exam is going to prevent them from getting into the college they want. And when we worry, it actually uses up attention and memory resources. I talk about it as your cognitive horsepower that you could otherwise be using to focus on the exam.”
Professor Beilock and another researcher, Gerardo Ramirez, have developed a possible solution. Just before an exam, highly anxious test-takers spend ten minutes writing about their worries about the test.
Sain Beilock: “What we think happens is when students put it down on paper, they think about the worst that could happen and they reappraise the situation. They might realize it's not as bad as they might think it was before and, in truth, it prevents these thoughts from appearing suddenly when they're actually taking a test.”
The researchers tested the idea on a group of twenty anxious college students. They gave them two short math tests. After the first one, they asked the students to either sit quietly or write about their feelings about the upcoming second test.
The researchers added to the pressure. They told the students that those who did well on the second test would get money. They also told them that their performance would affect other students as part of a team effort.
Professor Beilock says those who sat quietly scored an average of twelve percent worse on the second test. But the students who had written about their fears improved their performance by an average of five percent.
Next, the researchers used younger students in a biology class. They told them before final exams either to write about their feelings or to think about things unrelated to the test.
Professor Beilock says highly anxious students who did the writing got an average grade of B+, compared to a B- for those who did not.
Sain Beilock: “What we showed is that for students who are highly test-anxious, who'd done our writing intervention, all of a sudden there was no relationship between test anxiety and performance. Those students most prone to worry were performing just as well as their classmates who don't normally get nervous in these testing situations.”
But what if students do not have a chance to write about their fears immediately before an exam or presentation? Professor Beilock says students can try it themselves at home or in the library and still improve their performance.
Title: Overcoming test | |
Problem | Some students get nervous before a test, so they can't doeven if they know the material. |
Reason | about the consequences them their attention and memory resources. |
Solution | Write down their worries to the negative thoughts appearing suddenly. |
Results of the researches | College students: with those sitting quietly, students writing about their fears improved their performance. |
Younger students: highly anxious students who did the writing instead of things unrelated to the test got grades. | |
ways to solve the problem | If students have no to write about their fears immediately, they can try it themselves at home or in the library. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解
World Expo 2010 will be held in Shanghai. It will last from May 1st to October 31st, 2010. The Expo site covers a total area of 5.28 km2. It spans(横跨) both sides of the Huangpu River, with 3.93 km2 in Pudong and 1.35 km2 in Puxi. There are five functional zones marked A, B, C, D and E. Each of them has different functions.
Zone A will host the national pavilions(国家馆) of Asian countries except southeast Asian ones.
Zone B will be home to the China Pavilion(中国馆) and Oceania (大洋洲的) countries, Pavilions for International Organizations, Theme Pavilions(主题馆), Expo Centre, and Performance Centre etc.
Zone C will host the national pavilions of European, American and African countries. A large public amusement park will be built at the entrance of this zone.
Zone D is home to Corporate Pavilions(企业馆), the land is one of the original places of modern China's national industry. So some of the old industrial buildings will be kept and renovated(修复) into Expo pavilions.
Zone E will host stand-alone(独立的) Corporate Pavilions, Urban Civilization Pavilion (城市文明馆), and Urban Best Practices Area.
(1)How long will World Expo 2010 last?
A.About four months.
B.About five months.
C.About half a year.
D.About a year.
(2)Which of the following is not true according to the passage?
A.The Expo site covers the area of 5.28 km2.
B.The Expo site spans both sides of Huangpu River.
C.There are five functional zones marked A, B, C, D, and E.
D.All of the five zones have the same functions.
(3)Which zone will be home to the China Pavilion?
A.Zone A
B.Zone B
C.Zone C
D.Zone D
(4)They will build ________ at the entrance of Zone C.
A.a large museum
B.a large public amusement park
C.a theme pavilions
D.a large garden
(5)If you visit Zone D, ________.
A.you can visit Urban Best Practices Area
B.you can know some information of American national industry
C.you can find some Corporate Pavilions
D.you can have the chance to get to know some Oceania countries.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Make Friends
Friendship is a very important human relationship and everyone needs good friends. Good friendship has many benefits. It offers companionship, improves self-worth and promotes (促进) good health. There are times in our lives such as when we have recently moved into a new town, or changed our jobs or schools. Such changes often leave us without a friend. But for many of us the process is difficult and requires courage. Below are some helpful suggestions on how to make and keep friends.
● Associate with (与……交往) others.
The first step to making friends is associating with other people. You can go to public places to meet new people. Besides, you will need to make yourself known by becoming an active member of such places.
● Start a conversation.
Starting a conversation is the second most important step in making new friends. You can always start the conversation. Being able to make small talk is a very useful skill in relating with other people.
●
Choosing friends with common interests is important in building friendship as these interests would always bring you and your friend together. Hanging out (闲逛) will always be a pleasant experience.
● Let it grow.
It is a good thing to stay in touch. However, try not to press your new friend with calls, messages or visits as this would likely wear him or her out and finally you may lose your friend. The best friendships are the ones that grow naturally.
● Enjoy your friendship.
The best way to enjoy your friendship is to allow your friends to be themselves. Try not to change them from who they are to what you want them to be. Become the kind of friend you will want your friend to be to you.
A. Do things together.
B. Be cheerful.
C. Making new friends comes easy for some people.
D. So you will need to give your friend time to respond to you.
E. Do not wait to be spoken to.
F. For a friendship to develop you need to stay in touch.
G. Try not to find fault with your friends.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】According to Global Blue, a tax-free shopping consultancy, Chinese shoppers were said to be the biggest overseas spenders in the year 2013, each customer _________ an average of 1,367 per transaction.
A. spent B. to spend
C. spending D. has spent
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com