精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
10.According to a statement by the Tibet autonomous region government over the weekend,Tibet's production of natural drinking water reached 425,600 metric tons in 2016,an increase of 178 percent year-on-year.
The importance of the drinking water industry was included among the topics of the latest working conference on Tibet in August.Tibet began producing bottled water in the early 1990s based on its favorable natural environment,and it has won praise from the drinking water industry.
Xu Fei,an industry-leader,said measures have been taken in the past few years,including the use of strict rules,to protect water resources with the support of the industry.
"It's a must to make sure that neither people's lives nor the environment are adversely affected by the production of natural drinking water."said Xu.
Zou Chaodong,leader of the Tibet Food and Drug Administration,said that the government tested the water of most of Tibet's natural drinking water businesses in 2016,and all of them met quality standards,including Tibet Spring.Shengdi and Qomolangma Glacier.
In recent years,some big companies have invested in the region for natural drinking water.Now Tibet owns 28 such companies.The Tibet Spring brand was named Best Sparkling Water at the 10th Global Bottled Water Congress in the United Stales in 2013.
"In 2016,93 million yuan ($14.3 million) was paid in taxes on total sales income of 390 million yuan,"said Norbu Tsering,chief engineer at Tibet Glacier Mineral Water Company.
The Company has provided about 200 jobs,with more than 95 percent of die workers coming from rural areas,he said.
"Don't forget the well diggers when you drink from this well,"said Norbu Tsering,adding that the company has been supporting local people.

24.What makes it possible to develop the drinking water industry in Tibet?C
A.The local people s support.
B.The help from big companies.
C.Its good natural environment.
D.The measures to protect water.
25.Which of the following statements is UNTRUE according to the passage?B
A.Tibet's production of natural drinking water rose in 2016.
B.A majority of natural drinking water in Tibet is of bad quality.
C.The well diggers are the people we should remember when drinking from the well.
D.Some measures have been taken to protect water resources in the past few years.
26.Which of the words below can replace the underlined word"adversely"in Paragraph 4?D
A.Suddenly         
B.Regularly.
C.Positively.
D.Harmfully.
27.What is the main advantage of drinking water business according to the passage?A
A.Providing jobs and developing the economy         
B.Preventing the local people losing their jobs
C.Making the people realize the importance of lax    
D.Encouraging the locals to protect the environment.

分析 短文主要讲述了西藏发展饮用水这件事,给当地带来了经济的发展并给工人提供了就业的机会.

解答 24.C,细节理解题,根据句子Tibet began producing bottled water in the early 1990s based on its favorable natural environment可知,西藏是由于其宜人的自然环境才让发展饮用水成为可能,故答案为C.
25.B,细节理解题,根据句子and all of them met quality standards可知,西藏的所有的饮用水都达到标准,可见B选项错误.
26.D,词义猜测题,根据句子提到必须确保人们的生活和环境应该是不被自然饮用水的生产所有害地影响,因此可推测其词义为"有害地",故答案为D.
27.A,主旨大意题,根据句子93 million yuan ($14.3 million) was paid in taxes on total sales income of 390 million yuan可知其发展了经济,The Company has provided about 200 jobs也提供了工作,故答案为A.

点评 解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.Zhang Yimou is considered one of the greatest directors in Chinainterms of his influence in film industry.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.Your plan doesn't make any sense,to which I am violently opposed.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Once a boy came to ask a fisherman how to become cleverer,because his mother always called him"foolish boy".
"That's easy,"answered the fisherman."I know one way to make you become cleverer."
"Really?"
"Of course.It is said a fish head is good for brain.If you eat one,you'll become cleverer indeed.Pay only three pounds for one fish head."The boy paid him three pounds and the fisherman cut off a fish head and handed it to him.
A raw fish head is not good-not even for a hungry boy to eat but the boy ate it up in  two gulps.
"Do you feel anything?"asked the fisherman.
"Not in my head,"said the boy.
The boy lay on the ground and thought."One whole fish costs only two pounds.I had paid him three pounds for the fish head.Why couldn't I have the whole fish for soup,a head for brain and one pound left over?"He jumped up and shouted at the fisherman."You thief!You are fooling me!"The fisherman laughed,saying,"The fish head works now,you see."
45.The boy ate up the raw fish head only in two gulps,because heC.
A.enjoy it                       
B.wanted to taste it
C.took it as a good medicine      
D.was a foolish boy
46.The boy came to the fisherman in order toB.
A.buy a fish head                
B.ask the fisherman a question
C.buy a whole fish               
D.A and C
47.The boy paid three pounds.He should have hadC.
A.a whole fish                 
B.a fish head and one pound back
C.a whole fish and one pound back
D.a whole fish,a fish head and one pound back
48.C helped the boy become cleverer.
A.A good meal                 
B.The raw fish head
C.Nothing                     
D.What had happened.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

5.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏词符号(/\),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线(一),并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及修改均仅限一词; 
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
During the last summer holiday,my parents and I paid visit to my grandparents by train.There was a large number of people and the train was crowded,but everyone helped those who had lots of baggages and behaved politely.Along the way,we chatted happily and enjoyed beautifully views.At first,we saw one hill after other.Then which came into view were fields with green crops.In a six-hour trip,we arrived at my grandparents'house.Tired as I felt,but I was happy to see my grandparents,whom I haven't seen for a long time.It was really an excited trip because it was the first time that I had taken such a long-distance train.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

15.第二节 语法填空
Chinese teahouses are the traditional ancient cafes of the east for getting together and chatting with friends and generally (61)passing (pass) the time.The teahouse has become a place for people to not only drink tea and relax,(62)but  experience Chinese culture,hold social activities,host private parties and conduct business (63)negotiations  (negotiate).
The teahouse recreates the character of old Beijing,(64)which  makes it a must for foreigners,who,from around the world,come to China (65)to appreciate(appreciate) Beijing Opera,drama and other Beijing folk art,as well as drink tea.Jasmine tea is the favorite of many old Beijingers,who love(66)its (it) pure,clear taste and strong fragrance.It's (67)definitely  (definite) on the menu at the Lao She Teahouse.
Dawan tea is just as famous(68)as the long-spouted (长壶嘴的) teapot.The Chinese name means"inexpensive tea in a big tea bowl"and it is another old Beijing teahouse specialty.It(69)is said(say) that the founder of Lao She Teahouse started his business by serving Dawan tea for just two(70)cents(cent) each.And today it's the only teahouse still serving Dawan tea at such a low price,though there's no profit in it.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

2.If I ______time,I would certainly go to the movies with you,but I have a lot of work to do.(  )
A.hadB.haveC.will haveD.had had

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.As we have mentioned previously,we will be dedicated to solving the problem within the current framework,rather thanestablishing(establish) a new one.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.The eighteen-storeyed building,when    ,will shut out the sun     up the rooms in my house.(  )
A.completed; lightedB.completing; lighting
C.completing; lightedD.completed; lighting

查看答案和解析>>

同步练习册答案