【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A tender woman, or an independent one, which one would you prefer? A recent research shows that most people would choose the latter.
This type of woman is called a nühanzi (“tough woman”). Experts believe these characteristics have social and psychological roots among young females in China. Su Hao’s friends all call her a tough woman, because she can finish tough tasks usually carried out by men. For example, she carries 10-litre water to her dormitory on the 5th floor. “I depend on no one but myself,” she says.
According to a recent survey by China Youth Daily, tough women have become rather common in society. Of the 21,265 respondents, 78.5 percent said they are familiar with a tough woman. About 50 percent said they like women with tough characteristics, while less than 29 percent expressed the opposite view.
Why are tough women gaining popularity? Shen Meng, a psychological consultant, believes the fierce competition in society is contributing to this trend. “Women are often in a disadvantaged position compared to men,” Shen says. “In order to survive, they have to be independent, strong and tough.” Liu Xiaolin, professor of psychology at Wuhan Mental Health Center, believes tough women are brought up this way. They are often on close relationship with their fathers, who teach their daughters to be brave and decisive,” he says. As a result, these women are more likely to be psychologically healthy and more tolerant to stress, according to Liu.
Though Liu believes that this is a good trend, Hu Shenzhi, a psychologist at the Guangdong Sunflower Counseling Center, says the popularity of tough woman indicates an unclear line between gender identities, which can lead to relationship problems. “Some women with characteristics that differ from the traditional female image may have a difficult time finding Mr Right,” he says. “Even if they get married, their manly characteristics might cause family conflicts.
【1】Which of the followings doesn’t belong to the characteristics of a tough woman?
A. She is independent of others in daily life.
B. She can solve problems usually for men.
C. She is more tolerant to stress.
D. She is soft and tender to others.
【2】How many respondents like tough women?
A. about 21,265. B. about 16,700
C. about 10,600. D. about 6,200
【3】Why are there more tough women nowadays?
A. Because tough women are more lovely.
B. Because of the fierce competition in society.
C. Because girls often love fathers more.
D. Because more women want to be independent.
【4】What problems may tough women have in their life?
A. They may have difficulty with marriage.
B. They often suffer gender confusion.
C. It’s difficult for them to be friends.
D. They have different characteristics from traditional female images.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】B
【4】A
【解析】
试题分析:本文是一篇议论文,介绍了中国女汉子的特点和形成的原因,其中包括激烈的社会竞争和父亲的影响,但是作为女汉子也有其缺点,那就是婚后可能会引发家庭中的矛盾与斗争。
【1】D推理判断题。根据第二段第三句Su Hao’s friends all call her a tough woman, because she can finish tough tasks usually carried out by men.可知女汉子的特点——独立、耐得住压力以及解决问题的能力,D选项不符合这些特点,故选D。
【2】C细节理解题。本文第三段后两句Of the 21,265 respondents, 78.5 percent said they are familiar with a tough woman. About 50 percent said they like women with tough characteristics, while less than 29 percent expressed the opposite view.可知在21265个采访中,50%的人表示他们喜欢女汉子的特质。故选C。
【3】B细节理解题。从本文第四段前两句 Why are tough women gaining popularity? Shen Meng, a psychological consultant, believes the fierce competition in society is contributing to this trend.得知,激烈的社会竞争是导致当今女汉子增多的原因。故选B。
【4】A 细节理解题。根据文章最后一句he says. “Even if they get married, their manly characteristics might cause family conflicts.可知,她们可能在婚姻中会出现问题。故A正确。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】It is so wet there that the trees are extremely tall, ________ _________over 90 meters.
【2】We watched, __________ __________ ___________ ___________ ___________on the outside of the spaceship as the earth’s gravity increased.
【3】So whether life will continue on the earth for millions of years to come will _______ _________ _________this problem can be solved.
【4】The earth became so violent ________ ___________ __________ _____________ ____________whether the shape would last or not.
【5】It is Henry Adams, an American businessman, ________ _________ __________ ___________London and does not know what he should do.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假设你是小明,请根据你校美化校园的规划,用英语给你在美国的笔友Peter写一封信,介绍该规划。信的主要内容如下:
规划目的: 美化校园、净化空气;创造良好的学习和生活环境
规划内容: 种植花草树木;建一个植物园,供参观、实践;建一个小花园,供休息、读书;建几座名人雕塑,激励师生
注意:1.信的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。
2.词数:100词左右。
3.参考词汇:雕塑—statue (n.) 植物园—botanical garden (n.)
Dear Peter,
I would like to tell you that our school has worked out a new program.___________________________________.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Welcome to our school if you have any chance.
Yours,
Xiao Ming
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】How can you find out what is going on inside a person’s body without opening the patient s body up? Regular X-rays can show a lot. CAT scans can show even more. They can give a complete view of body organs.
What is a CAT scan? CAT stands for a kind of machine. It is a special X-ray machine that gets a 360-degree picture of a small area of a patient’s body.
Doctors use X-rays to study and determine diseases and injuries within the body. X-rays can find a foreign object inside the body or take pictures of some inside organs to be X-rayed.
A CAT scanner,however,uses a group of X-rays to give a cross-sectional (横截面) view of a specific part of the body. A fine group of X-rays is scanned across the body and around the patient from many different directions. A computer studies the information from each direction and produces a clear cross-sectional picture on a screen. This picture is then photo-graphed for later use. Several cross sections, taken one after another,can give clear “photos” of the entire body or of any body organs. The latest CAT scanners can even give clear pictures of active,moving organs,just as a fast-action camera can “stop the action”,giving clear pictures of what appears unclear to the eye. And because of the 360-degree pictures, CAT scans show clear and complete views of organs in a manner that was once only shown during operation or examination of a dead patient.
