精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
19.Rhythm of Life
Choosing the right time to sleep,the correct moment to make decisions,the best hour to eat-and even go into hospital-could be your key to perfect health.
Centuries after man discovered the rhythms(节奏、韵律) of the planets and the cycles of crops,scientists have learned that we too live by precise rhythms that govern everything from our basic bodily functions to mental skills.Man is a prisoner of time.
But it's not just the experts who are switching on to the way our bodies work.(71)F Prince Charles consults a chart which tells him when he will be at his peak on a physical,emotional and intellectual level.Boxer Frank Bruno is another who charts his bio-rhythms to plan for big fights.
(71)E Sleep,blood pressure,hormone levels and heartbeat all follow their own clocks,which may bear only slight relation to our man-made 24-hour cycle.
Research shows that in laboratory experiments when social signals and,most importantly,light indicators such as dawn are taken away,people lose touch with the 24-hour clock and sleeping patterns change.Temperature and heartbeat cycles lengthen and settle into"days"lasting about 25hours.
In the real world,light and dark keep adjusting internal clock to the 24-hour day.  But the best indicator of performance is body temperature.As it falls from a 10p.m.high of 37.2℃to a pre-dawn low of 36.1℃,mental functions fall too.(73)D
The most famous example is the nuclear accident at Three Mile Island in the US.The three operators in the control room worked alternating(交替的) weeks of day,evening and night shifts.(74)G Investigators believe this caused the workers to overlook a warning light and fail to close an open valve.
Finding the secret of what makes us tick has long fascinated scientists and work done over the last decade has yielded important clues.(75)B For example,the time we eat may be important if we want to maximize intellectual or sporting performance.There is already evidence suggesting that the time when medicine is given to patients affects how well it works.

A.The rhythm of life is a slight beat.
B.The aim is to help us become more efficient(高效的).
C.Jenny Hope claims to have tested their body clocks to the limit.
D.This is a key reason why shift work can cause so many problems.
E.Experts say every aspect of human bodies is influenced by daily rhythms.
F.Many people study the state of their bio-rhythms before making their daily plans.
G.Such a dangerous combination never gave their bodies'natural rhythms a chance to settle down.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了如何让时间变得高效的一些方法.

解答 71.F 推理判断题.根据上文提到But it's not just the experts who are switching on to the way our bodies work但这不仅仅专家打开我们身体工作的方式,许多人在制定日常计划之前研究他们的身体规律.故选F
72.E 推理判断题.根据下文提到Sleep,blood pressure,hormone levels and heartbeat all follow their own clocks,which may bear only slight relation to our man-made 24-hour cycle睡眠,血压,激素水平和心跳都有自己的生物钟,这与人为的24小时的规律有一点点关系,专家说身体的每个方面都会影响日常的规律.故选E
73.D 推理判断题.根据上文提到As it falls from a 10 p.m.high of 37.2℃to a pre-dawn low of 36.1℃,mental functions fall too当温度从上午10点37.2℃到黎明前的36.1℃,身体的功能也在下降,这就是轮班所导致的许多问题的原因.故选D
74.G 推理判断题.根据上文提到The three operators in the control room worked alternating(交替的) weeks of day,evening and night shifts在控制室的三个实验人员交替的工作,白天,晚上和夜晚,这种危险的联系不会让身体有机会平静下来.故选G
75.B 推理判断题.根据上文提到For example,the time we eat may be important if we want to maximize intellectual or sporting performance比如如果我们想扩大我们的知道或运动表现,我们所花费的时间就是很重要的,目标是帮我们变得更高效.故选B

点评 七选五阅读是完成性阅读,和完形填空很类似,不同的是一个选词,一个选句子.解题时,要注意上下文语境,充分考虑信息词(选项中和空格前后句子中相同或相近的词),选出最符合语境的句子.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

9.In the winters of 2012 and 2013,National Geographic grantee (被批准人) Anders Angerbjorn and his Ph.D.student,Rasmus Erlandsson,studied an extremely threatened species,the Scandinavian arctic fox,The current population numbers are fewer than 150 individuals in mainland Europe so many of the young foxes are having difficulty finding a non-related partner.Other threats to the species include competition from the red fox for the rare small rodents (啮齿目动物) they both depend upon for food.Angerbjorn and Erlandsson monitored the arctic fox population in Vasterbotten and Norrbotten,Sweden,to identify the best areas for further conservation actions.This included tagging (贴标签于) the baby foxes,which proved to be a challenge.
"When catching arctic foxes it is easy to believe that the smaller ones are the easiest to handle.In some aspects it is true.Their teeth are smaller and the jaws less powerful.However,just as human children have a hard time keeping still,the really small cubs (幼兽) do too."
"We handle the foxes in a bag while tagging,and the trick is to keep the animal still between your legs while kneeling.And here comes the tricky part.How do you keep a small,wild fox still?You cannot apply too much force.You really do not want to hurt it.Just as with small children the best tool is patience,but at the same time you want the handling to be as short as possible."
"One particular cub had a technique I had never experienced before as it continuously tried to turn onto its back,for no obvious reason.I had to reach the ears,so I quickly turned the cub upright.The cub stayed still for a few seconds,and then began to roll onto its back again.The same thing happened over and over again!Finally,I got the tags in place,and after making measurements and taking some samples,I finally let it go."

