【题目】 The long-running Detective Conan (名侦探柯南) has a strong fan base on Asian TV today.
Detective Conan tells a story about a gifted high school student detective who turns into a young boy after he is forced to take a poison. He attends a primary school and together with detective Kogoro Mouri and his daughter Ran, Conan helps the police solve difficult mysteries.
![]()
Since1994, the comic (连环漫画) has grown up with the generation of 1980s and become an indispensable part of their childhood memory. Another well-loved series is coming back—Slam Dunk. The basketball-themed manga (动漫) from 1990 to 1996 is also a fond memory from childhood.
Many people said, “Now the basketballers are coming back, and so is the little detective boy. For a moment, I thought I was turning back the clock.”
Most people can relate with the two comic series because both of them attach importance to (重视) common values that we have when we were children.
The main characters in Slam Dunk are growing up and struggling with their dreams. There are courage, friendship and intelligence in Detective Conan. The return of the comic is a chance to remember who we once were.
It wasn’t until we were adults that we realized the world wasn’t what it looked like in comics. Time flies, but the young man we admire will always stay young.
【1】What is the second paragraph mainly about?
A. The duty of a detective.B. The mystery of the police
C. The importance of childhood.D. The content of Detective Conan.
【2】What does the underlined word “indispensable” in paragraph 3 probably mean?
A. Incorrect.B. Frightening.
C. Necessary.D. Unfortunate.
【3】What is the similarity between Detective Conan and Slam Dunk?
A. They are European comics.
B. They are not popular with children.
C. They attach importance to adults’ life.
D. They focus on children’s common values.
【4】From which is the text probably taken?
A. A TV review (评论).B. A biology report.
C. A healthy magazine.D. A travel guidebook.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】D
【4】A
【解析】
这是一篇说明文。文章主要介绍了自1994年以来,漫画与80后一起成长,成为他们童年记忆中不可或缺的一部分。其中以《名侦探柯南》和《灌篮高手》为例,说明了《灌篮高手》的主角们都在成长,都在为自己的梦想奋斗。侦探柯南有勇气、友谊和智慧。漫画的回归让我们有机会回忆起我们曾经是谁。
【1】主旨大意题。根据第二段Detective Conan tells a story about a gifted high school student detective who turns into a young boy after he is forced to take a poison. He attends a primary school and together with detective Kogoro Mouri and his daughter Ran, Conan helps the police solve difficult mysteries.(侦探柯南讲述了一个天才高中生侦探被迫服毒后变成小男孩的故事。他上小学,与侦探Kogoro Mouri和他的女儿Ran一起,柯南帮助警察解决难题。)可知第二段主要在介绍侦探柯南的故事内容。故选D。
【2】词义猜测题。根据下文Another well-loved series is coming back—Slam Dunk. The basketball-themed manga from 1990 to 1996 is also a fond memory from childhood.可知和1990年至1996年的篮球主题漫画也是童年的美好回忆一样,自1994年以来,漫画与80后一起成长,成为了他们童年记忆中不可或缺的一部分。故可知划线单词意思为“不可或缺;必要的”。故选C。
【3】细节理解题。根据第六段Most people can relate with the two comic series because both of them attach importance to (重视) common values that we have when we were children.(大多数人都能从这两部漫画中找到共鸣,因为它们都很重视我们小时候的共同价值观。)可知《名侦探柯南》和《灌篮高手》的相似之处在于,它们关注的是儿童的共同价值观。故选D。
【4】推理判断题。根据文章第一段The long-running Detective Conan (名侦探柯南) has a strong fan base on Asian TV today.(《名侦探柯南》在当今的亚洲电视剧中拥有强大的粉丝基础。)以及文章主要内容为介绍《名侦探柯南》和《灌篮高手》对80后产生的影响。故可推测文章最有可能来自一篇电视评论。故选A。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Directions: After reading the passage below, fill in each blank with a proper word given in the box. Each word can be used only once. Note that there is one more word than you need.
