精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

When it comes to relationship, we spend a lot of time discussing their joys, but rarely talk about the pain when they break down. Yet most people have a story about a broken relationship.

For Jane Black, a six-year friendship ended when her friend was rude to one of her children. “After quite a few drinks at a party in my house, she said something rude to my child. I ended the friendship face to face at the party,” she says. “I didn’t realize what I was doing at the time, I was simply standing up for my child, but in her eyes any challenge was a betrayal.”

When Angela Thompson noticed a seven-year friendship disappearing, she let it go. “I didn’t know how to deal with the issue. I didn’t sit down for a grown-up conversation; I just walked away quietly.” The decision caused a reaction among Thompson’s other friends. “The other friends in the circle are the worst people when you are trying to break up with a friend,” she says. “They don’t want you to stop being friends, because it puts them in a difficult position. You get told to just get it over.”

Though we have plenty of measures for handling conflict at work or family fight, we still don’t have good ways of ending friendships. Do we sit down and properly break up, or just walk away? Psychologist Serena Cauchy has the following advice.

Don’t blame.

Talk about your needs and feeling rather than talking like a Dutch uncle.

Do talk about your needs.

Talk about why the friendship is not working for you—about how your needs aren’t being met.

Don’t gossip.

Negative talk hurts everyone involved and in some cases can make matters worse.

Don’t be so accessible.

If there is a common wish to conclude the friendship, then you can remove it.

1.How did Angela Thompson deal with her friendship when it went wrong?

A. She ended it face to face.

B. She left it as it was.

C. She turned to her friends for advice.

D. She made a direct challenge.

2.According to the third paragraph, we learn the other friends________.

A. will help you to fix a broken friendship

B. will choose either of the sides who broke up

C. will ask you to forgive each other

D. will be the worst people to break up with you at the same time

3.Which is NOT mentioned by Psychologist Serena Cauchy?

A. End the friendship if it can’t be renewed.

B. Don’t complain behind one’s back.

C. Express what you want and expect.

D. Sincerely talk about friends’ shortcomings.

4.What would be the best title for the passage?

A. A True Friendship

B. When Friendships disappear

C. How Friendships Last

D. Ways to Fix Friendships

 

1.B

2.C

3.D

4.B

【解析】

试题分析:文章大意:文章主要讲述了朋友关系破裂之后,会怎么办?心理学家也给出了一些建议

1.细节理解题根据第When Angela Thompson noticed a seven-year friendship disappearing, she let it go. 可以得出答案B正确。

2.2C细节理解。根据文章第三段最后They don’t want you to stop being friends, because it puts them in a difficult position. You get told to just get it over.可以得出答案。故C正确。

3.细节理解题根据文章最后四点可知,D选项“真诚地谈论你朋友的缺点”与文章的事实不相符合D正确。

4.主旨大意。文章主要讲述了朋友关系破裂之后,会怎么办?故文章的标题为When Friendships disappear。故B正确。

考点:考查说明文阅读

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:2016届四川省高一下期理科英语入学考试卷(解析版) 题型:阅读理解

“I didn’t hear them call my name,” explained Shelley Hennig to Active Teens (AT) as she talked about that exciting moment on national television when she won the honor of Miss Teen USA 2013. “Are you ready?” is what she heard. Then she said, “I shook my head no, and then they said ‘yes’ and it was announced again."

It was four days after that life changing moment for the seventeen-year-old high school student from Destrehan, Louisiana—she was still on cloud nine.

“I was so shocked! I never believed that it could actually really happen.” Present in the audience(观众)that day were: her mother and father, older brother, her friends, and her dance teacher.

Understanding why members of her family and her friends would be there, AT asked why her dance teacher had traveled so far to see her compete. “She’s always been my role model. I’ve danced with her since I was six. She’s been through so many difficulties and came through them all. I’ve learned to get over bad life’s experiences and learned how to move on because of her.”

One of those bad life’s experiences for Shelley happened three years ago when her brother Brad was killed in a drunk driving accident. He was 18. She found writing helped her get through the rough days. She said, “I write a lot about my brother. I write a lot, a lot, a lot...”

As Miss Louisiana Teen, she traveled around the state speaking to teens about the dangers of drinking and driving. In her role as Miss Teen USA, Shelley will continue to speak to youth about safe driving, in addition to many other things to help the youth.

