精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
4.Looking good,feeling goodBorn to a model mom and a suit maker dad,fashion was actually in my blood.I always had a strong desire to dress in a certain way and to stand out from the crowd.
Imademy own toys whenI was a young child and sewed my first skirt at just 10years old.Afriend's mother took one look at my skirt and told me that I should be a patternmaker.In high school I started making my own clothes,mostly changing other things because I never liked anything how it was when I bought it.During the last two years of school,I worked part-time for a small business that made hand-painted silk clothingand bags.The owner became the teacher who got me into design in the first place.Another useful bit of work experience then came when I worked at a showroom during fashion week andfound it very exciting.From there I worked at a top clothing store while I got my business started.
For my business I started out with the idea that everything I did would be hand-made and one-of-a-kind,specially made for one individual who hopefully had the same tastes as me.Every morning I jumped out of bed,went to my studio and worked on my projects.This just showed how enthusiastic I felt about my work.And at night I even dreamed of new designs!
Fashion design is functional art.What I mean is that it's something close to you and something you can touch and feel,and actually interact with.My advice to any young person who wants to be a fashion designer is to get the basic skills early on,such as sewing and pattern-making.Even if you end up specializing,it's really important to understand all aspects of design in order to make high-quality clothes.
Also,if you dream of having your own clothing line,the best thing to do is start wearing your clothes.You have to try and do this because that's the way you're going to develop something that's all yours and unlike anyone else's.I passionately believe that the right clothing can make people feel better and give them more confidence.
59.When the author was in high school,sheC.
A.wore the latest fashions
B.was fond ofhand-painted clothing
C.began to make clothes on her own
D.dressed in the same way as her classmates
60.What does the underlined word"functional"in Paragraph 4probably mean?A
A.Practical.
B.Standard.
C.Decorative.
D.Complex.
61.What advice does the author give to those who want to be fashion designers?D
A.Creating basic designs in high school.
B.Wearing high-quality clothes all the time.
C.Looking at what their friends are wearing.
D.Deciding what is unique about their clothes.
62.According to the author,well-designed clothesD.
A.cost people a lot of money
B.bring people great success
C.provide people with popular taste
D.helppeoplefeel sure ofthemselves.

分析 本文属于记叙文阅读,作者作者这篇文章向我们介绍了他在高中阶段就开始设计自己的服装,并且经过他自己的努力创造了适合自己的服装品牌,同时鼓励读者根据自己的爱好设计自己的服装.

解答 59.C  细节理解题,根据第二段In high school I started making my own clothes,mostly changing other things because I never liked anything how it was when I bought it.可知在高中阶段作者就开始设计自己的服装,故选C.
60.A  词义猜测题,根据第四段What I mean is that it's something close to you and something you can touch and feel,and actually interact with可知服装设计是很实用的,因此可推知"functional"指的是实用的,故选A.
61.D  细节理解题,根据最后一段中.You have to try and do this because that's the way you're going to develop something that's all yours and unlike anyone else's.可知作者建议大家设计的服装要独一无二,要与其他人设计的不同,故选D.
62.D  推理判断题,根据最后一段中I passionately believe that the right clothing can make people feel better and give them more confidence可知设计好的服装帮助人们树立自信心,故选D.

点评 考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

19.When I returned to the common,the sun was setting.The crowd around the hole had increased,and stood out black against the lemon yellow of the sky-a couple of hundred people,perhaps.There were really,I should think,two or three hundred people elbowing one another,the one or two ladies there being by no means the least active."He's fallen in the hole!"cried someone."Keep back!"said several.The crowd moved a little,and I elbowed my way through.Everyone seemed greatly excited.I heard a peculiar humming sound from the hole.
"I say!"said Ogilvy;"help keep these idiots back.We don't know what's in the puzzling thing,you know!"
The end of the cylinder(圆柱体) was being screwed out from within.I turned,and as I did so the screw(螺丝钉) must have come out,for the lid of the cylinder fell upon the ground with a ringing shock.For a moment that circular cavity seemed perfectly black.I had the sunset in my eyes.
I think everyone expected to see a man emerge-possibly something a little unlike us earthly men,but in all essentials a man.But,looking,I presently saw something exciting within the shadow:clumsy movements,one above another,and then two disc-like eyes.Then something resembling a grey snake,about the thickness of a walking stick,climbed up out of the twisting middle,and moved in the air towards me-and then another.
A sudden chill came over me.I stood frightened and staring.A big gray rounded bulk,the size,perhaps,of a bear,was rising slowly and painfully out of the cylinder.As it bulged up and caught the light,it looked like wet leather.
Anyone who has never seen a living Martian can scarcely imagine the strange horror of its appearance.The peculiar V-shaped mouth with its pointed upper lip,the absence of brow ridges,the Gorgon groups of tentacles(触手),the unstable breathing of the lungs in a strange atmosphere,the evident heaviness and painfulness of movement due to the greater gravitational energy of the earth-above all,the extraordinary intensity of the huge eyes,which was unforgettable-were at once vital,intense,inhuman,and monstrous.There was something fungoid in the oily brown skin,something in the clumsy deliberation of the tedious movements unspeakably nasty.Even at this first encounter,this first glimpse,I was overcome with disgust and dread.

