【题目】 Make 2020 your most adventurous year yet by signing up for one of these trips of a lifetime. Sail to Aldabra Atoll for a fascinating journey, hike along the frontiers of Georgia, explore different habitats of human and animals: These journeys are unlike any trip you've ever taken before.
Exodus Travels
This once -in-a- lifetime journey visits Aldabra Atoll, one of the most remote UNESCO World Heritage sites on the planet. Hidden away from the impact of humans,Aldabra has managed to sustain a population of 152,000 giant tortoises. This is the trip for wildlife enthusiasts: The clear waters of the Seychelles are home to 850 species of brilliantly colored fish that you'll visit on snorkel and dive excursions (旅行). |
Wild Frontiers Adventure Travel
Wild Frontiers Adventure Travel's Georgia Walking Tour showcases the country's wild side, with plenty of hikes in the Svaneti Mountains mixed with cultural experiences like a visit to the remote village of Adishi, home to just 12 families. |
Natural Habitat Adventures
A nine-day adventure centered around Natural Habitat's unique luxury base camp near the edge of the Greenland ice sheet. You'll be in one of the world's most remote locations (with a maximum of only 11 other travelers in your group) , but still have access to hot showers and well-prepared meals. You'll spend your days exploring the surrounding water, meeting the local Inuit villagers, kayaking (独木舟),and more. |
Mountain Travel Sobek
Accompanied with expert guides, you'll track gorillas through Rwanda's Volcanoes National Park, getting a rare chance to see these majestic creatures up close. You'll also focus your search on another rare creature—the golden monkey. |
【1】Who will be most likely to choose Aldabra Atoll as a perfect destination?
A.A UNESCO officer.
B.An experienced hiker.
C.A passionate animal lover.
D.An active environmentalist.
【2】To enjoy Natural Habitat Adventures, you need to _______.
A.enjoy a cold bath
B.make dinners alone
C.prepare a folding tent
D.take waterproof overcoats
【3】Where is the passage most probably taken from?
A.A culture report.
B.A reference book.
C.A tourism magazine.
D.A geography textbook.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】C
【解析】
本文是应用文。介绍了四个冒险旅游景点的详细内容,号召人们参加冒险旅游。
【1】细节理解题。根据Exodus Travels部分中Aldabra has managed to sustain a population of 152,000 giant tortoises. This is the trip for wildlife enthusiasts: The clear waters of the Seychelles are home to 850 species of brilliantly colored fish.可知Aldabra成功地维持了152,000只巨龟的数量。这里是野生动物爱好者的旅程:Seychelles清澈的水域是850种色彩艳丽的鱼类的家园。热情的动物爱好者可以把这里作为完美的目的地,故选C。
【2】推理判断题。根据Natural Habitat Adventures部分中A nine-day adventure centered around Natural Habitat's unique luxury base camp near the edge of the Greenland ice sheet.可知这种探险是围绕着格陵兰冰原边缘的自然栖息地独特的豪华营地展开的,这里属于寒冷地区。根据You'll spend your days exploring the surrounding water, meeting the local Inuit villagers, kayaking (独木舟),and more.可知探险期间可以探索周围水域和划独木舟,这些属于水上运动。综上推知,如果为了享受Natural Habitat的冒险运动,你需要带上防水的大衣。故选D。
【3】推理判断题。第一段Make 2020 your most adventurous year yet by signing up for one of these trips of a lifetime. These journeys are unlike any trip you've ever taken before. 号召参加冒险旅游,下文对推荐的四个冒险旅游景点进行了详细介绍,由此推知本文应该出自旅游杂志。故选C。
文章出处类推理判断题,做这类题要抓住文章的内容或结构特征,这是推理判断的前提和基础。如报纸,前面会出现日期、地点、通讯社名称等;广告,其格式特殊,容易辨认;产品说明、器皿设备的使用说明有产品名称或操作方法,而药品的服用说明会告知服用时间、次数和药量等。本篇小题3涉及文章出处,要根据文章内容判断。第一段Make 2020 your most adventurous year yet by signing up for one of these trips of a lifetime. These journeys are unlike any trip you've ever taken before.号召参加冒险旅游,下文对推荐的四个冒险旅游景点进行了详细介绍,所以判断本文应该出自旅游杂志。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 Basic information about three classical movies
