精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
Half a year before graduation from college, my son began to seek a job.    the financial crisis, fewer companies would like to      new staff. My son targeted a company that was    to employ only one person      there were more than 20 people filing their resumes﹙简历﹚.
After the interview, there would only be 3 who could enter the final round, which would later     one person to be employed. Everything seemed to go quite       and my son passed the first round and entered the final round in a week.
On the day of the final interview, my son and the      two candidates(候选人)arrived at the interview place on time,       the test. The interview was unbelievably     . The interviewer only said to them, “All of you are very super. Please go home and wait for our      . We will tell you the      in 3 days. Good luck to all of you” On the morning of the third day, my son received a text from the company shortly after breakfast that he was not employed. We all felt very      .
In nightfall that day, my son suddenly told me       on phone, “Dad, I have been employed!” Greatly surprised, I could not wait to ask him, “What’s the whole      ?” My son told me that he received another text saying that he was employed. Actually the first text sent to my son was also       of the test in the interview. Three men received the same text this morning and only my son’s       was “Thank you” while the others said “Goodbye”.
Only then did I know that my son’s hope       in that way. That is, when you feel disappointed, do not       to say “Thank you” to the one who disappoints you. Saying “Thank you” shows respect for others’ work and shows your great      . Therefore, while under the same condition, you will get the upper hand in terms of       compared with others!
小题1:
A.Due toB.As toC.By way of D.Thanks to
小题2:
A.promoteB.trainC.discoverD.employ
小题3:
A.encouragedB.allowedC.intendedD.supposed
小题4:
A.sinceB.whileC.because D.if
小题5:
A.decideB.attractC.meet D.represent
小题6:
A.slowlyB.secretlyC.smoothlyD.silently
小题7:
A.otherB.another C.othersD.either
小题8:
A.watching overB.waiting for C.thinking about D.looking into
小题9:
A.formalB.funnyC.simpleD.strange
小题10:
A.advertisementB.orderC.noticeD.suggestion
小题11:
A.choiceB.resultC.markD.idea
小题12:
A.annoyedB.puzzled C.shockedD.disappointed
小题13:
A.doubtfullyB.calmlyC.excitedlyD.worriedly
小题14:
A.opinionB.matterC.attitudeD.tip
小题15:
A.middleB.ending C.courseD.part
小题16:
A.replyB.wayC.problem D.question
小题17:
A.cameB.grewC.changedD.advised
小题18:
A.expectB.regret C.dislike D.forget
小题19:
A.curiosity B.unselfishnessC.honorD.humor
小题20:
A.abilitiesB.opportunitiesC.faultsD.shortcomings

小题1:A
小题2:D
小题3:C
小题4:B
小题5:A
小题6:C
小题7:A
小题8:B
小题9:C
小题10:C
小题11:B
小题12:D
小题13:C
小题14:B
小题15:D
小题16:A
小题17:A
小题18:D
小题19:B
小题20:B

