When her five daughters were young,Helene An always told them that there was strength in unity (团结) .To show this,she held up one chopstick,representing one per?son. Then she easily broke it into two pieces. Next,she tied several chopsticks together,representing a family. She showed the girls it was hard to break the tied chop?sticks. This lesson about family unity stayed with the daughters as they grew up.
Helene An and her family own a large restaurant bus?iness in California. However,when Helene and her hus?band Danny left their home in Vietnam in 1975,they didn't have much money. They moved their family to San Francisco. There they joined Danny's mother,Diana,who owned a small Italian sandwich shop. Soon after?wards,Helene and Diana changed the sandwich shop into a small Vietnamese restaurant. The five daughters helped in the restaurant when they were young. However,Helene did not want her daughters to always work in the family business because she thought it was too hard.
Eventually the girls all graduated from college and went away to work for themselves,but one by one,the daughters returned to work in the family business. They opened new restaurants in San Francisco and Los Angeles. Even though family members sometimes disagreed with each other,they worked together to make the business successful. Daughter Elizabeth explains , " Our mother taught us that to succeed we must have unity,and to have unity we must have peace. Without the strength of the family,there is no business."
Their expanding business became a large corporation in 1996,with three generations of Ans working together. Now the Ans' corporation makes more than $20 million each year. Although they began with a smaJJ restaurant,they had big dreams,and they worked together. Now they are a big success.
15. Helene tied several chopsticks together to show
A. the strength of family unity
B. the difficulty of growing up
C. the advantage of chopsticks
D. the best way of giving a lesson
16. We can learn from Paragraph 2 that the An family
A. started a business in 1975
B. left Vietnam without much money
C. bought a restaurant in San Francisco
D. opened a sandwich shop in Los Angeles
17. What can we infer about the An daughters?
A. They did not finish their college education.
B. They could not bear to work in the family business.
C. They were influenced by what Helene taught them.
D. They were troubled by disagreement among family members.
18. Which of the following can be the best title for the passage?
A. How to run a corporation
B. Strength comes from peace
C. How to achieve a big dream
D. Family unity builds success
[文章大意]"一根筷子易折断,一捆筷子抱成团",这就是团结的力量。来自越南的An家族正是靠着团结一心,在美国成就了一番大事业。
15. A细节理解题。根据第一段的内容,特别是"This lesson about family unity..."可知,妈妈这样做是要告诉孩子们团结的力量。故选A.
16. B细节理解题。由第二段中的"…they didn't have much money."可知他们离开越南时,没有多少钱。故答案为B.
17. C推理判断题。由第三段中的"Even though family mem?bers sometimes disagreed with each other,they worked to?gether to make the business successful."和Daughter Elizabeth说的话可知,这五个女儿没有忘记妈妈的教诲,团结一心,把生意越做越大。
18. D主旨大意题。文章通过讲述来自越南的An家族靠着三代人团结一心,在美国成就了一番大事业的故事告诉我们:团结就是力量。D项最能概括文章大意。
题目来源:全品作业本高中英语选修8新课标人教版 > 单元检测(四)
科目:高中英语 来源: 题型:
4. Though they were beaten by the opposite team,the players were not discour?aged.
, the players were not discouraged.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
阅读理解
The singer,Mick J agger,of The Rolling Stones sings a song that tells people they can't always get what they want but if they try some?times they can get what they need. For the past years in my life my par?ents have told me this saying many times. I've always complained about the quote (引语) ,although over time I have told myself to learn from it.
This year my girlfriend flew off to college in West Palm Beach,Florida. That has been a killer for me because I haven't been able to see her and she is having a rough time in school.The last two months have been hard but we are working through it. I have been trying to get my dad to buy me a plane ticket to go there. My dad tolcl me if I brought him some money he would help me pay for the ticket. I started to complain to him because I had no way of getting any money to give him. I spent several days and nights thinking of ways to earn money to go to see my girl?friend. I finally came to the conclusion that I would get a job and work hard to earn some money to give to my dad. I applied to Safeway and I ended up getting the job.
I have been working at Safeway for about a month now and I work hard to earn money to go to see my girlfriend. The other day my mum had surprised me and told me that she asked her boss if she could use their business miles to buy me a ticket down to Florida for two weeks,I was very thankful and told her I would help pay for anything that I had to. The thought of my working hard and getting a job showed my mum that I really cared and was trying my best to be a successful per?son. I believe that you can't always get what you want but if you try sometimes you can get what you need.
1 The author's parents often told him the saying quoted from the song because
A. he liked to complain to them about his life
B. they expected him to learn from the singer
C. he always wanted to get everything he wanted
D. they tried to educate him to do things by himself
2. What does the underlined word "killer" in the second paragraph refer to?
A. Something that is quite troublesome.
B. Something that is very difficult.
C. A person who kills others purposely.
D. A person who treats women very badly.
3. What can we infer from the passage?
A. The author was lazy and unwilling to work hard.
B. The author's father was too mean to give him money.
C. The author's actual action won support from his mother.
D .The author was unable to tear himself away from his girlfriend.
4. By writing the passage,the author tries to show that .
A. we can do nothing without money
B. fathers are strict while mothers are kind
C. it's hard for parents to bring up their children
D. we should try to rely on ourselves for everything
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
书面表达
假如你是中学生李华,你对戏剧很感兴趣。你市凯乐剧院本周六晚六点将上映被誉为"完美的音乐剧"的《窈窕淑女》(Mjy Fair ) ,该剧由大学生艺术团的演员改编并演出。你想邀请你校外教Jack共同观看,请给他写一封电子邮件。
注意:1. 词数100左右;
2. 可适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:艺术团art troupe
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
4. 依据现场情况来看,这两个司机当时开车一定都很快。
According to the situation on the spot,both the drivers . (must表示推测)
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
7. The manager asked the secretary to show the guests and then they had a talk.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com