【题目】When building houses, people used to think about not only the climate of the areas but also the building materials and the fashions for their houses. However, since electricity became more and more expensive, people began to pay much more attention to the energy they could get for their houses and the new ways they could find to protect their houses from both cold and heat.
Now, houses of an old yet new type have been widely built. In some parts of the world, people share their houses with their livestock(家畜).During cold weather, they gather their cows, goats, or other animals and keep them on the first floor of their houses. The reasons are that the animals can be protected from the cold and that they can help to heat the houses as well. The body heat given off by the animals rises to the second floor of the houses, where people live. By sharing their houses with their livestock, people gain a source of heat.
People who live in or near cities do not usually keep livestock. However, home builders use the fact that heat rises. This natural law can be used in building houses in these areas. Instead of keeping livestock on the first floor, builders fill it with large rocks. As they are open to the sun’s rays during cold weather, these rocks take in heat. They also give off the heat, and, of course, the warm air rises into the living areas of the houses. So these houses are energy-saving.
House-building becomes a great challenge(挑战)to building designers and energy engineers. They try to meet this challenge by learning from old traditions and by using modern technology. And someday in the future, people will be able to live in more energy-saving houses.
【1】What did people begin to consider as electricity was no longer cheap?
A. The climate of their areas. B. The energy for their houses.
C. The fashions for their houses. D. The building materials for their houses.
【2】People in some areas gain a source of heat by _________.
A. keeping their livestock downstairs
B. protecting their livestock from the cold
C. sharing their houses only with their cows
D. living on the second floor with their livestock
【3】The underlined words “natural law” in the third paragraph refer to the fact that ________.
A. heat raises the temperature in the houses
B. heat goes in the upward direction
C. heat goes up if temperature is raised
D. heat increases the temperature of rocks
【4】From the passage, we can conclude that __________.
A. people will no longer consider building materials in the future
B. energy-saving buildings will become more popular in the future
C. almost all people will move into the houses heated by large rocks
D. energy engineers will devote themselves only to modern technology
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】B
【解析】试题分析:人们修建房屋的时候,不仅考虑当地的气候,还要考虑建筑材料和时尚。未来,节能型房屋会越来越受欢迎。
【1】B细节理解题。根据第一段最后一句people began to pay much more attention to the energy they could get for their houses人们开始关注房子的能量问题。故选B项。
【2】A细节理解题。根据第二段第一句people share their houses with their livestock (家畜)人们与家畜同住和下一句they can help to heat the houses家畜可以帮助抵御寒冷,可知一些地方的人们通过与家畜共同居住来获取热量。故选A项。
【3】D推理判断题。根据第三段内容,natural law应指代上句的 the fact that heat rises热量上升这一事实,故选D项。
【4】B推理判断题。根据最后一段内容:房屋设计师和能量工程师们不断借鉴传统技术和使用新技术,努力满足人们修建房屋的新需求。也许不久的将来,人们能够住进更节能的房子。可以推断出节能房屋将会越来越受欢迎。故选B项。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Discounts at various bicycle shops.
Why Cycle with a Group? Getting to work by bicycle has never been more popular. Governments and nations are transforming their cities and highways to meet the needs of this new generation of cycling enthusiasts,and in a world where green choices are the new must-have, average citizens are eagerly seizing their chance to help make their bodies cleaner than ever before.
Become an EBTC Member. Year round, organized by members like you!
The Edmonton Bicycle and Touring Club(EBTC)is a recreational not-for-profit volunteer-run group devoted to promoting its members to cooperatively run bicycling trips during the spring, summer and fall, cross-country skiing trips in the winter, and social events all the year round. We welcome both road bike and mountain bike riders!
Benefits of Joining EBTC:
Opportunity to create the kinds of events you like:enjoy dozens of events.
Participation in the local cycling community.
Use of club bicycle tools on tour and library materials.
It’s more FUN!
It encourages you to come out often and get healthy exercise without going to a gym.
Develop skills and gain through the experience of others.
Meet new and interesting people with a common interest in cycling.
Meet a fun-loving,energetic and different group of individuals who enjoy a healthy lifestyle.
Enjoy the outdoor experience with the companionship and security of a group.
For more information on the EBTC:
Phone the Club Hotline at 780-424-2453
E-mail:jprineau@edmontonbicycle.com
Mail us at:
Edmonton Bicycle & Touring Club
P.O.Box 52017
Garneau Postal Stn.
Edmonton,AB T6G 2T5 Canada
【1】What’s the advantage of cycling with a group?
A.Meeting more new people.
B.Participating in whatever events.
C.Having bicycles free of charge.
D.Enjoying discounts in a gym.