试题分析:本文讲述了作者通过自己的儿子在求职过程中多说了一句“谢谢”而获得了一份难得的工作,阐述了一个道理:一声谢谢能体现出自己的心胸,自己也可以有意想不到的收获!
小题1:考查词组。 Due to 由于; As to至于,关于; By way of 经由,当作;Thanks to由于,幸亏。句意是:由于经济危机的原因。Thanks to有庆幸的意思,和句意不符,故选A。
小题2:考查动词。 Promote促进; train训练 ;Discover发现;employ雇佣。句意是:由于受金融危机的影响,很少有公司愿意聘用新员工。故选D。
小题3:考查动词。 Encouraged鼓励;allowed 允许;intended打算,准备;supposed假定。句意是:我儿子看中一家公司,这家公司只打算雇佣一人。Br intended to do 表示“打算做...”,be supposed to do 表示“应该做...”,故C符合语境,故选C。
小题4:考查连词。Since自...以来;while然而;because因为;if假如。只录用一人和二十多人提交简历形成对比,故选B。
小题5:考查动词。Decide决定;attract 吸引;meet遇见;represent代表,表现。Which引导的定语从句修饰的是the final round,最后一轮面试应是决定录用谁,故选A。
小题6:考查副词。 slowly 缓慢地;secretly秘密地;smoothly顺利地;silently默默地。根据and后的作者的儿子通过了第一轮面试,进入最终的面试可知一切进行的似乎很顺利。故选C。
小题7:考查形容词。Other其他的,另外的;another又一,另一;others其他人;either两者之中任一的。由上一段可知,第一轮面试过后只有三个人能参加最终的面试,而作者的儿子是其中一人,此处是说另外两名求职应征者。故选A。
小题8:考查词组。watching over看守;waiting for 等待;thinking about 考虑;looking into调查。根据arrived at the interview place on time,可知求职应征者们准时到达面试地点等待测试。故选B。
小题9:考查形容词。formal 正式的;funny  好笑的;simple简单的;strange奇怪的。有下文可知,最后一轮面试并没有实质的内容,只是告诉求职应征者们回家等待,因此此轮面试不可思议地简单。故选C。
小题10:考查名词。 Advertisement广告;order 命令;notice通知;suggestion建议。根据go home和we will tell you 可知他们被告知回家等候通知,故选C。
小题11:考查名词。 Choice选择;result结果;mark标记;idea主意。有上下文可知,第三天早上作者的儿子受到了没有被录用的消息,所以此处指的是最终的结果,故选B。
小题12:考查形容词。annoyed 恼怒的;puzzled困惑的;shocked震惊的;disappointed失望的。由上下文可知,作者的儿子顺利通过了第一轮面试,却没有通过最终的面试,全家人都很失望。故选D。
小题13:考查副词。Doubtfully怀疑地;calmly冷静地;excitedly兴奋地;worriedly担忧地。由下文可知,作者的儿子被雇用了,他一定是兴奋地打电话告诉作者,故选C。
小题14:考查名词。 Opinion意见;matter事件;attitude 态度;tip小费。由Greatly surprised, I could not wait to ask him可知作者非常纳闷,急于想知道这到底是怎么回事。故选B。
小题15:考查名词。middle 中间;ending 结局;course过程;part部分。由下文可知,发给作者儿子的短信也是面试的一部分。故选D。
小题16:考查名词。 reply 回复; way方法,道路;problem难题;question问题。“Thank you ”和“Goodbye”分别是求职应征者的答复。故选A。
小题17:考查动词。 Came来; grew 成长;changed改变;advised建议。由上文可知,作者的儿子向主持面试者回复短信,表示感谢,没想到通过了最后的一轮面试。作者终于明白儿子为什么又得到了这份工作。故选A。
小题18:考查动词。Expect期待; regret感到后悔;dislike不喜欢;forget忘记。句意是:在你失望的时候,别忘了向让你失望的人说声谢谢。故选D。
小题19: 考查名词。Curiosity好奇;unselfishness不自私;honor荣誉;humor幽默。结合上文,作者的儿子收到没有被录取的通知后,依然表达了对主持面试者的谢意,充分展示了自己的心情。故选B。:学
小题20:考查名词。 Abilities能力;opportunities机会;faults故障;shortcomings毛病。结合本文语境,作者阐述了一个道理:在同样的条件下,(因为你不吝说“谢谢”)机会的天平就会项你这边倾斜。
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

