分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了国外的传统节日圣诞节的一些习惯和庆祝的方式,以及圣诞节的历史等.
解答 36.C.推理判断题.根据后文This date was the old mid-winter festival in pre-Christmas times,可以看出This date was festival,中心在festival 和选项中Christmas Day 一致;故选C.
37.E.推理判断题.从句子stayed open until midnight on Christmas Eve.可以看出和选项E有联系可知购物中心布置得很漂亮,晚上营业很晚;故选E.
38.A.推理判断题.从句子most trees are decorated with lights and colored glass balls give people hope that spring will come.key words"most trees"以及前面的almost every shop and street has a Christmas tree可看出为A这个传统开始被德国人早在公元700年;故选A.
39.G.推理判断题.从句子makes toys for them可看出按照传统,他把玩具带给孩子们在晚上,在圣诞节前的晚上;故选G.
40.D.推理判断题.从句子Some people hate Christmas.They love seeing family and friends; they also love the traditions.Love it or hate it,里面的love/hate 可看出其他人觉得这是一个神奇和激动人心的时刻;故选D.
点评 考察学生的推理判断能力和联系上下文的能力,在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.此类的填空题一定要联系上下文,根据上下文的内容加上自己的理解,再作出正确的判断.
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
| The 2015 Nobel Prize for medicine | Tu Youyou (71)shares/sharedthe prize with Cambell and Omura. |
| (72)Introduction to Tu Youyou | She was born in 1930,(73)graduatingfrom the Beijing Medical College in 1955. |
| She conducted the research which (74)led/contributedto artemisinin being discovered. | |
| She was (75)awardedthe Nobel Prize for medicine for her three"firsts". | |
| Information about artemisinin | It has greatly (76)cut/reduced/decreased/loweredthe death rate of patients suffering from malaria. |
| It is very (77)importantfor the world to protect human health. | |
| It's a result of many scientists working hard (78)together. | |
| Comments from Li Keqiang | Tu's success shows that China has made great (79)progressin scientific and technological field. |
| Tu's (80)contributionsto human health are immeasurable,marking China's rising international standing. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
| Passage outline | Supporting details |
| Introduction to friendship | Friends in your life are like pillars on your porch.Sometimes friends share each other's (72)waysand sorrow. |
| (71)joy(s)/happinessof cultivating friendship | ●Remembering the gold rule Treat others like you want to be treated.Don't have to accentuate the problem even though they are (73)rudeto you,because sometimes a gentle understanding (74)smileis better than a rude behavior. |
| ●Considering foes as friends (75)Lookon foes as friends makes you and your friends better off. | |
| ●Making friends by being an optimist Most people have the (76)preferencefor being around the ones who are optimistic. | |
| ●Capturing the pleasing personality ﹡Give a (77)pleasant and friendly smile. ﹡Speak in a pleasant,upbeat tone of voice. ﹡Take a course about speaking (78)publicly. ﹡Develop a sense of humor. | |
| ●Don't criticize unjustly ﹡(79)Avoidcriticizing others ﹡Look for the good in others. | |
| Conclusion | Make an effort to do this and you'll (80)makemore friends in the end. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:书面表达
| 成功原因 | 1.勤奋 | |
| 2.天赋 | ||
| 3.教育 | ||
| 4.运气 | ||
| 你能向他学什么?(不少于两点) | ||
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | What's up? | B. | Never mind | C. | What a pity | D. | Up to you |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com