【2】We can infer from the passage that the aim of EBTC is ________.
A.to call for governments to produce more bicycles
B.to make money by organizing bicycling trips
C.to popularize cycling by attracting more members
D.to look for young volunteers for sporting events
【3】How many ways can people gain more information from EBTC according to the passage?
A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华,你的好友李明参加了今年的三中好声音(The Voice of Nanning No.3 High School)歌唱比赛,没有进入决赛,感到很伤心。请你给他写一封慰问信,要点如下:
1. 表示难过和理解。
2. 帮助他分析失败原因。
3. 勉励他。
注意:1. 词数100左右。
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:决赛:the finals
Dear Li Ming,
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
Yours sincerely,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Joshua,Helmut,and Bethlehenz
Michelle O.Donovan
ISBN 9781462058679
Life is not easy for nine-year-old Joshua during World War II.Because of his family's Jewish background,they are sent to live in the concentration camps(集中营).Scared and alone,Joshua one day makes friends with a little mouse he calls Bethlehem who becomes his closest friend.
Encourage Me!
Inspirational Poetry
Gloria Coykendall
ISBN 9781412027854
It is an easy-to-read collection of poems originally written to encourage in faith and to be a cure for chronic depression(长期抑郁)…cure to strengthen identity and purpose.
Seeking the Edge
Dr.Joseph L.Rose
ISBN 9781462031795
Seeking the Edge provides the tools and techniques to find that edge in one's life-driving readers to achieve success whether in your current job,finding a new job,in education,family,or even hobbies.
More Things in Heaven
Bill Bosworth
ISBN 9780595433582
In his More Things in Heaven,Bill Bosworth presents the highlights(最有趣味的部分)of his 83 years of life, including his trips to India and the study of the writings of several great spiritual leaders.More things in Heaven will appeal to anyone who insists on finding the deepest meaning for their existence based on their own experience.
Creation,or Evolution
Michael Ebifegha
ISBN9781450289023
Were humans created,or did they evolve(进化)?How old is the Earth?The debate between science and religion continues to be heated.In Creation or Evolution,Michael Ebifegha examines these two opposed world views within the structure of empirical(实证的)science.
【1】Who wrote the story about a little boy and a little mouse?
A. Bill Bosworth. B. Gloria Coykendall.
C. Dr.Joseph L.Rose. D. Michelle O.Donovan.
【2】What kind of readers will probably like reading More Things in Heaven?
A. Those who are searching for the meaning of life.
B. Those who study the art of writing.
C. Those who are trying to be spiritual leaders.
D. Those who like traveling abroad.
【3】Which of the following books explores the origin of humans?
A. Creation or Evolution. B. Seeking the Edge.
C. Joshua,Helmut,and Bethlehem. D. More Thin,gs in Heaven.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】I have to remind myself that some birds are not meant to be caged. Their feathers are just too bright. And when they fly away, the part of you ________ knows it was an offence to lock them up does feel happy.
A. thatB. whoC. where
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The First Rule of Finance is to live within your means by spending no more than 80% of your take-home pay.If you take home $ 100 per week, spend no more than $80.
But ever look at what people spend their money on? I have relatives and friends deeply in debt, spending $ 12 for every $ 10 they earn instead of the $ 8 you know they should be spending.When I see them, they're proud of their new whatever."What do you think of my new truck?" asked one from the driver's seat."Do you like my new shoes?" asked another on high heels."Check out my new big screen." said a third while holding the remote in his living room.We've all heard people fishing for compliments on their new toys.
Every one of them was proud of what they'd financed.They seem to have bought it for the purpose of being proud, of showing off, of keeping up with the Joneses."Look at my new …?"is everybody's favorite phrase, even when the object in question isn't theirs at all and won't be new when they've finally paid for it, if they ever do.
They're proud of being stupid.They think it's cool to drive the financed car, wear the financed shoes, and watch the financed TV, but to smart people, whose opinions are the only ones we should respect, these people look dumb as rocks.
The Joneses, nine times out of 10, are financially stupid.That's why they have all that stuff on borrowed money.Why try to copy them? Worse, why try to impress them? Copy and impress smart people, the ones who own their stuff.If you want to impress smart people, debt is the last way to go about it.Trying to impress a money-smart person by going into debt is like trying to impress Olympic swimming champion Michael Phelps by drowning in a pool.Michael Phelps is impressed by good swimming and a money-smart person by good money management.
【1】According to the author, the "new toys" in Paragraph 2 are examples of______.
A. symbol of wealth B. unnecessary purchases
C. impressive stuff D. things available
【2】The underlined words "smart people" in Paragraph 4 refer to people ______.
