【题目】Andy rode slowly on his way to school, day-dreaming about the fishing trip that his father had promised him. He was so busy dreaming about all the fish he would catch that he was unaware of everything else around him.
He rode along until a strange sound drew him to the present. He came to a stop and looked curiously up to the heavens. What he saw shocked and terrified him. A huge swarm of bees filled the sky like a black cloud and the buzzing mass seemed to be heading angrily towards him.
With no time to waste, Andy sped off in the opposite direction, riding furiously—but without knowing how to escape the swarm. With a rapidly beating heart and his legs pumping furiously, he sped down the rough road. As the bees came closer, his panic increased. Andy knew that he was sensitive to bee stings(蜇). The last sting had landed him in hospital—and that was only one bee sting! He had been forced to stay in bed for two whole days. Suddenly, his father’s words came to him. “When you are in a tight situation, don’t panic. Use your brain and think your way out of it.”
On a nearby hill, he could see smoke waving slowly skywards from the chimney of the Nelson family home. “Bees don’t like smoke,” he thought. “They couldn’t get into the house.” Andy raced towards the Nelson house, but the bees were gaining ground. Andy knew he could not reach the house in time. He estimated that the bees would catch up with him soon.
Suddenly, out of the corner of his eyes, he spotted a small dam used by Mr. Nelson to irrigate his vegetable garden. Off his bike and into the cool water he lived, disappearing below the surface and away from the savage insects. After holding his breath for as long as he could, Andy came up for air and noticed the bees had gone. Dragging himself out of the dam, he struggled up the hilly slope and rang the doorbell. Mrs. Nelson took him inside and rang his mother.
“You’ll really need that fishing break to help you recover,” laughed his mother with relief. “Thank goodness you didn’t panic!” But Andy did not hear her. He was dreaming once again of the fish he would catch tomorrow.
【1】Why did Andy fail to notice the swarm of bees earlier?
A. He was riding to school.
B. He was listening to a strange sound.
C. He was going fishing with his father.
D. He was lost in the thought of the fishing trip.
【2】Which of the following is NOT mentioned about the swarm of bees in the passage?
A. They crowded like a black cloud.
B. They shocked and terrified Andy.
C. They tried to attack Andy in a mass.
D. They made Andy stay in hospital for two days.
【3】How did Andy avoid the bees in the end?
A. He rode off in the opposite direction.
B. He asked Mr. Nelson for help.
C. He hid himself under the water.
D. He rushed into the Nelson house.
【4】Which of the following can best describe Andy’s escape from the bees?
A. No pains, no gains.
B. In time of danger, one’s mind works fast.
C. Once bitten, twice shy.
D. Where there is a will, there is a way.
【答案】
【1】D
【2】D
【3】C
【4】B
【解析】本文讲述了主人公Andy在上学途中遭遇蜂群攻击,急中生智,躲入水中避险成功的故事。
【1】D 细节理解题。从第一段最后一句: He was so busy dreaming about all the fish he would catch that he was unaware of everything else around him.可见,Andy正忙于做抓鱼的白日梦,没有意识到他周围的事情。故选D。
【2】D 细节理解题。根据文中第二段倒数第二句:What he saw shocked and terrified him, Andy看到的景象吓坏了他, 故B选项也有提到。D选项出处为第三段第五句话和第六句话, 但是文中所述是Andy上次被蜜蜂蛰过一次后进了医院住了两天,选项偷换了概念,故D选项文章并未提到,故选D。
【3】C 细节理解题。根据文中第五段第二三句话Off his bike and into the cool water he dived, disappearing below the surface and away from the savage insects. After holding his breath for as long as he could, Andy came up for air and noticed the bees had gone.(Andy下了车潜入了水中,躲开了蜂群,在屏息了尽可能长的时间后Andy出来发现蜜蜂已经飞走了。)可知,Andy通过潜入水下来躲避蜂群,故选C。
【4】B 细节理解题。文章最后一段的第二句Andy的妈妈说道:“Thank goodness you didn't panic”(谢天谢地你没有慌神)可知,情急之下Andy仍然成功想到办法脱险,故选B。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Disposing (处理) of waste has been a problem since humans started producing it. As more and more people choose to live close together in cities, the waste disposal problem becomes 【1】 (increase) difficult.
