精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
15.Blue whales are the largest animals ever known to have existed on the planet,and they can grow to a length of 100feet and weigh more than 330,000pounds.But recently researchers have found that these whales are on the move and they have migrated (moved) from California waters to areas off Canada and Alaska for the first time since commercial whaling ended in 1965.
The researchers identified 15blue whales that have appeared off the coast of British Columbia and the Gulf of Alaska since 1997.Four of these whales were recognized as ones that were once sighted off California shores,suggesting that the whales are returning to an old migration pattern between the coasts.
Before commercial whaling began in the early 1900s,blue whales were found widely throughout the North Pacific and California waters.But from the 1920s to the 1960s,whaling severely reduced the whale populations.Blue whales never recovered in the Northern Pacific,making sightings in this area rare.However,much larger groups of whales have been observed close to California since the 1970s.
The scientists had previously thought that the California population was separate from the population that had historically lived in North Pacific waters.But the current study shows that whales off the coast of British Columbia and the Gulf of Alaska are likely part of the California population.
To identify the blue whales,the researchers looked at photos of cetaceans taken in the North Pacific Ocean and compared them with a library of blue whale pictures taken along the West Coast of the United States and Southern Pacific.Up to now,the researchers are not quite sure why the whales are changing their migration patterns,but they suspect that the whales may be following their food moving farther north by the changes in ocean conditions.
28.According to the passage,blue whales areD.
A.following the fixed route of migration
B.dying out due to commercial whaling
C.rarely found in the Southern Pacific
D.moving from the south to the north
29.The whale population in the northern PacificC.
A.is different from the California population
B.has become the largest group since the 1970s
C.is probably part of the California population
D.has lived there since the 1960s.
30.The underlined word"cetaceans"in Paragraph 5probably meansA.
A.whales species B.land creatures
C.ocean conditionsD.migration patterns
31.What might make blue whales migrate according to the researchers?B
A.Commercial whaling.B.Food resources.
C.Weather conditions.D.Life reproduction.

分析 本文主要讲述了科学家们对蓝鲸的研究,蓝鲸作为我们所熟知的最大的动物,近日正在由南向北迁移,并且研究人员已经在哥伦布比海岸发现了蓝鲸的行踪.

解答 28.D细节理解题.根据第一段But recently researchers have found that these whales are on the move and they have migrated (moved) from California waters to areas off Canada and Alaska for the first time since commercial whaling ended in 1965.可知最近研究发现这些蓝鲸从加利福尼亚迁徙到加拿大和阿拉斯加,即由南向北迁移.故选D.
29.C细节理解题.根据第三段blue whales were found widely throughout the North Pacific and California waters.But from the 1920s to the 1960s,whaling severely reduced the whale populations.Blue whales never recovered in the Northern Pacific,making sightings in this area rare可知蓝鲸在北太平洋和加利福尼亚到处都是.但在二十世纪二十年代到六十年代,数量急剧减少,在北太平洋很好看到蓝鲸了.由此可知,北太平洋的鲸鱼很可能是加利福尼亚的一部分.故选C.
30.A词义辨析题.根据第五段To identify the blue whales,the researchers looked at photos of cetaceans taken in the North Pacific Ocean and compared them with a library of blue whale pictures taken along the West Coast of the United States and Southern Pacific.可知为了分析蓝鲸,研究者看了北太平洋的鲸的照片,与美国西海岸的鲸的图书馆的照片进行对比.由此可知,"cetaceans"的意思是"鲸鱼物种".故选A.
31.B细节理解题.根据最后一段Up to now,the researchers are not quite sure why the whales are changing their migration patterns,but they suspect that the whales may be following their food moving farther north by the changes in ocean conditions.可知直到现在,研究者不确定为什么蓝鲸要改变他的迁徙方式.但他们怀疑蓝鲸可能是随着食物的变化而进行流动的.故选B.

