【题目】Memphis Meats, a San Francisco startup company trying to create lab-grown meat from animal cells(细胞), released a video on Tuesday that shows the world’s first cultured meatball getting fried up in a pan.
“We watched how the meatball reacted in the pan, we heard the sizzle, we smelled the meat and it was exactly how you would expect a meatball to smell,” Memphis Meats chief executive Uma Valeti said in the video. “This is the first time a meatball has ever been cooked with beef cells that didn’t need a cow to be killed.”
Memphis Meats grows animal muscle tissue(组织) using stem cells of cows and pigs and feeds them oxygen and nutrients(营养物质), according to the Wall Street Journal. While there are no animals killed in making the meats, the firm does use fetal bovine serum(胎牛血清) from unborn cattle's blood to start the process.
So far, the cells grow in extremely thin layers, which is very expensive. Now it costs about $18,000 to produce a pound of Memphis Meats beef--compared to about $4 for store-bought beef.
But the company, founded by three scientists, has been experimenting growing meat from stem cells from cows, pigs, and chickens and says it’ll be selling its animal-free products to high-end customers in three to four years.
The company’s first line of products will include hot dogs, sausages, burgers and meatballs.
Valeti said in the video that his company’s process also produces 90 percent fewer greenhouse gases than traditional agriculture.
“The meat industry knows their products aren’t sustainable(可持续的),” Valeti told the Wall Street Journal. “We believe that in 20 years, a majority of meat sold in stores will be cultured.”
It’s too early to say if we’ll all be cooking lab-grown meatballs, chicken wings, and pork chops. But for now, there is a big push to be the first to bring these foods to our plates.
【1】What can be the best title for the passage?
A. Lab-grown meat is to hit the market.
B. Lab-grown meat smells as delicious.
C. Lab-grown meat is animal-free.
D. Lab-grown meat will replace traditional meat soon.
【2】What’s the biggest disadvantage of the lab-grown meat?
A. It is difficult to grow.
B. It is too expensive.
C. It is difficult to be accepted by customers.
D. It doesn’t have many varieties.
【3】What can we know about the lab-grown meat?
A. The layers where it grows are very expensive.
B. Cattle’s blood is needed to feed the cells.
C. Lab-grown meat has nothing to do with animals.
D. The growing process costs a lot.
【4】What can we infer from the passage?
A. Lab-grown meat tastes exactly like traditional meat.
B. Traditional meat industry is not sustainable.
C. Lab-grown meat is environmentally friendly.
D. Lab-grown meat is best suitable for frying.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】C
【解析】本文属于一篇说明文,介绍了一家San Francisco的公司,首次利用动物干细胞,成功研制了人工培养的肉,虽然由于生产价格昂贵,暂时无法与传统肉类竞争,但公司有信心在未来几年内可生产出产品给部分高要求的顾客,Lab-grown meat属于环境友好产品。解题时,把握住文章逻辑关系,准确定位信息。
【1】主旨大意题,文章主要介绍了一家San Francisco的公司,首次利用动物干细胞,成功研制了人工培养的肉,虽然由于生产价格昂贵,无法与传统肉类竞争,但随着研制的进步,有望冲击市场,故选A。
【2】细节理解题,根据文中第二段“Now it costs about $18,000 to produce a pound of Memphis Meats beef--compared to about $4 for store-bought beef.”可知虽然Lab-grown meat研制成功,但其价格远高于传统牛肉。故选B。
【3】细节理解题,根据文中第二段“the cells grow in extremely thin layers, which is very expensive”可知the cell的培养layer非常昂贵,而A选项The layers where Lab-grown meat grows are very expensive.说法有误。生产一磅重Lab-grown meat的需要花费18000美元,可见培养过程费用非常昂贵,故选D
【4】细节理解题,根据第七段信息“......that his company’s process also produces 90 percent fewer greenhouse gases than traditional agriculture.”可见Lab-grown meat是环境友好型的。故选C。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】临近期末,高一同学即将面临着文理分科的选择。假定你是李华,你同学Lucy给你来信说到了她对文理科选择的困扰和焦虑。请你给她回信,安抚她的情绪并提出你的看法和建议。
注意:
1. 词数100左右; 书信开头和结尾已给出,不计入总词数。
2. 内容要点:
① 安抚她的情绪,劝她不必过于纠结;
② 提出参考意见:认清自己兴趣和优势,不盲从他人;向高年级的同学请教 ……
③ 提出看法:无论作何选择都要努力才能实现自己的期望。
3. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
可能用到的词汇:焦虑anxiety;理性地 rationally;不辜负 live up to
Dear Lucy,
I’m sorry to learn in your letter that you are upset about the coming choice of arts or science. _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。作文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏子符号(∧)并在其下面写出该加的词。