Frequent appearance before X-rays can cause skin burns, cancer or other damage to the body. Yet CAT scans actually don’t cause the patient to more radiation than regular X-rays do. CAT scans can also be done without getting something harmful into the patient, so they are less risky than regular X-rays.
CAT scans provide exact, detailed information. They can quickly find such a thing as bleeding inside the brain. They are helping to save lives.
【1】The underlined words “a foreign object” in Paragraph 3 most probably refer to .
A. a badly injured part inside the body
B. a new thing that is unknown to the doctor
C. a strange cell that has grown in the body
D. a thing that gets inside the body by chance
【2】What is the special use of the latest CAT scanners?
A. It can take pictures of inside organs.
B. It provides clear photos of moving organs.
C. It won’t cause serious skin bums, cancer or other damage to the body.
D. It helps to find out illness inside a person’s body without opening it up.
【3】What can we infer from this text?
A. Patients in front of CAT may suffer a bit of radiation,
B. Doctors need no opening-up of the body with CAT scanners.
C. CAT scanners are more expensive than regular X-ray machines.
D. CAT scanners can take photos of either the whole body or a part of it.
【4】What can be the best title of this text?
A. The newest medical invention
B. A special X-ray machine to save lives
C. How to avoid the damage from X-rays
D. Advantages and disadvantages of CAT scanners
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华,你校将迎接英国代表团,作为学校书法团团长,请你写一篇发言稿,要点如下:1.介绍书法用具;2.阐述书法学习的好处;3.邀请英国同学参与。
注意:1. 100词左右;2. 开头已写好,不计入总词数。3.参考词汇:书法 calligraphy;文房四宝 the Four Treasures of the Study(writing brush, ink stick, paper, ink slab)
Dear friends,
We’d like to share our culture with you by introducing you to the art of Chinese calligraphy ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是李华,你的好友李娜要邀你一起去西藏旅行,但你得陪同父母去看望在乡下的爷爷奶奶,所以不能去。请以电子邮件的形式给你的朋友提一下旅行建议。1.加入旅行社,同时结伴而行;2.早晚气温较低,带上轻薄的棉衣; 3.日照时间长,带上太阳镜,遮阳帽等物品;4.空气稀薄,戴上吸氧用具。(西藏Tibet 旅行社 travel agency 吸氧用具 Oxygen inhalation apparatus)
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧)并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Last summer I go to America and studied at a language school. I had many wonderful experience, but I also had a sad one. One day, the school held party , where I invited to talk about Chongqing. After that they asked me a lot of things about China. But I couldn’t explain them with English clearly. I felt sadly. I learned a lesson from this experience. I have already studied English for eight years, I can’t use it very good. I must work hard to improve my spoken English so that I will not be able to communicate freely with foreigners. I hope I can be a bridge between China and others countries in the future.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Get a Thorough Understanding of Oneself
In all one's life time it is oneself that one spends the most time being with or dealing with. 【1】
When you are going upwards in life you tend to overestimate yourself. It seems that everything you seek for is within your reach. 【2】 It’s likely that you think it wise for yourself to stay away from the outer world. Actually, to get a thorough understanding of oneself, you may as well keep the following tips in mind.
Gain a correct view of oneself.
You may look forward hopefully to the future but be sure not to expect too much, for dreams can never be fully realized. You may be courageous to meet challenges but it should be clear to you where to direct your efforts. 【3】
Self-appreciate.
Whether you compare yourself to a towering tree or a blade of grass, a high mountain or a small stone, you represent a state of nature. 【4】 If you earnestly admire yourself you’ll have a real sense of self-appreciation.
【5】In time of anger, do yourself a favor by releasing it in a quiet place so that you won't be hurt by its flames; in time of sadness, do yourself a favor by sharing it with your friends so as to change a bad mood into a cheerful one; in time of tiredness, do yourself a favor by getting a good sleep.
Get a full control of one’s life
Then one will find one’s life full of color and favor.
A.It has its own value.
B.Do oneself a favor when it’s needed.
C.Do yourself a favor when you resist the attack of illness.
D.But it is precisely oneself that one has the least understanding of.
E.Especially if it is well within your reach, you are just too blind to see it.
F.When you are going downhill you tend to underestimate yourself for your own incompetence.
G.So long as you have a perfect knowledge of yourself, there won’t be difficulties you can’t overcome.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
To forgive is a virtue, but no one has ever said it is easy. When someone has deeply hurt you, it can be extremely difficult to let go of your hate. However, forgiveness is possible, and it can be surprisingly beneficial to your physical and mental health. People who forgive show less sadness, anger and stress and more hopefulness, according to a recent research.
【1】Try the following steps:
Calm yourself.【2】You can take a couple of breaths and think of something that gives you pleasure: a beautiful scene in nature, or someone you love.
Don’t wait for an apology. Many times the person who hurt you does not intend to apologize. They may have wanted to hurt you or they just don’t see things the same way.
【3】Keep in mind that forgiveness does not necessarily mean becoming friends again with the person who upset you.
Take the control away from your offender(冒犯者). Rethinking about you hurt gives power to the person who causes you pain. Instead of focusing on your mounded feelings, learn to look for the love, beauty and kindness around you.
【4】If you understand your offender, you may realize that he or she was acting out of unawareness, fear, and even love. You may want to write a letter to yourself from your offender’s point of view.
Don’t forget to forgive yourself.【5】But it can rob you of your self-confidence if you don’t do it.
A.Why should you forgive?
B.How should you start to forgive?
C.Recognize the benefits of forgiveness.
D.Try to see thingsfrom you offender’s angle.
E.For some people, forgiving themselves is the biggest challenge.
F.To make your anger die away, try a simple stress-management technique.
G.If you wait for people to apologize, you could be waiting an awfully long time.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com