精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
17.Thousands of teenagers will be able to transfer to a new wave of"studio schools"at the age of 14 to improve their chances of finding a job in UK.A dozen new-style schools are designed to act as a bridge to the workplace and cut the number of NEETs--young people not in education,employment or training.
Under plans,schools will operate longer days and work outside standard academic terms.
Each pupil will be expected to spend between four hours and two days a week on work placements with businesses linked to the school and teenagers will be assigned a personal coach to act as an academic"line manager".
    The reforms are put forward due to the fears that too many teenagers are now finishing full-time education lacking the skills needed to succeed in the workplace.According to a recent report,more than two-thirds of employers believe school and college leavers lack important"employability skills"such as customer awareness,while 55 per cent say they are unable to manage their time or daily tasks.And the number of NEETs has hit a record high,with almost one-in-five young people being left without a job or training place.
The Department for Education will announce the establishment of 12 studio schools--meeting the need of around 3,600 teenagers--in areas such as Liverpool,Stevenage,Stoke-on-Trent and Fulham,west London.Each one,opening in 2012,will be linked to a series of local employers.Under plans,pupils will be able to transfer out of ordinary schools to attend them between the age of 14 and 19.
The Government said all subjects would be taught"through projects,often designed with employers"--with disciplines such as science being linked directly to local engineering firms or hospitals.Schools will operate a longer day to give pupils a better understanding of the demands of the workplace.Along with their studies,pupils will carry out work placements for four hours a week,rising to two days a week of paid work for those aged 16 to 19.They will also get the chance to take professional qualifications linked directly to the needs of local employers.
68.According to the passage,the NEETs are referred to those whoD.
A.often miss classes from school
B.refuse to take any kind of part-time jobs after school
C.depend on their parents to find jobs after they graduate
D.have no jobs without accepting education and work training
69.Compared to ordinary schools,studio schools will offer the young moreB.
A.interesting and lovely cartoons to make study easier
B.chances to get future jobs with expert job training
C.possibilities to make friends without going outside
D.lessons helping them to be admitted to universities
70.What makes the government decide to found studio schools?C
A.The determination to solve the problem of lacking workers.
B.The doubt about whether full-time education is perfect.
C.The worry about educated people lacking working skills.
D.The increasing number of teens who drop out early.
71.What may most probably attract senior high school students at studio school?A
A.They can find suitable jobs earlier with good qualification.
B.They will be admitted to top companies with received training.
C.They needn't go to university thanks to received training here.
D.They may have more free time to find part-time jobs after school.

分析 文章介绍为了通过专业的职能培训能让青少年将来获得更多的工作机会,英国建立"学徒学校",接受过培训的青少年在此期间或许就能得到工作,而走出校门后会因为在"学徒学校"接受过的"学徒教育"而获得的专业资格会让他们更容易找到称心的工作.

解答 DBCA
68.D 细节理解题.第一段最后一句的"young people not in education,employment or training"说明NEETs是指那些不接受教育培训也没有工作的人,故选D.
69.B 细节理解题.第一段第一句的"their chances of finding a job in UK"点明英国建立"学徒学校"的原因,第二句话的"act as a bridge to the workplace and cut the number of NEETs"说明此举的方式和目的,"学徒学校"通过专业的职能培训能让青少年将来获得更多的工作机会.故选B.
70.C 细节理解题.第四段第一句的"The reforms are put forward due to the fears that too many teenagers are at present finishing full-time education lacking the skills needed"说明英国政府基于对接受过全职教育的青少年在工作后还感觉无所适从,意识到实践教育在英国的缺失,故选C.
71.A 细节理解题.最后一段"paid work for those aged 16 to 19"说明接受过培训的青少年在此期间或许就能得到工作,而走出校门后会因为在"学徒学校"接受过的"学徒教育"而获得的专业资格会让他们更容易找到称心的工作,故选A.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Have you ever been bitten?Of course you have.You are surrounded by living things which might,or do,bite.Even when you rest your head on your pillow,bedbugs are probably nibbling away(蚕食) at you.They live happily inside most pillows.
Take a walk outside and you are a target for"man's best friend."Hundreds of dog-bite victims visit US emergency rooms daily.Many bites are terrible.To avoid the dogs in your neighborhood,you might want to hike into the desert or the woods.There,you run the risk of bites from rattlesnakes,scorpions,and blood-sucking ticks.Not to mention bears,wolves,coyotes,and mountain lions.
Speaking of housing,watch out when you touch the corner of your house or garage.Shy but deadly,the black widow spider and the brown recluse spider make themselves comfortable in quiet areas of your closets or garage.One bite from either of them can make you very sick; occasionally,people die from such bites.Unfortunately,many people fear all spiders,not just the few dangerous ones.They squash them or run from them at first sight,not realizing that most spiders are actually beneficial to man.
If you're concerned about bites,don't forget about rabid(患有狂犬病的) animal bites.Any warm-blooded animal can get infected with rabies.Although humans in the US rarely get attacked by rabid animals,the disease is painful and dangerous.You will most likely die if you are not treated properly within 48hours of being bitten.