During the eighteenth century, it was usual for several neighboring towns to get together to select a faraway spot 【2】 a dump site (垃圾场). People 【3】 (transport) household rubbish, rotted wood, and old possessions to the site. Regularly some of the trash was burned and the rest was buried. The 【4】(pleasant) sights and smells caused no problem because nobody lived close by. Factories, mills (制造厂), and other industrial sites also had waste to be disposed of. Those located on rivers often just dumped the unwanted 【5】(remaining) into the water. Others built huge burners with chimneys to deal with the problem.
Several facts make these choices 【6】(accept) to modern society. The first problem is space. Dumps, 【7】 are now called landfills, are most needed in heavily populated areas. Such areas rarely have empty land suitable for this purpose. The land is either too expensive or too close to residential neighborhoods. A long distance dump has been a common practice, 【8】 once farm areas are refusing to accept rubbish from elsewhere, cheap land within trucking distance of major city areas is nonexistent. 【9】(aware) of pollution dangers has resulted in more strict rules of waste disposal. Pollution of rivers, ground water, land and air is a price people can no longer pay to get rid of waste. The amount of waste, however, continues to grow.
【10】(recycle) efforts have become commonplace, and many towns require their people to take part. Even the most efficient recycling programs, however, can hope to deal with only about 50 percent of a city’s reusable waste.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据意思完成句子
(1)These measures are air pollution.
这些措施旨在减少空气污染。
(2)Practical experience, , can give us more useful knowledge.
另一方面,实践经验可以给我们更多有用的知识。
(3)I would walk there .
我宁愿步行去那里也不愿乘公共汽车。
(4)I wish I .
我要是昨天把这项工作做完就好了。
(5)He suggested that .
他建议推迟召开这次会议。
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Not only do our parents give life, but also gave us endless love and support. I’m very grateful to my parents. They give me so many love and spare no effort to support me. Once I was seriously ill, they were so worried and almost were kept me company the whole night. Now I’m in Senior 3. Luckily for myself, my parents can understand my stressful condition and often communicate with me with encouraged words. However, they give me enough personal space, that I appreciate so much. What I should do now is to study hardly. When I grow up, I will try my best make my parents live the very happy life.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The British Museum
Admission and opening hours: Free, open daily 10.00–17.30
The Museum is open every day except for 24, 25 and 26 December and 1 January
Museum galleries are open daily 10.00–17.30, and most are open until 20.30 on Fridays. Closing starts from 17.20. The Great Court, including the Information Desk, is open daily 09.00–18.00 and until 20.30 on Fridays. The Museum is open until 20.30 on Fridays, except Good Friday. Certain galleries are closed for maintenance or long-term refurbishment.
Tours and talks:
Daily eye-opener tours: Free
30-40 minute tours throughout the day, meet at the relevant gallery
11.00 Japan, Room 92; 11.15 Roman Britain, Room 49; 11.30 Ancient Greece, Room 17;
11.45 Ancient Iraq, Room 56
12.00 Africa, Room 24; 12.15 China, Room 33; 12.30 Enlightenment Gallery, Room 1;
12.45 South Asia, Room 33
13.00 Mexico, Room 27
14.00 Art of the Middle East, Room 34: 14.15 World of Money, Room 68
14.30 Ancient Egypt, Room 64; 14.45 Medieval Europe, Room 40
15.15 Ancient Rome, Room 70; 15.45 Assyrian Reliefs, Room 6
Lunchtime gallery talks: Free
45 minute talks with guest speaker or curator
13.15 Tuesdays–Fridays
Spotlight tours: Free
20 minute tours focusing on highlights
Every Friday evening
17.00 & 17.30 The Parthenon 18.30 & 19.00 The Enlightenment
17.00 & 17.30 Rosetta Stone 18.30 & 19.00 Death in ancient Egypt
Around the world in 90 minutes: 12 per person
11.30 and 14.00 every Friday, Saturday and Sunday.
Meet the Rosetta Stone, the Lewis Chessmen and the Parthenon Frieze, as well as some lesser-known but equally fascinating objects, with expert guidance that goes to the heart of the Museum’s collection.
This tour is designed for adults, but children under 12 with an accompanying adult enjoy free entry. Please note that the tour will visit a number of galleries on different floors of the Museum and involves a considerable amount of walking.
Book online or at the Information Desk in the Great Court.
【1】To take as many tours and talks as possible, which of the following day is the best to visit the British Museum?
A. Saturday B. Friday
C. Tuesday D. Monday
【2】Which of the four tours requires booking in advance?