When AT asked Miss Teen USA if she had any advice for our readers, she said, “Don’t let anyone change you. Hang out with people that make you feel good about yourself. That way, it is easy to be yourself.

1.The underlined words “on cloud nine” in Paragraph 2 can be replaced by ________.

A. frightened B. troubled C. very happy D. very angry

2.Shelley takes her dance teacher as a role model mainly because she is _______.

A. determined B. friendly C. strict D. experienced

3.What did Shelley often do after she became Miss Louisiana Teen?

A. She visited drunken drivers.

B. She gave dance performance.

C. She made speeches on safe driving.

D. She helped other teens with their studies.

4.What suggestion does Shelley give to the teens?

A. Be yourself with the support of friends.

B. Meet friends whenever possible.

C. Go easy on yourself and others.

D. Have a good role model.

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2016届北京市西城区高一上学期期末考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The website is very popular. And it’s amazing that __________ designer of it is just __________ nine-year-old child.

A. the; the B. a; the C. the; a D. a; a

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2015届黑龙江省高二上学期期末考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---What do you think of the person?

---Seldom in all my life ________ such a _________ person.

A. I met; determining B. have I met; determining

C. I met; determined D. have I met; determined

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2015届重庆八中高二上学期期末考试英语试卷(解析版) 题型:书面表达

假如你是新华中学的学生李华,你的美国朋友Tom一周前给你发电子邮件,询问你寒假里的打算,但你因准备期末考试未能及时回复。请根据以下要点给他回封邮件:

1. 未及时回信的原因;

2. 你假期的打算(如做兼职、补习、旅行、做志愿者等,请列举至少两点)

注意:1. 词数:100词左右;

2. 可适当增加细节,以使行文连贯。

3. 书信格式与开头均已给出(不计入总词数)。

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2015届重庆八中高二上学期期末考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

These tax laws which are intended for domestic companies do not _____ to foreign companies.

A. contribute B. leadC. applyD. adapt

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2015届重庆八中高二上学期期末考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Animals are obviously _____ lower form of life than _____ man.

A. /; /B. the; theC. a; theD. a; /

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2015届辽宁葫芦岛第一高级中学高二下学期期初考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The manager_____ the workers how to improve the program since 9 a.m.

A. has told B.is telling C.has been telling D.will have told

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2015届辽宁省分校高二上学期期末考试英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

When it comes to success in business and success in life, there are few qualities as important as confidence

People naturally have different levels of confidenceSome have a higher level of confidence than others do, but even those whose confidence is lacking can learn to build their level of confidence and reach their most important goalsIncreasing self confidence is one of the most common reasons people give for seeking the help of psychologists and other professionals

One of the many places where a greater level of confidence is useful is in the workplaceWe all know how difficult it can be, for instance, to ask the boss for a raiseThis process can be extremely difficult for those who lack confidence in their own abilitiesAfter all, if you are unsure about your own abilities, how will you ever convince your boss that you deserve more money for the work you do?

Even if you are not asking for that big raise, having plenty of confidence in your abilities is important to successIf you are certain of your abilities, chances are that those around you, whether they are your coworkers, your colleagues or your superiors, will see that confidence, and that will help to assure them that you aree the best at what you do

Being thought of as the person to go to, and being seen as an expert in your chosen field, is naturally very important to success on the jobIf you can make yourself the person people go to for guidance and advice, you will help to protect yourself from the ever present danger of downsizing(裁员).After all, if you are a recognized expert at the office, you will be regarded as an indispensable member of the team

Having a high level of confidence, after all, does not mean overlooking the places where you could improveKnowing what you do well and where you need help will help you enjoy increased success and confidence

1.What is the passage mainly about?

AThe influence of confidence on one's life

BThe difference of people's confidence..

CThe importance of confidence to success

DThe judgment on one's confidence

2.Psychologists and other professionals can offer help to those ______

Awho dream to be recognized experts

Bwho expect to give guidance to others

Cwho want to ask the boss for a raise

Dwho think their goals are hard to reach

3.What does the underlined word "indispensable" in Paragraph 5 probably mean?

Aoutgoing Battractive Cimportant Denergetic

4.What message does the author want to convey传递 in the last paragraph?

ATo overlook one's disadvantages

BTo make full use of one's advantages

CTo have great confidence in one's abilities

DTo make objective evaluations of one's abilities

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案