精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
14.In England recently three foreign gentlemen came to a bus stop and waited.About five minutes later,the bus they wanted came along.They were just going to get on when suddenly there was a loud noise behind them.People rushed onto the bus and tried to push them out of the way.Someone shouted at them.The bus conductor came rushing down the stairs to see what all the trouble was about.The three foreigners seem all at sea and looked embarrassed.No one had told them about the British custom of lining up for a bus that the first person who arrives at the bus stop is the first person to get on the bus.
Learning the language of a country isn't enough.If you want to have a pleasant visit,find out as much as possible about the manners and customs of your host country.You will probably be surprised just how different they can be from your own.A visitor to India would do well to remember that people there consider it impolite to use the left hand for passing food at table.The left hand is supposed to be used for washing yourself.Also in India,you might see a man shaking his head at another to show that he doesn't agree.But in many parts of India a shake of the head means agreement.Nodding your head when you are given a drink in Bulgaria will most probably leave you thirsty.
In that country,you shake your head to mean'yes'-a nod means'no'.At a meal in countries on the Arabic Peninsula,you will find that your glass is repeated refilled as soon as you drink up.If you think that you have had enough,you should take the cup or glasses in your hand and give it a little shake from side to side or place your hand over the top.
In Europe it is quite usual to cross your legs when you are sitting talking to someone even at an important meeting.Doing this in Thailand,however,could bring about trouble.Also,you should try to avoid touching the head of an adult--it's just not done in Thailand.
28.The British people tried to push the three gentlemen out of the way,because the gentlemenD.
A.were foreigners                   
B.didn't have tickets
C.made a loud noise                  
D.didn't line up for the bus
29.According to the article,if you want to have a pleasant journey in a foreign country,you shouldB.
A.learn the language of the country       
B.understand the manners and customs of the country
C.have enough time and money          
D.make friends with the people there
30.In India it is considered impoliteB.
A.to use the right hand for passing food at table.
B.to pass food with the left hand.
C.to eat food with your hands.
D.to help yourself at table.
31.To cross one's legs at an important meeting in Europe isA.
A.a common habit   
B.an important manner     
C.a serious trouble     
D.a bad manner.

分析 本文主要写了不同的国家具有不同的风俗习惯,要想有一个愉快的旅游,尽可能地了解那个国家的习俗.

解答 28.D根据文章内容No one had told them about the British custom (习惯)of lining up for a bus that the first person who arrives at the bus stop is the first person to get on the bus.可知那三位先生并不知道英国乘车的习惯,所以答案为D.
29.B 细节理解题.根据句子If you want to have a pleasant visit,find out as much as possible about the manners and customs of your host country.如果你想有一个愉快的访问,尽可能多地了解您的东道国的风俗习惯,所以答案选B.
30.B 细节理解题.根据句子A visitor to India would do well to remember that people there consider it impolite to use the left hand for passing food at table.可见用左手在餐桌上传递食物是不礼貌的,所以答案选B.
31.A 细节理解题.根据最后一段句子In Europe it is quite usual to cross your legs when you are sitting talking to someone even at an important meeting.在欧洲,当你翘着二郎腿和某人交谈,即使是在重要的会议上,也是很平常的.说明很多人有这样的习惯,所以答案选A.

点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

4.Hobbies are an important part of life.A great hobby will allow you to learn more about yourself,and will help you to develop life skills.(16)B If you're choosing a new hobby,the following tips can help you:
(17)A When looking for a new hobby,you can think about the subjects you like to learn about,or the things you enjoy doing.For example,if you're a woman,you can take up hobbies such as cooking and gardening.If you're a man,you can consider hobbies like hunting and fishing.
Know your skills.(18)G Think hard about it by going over this question.This will guide you to choose a hobby that suits you.For example,if you have a good hand at drawing,then painting could be a great hobby for you.
Decide the time you can give.If you don't have much free time,pick one that doesn't take much time.If you have more free time,then you can take up hobbies to which more time can be given.So look at your schedule and how much time you might have for your chosen hobby.(19)F
Pay attention to your talks.What do you enjoy talking about?(20)D Your conversations can show a lot about your likes which can be developed into a hobby.Now,think hard and determine what you enjoy and how it can be turned into a hobby.

A.Focus on what interests you
B.There are an endless number of hobbies you can choose from.
C.Decide what you want----time alone or social interaction?
D.You must ask others about the topics you talk about the most.
E.Figure out how much time you have to work on your hobby.
F.This will help you take things not suitable for you off the list.
G.Are you a good writer,speaker,painter,or an expert in something else?

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.Johnheld his breath(屏住呼吸),and wondered what would happen next.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.期望,期待look forward to/expect.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.This book is great value to me.is 后加of.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

19.Some settlers were believed to have crossed the strait to America bymeans(方式;手段)of a land bridge.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.Born in a poor family,he receivedlimited(有限的) education in his childhood.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

3.Professor Zhang who was made ______ director of the department last week once told me that English had come into ______ widespread use by the latter half of the 14the century.(  )
A.the; aB.a; theC./; theD./;/

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.Don't play a trick on Mr.Zheng.

查看答案和解析>>

同步练习册答案