精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】Modem zoos are different from those built fifty years ago.At that time zoos were places where people could go to see animals from many parts of the world.The animals lived in cages with iron bars(栅栏).Although the zoo keepers took good care of them,many of the animals did not feel comfortable,and they often fell ill.

In modern zoos,people can see animals in more natural conditions.The animals are given more freedom in larger places so that they can live as they would in nature.Even the appearance of zoos has changed.Trees and grass grow in cages,and water flows through the places the animals live in.There are few bars;instead,there is often a deep ditch(沟),filled with water,which surrounds a space where several sorts of animals live together as they would naturally.In an American zoo,the visitors can walk through a special huge cage that is filled with trees,some small animals and many birds,and large enough for the birds to live naturally.In a zoo in New York,with the use of special nights,people can observe certain animals that are active only at night,when most zoos are dosed.Some zoos have special places for visitors to watch animals that live in the desert or under water.

Modern zoos not only show animals to visitors,but also keep and save rare animals.For this reason,fifty years from now,the grandchildren of today's visitors will still be able to enjoy watching these animals.

1In modern zoos______.

A. different kinds of animals are kept separately

B. animals are no longer taken good care of

C. animals have more freedom

D. visitors can walk wherever they like

2In a modem zoo______feel comfortable.

A. the animals,not the visitors B. the visitors,not the animals

C. neither visitors nor animals D. both visitors and animals

3In some zoos people can______.

A. walk through special huge cages to watch all sorts of animals

B. see animals which live in special conditions

C. during the day observe animals that are active at night

D. watch all rare animals that may not be seen in the future

4The main idea of the passage is that______.

A. zoos are now places where animals can live naturally

B. zoos are places where people can see animals from all over the world

C. there should be old and modern zoos alike

D. rare animals may soon die out

【答案】

1C

2D

3B

4A

【解析】 本文讲述了现代动物园不同于过去的动物园。现在的动物园里,人们可以看到在自然状态下的动物。动物有更多的自由,更好的生活环境,同时人们也可以观看到生活在特殊环境中的动物。现代动物园不仅向游客展示动物,而且还保存和保护珍稀动物。

1C

细节理解题。根据第二段“In modern zoos,people can see animals in more natural conditions.The animals are given more freedom in larger places so that they can live as they would in nature在现代动物园里,人们可以看到在自然状态下的动物。动物有更多的自由,更大的地方,这样它们就可以像在大自然一样生活。由此可推出动物有更多的自由。故选C。

2D

 推理判断题。根据第二段的内容可知在现代动物园里,人们可以在更自然的环境中看到动物,在较大程度上给予动物更多的自由,这样它们就可以像大自然一样生活动物生活的笼子里有树、草和流水。小动物可生活在一起,还给人们提供专门的地方来近距离地观察动物。故人和动物感觉舒服些。故选D。

3B

 细节理解题。根据倒数第二段“Some zoos have special places for visitors to watch animals that live in the desert or under water.” 有些动物园有专门的地方供游客观赏生活在沙漠或水下的动物。而B. see animals which live in special conditions (看到生活在特殊环境中的动物)符合本题。故选B。

4A

主旨大意题。通读全文可知本文主要讲述了现代动物园给予动物更多的自由,它们就可以像在大自然里一样生活。通过分析可知A符合题意。故选A。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1夏天,长时间暴露在阳光下对我们的健康有害。(expose)

In summer, ______________________ the sun for a long time does harm to our health.

2She is the person ______________________ you can expect good advice. (定语从句)

3他一进入实验室就开始着手做实验。(no sooner)

__________ the laboratory __________ he set out to do the experiment.

4你到底是在哪里找到你丢失的笔呀?(强调句型)

______________________ you found your lost pen?

5昨天晚上一定下雨了,因为地面很湿。(情态动词must)

