【题目】Most funny stories are based on comic situations. In spite of national differences, certain funny situations have a universal attraction. No matter where you live, you would find it difficult not to laugh at, say Charlie Chaplin's early films. However, a new type of humour, which starts largely from the U.S., has recently come into fashion. It is called “sick humour”.
Comedians base their jokes on tragic situations like violent death or serious accidents. The following “sick humour” will enable you to amuse yourself.
A man who had broken his right leg was taken to hospital a few weeks before Christmas. From the moment he arrived there, he kept on bothering his doctor to tell him when he would be able to go home. He was afraid of having to spend Christmas in hospital. Though the doctor did his best, the patient's recovery was slow. On Christmas Day, the man still had his right leg in plaster(石膏).
He spent a miserable day in bed thinking of all the fun he was missing. The following day, however, the doctor consoled him by telling him that his chances of being able to leave hospital in time for New Year celebrations were good. The man took heart and, sure enough, on New Year's Eve he was able to hobble(蹒跚) along to a party. To make up for his unpleasant experiences in hospital, the man drank a little more than it was good for him. In the process, he enjoyed himself thoroughly and kept telling everybody how much he hated hospitals. He was still murmuring something about hospitals at the end of the party when he slipped on a piece of ice and broke his left leg.
【1】Which is right?
A. All the humour stories are funny in spite of different nationalities.
B. One can realize the humour of the stories in his own country.
C. Charlie Chaplin made it difficult to laugh at his action.
D. Almost all the audience can be made to laugh at some famous comedians' action.
【2】What does the underlined word “consoled” mean?
A. Comfort. B. Overcome.
C. Confuse. D. Disturb.
【3】What can we infer from the passage?
A. No pains, no gains. B. Extreme joy begets sorrow.
C. Once a thief, always a thief. D. Good medicine tastes bitter.
【4】What's the main idea of the passage?
A. A new kind of humour came into being.
B. How to cure your legs is important.
C. Christmas is more necessary than anything else.
D. Holding a party is interesting for the westerners.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】A
【解析】本文介绍了当前流行的一种新的幽默。
【1】推理判断题。根据...certain funny situations have a universal attraction.看出A项太绝对;B项的in his own country是错误的;C项的意思与原文相反;对于有些著名喜剧演员的表演来说,几乎所有的人都看得懂,并且大笑起来。故D项正确。
【2】词义猜测题。从..the doctor consoled him by telling him that his chances of being able to leave hospital in time for New Year celebrations were good. 可知,医生__________他,告诉他有机会离开医院去参加新年庆祝活动。故consoled含有comfort(安慰)的意思。故选A。
【3】推理判断题。A.不劳无获;B.乐极生悲;C.一次做贼,永远是贼;D.良药苦口。从文章的最后一段中的…the man drank a little more than it was good for him.可看出,是乐极生悲,故选B项。
【4】主旨大意题。本文通过第一段的引入,说明了当前的一种新的幽默。故选A。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】A story of a man who made the brave journey of love, cycling from India to Sweden to see his sweetheart, has gained the hearts of thousands online. A Facebook post, that has been linked more than 113,000 times, shares the tale of how Dr. Pradyumna Kumar Mahanandia crossed eight countries to be reunited with his wife Charlotte Von Schedvin in her native country.
The story began in 1975 when wealthy 19-year-old Charlotte Von Schedvin, who was a student in London at the time, traveled to India in 1975 to meet the poor but famous artist Mahanandia. The Indian was born in 1949 into a poor family in Odisha, Dhenkanal and was considered an untouchable in the society.
Although his family couldn’t afford his education, he managed to gain a place at the College of Art in New Delhi where word of his talent quickly spread.
In events that wouldn’t be out of place in a romantic movie, when young Charlotte Von Sledvin met with the painter, the two fell in love with one another. He was greatly impressed by her beauty and she, with his pure simplicity. Despite their contrasting backgrounds, the pair shortly married.
In 1978, the time came for Charlotte to return to her native country, and she requested her husband join her back in Europe. However, Mahanandia was in the middle of his studies and said he would join her after these were completed. The couple stayed in touch through letters and despite Charlotte’s offers to send flight tickets, Mahanandia was determined to meet her in his own way.
Selling his belongings, he managed to get enough money to buy a second-hand bike and set out on the intrepid journey to be reunited. From New Delhi the love-struck adventurer entered Afghanistan, Iran, Turkey, Bulgaria, Yugoslavia, Germany, Austria and Denmark. It wasn’t all easy sailing. His bike broke down a lot of times along the way and he had to go on without food for days.
In total the trip took four months and three weeks before he finally reached Gothenburg, Sweden. Upon arrival, he was questioned by immigration officers, who were said to be amazed at his story of devotion after he shared photographs of his marriage.
Her parents welcomed him with open arms and 40 years later, the pair are still happily married. Dr PK Mahanandia serves as the Odiya Cultural Ambassador of India to Sweden and lives with his wife and two children in Sweden. He has become well-known in Sweden as an artist and as an adviser of Art and Culture, under the Swedish Government too.
【1】How did Mahanandia and Charlotte meet for the first time?