66.How does the author introduce the topic of this passage?A
A.By asking questions.
B.By giving examples.
C.By offering suggestions.
D.By doing experiments.
67.According to the 2nd passage,"man's best friend"isB.
A.Bedbugs   B.Dogs    C.Coyotes    D.Scorpions
68.When you at home,you will probably be bitten byD.
①rattle snakes    ②bedbugs   ③bears   ④spiders   ⑤rabid animals
A.①④B.②③C.③⑤D.②④
69.What can we infer from the 3rd paragraph?C
A.All spiders are dangerous and one bite from each of them can be very serious..
B.The black widow spider is actually beneficial to humans.
C.Spiders always make themselves comfortable in quiet place in your house.
D.One should squash a spider at first sight to keep safety.
70.In the author's opinion,B.
A.No matter what kind of animal bites you,there is no danger at all.
B.One should treat rabid animal bites properly within 2days.
C.Humans in the US can be bitten by rabid animals frequently.
D.Hundreds of rabid animal-bite people visit emergency room daily in the US.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.他跟不上比赛的节奏,因为他的漫不经心,我们输了比赛.
He could not keep pacewith the game,and as a resultof his careless playing we lost.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5.It was because of bad weather         the football match had to be put off.(  )
A.soB.so thatC.thatD.why

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

12.假如你叫李磊,你的一位美国朋友根据你的要求,把一名美国中学生约翰介绍给你,希望你们成为新的笔友.现在请你给约翰写信,信的内容要点如下:
1.个人简介:16岁,北京二中高一学生;
2.业余爱好:读书,打篮球;
3.希望了解美国中学生的校园生活;想知道约翰最喜欢的和最不喜欢的事以及他的父母如何看待孩子的学习成绩;
4.希望对方回信或电子邮件.你的邮箱地址是:lilei@163.com.词数:100左右.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

2.I walked up to the top of the hill with my friends,_____ we enjoyed a lovely  view of the lake.(  )
A.whichB.whereC.whoD.that

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

9.假设你的学校英语俱乐部正在举办"My Favorite Teacher"的征文活动,请你用英语写一篇短文,介绍你最喜欢的英语老师,参加征文活动.内容包括:
1.28岁;毕业于(graduate from)武汉大学;2008年参加工作;
2.性格开朗,风趣:喜欢与学生在一起;
3.上课风趣,对教学工作认真,对学生要求严格;
4.你和同学们都喜欢他和他的课.
要求:1.可适当增加细节,以使行文连贯;
2.词数在100左右.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

6.Rather than ____his car on the busy road,Mr.Green always prefers____ his bike.(  )
A.drive; to rideB.driving; ride
C.to drive; ridingD.drive; ride

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

7.They haven't seen each other for ten years,but they still keep in    contact with each other.(  )
A.constantB.InstantC.contentD.consistent

查看答案和解析>>

同步练习册答案