删除:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
One day, little Tony went to a shopping center wit his parent. It was very crowded. Tony saw a toy on a shop window. He liked it so very much that he quickly walked into the shop. After looks at the toy for some time, he turned around and found where his parents were missing. Tony was scared and begun to cry. A woman saw him crying and telling him to wait outside a shop. Five minutes later. Tony saw parents. Mom said,” How nice to see you again! Dad and I were terrible worried.”Tony promised her that this would never happen again.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】近日,随着《中国足球改革总体方案》的出台,“足球进校园”已成为社会热议的话题。假设你是张涛,你的好友王明想加入校足球队,但是他的父亲认为踢足球会影响学习。请你根据以下提示给王明的父亲写一封信,帮助王明说服他的父亲。
关键词提示:goodfor health; serious about; more confident; encourage him; team effort;communicate… with; make more friends; decide by himself
注意:1.文中应包含所有提供的信息,并进行适当拓展;
2.词数:80—100(给出的文章开头供选择使用,不计入总词数)。
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容, 从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
【1】You probably think you will never be a top student. This is not necessarily so. however. Anyone can become a better student if he or she wants to. Here is how:
Plan your time carefully. When planning your work, you should make a list of things that you have to do. After making this list. you should make a schedule of your time. First your time for eating, sleeping, dressing, etc. Then decide a good, regular time for studying. 【2】 A weekly schedule may not solve all your problems, but it will force you realize what is happening to your time.
Find a good place to study. Look around the house for a good study area. Keep this space, which may be a desk or simply a corner of your room, free of eeverything but study materials. No games, radios, or television. When you sit down to study, concentrate on the subject.
Make good use of your time in class. 【3】 Listening carefully in class means less work later. Taking notes will help you remember what the teacher says.
Study regularly. When you get home from school, go over your notes, review the important points that your teacher is going to discuss the next day, read that material. 【4】 If you do these things regularly, the material will become more meaningful, and you’ll remember it longer.
Develop a good attitude towards tests. The purpose of a test is to show what you have learned about a subject. They help you remember your new knowledge. The world won’t end if you don’t pass a test,so don, t be over worried.
【5】 You will probably discover many others after you have tried these.
A. There are other methods that might help you with your studying.
B. Don’t forget to set aside enough time for entertainment.
C. Take advantage of class time to listen to everything the teacher says.
D. No one can become a top student unless he or she works hard.
E. Maybe you are an average student.
F. Make full use of class time to take notes of what the teacher says in class.
G. This will help you understand the next class.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解。
Elizabeth Mitchell’s new “Liberty’s Torch” is the fascinating story of how the Statue of Liberty came to be. The Statue of Liberty’s rough history is explored in “Liberty’s Torch”.
Frederic Auguste Bartholdi is an all-but-forgotten figure in American history. He was, however, responsible for one of the most enduring symbols of the United States: the Statue of Liberty. A Frenchman from Alsace, he designed and built the Statue of Liberty which stood on Bedloe’s Island in New York Harbor. How this statue came to be is the fascinating subject of Elizabeth Michell’s new book “Liberty’s Torch”.
The power of Mitchell’s narrative is convincing(令人信服的). We recognize the Statue of Liberty now as a symbol of hope and opportunity for a nation of immigrants. At the time, though, people could not see that-nor did they even imagine that. Instead, the construction of the statue was born of one man’s desire to set up a great monument.