A. Charlotte travelled to India to meet Mahanandia.
B. Mahanandia went to study in the same school with Charlotte.
C. Mahanandia cycled to Sweden.
D. Their families arranged the meeting.
【2】The underlined word “intrepid” in Paragraph 6 means _______.
A. longB. excitingC. brave D. poor
【3】What’s the best title for this passage?
A. A Romantic StoryB. Meet across Boarder.
C. Mahanandia and Charlotte.D. Journey of Love.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Being fit is a way of saying a person eats well,gets a lot of physical exercise,and has a healthy weight.There are a lot of discussions these days about fit kids.【1】
1.Eat a variety of foods.You may have a favorite food,but the best choice is to eat a variety.
【2】Taste new foods and old ones you haven’t tried for a while.Some foods,such as green vegetables,are more pleasing the older you get.Shoot for at least five servings of fruits and vegetables a day-two fruits and three vegetables.
2.Listen to your body.What does it feel like to be full?When you're eating,notice how your body feels and when your stomach feels comfortably full.Sometimes,people eat too much because they don't notice when they need to stop eating.【3】
And over a period of time,overeating can lead to unhealthy weight gain.
3.【4】.What’s screen time?It’s the amount of time you spend watching TV or DVDs,playing video games,and using the computer.The more time you spend on these sitting-down activities,the less time available for active stuff, like basketball,bike riding and swimming.【5】
These rules aren’t magic.
However,follow them most of the time and you can become a fit kid sooner or later.
A.Limit screen time.
B.If you're a kid who wants to be fit,here are three rules to live by.
C.Drink water and milk.
D.Ask your parents to help you do your favorite activities regularly.
E.Eating too much can make you feel uncomfortable.
F.If you eat different foods,you're more likely to get the nutrients your body needs.
G.Try to spend no more than 2 hours a day on screen time.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】Even though she is old, she is still a________ in physical training.
【2】More money should be spent on _______(educate).
【3】The Nobel Prize was ______ (found) by Swedish inventor Alfred Nobel.
【4】He is very m________ with his money.
【5】Snakes will only a________ if you disturb them.
【6】He will get some _______(报酬) after working so hard.
【7】He was angered by the _________ (selfish) of her.
【8】I’m sure Tom is quite________(胜任) to the task.
【9】I feel ____(hope) that we shall succeed.
【10】Elias was ______(乐意的) to blow up government buildings.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】stand up for; a variety of; trip over; make fun of; have affection for; come up with; react to; rely on; instead of; have an effect on
【1】We'll have noodles ___________ rice for lunch today.
【2】Some scientists believe that Japan's nuclear leak may ___________ the world's climate.
【3】It is obvious that no student likes being ___________ in the teacher's face during the class.
【4】He ___________ a good idea for the difficult math problem.
【5】They could stand, ____________ touch and move.
【6】He always _____________ the things in which he believes.
【7】You can make a plan for this weekend, but you can't ____________ the weather.
【8】_____________ scientists doubted the level of nuclear radiation in Japan would be high enough to be harmful at that time.
【9】Unfortunately, he _________________ a stone and fell in the mud.
【10】I ____________ special ______________ Cao Yu's classic novel Thunderstorm.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The word “ungelivable”, based on Chinese, which has become a big hit online very quickly, ___________ a message that Chinese can also serve as an addition to English vocabulary.
A. acknowledges B. assesses
C. declares D. conveys
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假设你是李华,计划本周末和同学一起去河边植树。请给外教 Nancy 写一份邮件,邀请她一同前往。内容包括:
1.集合时间及地点;
2.活动安排及提醒;
3.午餐及返程时间。
注意:1.词数 100 左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Nancy,
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
Yours
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】此题要求改正所给短文中的错误。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词。
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
We may have different opinion in organizing class activities. We may have various ways to dealing with such a situation. When I have a better idea, I would choose to stick to them. By doing so, I can not only share good ideas with others and also learn to express myself clear.
Once we were discussing why to go for an outing. Most of my classmates wanted to go to a park while I had an idea of going to a nice place. I manage to persuade my classmates into accepting my idea. We did have a good time on that day. Good opinions are worth sticking because they can benefit us all.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】It’s not uncommon to see someone who is homeless or down on their luck asking people who are walking by for spare change. I had seen【1】same woman in need several times, I recently approached her and introduced【2】(I) to her and asked her if I could get her anything【3】(eat). She said she was okay, but was trying to save up for dinner.
I don’t feel comfortable when giving money to 【4】 (stranger). People fear that when you give money to someone in need, they will use it for drugs or alcohol or something else【5】we may not think right. I didn’t give anything to the woman that time.
I felt bad after【6】(meet)with her because I didn’t help her that time. Yesterday, I saw her again. I decided to go to the nearby grocery store and got her a grocery gift card and dropped by to give it to her, along with a bundle of fresh yellow tulips(郁金香). I chatted【7】(brief)with her and she 【8】(move)by the gesture.
We may not be able to help every person in need【9】our own, but if we can help one person from time to time, we can really make a 【10】(different) in our world.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com