精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】If you want to grow, one important thing you should do is keeping a journal. It may seem simple, but it can make a big difference in your life. I have been keeping journals for years. Writing all the lessons I learn and all the ideas I get has become a habit for me. And to be honest, I can’t imagine what my life would be like without it. 【1】

◆ It prevents you from losing an idea. Have you ever gotten an idea only to lose it later because you didn’t write it down? 2 But then I developed the habit of writing down every idea that came into my mind as soon as possible. If I’m away from my computer, I usually write it down on a piece of paper that I bring wherever I go. I will then transfer the idea to the journal in my computer.

◆ It helps you review all the lessons you’ve learned. By reviewing your journal, you can quickly see the lessons you’ve learned and the ideas you’ve gotten. 3 You can use the ideas to propel (鞭策) yourself forward.

4 After keeping a journal for years, you can look back at it and see how far you’ve gone. Things that were big problems in the past might seem small today. The raw ideas you had in the past might have been realized today.

◆ It helps you expand your ideas. When you try to come up with a sentence to express an idea, you are thinking actively about it. 5 In the end, you will expand your ideas.

A. I often experienced that myself.

B. It trains you to express your thoughts.

C. It allows you to see your progress over time.

D. Just use whatever tool you feel comfortable with.

E. Here are some benefits you will get by keeping a journal.

F. Thinking actively helps you connect your idea to another idea.

G. Then you can do whatever necessary to avoid repeating the same mistakes.

【答案】

【1】E

【2】A

【3】G

【4】C

【5】F

【解析】

试题分析: 本文是一篇议论文,讲的是记日记的四大好处,包括不会让你丢失自己的想法,帮你复习所有你学到的东西,帮你看到自己进步和扩大你的想法。

【1】E考查对上下文的理解和推理判断能力。这句话属于第一段最后一句话,下文讲了4点关于写日记的益处,E选项正是下文四点内容的总的概括,故选E。

【2】A考查对上下文的理解和推理判断能力。根据前面一个问句“你曾经有过一个想法,但是后来就消失了,就是因为你没有写下来?”和后面作者讲的自己的经历,A选项“I often experienced that myself.”我经常身亲经历这些,符合语境。故选A。

【3】G考查对上下文的理解和推理判断能力。前一句话讲的是通过回顾日记,你能够快速的知道自己学到的什么和你得到的想法,后一句话讲的是你可以通过这些想法来鞭策自己。G选项“Then you can do whatever necessary to avoid repeating the same mistakes”那么你可以做一些必要的事情来避免重复犯错,符合语境。故选G。

【4】C考查对上下文的理解和推理判断能力。根据后一句话意思是根据几年记的日记,你可以回顾往事并且知道自己走了多远。C选项“It allows you to see your progress over time.”符合语境。故选C。

【5】F考查对上下文的理解和推理判断能力。根据前一句话讲的是当你努力想一个句子来表达自己的想法时,你会很有创造力的想。F选项“Thinking actively helps you connect your idea to another idea.”正是讲的思考的益处,符合语境。故选F。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】—It______________to plant trees and grass on the hillside.

—Yes. They help stop soil from being washed away.

A. makes sense B. makes money

C. makes a living D. makes a mistakes

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】-- Jack’s car broke down on the way home and when he finally got home, he found he had left his key in the office.

-- _______________.

A. Oh, it’s not his day. B. It made his day.

C. These things happen. D. Forget it.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\ )划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Dear Li Hua,

I’m familiar to your situation. As computers become more and more popular, some students cannot help but playing online games and chat. It is not only a problem of wasting time, but serious problem for their future!What you should do at first is to find out what make her addicted to computer games. Lack of love from parents? Poor score? Then having a heart-to-heart talk with her. Secondly, you should help herself with her study to build up her confidence and make her interesting in it. Thirdly, find something else for her to do instead computer games. Your efforts will surely help change her life.

Yours,

Jack

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 Happy birthday

The China National Opera (CNO) will give a concert to celebrate its 50th birthday.

Different generations of CNO vocalists, like Li Guangxi , Yao Hong and Ma Mei, will present the concert which will feature both songs from famous Chinese operas like The White-haired Girl and The Hundredth Bride, as well as, arias (咏叹调) of such Western opera classics as Madame Butterfly, La Traviata and Rigoletto.

Time/ date : 7:30 pm , September 7, 8

Location : Tianqiao Theatre

Tel : 6551-4787, 8315-6170

Tickets : 60—500 yuan (US $7.2— 60.2)

Folk music

A concert will be held to feature some recently composed traditional Chinese music works.

The concert, given by the Folk Orchestra of the China Opera and Ballet Theatre, will include such pieces as Memory of Childhood , Memorial Ceremony for God and Wine Song.

Time/date: 7:30pm, September 13

Location: Concert hall at the National Library of China

Tel: 6848 –5462, 6841-9220

Tickets: 30-200 yuan (US$3.6-24.1)

Moon music

A concert of traditional Chinese music will be given on the eve of the Moon Festival which falls on September 21st this year.

The concert will feature a number of famous pieces centered on the theme of the moon, such as Moonlight, Spring night on a Moonlit River and Lofty Mountain and Flowing River.

A number of established traditional Chinese music performers like Zhou Yaokun and Fan Weiqing, will play solos as well as collaborate (合作) with the folk music orchestra.

Time / date: 7:30 pm, September 21st

Location: Grand Theatre of the Cultural Palace of Nationalities

Tel: 6606—8888, 6606—9999

If interested, please book the tickets as soon as possible.