It ______________________ last night, for the ground is so wet.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Hannah Levine decided she wanted to give hugs to all of the children and families in need at local hospitals.
Because she couldn't give them one by one, Levine, then a sixth-grader, decided she would use her talents(才能) to do the next best thing. She began to knit(编织) hats, scarves, and blankets for families staying at the Ronald McDonald House at Stanford. Her creations also went to Bundle of Joy, a program that provides newborn baby items for families in need, and to Knitting Pals by the Bay, a local organization that provides hand-knitted caps to cancer patients.
“I love to knit, and I thought it would be a great idea to make all these handmade items for kids and adults who need them. It would be like a hug for them,” Levine explained.
Levine started the project about a year ago. “I think it's just really fun to do, and it keeps me busy,” said Levine, now 13.
Once she got started, Levine realized that her project could be much bigger than the goods she was able to produce with just her own hands. So she sent emails to her school and communities(社区), asking for knitted donations(捐赠物) to the project she named “Hannah's Warm Hugs”. She also posted advertisements at Starbucks and other locations in her area. The warm goods began to gush in.
“It was amazing; more strangers than people she knew started dropping donations at our door,” said Levine's mother, Laura Levine. “We ended up with this huge box of items she was donating.”
The knitted items numbered in the hundreds. Levine made her first round of donations around Hanukkah (an eight-day Jewish holiday in November or December) and later received thank-you letters from the organizations. Levine is still knitting, and she said the project will continue.
“It has turned into a bigger thing than she had thought,” her mom said. “It made her feel pretty good; it made us feel pretty good.”
(1)Hannah Levine knitted hats and scarves ________.
A.for children and families in difficulty
B.to raise money for cancer patients
C.to earn some pocket money
D.for the homeless in her neighborhood
(2)The underlined part “gush in” in paragraph 5 can best be replaced by “________”.
A.take off
B.run out
C.flood in
D.break in
(3)What would be Laura Levine's attitude toward Hannah Levine's project?
A.Optimistic but worried.
B.Proud and supportive.
C.Concerned but doubtful.
D.Unfavorable and uncaring.
(4)What would be the best title for the text?
A.Be ready to lend a helping hand
B.Start a project to show your support
C.Teen turns knitting hobby into heartwarming project
D.13-year-old girl becomes US best knitter

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
I really love my job because I enjoy working with small children and like the challenges and awards from the job. I also think my work is important. There was a time when I thought I would never have that sort of career.
I wasn't an excellent student because I didn't do much schoolwork. In my final term I started thinking what I might do and found I didn't have much to offer. I just accepted that I wasn't the type to have a career.
I then found myself a job — looking after two little girls. It wasn't too bad at first. But the problems began when I agreed to live in so that I would be there if my boss had to go out for business in the evening. We agreed that if I had to work extra hours one week, she'd give me time off the next. But unfortunately, it didn't often work out. I was getting extremely tired and fed up, because I had too many late nights and early mornings with the children.
One Sunday, I was in the park with the children, and met Megan who used to go to school with me. I told her about my situation. She suggested that I should do a course and get a qualification(资格证书)if I wanted to work with children. I didn't think I would be accepted because I didn't take many exams in school. She persuaded me to phone the local college and they were really helpful. My experience counted for a lot and I got on a part-time course. I had to leave my job with the family, and got work helping out at a kindergarten.
Now I've got a full-time job there. I shall always be thankful to Megan. I wish I had known earlier that you could have a career, even if you aren't top of the class at school.
(1)What is the author's present job?
A.Working part-time in a college.
B.Taking care of children for a family.
C.Helping children with their schoolwork.
D.Looking after children at a kindergarten.
(2)When staying with the two girls' family, the author ________.
A.was paid for extra work
B.often worked long hours
C.got much help from her boss
D.took a day off every other week
(3)Why did the author leave her first job?
A.She found a full-time job.
B.She was fed up with children.
C.She decided to attend a part-time course.
D.She needed a rest after working extra hours.
(4)What has the author learned from her own experiences?
A.Less successful students can still have a career.
B.Qualifications are necessary for a career.
C.Hard work makes an excellent student.
D.One must choose the job one likes.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】TODAY, Friday, November 12

JAZZ with the Mike Thomas Jazz Band at The Derby Arms. Upper Richmond Road West, Sheen.