My friend Michelle is blind, but you’d never know it. She makes such good use of her other    , including her “sixth sense”,   she rarely gives the impression she’s missed anything.
Michelle looks after her children pretty much like the rest of us, except that she doesn’t push too hard on them, who really benefit a lot from her relaxed attitude. She knows when to clean the house, she moves around so fast that often the    don't realize she's blind.
I realize this the first time after my six-year-old daughter, Kayla, went to play there. When Kayla came home, she was very   about her day. She told me they had baked cookies, played games and done art projects. But she was   excited about her finger-painting project.
“Mom, guess what?”said Kayla, all smiles. “I learned how to      colors today! Blue and red make purple, and yellow and blue make green! And Michelle      with us.”
To my great      my child had learnt about color from a blind friend!
Then Kayla continued, “Michelle told me my      showed joy, pride and a sense of accomplishment. She really     what I was doing!’’ Kayla said she had never felt how good finger paints felt     Michelle showed her how to paint without looking at her paper.
I realized Kayla didn’t know that Michelle was blind. It had just never come up in conversation.
When I told her, she was      for a moment. At first, she didn’t believe me. “But Mommy, Michelle knew exactly what was in my picture!” Kayla     . And I knew my child was      because Michelle had listened to Kayla describe her artwork. Michelle had also heard Kayla's pride in her work.
We were silent for a minute.Then Kayla said slowly, “You know, Mommy, Michelle really did ‘see’ my picture. She just used my      .’’ Indeed, she uses a special type of “vision” that all mothers have.
小题1:
A.waysB.meansC.methodsD.senses
小题2:
A.whichB.whenC.thatD.as
小题3:
A.guestsB.familyC.childrenD.friends
小题4:
A.excitedB.sadC.satisfiedD.enjoyed
小题5:
A.especiallyB.not soC.a littleD.not at all
小题6:
A.paintB.drawC.mixD.create
小题7:
A.stayedB.paintedC.talkedD.played
小题8:
A.excitementB.encouragementC.delightD.surprise
小题9:
A.attitudeB.colorC.pictureD.paper
小题10:
A.touchedB.distinguishedC.sawD.understood
小题11:
A.afterB.beforeC.untilD.when
小题12:
A.curiousB.quietC.puzzledD.worried
小题13:
A.criedB.insistedC.complained D.informed
小题14:
A.rightB.wrongC.worriedD.uncertain
小题15:
A.paperB.pensC.handsD.eyes

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

It was terribly cold and nearly dark on the last evening of the old year, and the snow was falling fast. In the cold and the darkness, a poor little girl, with bare head and naked feet, wandered through the streets. It is true she had on a pair of slippers when she left home, but they were not of much use. They were very large, so large, indeed, that they had belonged to her mother, and the poor girl had lost them in running across the street to avoid two carriages that were rolling along at a terrible rate. One of the slippers she could not find, and a boy seized upon the other and ran away with it. So the little girl went on with her little naked feet, which were quite red and blue with the cold. In an old apron she carried a number of matches, and had a bunch of them in her hands. No one had bought anything of her the whole day, nor had any one given her even a penny.
Lights were shining from every window, and there was a delicious smell of roast goose, for it was New-year’s eve—yes, she remembered that. In a corner, between two houses, one of which projected beyond the other, she sank down and huddled(蜷缩)herself together. She had drawn her little feet under her, but she could not keep off the cold; and she dared not go home, for she had sold no matches, and could not take home even a penny of money. Her father would certainly beat her; besides, it was almost as cold at home as here.
小题1:The story happened ________.
A.on New-year DayB.on Christmas
C.on a rainy eveningD.on a snowy night
小题2:From the passage we can learn that the little girl’s father ______.
A.is cruel to herB.is kind to herC.is patient with herD.is popular with her
小题3:How did the little girl feel in the passage?
A.Doubtful.B.Hopeless.C.Confident.D.Stressful.
小题4:The passage is probably taken from _____.
A.an essayB.a lectureC.a storyD.a poem