73.Why was the crowd"elbowing one another"according to paragraph 1?B
A.There were no officials to control them.
B.They were curious and wanted to get a good view of the hole.
C.They were angry and trying to push people into the hole.
D.They were trying to get away from the hole in fear.
74.The Martian shocked the narrator becauseD.
A.it did not look like the other Martians that had arrived earlier
B.it arrived on Earth in a strange and nasty-looking cylinder
C.it was moving surprisingly slowly for a Martian
D.like most people,he had thought it would resemble a human
75.A"sudden chill"(paragraph 5)came over the narrator becauseC.
A.the Martian was heading directly towards the crowd
B.a cold tentacle had almost reached the narrator
C.he saw the Martian's terrifying features as it climbed out of the cylinder
D.the sun had set and he suddenly noticed the night-time chill
76.What did the narrator find most impressive about the creature?D
A.The horrible shape of its mouth and face.
B.Its long and strange tentacles.
C.The way it moved in the Earth's atmosphere.
D.Its unusual large and intense eyes.
77.The description of the Martians implies that they areC.
A.cute and charming
B.friendly and cooperative
C.frightening and probably dangerous
D.ugly but unluckily misunderstood.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.Many developing countries are unwilling to pursue their economic development ______ destroying the environment despite there being several financial crises.(  )
A.at the risk ofB.at the cost ofC.at the end ofD.at the mercy of

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

12.此题要求改正所给短文中的错误.对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:
该行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉.
该行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词.
该先错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词.
注意:原行没有错的不要改.
My friend Nick told me a story about his experience back in the US,which was very interested.One day                                                                                                                      (76)interesting
he was having a yard sale and the old man lived next                                     (77)lived前面加who
door come by to help.As the old man looked over the                                  (78)came
things on the ground that was to be sold,he stopped at                               (79)were
a box of golden ball for Christmas trees.On the box                                      (80)balls
was a card say,"25cents each.""You will never sell                                   (81)saying
these for that much."he told Nick.Convinced,Nick                                  (82)√
brought the price up to 10cents a piece.Without a                                       (83)down
moment's delay,my neighbour picked up the box                                          (84)his
but announced:"I'11take them."(85)and.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