点评 本文考察学生的理解推断能力以及细心程度,只要抓住文章的关键词,采用寻读的方法查找细节,就能找到正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

5.In America,parents tend to encourage their children to develop their potential (潜能) to the fullest extent.Fathers and mothers frequently teach their children both ambition and the confidence necessary to work toward their goals.American parents are always active in concentrating on what their kids can do,not what they can't.As a result,millions of American boys and girls grow up hoping to become actors and athletes,diplomats and doctors.Many of them even want to become president.
American parents often encourage their children to become involved in extra activities of all types at school,such as student government,sports and music.They believe that only through taking part in these activities can their children become mature young adults.
As we all know,schoolwork is important.But parents should realize that the social skills their children learn form natural conversations with each other are as important as schoolwork and the skills they will need in the future work.What's more important in their work is that their children should have a sound knowledge of physics or the ability to communicate effectively.
As a rule,Chinese parents don't educate their children about the same kind of ambition and confidence as Americans do,nor do they encourage the same level of participation in extra activities.Children are typically advised to study hard and pass exams.They have to spend a lot of time in doing much schoolwork every day.It is a great waste of time to do so.
Now more and more Chinese parents have recognized that they should pay attention to developing the potential of their children.I hope that leaders in Chinese educational circles should take some measures to develop the potential of their children.I am very confident about it.

28.From the passage,we know the American parents pay much more attention toA.
A.the social skills than Chinese parents
B.their children's studying hard and well
C.what their children want but they can't
D.extra activities than schoolwork
29.According to the passage,Chinese parentsD.
A.know more than American parents to educate their children
B.owning ambition and confidence is necessary and important
C.pay much more attention to their children's fine future
D.don't encourage their children to participate in extra activities
30.From the passage,we can inferD.
A.American children are brave and adventurous
B.American children are more active in their studies
C.Chinese children have the ability to communicate effectively
D.Something should be done to develop the potential of the children in China
31.What's the writer's attitude towards Chinese education reform?C
A.Neutral.
B.Indifferent.
C.Positive.
D.Negative.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

6.About seven years ago she felt she had to ask herself      she really wanted to spend her life farming.Now she has make up her mind to quit farming.(  )
A.whenB.whetherC.whatD.where

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

3.______ the old man's son wanted to know was _____ the gold had been hidden.(  )
A.What; whereB.That; whatC.What; ifD.What; that

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.Protesters calling for a higher minimum wage gather on Tuesday in Miami,Florida,as part of   __________ organizers called a"day of action"nationwide to improve the salaries of fast  food workers in the United states ______ are badly paid.(  )
A.which; whoB.what; thatC.what; howD.how; which

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

20.Many European countries,including Germany,set up many shelters to _____ refugees(难民) from Africa.(  )
A.bring upB.hold backC.set downD.take in

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

7.增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均限一词.
      2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
A few days ago when taking the walk with my mother in the park,I came across a foreigner.Judged by his puzzled expression,I thought he might in need of help.So I went up and asked whether I could help him in English.He told me he had got lost.He had turned to several passer-by for help,and they couldn't speak English.Then he told me his destination.Fortunately,I was quite familiar to the place.In order to make myself understand,I told him how to go there as clear as possible.Although it was the first time that I have talked to a foreigner face to face,he totally understood what I said and thanked for me.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

4.Why doesn't the woman take the medicine?
A.It doesn't work.    B.It has strong side effects.   C.It tastes bitter.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

16.此题要求改正所给短文中的错误.对标题号的每一行做出判断:如无错误,在该行右边的横线上划(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:
此行多一个词:把多余的词用斜线划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉
此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词
此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词
注意:原行没有错的不要改
Daniel and Lisa lived next door to a nice lady named Mrs.
Green.She was very good cook and often                              (76)加a
made for delicious cakes.The children could smell                (77)去掉for
them."How can you get some cakes?"Daniel said to Lisa,(78)you改为we
"We can't go and ask for some.That does not seem politely."(79)politely改为polite
"I know which to do,"Lisa said."Come with me."Then         (80)which改为what
they went Mrs.Green's house.Lisa knocked at the door           (81)加to
and Mrs.Green opened it.Lisa said,"Hello,do you play       (82)do改为will/can
with us?"She laughed and asking,"What game do you              (83)asking改为asked
want to play?""We want to play'In a zoo'.We are                      (84)√
animals and you are the keeper who feed us with your cakes.All right?"(85)feed改为feeds.

查看答案和解析>>

同步练习册答案