DISCO Satin Sounds Disco. Free at The Lord Napier, Mort lake High St., from 8 a.m. to 8 p.m. Tel: 682—1158.

SATURDAY, November 13

JAZZ Lysis at The Bull’s Head, Barnes. Admission 60p.

MUSICAL HALL at The Star and Garter, Lower Richmond Road, Putney, provided by the Aba Daba Music Hall company. Good food and entertainment fair price. Tel: 789—6749.

FAMILY night out? Join the sing-along at The Black Horse. Sheen Road. Richmond.

JAZZ The John Bennett Big Band at The Bull’s Head, Barnes. Admission 80p.

THE DERBY ARMS, Upper Richmond Road West, give you Joe on the electric accordion (手风琴). Tel: 789—4536

SUNDAY, November 14

DISCO Satin Sounds Disco, free at The Lord Napier, Mort Lake High Street, from 8 a.m. to 8 p.m.

FOLK MUSIC at The Derby. Arms. The Short Stuff and residents the Norman Chop Trio. Non-remembers 70p. Tel: 688—4626.

HEAVY MUSIC with Tony Simon at The Bull, Upper Richmond Road West, East Sheen.

THE DERBY ARMS, Upper Richmond Road West, give you Joe on the electric accordion.

1Where and when can you hear the Norman Chop Trio?

A. At the Bull’s Head on Sunday. B. At the Derby Arms on Sunday.

C. At the Bull on Saturday. D. At the Black Horse on Saturday.

2Where and when can you hear the Mike Thomas Jazz Band?

A. At the Derby Arms on Friday. B. At the Black Horse on Friday.

C. At the Star and Garter on Saturday. D. At the Derby Arms on Sunday.

3You want to enjoy the electric accordion on Saturday. Which telephone number do you have to ring to find out what time it starts?

A. 789—749. B. 789—4536.

C. 682—1158. D. 688—4626.

4You want to spend the Saturday by joining the entertainment with your family. Where should you go?

A. Disco at The Lord Napier.

B. The sing-along at The Black Horse.

C. The electric accordion at The Derby Arms.

D. Jazz at The Bull’s Head.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】How do you usually buy what you need,shopping on line or going out to shop in person?With the help of the Internet,shopping is1(easy) than before.We can just click out mouse to choose the items we like,pay for them online,and the shopping2(finish).It Is easy and quick.It helps save money,too.We can save thousands a year if we compare the prices of similar items before3(decide) to buy.

However,there are always traps in shopping online.If we are4(care),we may get into trouble.For example,we may find the color of the item different5that in the picture online.Sometimes,the size of the item we receive can be too big6too small.7(avoid) such troubles,we should compare similar items on different online stores and pay more attention to what other customers say.From their comments,we can know8(well) about an item's color, size as well as9shortcomings.In this way we increase our chance of buying10more satisfactory item.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】It's great fun to go hiking in the valley, but ________ we shouldn't turn a blind eye to the potential risks.
A.on the other hand
B.on the contrary
C.as a matter of fact
D.as a result

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1)每处错误及其修改均限一词。
2)只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Here is my idea about how a friend is like. Firstly, a friend is someone you can share your secrets. If you tell him a secret, never will he talks about it with anybody else. Besides, a friend is always good listener when you need one. After hear your sad stories, he will say some words that is nice and warm. Still, your happiness makes him happily too. What's more, a good friend is willing to offer the help to which you need, or can at least give you some advices. In a word, friends are those you like and trust, and you will enjoy every minute that you spent with them.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧)并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1)每处错误及其修改均仅限一词;
2)只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
This afternoon, I was going home after school while I heard someone nearby crying. I looked around and found a boy sit on the ground. I was wondering that had happened to him. So I went up to a boy and asked him what was wrong. He was pointed to a ball in a deep hole. I wanted to help him, and the ball was out of my reach. Quite by chances, an idea sudden came to my mind. I quickly fetched some water and poured into the hole. With the water rising, the ball came up at the same time. The boy got back his ball happily and was grateful at me for my help.

查看答案和解析>>

同步练习册答案