1. Forrest Gump
"Stupid is as stupid does," says Forrest Gump (played by Tom Hanks in an Oscar-winning performance) as he discusses his relative level of intelligence with a stranger while waiting for a bus. Despite his sub-normal IQ, Gump leads a truly charmed life, with a ringside seat for many of the most memorable events of the second half of the 20th century... (Click here to show more)
Rating: PG-13 (Under 13 requires accompanying parent or adult guardian )
![]()
Genre: Comedy, Drama, Romance
Directed By: Robert Zemeckis
Written By: Eric Roth
In Theaters: Jul 6, 1994 Wide
On Disc/Streaming: Aug 28, 2001
Box Office: $ 330,000,000
Runtime: 142 minutes
Studio: Paramount Pictures
2. Rain Man
Self-centered, avaricious Californian Charlie Babbitt (Tom Cruise) is informed that his long-estranged father has died. Expecting at least a portion of the elder Babbitt's $ 3 million estate, Charlie learns that all he's inherited is his dad's prize roses and a 1949 Buick Roadmaster. Discovering that the $ 3 million is being held in trust for an unidentified party, Charlie heads to his home town of Cincinnati to ascertain who that party is. . .. (Click here to show more)
![]()
Rating : R(Under 17 requires accompanying parent or adult guardian)
Genre: Drama
Directed By: Barry Levinson
Written By: Ronald Bass, Barry Morrow, David Rayfiel, Barry Levinson
In Theaters: Dec 16, 1988 Wide
On Disc/Streaming: Jan 1, 2000
Runtime : 133 minutes
Studio :MGM
3. The Shawshank Redemption
In 1946, a banker named Andy Dufresne (Tim Robbins) is convicted of a double murder, even though he stubbornly proclaims his innocence. He's sentenced to a life term at the Shawshank State Prison in Maine, where another lifer, Ellis "Red" Redding (Morgan Freeman) , picks him as the new recruit most likely to crack under the pressure. But... (Click here to show more)
Rating: R (Under 17 requires accompanying parent or adult guardian)
![]()
Genre: A Prison Drama
Directed By: Frank Darabont
Written By: Frank Darabont
In Theaters: Sep 10, 1994 Wide
On Disc/Streaming : Jan 27, 1998
Runtime: 142 minutes
Studio: Columbia Pictures
【1】Who is the director of Rain Man?
A.Frank Darabont.B.Barry Morrow.
C.Barry Levinson.D.Robert Zemeckis.
【2】The type of The Shawshank Redemption is .
A.prison dramaB.romance
C.loveD.comedy
【3】Which of the following persons is regarded to be unintelligent in the three movies?
A.Andy Dufresne.B.Charlie Babbitt.
C.Forrest Gump.D.Rain Man.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】California Condor’s Shocking Recovery
![]()
California condors are North America’s largest birds, with wind-length of up to 3 meters. In the 1980s, electrical lines and lead poisoning(铅中毒) nearly drove them to dying out. Now, electric shock training and medical treatment are helping to rescue these big birds.
In the late 1980s, the last few condors were taken from the wild to be bred(繁殖). Since 1992, there have been multiple reintroductions to the wild, and there are now more than 150 flying over California and nearby Arizona, Utah and Baja in Mexico.
Electrical lines have been killing them off. “As they go in to rest for the night, they just don’t see the power lines,” says Bruce Rideout of San Diego Zoo. Their wings can bridge the gap between lines, resulting in electrocution(电死) if they touch two lines at once.
So scientists have come up with a shocking idea. Tall poles, placed in large training areas, teach the birds to stay clear of electrical lines by giving them a painful but undeadly electric shock. Before the training was introduced, 66% of set-freed birds died of electrocution. This has now dropped to 18%.