25.According to the text,the red foxD.
A.looks like the arctic fox                            
B.is an endangered species
C.needs more conservation actions                
D.competes with the arctic fox for food
26.What does the underlined word"This"in Paragraph 1 refer to?B
A.Providing food for the arctic fox.
B.Checking the number of the arctic fox.
C.Building conservation areas for the arctic fox.
D.Helping the arctic fox find a non-related partner.
27.Human children are mentioned in Paragraph 2 to explain thatC.
A.kids love the arctic fox                             
B.baby foxes can be dangerous
C it is difficult to tag baby foxes                          
D.the smaller foxes are easier to handle
28.To tag small cubs,Angerbjorn and Erlandsson had to beB.
A.brave                  
B.patient                           
C.creative                  
D.strong.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.Had we not had a flat tyre an hour ago,we____ at the concert now.(  )
A.would have beenB.wereC.would beD.are

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

7.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.作文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.增加:在缺词处加一个漏字符号(∧)并在其下面写出该加的词.删除:把多余的词用斜线(\)划掉.注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Recently,we have had a discussion about that China should make every effort to developing car industry.Opinions divided on the question.
60% of the students hold the belief that China should full develop car industry.It will not only promote economic development but provides more jobs to workers as well.Beside,cars can help to save time and improve people's life quality.On the other hand,40% think China should limit their car industry development.Otherwise,the city traffic will be much more heavier and more traffic accident will occur.As a result,new roads will be built but occupy more farmland.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

14.下面短文中有10处语言错误.请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词.
增加:在缺词处加一个漏字符后(∧),并在其下面写上该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
I am writing to ask for whether you are able to do me a favor.I want to have a pen friend,hopeful a girl in her early twenty,and with interests similar to mine.In my mind,she is someone interesting in traveling,swimming,and playing table tennis.Beside,it would be better for her to have a pet dog as I have been keeping that at home for some time.With such a pen pal,I hope I can share her my experiences in traveling,taking care of pets,or whichever we have in common.I believe I would improve my English by doing so and learning more about her country.I am looking forward to hearing from you soon.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.-Why do you choose to work with special needs children?
-I think it will add a new _____ to my life.(  )
A.versionB.dimensionC.illusionD.occasion

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Tuesday's Amtrak derailment(脱轨) Philadelphia,which claimed eight lives and injured more than 200others,has turned the country's attention to railroad safety.But for those commuters(每日往返上班者) questioning whether or not to board the next train,statistics may offer some reassurance.
According to the scientific journal Bandolier,the lifetime odds of dying on a passenger train in the US are about one in 1,871,241.So trains are still one of the safest modes of transport; in 2013,891U.S.fatalities were linked to rail travel,while 32,700people were killed in highway accidents.
"Train accidents are rare,"Dr.Zarembski,director of the railroad safety program,told The Huffington Post."Accident rate in 2014was 2.2accidents per million train miles,this number has been declining steadily."But if you are still concerned about safety-or if you're just curious about which part of the train is the safest place to sit-science has an answer for that too.
The front car of a train is the most dangerous place in the event of a head-on collision,while the last car is less safe if the train is rear-ended(追尾).In fact,trains are nine times more likely to derail than to hit another train or car head-on or to get hit from behind,according to the Federal Railroad Administration.The administration found that there were about 13,200derailments from 2005to 2014,compared with about 1,450collisions.
Studies suggest that broken rails or welds are the leading cause of derailment,and these problems more often cause derailments near the front of the train.Therefore,choosing a car located in the middle,or one or two back from the middle of the train may be the safest bet,Ross Capon,president of the National Association of Railroad Passengers,told CBS New York.
If you can't get a seat near the midpoint of a train,there's another potential safety factor you might want to consider-namely,which way your seat is facing."I prefer rear facing so that in most cases you are pushed back into the seat in the event of an emergency braking application,"Zarembski said.
In general,aisle(过道) seats are safer than window seats,where a passenger is more likely to come in contact with broken glass or be thrown out of the train,Capon told CBS New York.Of course,in the very rare event of a catastrophic crash like Tuesday's,there's no guarantee that sitting in a certain place or facing a certain way means you'll escape being injured.
58.What does the underlined word"fatalities"in Paragraph 2most probably mean?A
A.Deaths.
B.Rates.
C.Accidents.
D.Carriages.
59.In the first three paragraphs,the author is trying toD.
A.describe objectively the serious consequences a derailment may bring about
B.urge people to consider carefully whether to board a train in the future
C.impress on people the poor management of American railway lines
D.persuade people with statistics that it is still safer to travel by train
60.After reading the passage,we can infer that it might be the safest to sitC.
A.front facing on a window seat in the front cars
B.front facing on an aisle seat in the last few cars
C.rear facing on an aisle seat in the middle cars
D.rear facing on a window seat one car behind the middle.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.Germans who are very careful and pay a lot of attention to details are often described as being very serious and _______.(  )
A.cautiousB.significantC.nobleD.brilliant

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

9.To the public's delight,a large number of government officials who _______ their power have been well punished.(  )
A.ignoredB.abusedC.obtainedD.countered

查看答案和解析>>

同步练习册答案