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

I learned how our attitudes made a big difference in our everyday lives from my friend Mary.
She doesn’t have any pets. I happened to see her outside on a -30 degree morning walking a dog. I felt sorry for Mary, out there walking a dog that’s not hers in such cold weather. I thought maybe she was saying to herself, “Yeah, this is why I don’t have any pets! I hate walking dogs.”
Later that day I saw Mary and said, “I saw you out there walking a dog this morning. Are you unhappy because you had to walk it on such a cold day?” To my surprise, she said that she enjoyed getting out there and walking the dog and that she got good exercise because of the dog. She also said she had talked to her brother, the dog’s owner, who was on holiday in Orlando, Florida with his family. He said his children were enjoying Disney World and the resorts (胜地). His four-year-old son had breakfast with Mickey Mouse and said it was the best day in his life. Mary said, “If I can help my brother and his family have a wonderful time relaxing for a week, knowing that their pet is being loved and cared for, what more could I ask for?” She added, “It’s worth it for me to make the sacrifice (牺牲) so that they can go and have fun.”
I learned a lesson from Mary.
小题1:What do we know about Mary?
A.She liked exercising outside before that day.
B.In fact she likes taking care of dogs very much.
C.She likes helping others.
D.She was sorry for not going on holiday with her brother.
小题2:Why did the author feel sorry for Mary?
A.It was a cold morning.
B.He thought Mary was suffering because of others.
C.Mary didn’t have any pets.
D.He found Mary was unhappy to walk the dog.
小题3:Mary’s brother and his family could have a wonderful holiday because __________.
A.the children could have breakfast with Mickey Mouse
B.the children enjoyed Disney World and the resorts
C.Mary did not go with them
D.Mary looked after their dog
小题4:What lesson did the author learn from Mary?
A.Traveling is fun, and walking dogs is also fun.
B.Walking dogs will make you feel warm.
C.Helping others is also a kind of enjoyment.
D.Walking dogs is also a kind of exercise.
小题5:What can we infer from the passage?
A.The author mistook Mary that morning.
B.Mary would raise a dog after helping her brother.
C.Mary made a lot of sacrifices for her brother.
D.Mary disliked raising any pets.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Fannie Cratty wasn’t really my aunt. I only referred to her as “My Aunt Fannie” because the name always made my father laugh and gave my mother cause to look angrily at both of us---at me for being disrespectful of my elder and at my father for encouraging my bad behavior.
As a young woman, my mother had worked in the kitchen of a large Victorian farmhouse owned by Fannie Cratty. During those years my mother helped Aunt Fannie make the best blueberry jam ever tasted by anyone in Glenfield. Aunt Fannie was well known for her jam and for never sharing the recipe with another living soul. Even though my mother knew the recipe by heart, as long as Aunt Fannie was alive (and she lived to be ninety-six!), she never made the jam without Ms. Cratty in our kitchen to direct the process and preserve the secret. 
Each August, when blueberry season would roll around, my mother would prepare me for Aunt Fannie’s visit. It was vital that I should be on my best behavior. After all, the woman was old, wealthy, very strict with children. Whenever she was at the house, I didn’t need to be reminded to guard my thoughts and watch my tongue. 
One year, after I had been particularly helpful with the jam process, Aunt Fannie gave me a quarter(25分硬币) and then made me promise that I would never spend it. “Hold onto this quarter,” she said, “and someday you will be rich. I still have my very first quarter, given to me by my grandfather.” It had obviously worked for her. So, I kept the 1938-quarter into a small box, put it in my dresser drawer, and waited to become rich. 
I now have the blueberry jam recipe and the quarter from Aunt Fannie. In people’s eye Aunt Fannie’s success was due to that secret recipe. But to me, it was just a common recipe. Neither has significantly contributed to my wealth, but I keep them as reminders to hold onto the valuable things in life. Money can make you feel rich for a while, but it is the relationships and the memories of time spent with friends and family that truly leave you wealthy. And that is a fortune that anyone can build.
小题1:Paragraph 2 implies that my mother    .
A.used to forget the secret blueberry jam recipe
B.wanted to show off her excellent cooking skills
C.was unable to make the jam without Aunt Fannie’s direction
D.tried to convince Aunt Fannie that she would keep the secret
小题2:According to Paragraph 4, the author believed that Aunt Fanni was rich because    .
A.she had kept her first quarter
B.she had never wasted money
C.she had worked very hard
D.she had kept her promise
小题3:The author thinks that we can feel wealthy if we    .
A.share our wealth with others
B.have good fortune and money
C.know the secret of a jam recipe
D.own lasting love and friendship
小题4:Which would be the best title for this passage?
A.An old quarterB.Valuable Things
C.Blueberry Jam RecipeD.Memories of old time

