【题目】Last summer, as part of my high school graduation project, I volunteered at Saunders House nursing home.
I choose this experience because it was something that I had never done before and I wanted to lend a helping hand.When I first came up with the idea of volunteering at a nursing home, I wanted to help out with activities and meet with some of the residents (住客).
At first it was challenging because I was extremely shy; however after getting to know the residents a little better, I started to feel more comfortable around them. My goal in volunteering was to bring a smile to the residents by doing different activities from word games to playing chess. I feel as if I had accomplished that goal.
At the nursing home, I did a lot of different activities with the residents ranging from Jeopardy, to Wheel of Fortune. One of my favorites was a word game where I would write a ten letter word on the board and the residents would try to come up with as many smaller words as possible. I could tell that it was one of their favorite games because they always seemed to be so enthusiastic when they played.I also transported residents to and from their rooms when they needed help; and whenever it was a nice day out, I would take them outside to get some fresh air and relax. On Saturday mornings, I would deliver the newspaper to the residents and on Sundays, I assisted with morning church services.
The most unforgettable part of this experience was when I had one on one conversations with the residents; it was incredible how many great stories they had to tell. One of the first residents was Mr. Charles Bowman who is one hundred and three years old!
【1】The author volunteered at the nursing home because ________.
A.she was willing to help
B.the residents needed her
C.she was good with the old
D.the old people challenged her
【2】What helped the author get over the challenge?
A.The determination to do the voluntary work.
B.Communicating with the residents.
C.The residents’ smiling faces.
D.The sense of achievements.
【3】The author felt it ________ to do the activities with the residents.
A.enjoyable B.upset
C.uncomfortable D.challenging
【4】The author wrote the passage in order to ________.
A.persuade readers to care more about the old
B.encourage readers to do voluntary work
C.describe a social problem
D.share an experience
【答案】
【1】A
【2】B
【3】A
【4】D
【解析】
试题分析:本文叙述了作者一次到护理之家做志愿者的经历。作者这次做自愿者是想去帮助别人,但作者刚开始感到比较害羞,通过与居民们的交流和一起做活动,最终收获了快乐和满足。
【1】细节理解题。第二自然段第一句话中“I wanted to lend a helping hand.”意思是我想伸出援助之手。可知我想去帮助别人,故选择A。
【2】推断分析题。第三自然段第一句“At first it was challenging because I was extremely shy; however after getting to know the residents a little better, I started to feel more comfortable around them.”意思是我的第一个挑战是我极度害羞;然而在更好地了解居民后,和他们相处我开始感觉到舒适。后文也提到作者和他们交流,做游戏,可以推断作者通过交流克服了害羞,故选择B。
【3】细节理解题。第四自然段第二句“One of my favorites was a word game”意思是我最喜欢的活动之一是文字游戏。可知作者喜欢这些活动并且非常享受,故选择A。
【4】主旨大意题。本文讲的是作者即将毕业,选择到护理之家当自愿者作为毕业项目之一。作者刚开始感到害羞,通过与居民交流和做游戏而慢慢感到快乐。作者写本文只是为了叙述这次做自愿者的经历,故选择D。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】—Did you see ________ man in ________ black pass by just now?
— No, sir. I was reading a newspaper.
A.the; the B.the; a C.a; the D.a; /
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The police suspected him of carrying drugs so they________his bag,but found nothing.
A. looked up B. turned in
C. searched for D. went through
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Mike insisted that he _____ nothing wrong and______ free.
A.did; set
B.had done; be set
C.do; should be set
D.had done; must be set
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Some people learn a second language easily. Others have trouble learning a new language. How can you help yourself learn a new language, such as English? There are several ways to make learning English a little easier and more interesting.
The first step is to feel positive about learning English. If you believe that you can learn, you will learn. Be patient. You do not have to understand everything all at once. It is natural to make mistakes when you learn something new. We can learn from our mistakes. In other words, do not worry about taking risks.
The second step is to practice your English. For example, write a diary every day. You will get used to writing it in English, and you will feel comfortable expressing your ideas in English. Several weeks later, you will see that your writing is improving. In addition, you must speak English every day. You can practice with your classmates outside class. You will make mistakes, but gradually you will become comfortable communicating in English.
The third step is to keep a record of your language learning. You can write this in your journal. After each class, think about what you did. Did you answer a question correctly? Did you understand something the teacher explained? Perhaps the lesson was difficult, but you tried to understand it.
You must be positive about learning English and believe that you can do it. It is important to practice every day and make a record of your achievements. You will enjoy learning English, and you will feel more confident in yourself.
【1】 To feel positive about learning English means _________.
A. if you are patient, you will learn
B. if you keep a record, you can improve
C. if you believe you can learn, you will learn
D. if you make mistakes, you can learn from your mistakes
【2】 When you learn English, you do not need to _________.
A. understand everything all at once
B. practice with your classmates outside class
C. write a diary regularly
D. feel more confident in yourself
【3】 According to the passage, what is not helpful for you to enjoy learning English?
A. To communicate in English.
B. To worry about taking risks.
C. To make a record of the achievements.
D. To think about what has been done after each class.
【4】 What does the underlined word journal in Paragraph 4 mean?
A. Diary. B. Composition.
C. Magazine. D. Newspaper.
【5】 What is the main idea of this passage?
A. It is very important to learn a second language.
B. Some people learn a second language easily while others do not.
C. Dont worry about making mistakes when learning a second language.
D. There are some ways to help you learn a second language more easily.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 【1】 one of the best things you can possibly do is to start your own club. Its great fun especially if you are the sort of person who feels theres never anything to do during the school holidays.
The first thing you need to come up with is an idea for your club. 【2】 Pets, clothes, pop music or dancing groups, sports, making things? The list is endless.
Next you need some friends to be in your club with you. 【3】 All you need is three or four other people who are interested in the same thing as you.
【4】 you should all sit down somewhere together with lots of pieces of paper and write down every name you can think up. Thatll keep you busy for ages.
At your first meeting you should make up a rule book and the first rule should be no grown-ups or little/big brothers or sisters! The best clubs are always secret!
Now you have just about everything you need, except membership cards. These are very important and again you can spend a lot of time making them. 【5】 Why not leave some space for a photo of yourself? That will make the membership card really look like it.
So there you are, get clubbing! Once you get started youll think of loads of more interesting things to do!
A.Thats easy.
B.Enjoy your own club!
C.Invite a designer to join you.
D.What are you interested in?
E.Some vacation is just around the corner.
F.Then you need to pick a name for your club.
G.Use a bright thick pen to make a special design.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】They decided to cycle along the Mekong River from_________ it begins to ______ it ends.
A.what; what
B.where; where
C.the place where; what
D.what; the place where
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Only with the greatest of luck_______ to escape from the rising flood waters.
A.managed she B.she managed
C.did she manage D.she did manage
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达 (满分15分)
假如你是李华,你的朋友Jack正在美国学习汉语。他学习汉语非常吃力,不知怎么学,请你给出建议,帮助他渡过难关。
内容要点如下:
1.多听中文广播,多看报。
2.找中国人聊天。
3.用汉语写日记。只要坚持下去,就一定能学会。
注意:
1.词数120左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯;
3.信的开头结尾已为你写好,不计入总词数。
Dear Jack,
I'm ________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com