A. Eye-opener tours B. Lunchtime gallery talks
C. Spotlight tours D. Around the world in 90 minutes
【3】If you are interested in ancient Rome, which room should you go?
A. Room 70 B. Room 49
C. Room 40 D. Room 33
【4】Which of the following statement about the British Museum is true?
A. The museum is closed on Monday.
B. All galleries in the museum open until 20:30 on Friday.
C. Entrance to galleries stops 10 minutes before they close.
D. Children cannot join the “Around the world in 90 minutes” tour.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是李华,暑假期间你去朋友Mike所在的城市悉尼旅游,回后你想对他表达自己的感激之情。请根据以下要点给Mike写一封信: 1感谢Mike的帮助和热情款待;
2悉尼的风景和美食令人印象深刻;
3在悉尼玩得很开心,增长见识;
4邀请Mike中国旅游。
注意:1.词数100字左右;2.可适当添加细节,使行文连贯。
Dear Mike,
Yours, Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。将答案填写在答题卡的相应位置。
There were many problems when people first moved into the cities in the US and UK. Many lived in bad conditions in poor housing. The governments on sides of the Atlantic, worked to improve the living conditions of city dwellers (居民). For a while, especially in the U.S., city life came to be seen as the best and most exciting way to live. Living in the rural areas was regarded as boring. Who wanted to be struggling to a living in the country doing hard agricultural labor?
Many in the UK believed that they had a much better chance of improving themselves in the city. It would be (easy) to move from the ranks of manual laborers to the middle classes they could get better jobs and education. However, Britain has always had a deep love of the beauty and peacefulness of the countryside. The upper classes have always liked to have a both in London and in the country. They still wanted to go to the country the summer.
Over the last two generations in the UK and US, industrialization has slowed down and more people have become (dissatisfy) with life in urban areas. They are concerned about overcrowding, too much traffic and pollution. What most people want now is a life in the country. They want to move to a village, small town or small holding outside of the city they can have more space and some peace and quiet. Developments in transportation that people can continue longer distance, so more people are living as far as they can from urban centers.
People also believe that village and small town life is better for children. Many say that the schools,
the primary schools, are better in smaller villages. The classes are smaller and some say there will be more positive influence on their children and that their social life will be more fulfilling and nurturing.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Ensuring that disabled people have an easy life is very important, not just because they are human, like all of us, but because their dignity and social well-being should not be ignored just because of a disability. Disabilities can occur through illness, aging, accidents and other different causes that may happen to anyone or affect us all at some stage in life. 【1】
We are all human beings and so have the same basic needs. But we should remember that there is a wide range of what we call a disability, and while the basic needs are all the same for everyone, the different lifestyle needs are entirely individual. 【2】 It is best to find out people’s needs from spending time with them.
【3】 Even the most attractive homes can feel like a cage, so it makes a huge difference to be able to go out to a park or a shopping center, or to plan a day trip such as a picnic or a trip to the beach. Even if a trip can only be organized one day a month, it is more than nothing and does really make a difference.
If they are interested or able, pets can be great companions. 【4】 Some may be able to take care of a cat or dog; some prefer goldfish or birds in a cage. Very often, people who are cared for don’t feel that they have the chance to care for someone or something else, so caring for pets can improve their confidence and mental health, which can take their mind off their own troubles.
Do not let pets be their only companions. Book a regular appointment with a social worker to visit them at least once a month. This is to check on their mental and physical health as well as ways of improving their living conditions. 【5】
A. Plan regular trips.
B. Stay with them in a friend way.
C. It is wise to check the abilities of the individuals.
D. You won’t know if they can help if you don’t ask them.
E. It is important because they may need to talk to someone.
F. Therefore, there is no one-size-fits-all method to improve quality of life.
G. The great thing is that it is not hard to make disabled peopled lives easier.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】在很多公共场合,我们都可以看到“中式英文”(Chinglish)的标志,我们是否应该彻底清理这些Chinglish呢?请结合下面信息,以“Should We Get Rid of Chinglish?”为题,写一篇英语短文。
赞成 | 1)外国人很难看懂。 |
2)我们应该学习标准英文。 | |
反对 | 1)“中式英文”丰富了英语本身。 |
2)“中式英文”为我们的生活增添了情趣。 | |
你的观点 | ? |
注意:1)词数:100左右;
2)可适当发挥,以使行文连贯。
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com