19.As a teenager,I was pretty lazy when it came to doing things for my family.I worked hard at school,and sometimeslooked after my younger sister.Still,I found myself regularly resisting the urge to (36)A out at home with even the simplest things.
Every Wednesday afternoon,for example,my mother (37)B me to another town for a piano lesson.During my two-hour lesson,she'd rush to the nearby store and buy a week's worth of (38)C.Given the fact that my mom had driven me twelve miles there,twelve miles back,(39)A for my lesson,and bought me a candy bar,you'd think I'd be very (40)B to help her bring the groceries into the house.(41)D I wasn't.I generally just brought in an armload and left the (42)D for Mom as I ran to my room,shut the door,and started studying.
Don't get me wrong:even back in my room,I felt (43)C about not helping my mother more.Deep inside,I wanted to change my (44)A.But I also realized that once I did change,there'd be no going back.(45)D I took on more responsibility,my parents would start (46)C more of me.At age fifteen,I sensed that this one small change would (47)B something much bigger:my personal change from a cared-for,spoiled (被宠坏的) childto a more (48)D,caring and giving young man.
I'll never forget the Wednesday when I made a(n) (49)B to jump in and see what happened.Returning home from the (50)C,I disappeared into my room,as usual.But once inside,I felt that deep and burning(51)B.Throwing my school books on the bed,I suddenly opened my door and (52)C back to the garage to help my mother.How happy I felt that day!
Surely,over time,I continued to help out with more housework.The neat thing was,the more I helped out,the(53)A I felt about myself and my place in my family.As Mom and Dad realized they could (54)D on me more,our trips became far less stressful,too.In short,it was a win-win situation for everyone.
Sometimes the little things we put off doing the longest (55)A out to be the simplest things to complete.And feeling happy beats feeling guilty any day.
36.A.helpB.cryC.startD.work
37.A.sentB.droveC.walkedD.guided
38.A.fruitsB.flowersC.groceriesD.vegetables
39.A.paidB.foughtC.appliedD.planned
40.A.nervousB.gratefulC.confidentD.unwilling
41.A.SoB.AndC.ThusD.But
42.A.oneB.otherC.nextD.rest
43.A.excitedB.curiousC.guiltyD.doubtful
44.A.wayB.worldC.careerD.shape
45.A.SinceB.ThoughC.UnlessD.Once
46.A.warningB.remindingC.expectingD.informing
47.A.tellB.markC.expressD.describe
48.A.energeticB.ambitiousC.outgoingD.responsible
49.A.excuseB.decisionC.statementD.appointment
50.A.dutyB.storeC.lessonD.holiday
51.A.angerB.shameC.delightD.pleasure
52.A.calledB.lookedC.headedD.handed
53.A.betterB.smarterC.warmerD.stronger
54.A.liveB.pressC.focusD.count
55.A.turnB.makeC.pointD.bring

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.It was my first trip to India,alone.One day,as I (16)was walking(walk) through a local market,a ten-year-old boy came over and begged me to buy a book,(17)whichhad the words"Interesting India"on its cover.I bought it,thinking that when I returned home it would remind me(18)ofmy wonderful Indian adventure.The book claimed that India's people were very welcoming of tourists,and never tried (19)to cheat (cheat) them.As I read I felt deeply touched by these warm words.
Suddenly,a monkey came down from a nearby tree,snatched the book from my hand and took (20)itaway,along with my bag which contained all my belongings.I couldn't do anything(21)but   stand and stare.Then a man approached me and asked(22)if/whetherI wanted my belongings back.He said it would cost me five US dollars.I had no other choice (23)left(leave),so I agreed to pay,but only after my bag was returned.
He blew a whistle and the monkey immediately threw the bag down.I picked it up and gave him the money.I later learned that(24)the/thatman made his living this way:tricking tourists.This was the (25)worst(bad) thing I ever experienced in"Interesting India".

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

12._______you work hard,you won't solve this problem.(  )
A.EvenB.AsC.UnlessD.Since

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.The Dragon Boat Festival is celebrated on the fifth day of the fifth month according to the Chinese calendar.For thousands of years,the festival (16)has been marked (mark) by eating zong zi and racing dragon boats in honour of Qu Yuan,who is said to have committed suicide(自杀) by drowning himself.
Qu was a minister of the State of Chu (17)situated (situate) in the present-day Hunan and Hubei provinces,during the Warring States Period(战国时期).He was upright,loyal and highly respected.(18)However,he was dismissed from office.(19)Realizing (realize) that the country was in the hands of evil officials,Qu leapt into River Miluo on the fifth day of the fifth month.Nearby fishermen rushed over to save him but were (20)unable (able) to recover his body.
The people of Chu (21)who mourned Qu's death threw rice into the river to feed his ghost (22)every year on the day of his death.But one year,the spirit of Qu appeared and told the mourners that a huge reptile(爬行动物)in the river had stolen the rice.The spirit then advised (23)them to wrap the rice and bind it (24)before throwing it into the river.
During the Duanwu Festival,zong zi is eaten to symbolize(象征,表示) the rice offerings to Qu.And the dragon-boat races symbolize(25)the many attempts to rescue and recover Qu's body.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

16.---Would you have called her up had it been possible?
---Yes,but I      busy doing my homework.(  )
A.wasB.wereC.had beenD.would be

查看答案和解析>>

同步练习册答案