A. having high IQs B. earning enough money
C. creating new ideas D. managing money well
【3】The author is trying to ______.
A. advise people to be money-smart
B. persuade people to keep off fashions
C. blame people for copying others
D. criticize people for over consumption
【4】According to the author, buying new objects on borrowed money is ________.
A. unwise B. shameful
C. understandable D. impressive
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧), 并在此符号下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。
注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;
2、只允许修改10处, 多者(从第11处起) 不计分。
I grew up in my grandparents’ home. My grandfather would take all his grandkid for walks. Usually we would go to his garden, which he would pick apples that had tasted by the bird and carve off the opposite side to give to us. I once asked, “Why do you not to offer the ripe-looking apples untouched by the bird?” Feel unhappy, I thought he was such mean. Maybe he wanted to sell the “good” apples instead of feed them to his grandkids. He rolled his hand over my head gentle. “Birds only eat the sweetest apples, but I pick the best for you,” he said. “Never assume; always ask.” My grandfather teaches me a good lesson.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The following is a selection of the 2017 summer programs offered at colleges and universities around the world.
Hong Kong Polytechnic University: Kowloon, Hong Kong July 26-31 PolyU is offering a 5-dayprogram for Grade 10 or 11 students wishing to explore the field of engineering and understand various engineering disciplines.We are looking for 6-8 students from the same high school to join the program, along with 1-2 accompanying teachers.Students can enjoy a special program fee of $200 (all-inclusive).The said fee is ignored for teachers. Program Contact Email: denquiry@polyu.edu.hk |
Queen’s University: Kingston, ON August 13-18 The Summer Enrichment Experience at Queen’s gives students the opportunity to learn beyond the school classroom with engaging and challenging courses, motivating them to explore and apply new knowledge.After the experience, students will return to school with renewed energy, and excitement for learning. Program Contact Email: linda.lamoureux@queensu.ca |
University of Missouri: Columbia, MO July 13-28 The Career Exploration Summer Program is a 2-week program in which Explorers experience a taste of various 21st century career paths.The program includes professional site visits to Fortune 500 companies, nonprofit organizations, and U.S. Government Buildings.Social activities include free time at the on-campus Student Recreation Center, watching professional sports teams, and exploring new places during program field trips. Program Contact Email: mucoemie@missouri.edu |
【1】Students choose The Summer Enrichment Experience probably because it ______.
A. makes them better at engineering
B. provides them with courses for free
C. enables them to learn by experience
D. gives them the chance to work out
【2】If students want to prepare themselves for their future job, they should ______.
A. take part in a 5-day program
B. explore and apply new knowledge
C. go to University of Missouri
D. send emails to denquiry@polyu. edu. hk
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Sometimes very odd things show up in ordinary places. In the 1800s, a strange sight began to be reported by farmers. Then in the 1970s, this strange event began to happen more and more often. People traveled for miles to stand in the fields and take photos of something they couldn't easily explain. What were they looking at? It was the crop circles — large and complex designs set into the middle of ordinary farm field. No one could understand how these huge designs were made.
Crop circles are found most often in fields of wheat, corn, or rice. They are usually created overnight, although some are reported to have appeared during the day. They have been seen all around the world, in more than 70 different countries. Scientists have found that the plants inside a crop circle are drier than the ones outside it. The plant stems (茎) are bent and not broken in most crop circles, and sometimes the soil in the design has more iron than the soil outside of the design. Unfortunately, these facts alone do not help scientists answer their questions about crop circles. These facts only make them more mysterious.
Some people believe crop circles are made by UFOs (Unidentified Flying Objects) landing in farm fields. Others think aliens are leaving us messages in the beautiful designs. Still others believe Earth energy under the ground makes plants bend over in designs. Some people say they actually made the crop circles with special equipment. Scientists have found some crop circles that are certainly made by people, but they are usually a little different from other crop circles. So who makes crop circles and why they make them can't be explained to this very day.
【1】It's generally thought that crop circles _____.
A. have very frightening designs
B. happen in the same places
C. are found in terrible places
D. are made during the night
【2】What happens to the paints inside the crop circles?
A. They are broken.
B. They die very soon.
C. They are bent.
D. They need little water.
【3】Which of the following have the scientists proved?
A. Earth energy is one reason for crop circles' appearance.
B. UFOs help create some crop circles.
C. There actually are crop circles made by aliens.
D. Some crop circles are man-made.
【4】What is the best title for the text?
A. The History of Crop Circles
B. Different Designs of Crop Circles
C. Crop Circles: The Unsolved Mystery
D. Crop Circles: The Great Influence on Farms
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com