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

My husband and I had just opened up a pet sitting business earlier that year. Our customers had slowly risen from three to thirty a month. We were busy through those hot summer months, driving between visits. Our services were strictly held at the pet owner’s home. It was almost too busy for the two of us, but we were making good money! 
We asked pet owners new to our services to phone two weeks ahead so we had enough time to meet the owners and pets at their homes and make any following meetings before the owner leaves.
One day, we decided to take on a new customer just two days before they would leave. We met the family, filled in a form, and spent some time with their dog, Hercules. He playfully jumped on us and touched our hands and arms using his tongue. The family laughed as he did this, showing us that he was very loving.
Two days later I appeared at the house, alone. I came up to Hercules and said hello happily. I filled up his water bowl and cleaned any messes he made. Meanwhile, he was so lovely sitting beside. I thought this would be the good picture to send to the owners, a usual service. After the light and “click” sound went off, Hercules rushed at me. I didn’t know what had just happened until I noticed the drops of blood. I ran out and did the only thing — calling my husband.
Then I went to neighbors for help. My husband arrived after ten minutes. The helpful neighbor and my husband led Hercules back into his pen (圈). Then my husband and I took off to the hospital.
I must have looked like I was shot when I walked into the hospital. The nurses quickly moved me to a room. I asked the doctor in a weak but playful manner, “ Am I going to die?” He replied, “Finally.”
小题1:According to the text, the author’s work was        .
A.tiring and dangerousB.easy and free
C.well paidD.done outdoors
小题2:What did the author often do during her work?  
A.Cleaning the clients’ house.
B.Walking the pets outside.
C.Bringing the pets to her own house.
D.Taking a photo of pets to the owners.
小题3:It can be inferred from the text that the author was attacked because         .
A.Hercules feared the sound and the flash
B.the author attacked Hercules first
C.Hercules was very hungry then
D.the author treated Hercules badly
小题4:The doctor’s answer gave us a sense of         .
A.angerB.humorC.carelessnessD.patience

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

A programmer and an engineer are sitting next to each other on a long flight from Los Angeles to New York.The programmer leans over to the engineer and asks if he would like to play a fun game.The engineer just wants to take a nap, so he politely declines and rolls over to the window to catch a few winks.
The programmer persists and explains that the game is really easy and has a lot of fun.He explains, "I ask you a question, and if you don't know the answer, you pay me $5.Then you ask me a question, and if I don't know the answer, I'll pay you $5." Again, the engineer politely refuses and tries to get to sleep.
The programmer, now somewhat anxious, says, "OK, if you don't know the answer you pay me $5, and if I don't know the answer, I'll pay you $50!" This catches the engineer's attention, and he sees no end to this torment(折磨) unless he plays, so he agrees to the game.
The programmer asks the first question."What's the distance from the earth to the moon?'' The engineer doesn't say a word, but reaches into his wallet, pulls out a five dollar bill and hands it to the programmer.Now, it's the engineer's turn.He asks the programmer, "What goes up a hill with three legs, and comes down on four?" The programmer looks up at him with a puzzled look.He takes out his laptop computer and searches all of his references.After about an hour, he wakes the engineer and hands him $50.The engineer politely takes the $50 and turns away to try to get back to sleep.The programmer, more than a little angry, shakes the engineer and asks, "Well, so what's the answer?" Without a word, the engineer reaches into his wallet, hands the programmer $5, and turns away and goes back to sleep.
小题1:What's the best title for the passage?
A.A Boring ConversationB.A Fun Game
C.A Trick During The FlightD.A Question Without Answer
小题2:What kind of person is the programmer according to what he said?
A.Confident.B.Selfish.C.Greedy.D.Generous.
小题3:What can we infer according to the last sentence?
A.The engineer has little money with him.
B.Actually the engineer doesn't know the answer, either.
C.The engineer is bored with programmer.
D.The engineer beats the programmer at last.
小题4:Which is NOT true according to the passage?
A.In the beginning the engineer is not interested in the game.
B.The engineer is too sleepy to want to play the game.
C.At last the engineer gains $45 from the programmer.
D.Nobody knows the answer to the engineer's question.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