For this reason, perhaps, “Liberty’s Torch” relies on Bartholdi as the connecting thread. Bartholdi went to Egypt to make photographic copies of the main monuments. On the boat, Bartholdi met and began a lifelong relationship with Ferdinand de Lesseps, the man who would build the Suez Canal. Maybe it was this friendship, or maybe it was seeing Egypt’s huge monuments, but finally the trip inspired Bartholdi’s dream to create the largest statue ever built. Failure to bring this to completion in Egypt, followed by his exile (流放) from Paris, led Bartholdi to sail to America.
By explaining the Statue of Liberty’s hard history and showing Bartholdi’s brave spirit, Mitchell has done a great service.
【1】It can be inferred from the text that ________.
A. American people have never forgotten Frederic August Bartholdi
B. the Statue of Liberty wasn’t originally regarded as a symbol of hope
C. Bartholdi finished the Suez Canal
D. Bartholdi was a famous architect from Egypt.
【2】What was the main reason for Bartholdi to build the Statue of Liberty?
A. To finish his education in the arts.
B. To mark his friendship with Ferdinand.
C. To create something better than Egyptian monuments.
D. To achieve his dream to create the largest statue.
【3】What type of writing is the passage?
A. A travel guide. B. A book review
C. An announcement D. An architecture report.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是班长李华, 你的笔友Paul来邮件询问你班同学开展“低碳生活”的活动情况. 请根据下列要点用英语给他回复邮件。
1. 节约 (水、电、纸);
2. 分类回收垃圾;
3. 低碳交通。
参考词汇:低碳生活: low-carbon lifestyle
注意:1. 词数100左右。
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
3. 开头和结尾已为你写好,不计入总词数。
Dear Paul,
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
Sincerely
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Tips on buying outdoor solar lights(太阳能灯)
As solar lighting is becoming useful for homes,many different such outdoor lights can now be found in supermarkets.Here are some helpful tips for customers.
Does your area receive enough direct lighting?
【1】So you shouldn't even give it a thought if you live in an area that doesn't get much sunlight.These lights need direct sunlight,or they just won't work very well.【2】
The expensive one usually means good quality Choosing the cheapest ones will result in many problems.For once,it's best to buy more expensive lights of high quality.【3】At least you should know the difference between a $10 light and a $45 light.
Buy lights that require less installation(安装)
Most solar lights are simply driven into the ground.Therefore.you shouldn't deal with the difficulty in installing a system that involves anything more than that.【4】You don't need to buy lights that require half an hour each to plant into the ground because that's just a waste of time.
Make sure the lights can store enough energy.
Different solar lights can store different amounts of energy【5】Therefore,you should choose lights that are able to store enough energy to last for a few hours or more,at least those that will last from nightfall throughout most of the night and part of the morning.
A.They should take a few minutes each to get into the ground
B.Without sunlight,solar lighting is useless.
C.It means some will stay lit longer than the others
D.Buy many solar lights instead of just one or two.
E.Choose something a bit more expensive for once.
F.That doesn't mean you have to spend all your money.
G.Solar lights are becoming more and more popular.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】语法填空。
One day a farmer’s donkey fell down into a well. The animal cried piteously 【1】 hours as the farmer tried to figure out what to do. Finally, he decided the animal was old, and the well needed 【2】(cover) up anyway; it just wasn't worth 【3】 to save the donkey.
He invited all his neighbors to come over and help him. They all grabbed a shovel(铲) and began to shovel dirt into the well. At first, the donkey realized 【4】was happening and cried horribly. Then, to everyone’s amazement, he quieted down. A few shovel loads later, the farmer finally looked down the well. He 【5】 (astonish) at what he saw. With each shovel of dirt 【6】 hit his back, the donkey was doing something 【7】 (amaze). He would shake it off and take a step up.
【8】 the farmer’s neighbors continued to shovel dirt on top of the animal; he would shake it off and take a step up. Pretty soon, everyone was amazed as the donkey stepped up over 【9】 edge of the well and happily ran off!
Each of our troubles is a stepping stone. We can get out of the deepest wells just 【10】 not giving up! Shake it off and take a step up.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com