Lead poisonous has proved more difficult to deal with. When condors eat dead bodies of other animals containing lead, they absorb large quantities of lead. This affects their nervous systems and ability to produce baby birds, and can lead to kidney(肾) failures and death. So condors with high levels of lead are sent to Los Angeles Zoo, where they are treated with calcium EDTA, a chemical that removes lead from the blood over several days. This work is starting to pay off. The annual death rate for adult condors has dropped from 38% in 2000 to 5.4% in 2011.
Rideout’s team thinks that the California condors’ average survival time in the wild is now just under eight years. “Although these measures are not effective forever, they are vital for now,” he says. “They are truly good birds that are worth every effort we put into recovering them. ”
【1】California condors attract researchers’ interest because they _________.
A. are active at night
B. had to be bred in the wild
C. are found only in California
D. almost died out in the 1980s
【2】Researchers have found electrical lines are _________.
A. blocking condors’ journey home
B. big killers of California condors
C. rest places for condors at night
D. used to keep condors away
【3】According to Paragraph 5, lead poisoning _________.
A. makes condors too nervous to fly
B. has little effect on condors’ kidneys
C. can hardly be gotten rid of from condors’ blood
D. makes it difficult for condors to produce baby birds
【4】This passage shows that _________.
A. the average survival time of condors is satisfactory
B. Rideout’s research interest lies in electric engineering
C. the efforts to protect condors have brought good results
D. researchers have found the final answers to the problem
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】They had no great belief _________ Chinese medicine.
A. on B. in C. at D. about
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】—Do you know the headmaster well?
—Not really, just a nodding ______.
A. acquaintance B. administration
C. consequence D.consideration
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 After winning the singing competition, she thought herself ______ in her neighborhood.
A. none B. anyone
C. everyone D. someone
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】In order not to let the others hear what he said, he _________ the news to me.
A. shouted B. told C. whispered D. said
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Researchers claim ________ the first proof that getting a regular eight-hour sleep every night makes a real difference to our health.
A. findingB. having found
C. to findD. to have found
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】New App Helps People Remember Faces
Large gatherings such as weddings and conferences can be socially overwhelming. Pressure to learn people’s names only adds to the stress. A new facial-recognition app could come to the rescue, but privacy experts recommend proceeding with caution.
![]()
The app, called SocialRecall, connects names with faces via smartphone cameras and facial recognition, potentially avoiding the need for formal introductions. “It breaks down these social barriers we all have when meeting somebody,” says Barry Sandrew, who created the app and tested it at an event attended by about 1,000 people.
After receiving an invitation to download SocialRecall from an event organizer, the user is asked to take two selfies and sign in via social media. At the event, the app is active within a previously defined geographical area. When a user points his or her phone camera at an attendee’s face, the app identifies the individual, displays the person’s name, and links to his or her social media profile. To protect privacy, it recognizes only those who have agreed to participate. And the app's creators say it automatically deletes users’ data after an event.
Ann Cavoukian, a privacy expert who runs the Privacy by Design Center of Excellence praises the app’s creators for these protective measures. She cautions, however, that when people choose to share their personal information with the app, they should know that “there may be unintended consequences down the road with that information being used in another context that might come back to bite you.”
The start-up has also developed a version of the app for individuals who suffer from prosopagnosia, or “face blindness,” a condition that prevents people from recognizing individuals they have met. To use this app, a person first acquires an image of someone’s face, from either the smartphone’s camera or a photograph, and then tags it with a name. When the camera spots that same face in real life, the previously entered information is displayed. The collected data are stored only on a user’s phone, according to the team behind the app.
【1】SocialRecall is used to ________.
A. take photosB. identify people
C. organize eventsD. make friends
【2】Paragraph 3 is mainly about ________.
A. how the app works
B. how the app was created
C. what makes the app popular
D. what people can do with the app
【3】SocialRecall helps people with prosopagnosia by ________.
A. giving names to the photos kept in their smartphones
B. collecting information previously entered in the phone
C. providing the information of a person when they first meet
D. showing the person’s information when it spots a stored face
【4】What can we learn about SocialRecall from the passage?
A. It may put people’s privacy at risk.
B. It has caused unintended consequences.
C. It can prevent some communication disorders.
D. It is praised by users for its protective measures.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com