![]()
New Year’s Resolutions (决心)
It’s January 1, the day when many people around the world announce their New Year’s resolutions. In theory, a new year should be the time when people change their habits. In 【1】, it doesn’t work that way.
There are some advantages to choosing January 1 to start new habits. For one thing, it comes right after several holidays. And for many people, holidays are 【2】with food, often food that isn’t very healthy. After a month or so of lots of eating, people begin to realize that they need to 【3】. It’s no wonder that losing weight is one of the most 【4】resolutions every year!
While many people’s 【5】to change is real, most New Year’s resolutions don’t last all year, or even all month. One survey indicated that the average resolution only lasts three and a half weeks! For many, an honest resolution might be: “I will eat healthy food until I start longing for dessert, and then I’ll go back to eating 【6】.”
One common problem with New Year’s resolutions is that they aren’t specific enough. Maybe you 【7】to eat healthier or be friendlier. But if you don’t have a plan, how will you know if you’ve reached your goal? Generally, resolutions tend to fade (渐弱) out of your 【8】. They’ll
return again the next year when you start 【9】about resolutions again.
Resolutions often 【10】, but don’t be discouraged. If there’s something you want to change about your life, it won’t hurt to try. And if you fail now, don’t worry. Lunar New year is right around the corner!
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】—Do you know the newly appointed CEO?
--__________.
A. I’ll check it
B. Only that there is one
C. More often than not
D. It will come to me
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】If people outside China learned a bit about jasmine tea culture, they would realize there_______ a lot of enjoyment in it.
A. is B. was C. were D. would be
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】--- Did you remember to give Mary the money you owed her?
--- Yes.I gave it to her _____ I saw her.
A.while B.the instant
C.suddenly D.once
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】It might have_______ your notice but I am very busy at the moment.
A. quit B. neglected
C. escaped D. denied
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】—Do you think he is the only person for the job?
—I’m not quite sure but he’ll prove_______ to the task.
A. equal B. essential
C. special D. superior
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】用方框内所给短语的适当形式填空
![]()
【1】The knife with which he cut things ___________yesterday.
【2】He should have__________the Olympic 100metres squad.
【3】One of his sisters___________to raise his children after he was killed in a car accident.
【4】You won't__________if you don't try out.
【5】These children___________not only the joys of life but also disappointments.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Directions: Complete the following passage by using the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need.
![]()
Chinese medical expert have warned that antibiotics (抗生素)are “ 【1】 overused” in hospitals, which may cause serious side-effects for the health of an entire generation.
According to the ministry, 70 percent of Chinese inpatients have received antibiotics, while the maximum number set by the World Health Organization is 30 percent. About 97 percent of 【2】 patients used antibiotics but research showed that a large number of them could avoid the need if hospitals conducted proper sanitation(公共卫生)measures.
Particularly, antibiotics are overused in the 【3】 of children. Nearly one third of the daily 10,000 outpatients at the Beijing children’s Hospital take intravenous drips(静脉输液)that largely contain antibiotics.
“Some doctors might lack proper training on how to 【4】antibiotics in a more precise way and avoid 【5】risks. Some simply want to play it safe,” said Zhu Zhenggang, president of Shanghai-based Ruijin Hospital.
The ministry 【6】 a nationwide campaign over the past six months to 【7】 the use of antibiotics. Vice Health Minister Ma Xiaowei admitted that the government faces great challenges as many public hospitals have 【8】 supervision on prescription(处方)safety under heavy pressure from patients.
Insiders also noted that the overuse of antibiotics was partly 【9】by profit-seeking pharmacy (制药)firms.
About 60 percent of the newly 【10】 medicines by the State Food and Drug Administration (SFDA) last year were antibiotics. According to the SFDA, the country reported 690,000 cases of adverse drug reactions caused by abuse of medicine, including 600 deaths in 2010.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com