William Butler Yeats, a most famous Irish writer, was born in Dublin on June 13, 1865. His childhood lacked the harmony(和睦)that was typical of a happy family. Later, Yeats shocked  his family by saying that he remembered “little of childhood but its pain”. In fact, he inherited(继承)excellent taste in art from his family—both his father and his brother were painters. But he finally settled on literature, particularly drama(戏剧)and poetry. 
Yeats had strong faith in the coming of new artistic movements. He set himself the fresh task in founding an Irish national theatre in the late 1890s. His early theatrical experiments, however, were not received favorably at beginning. He didn’t lose heart, and finally enjoyed success in his poetical drama.
Compared with his dramatic works, Yeats’s poems attract much admiring notice. The subject matter includes love, nature, history, time and aging. Though Yeats generally relied on very traditional forms, he brought modern sensibility to them. As his literary life progressed, his poetry grew finer and richer, which led him to worldwide recognition.
He had not enjoyed a major public life since winning the Nobel Price in 1923. Yet, he continued writing almost to the end of his life. Had Yeats stopped writing at age 40, he would probably now be valued as a minor poet, for there is no other example in literary history of a poet who produces his greatest works between the ages of 50 and 75. After Yeats’ death in 1939, W. H. Auden wrote, among others, the following lines:
Earth, receive an honored guest:
William Yeats is laid to rest.
Let the Irish vessel(船)lie
Emptied of its poetry.
小题1:Which of the following can describe Yeats’s family?
A.It filled Yeats’s childhood with laughter
B.It was shocked by Yeats’s choice
C.It was a typically wealthy family
D.It had an artistic atmosphere
小题2:According to the passage, what do we know about Yeats’s life?
A.Yeats founded the first Irish theater
B.Yeats stuck to modern forms in his poetry
C.Yeats began to produce his best works from the 1910s
D.Yeats was not favored by the public until the 1923 Noble Prize
小题3: What kind of feeling is expressed in W. H. Auden’s lines?
A.EnvyB.SympathyC.EmptinessD.Admiration
小题4:What is the passage mainly about?
A.Yeats’s literary achievementsB.Yeats’s historical influence
C.Yeats’s artistic ambitionD.Yeats’s national honor

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Joseph Rudyard Kipling, who enjoyed early success with his poems, was born on 30 December 1865 in Bombay, India. Some of Kipling’s earliest and fondest memories are of his and sister Alice’s trips to the fruit market with their woman servant, or walking with his parents alongside the sea at night.
The beautiful days were to end when in 1871 Rudyard and Alice were sent to school in Southsea, England, to live with Captain Holloway and his wife. She ruled the boarding house with punishment and Kipling was often beaten by her and her son. “Then the old Captain died, and I was sorry, for he was the only person in that house as far as I can remember who ever threw me a kind word.” So he wrote in his later books. Kipling soon learned to read and found comfort in literature and poetry.
Freedom from the Holloway household was gained when he spent one month a year in London with his mother’s kind sister Aunt Georgie and her husband, pre-Raphaelite painter Edward Burne Jones and their children. Those months of December were a really paradise to Kipling.
In 1877 Kipling’s mother returned to England and collected him so that he could attend the United Services College in Devon. Now he was able to settle into the life of a student and in his second year started writing his own Schoolboy Lyric poems printed by his parents. In 1878 his father took him to the Paris Exhibition where he was allowed to wander freely and gained much appreciation for French culture which he wrote about in “Souvenirs of France”.
小题1: Kipling first left his parents in __________.
A.1865B.1871C.1877D.1878
小题2: Kipling fell in love with literature and poetry __________.
A.before the old Holloway died
B.when he was a little boy with his parents
C.when he attended the United Services College
D.when he was in school, living with the Holloways
小题3: From the underlined sentence in paragraph 3 we learn that __________.
A.he felt free and happy with his aunt’s family
B.he felt terrible when he stayed with the old Captain
C.the death of the old captain influenced him a lot
D.the days at his aunt’s helped him become a successful poet

查看答案和解析>>

同步练习册答案