1 If you want to buy tickets for listening to the music Memory of Childhood,

you will dial ______.

A6551—4787 B6848—5462

C8315—6170 D6606—9999

2From this passage, we can learn the purpose of the writer is ______.

A. to praise the musicians

B. to celebrate its 50th birthday

C. to advertise for the three concerts

D. to express his interests

3In which column of a newspaper can we find this article?

AEntertainment. BPeople.

CCulture. DSports.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】As large numbers of Chinese flocked to Japan to pay thousands for toilet seats, it was a surprise to many people the smart toilet lids on sale in Japan were actually made in China.

A.whether B.how C.which D.that

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】I teach economics at UNLV. Last Monday, at the beginning of class, I cheerfully asked my students how their weekend had been. ____【1】____He then asked me why I always seemed to be so cheerful.

His question reminded me of something I’d read somewhere before: “Every morning when you get up, you have a choice about how you want to approach life that day,” I said.“____【2】____

“Let me give you an example,” I continued. This university is 17 miles down the freeway from where I live. One day I only had to drive another quarter mile down the road to the college. ____【3】____I tried to start it again, but the engine wouldn’t turn over. So I put my flashers on and marched down the road to the college.”

“As soon as I got there .I arranged for a tow truck to meet me at my car after class. A teacher asked me what had happened. ‘This is my lucky day,’ I replied, smiling at her. ____【4】____What do you mean?’ She continued to ask. ‘I live 17 miles from here. My car could have broken down anywhere along the freeway. It didn’t. Instead, it broke down off the freeway, within walking distance of here. I’m still able to teach my class and arrange for the tow truck to meet me after class. I explained to her.

“Her eyes opened wide, and then she smiled. ____【5】____ So ended my story.

I scanned the sixty faces. Despite the early hour, no one seemed to be asleep. Somehow, my story had touched them. In fact, it had all started with a student’s observation that I was cheerful.

A. I choose to be cheerful.

B. You’re your own master.

C. But just then my car died.

D. I smiled back and headed for class.

E. One’s life depends on one’s attitude.

F. Your car breaks down and today is your lucky day?

G. One young man said that his weekend had not been so good.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

A good book can be satisfying. If reading is a habit you’d like to get into, there are some ways to develop it.

● Realize that reading is enjoyable if you have a good book. If you have a difficult book and you are forcing yourself through it, it will seem like a task.__ 【1】________

● Set time. You should have some time during every day when you’ll read for at least 5 to 10 minutes. __【2】________For example, make it a habit to read during breakfast and lunch and even dinner if you eat alone.

● Always carry a book. ______【3】_____When I leave the house, I always make sure to have my car keys and one book at hand. The book stays with me in the car, and I take it into the office and to appointments and pretty much everywhere I go.

● ____【4】_______Find a place in your home where you can sit in a comfortable chair. Do not lie down unless you’re going to sleep. There should be no television or computer near the chair, and no music or noisy family members or roommates. If you don’t have a place like this, create one.

● Reduce television or the Internet. If you really want to read more, try cutting back on time on TV or the Internet.___ 【5】_______Still, every minute you reduce of the Internet or TV, you could use for reading. This could create hours of book reading time.

A. Go to bookstores.

B. Find a quiet place.

C. This may be difficult for some people.

D. Wherever you go, take a book with you.

E. Have some good tea or coffee while you read.

F. It means you will read no matter how busy you are.

G. If this happens, give up the book and find another one that you’ll really love.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】If you come across the news of the death of Mr. Bean (actor Rowan Atkinson) on your Facebook account and you are curious to know more by opening a link, then think twice. Because the news is fake, a message about his suicide.

The fake news created tense moments for the fans of Atkinson who were curious to know why the actor took the step. Apparently, rumours said that the 58-year-old actor took his life after a producer dropped him from Johnny English 3. Later, it was found that both the news were fake. Such rumours have their origins in social platforms, where it is not easy to track who made them.

Trishneet Arora, ethical hacker from the city, said: "Culprits are aware that Facebook does not store data on its servers, so the chances of getting tracked are less with such platforms. Many rumours have been spread using such platforms. Since one cannot stop the culprits, users should always cross-check the news with news websites, and only then believe these. On platforms like Facebook, one should resist clicking on any links, because it can pass on your login and password details to the hackers. Besides, one should forward news links only after checking out from reputed news websites."

So, if you click on his so-called "suicide video", you could unwittingly install malware(恶意软件)in your system through which the hacker can access your personal details like logins and passwords.

Ankit Aggarwal, a resident of Tagore Nagar, said: "I have also been a great fan of actor Rowan Atkinson, so the news of his death was quite shocking for me. The moment I read it, I shared the same on my wall. Later, through a friend, who had done her research well on the news, I got to know the news was false. So, I immediately removed the post from my wall and also asked my friends on Facebook not to forward the same news."

Many stars in the past, including Jackie Chan, Will Smith, Angelina Jolie, and Miley Cyrus, have become victims to such death hoaxes(恶作剧). No police official was available for any comment.

1The news that Mr. Bean committed suicide .

A.was to play a joke on Rowan Atkinson

B.disclosed the dark side of movies

C.made the fans of Atkinson worried

D.intended to destroy computer system

2According to the rumours we can know .

A.Mr. Bean wasn’t satisfied with Johnny English 3

B.the producer decided not to use Mr. Bean in a film

C.Mr. Bean failed to act well on the social platforms

D.the audiences liked making fun of the famous comedian

3When you open a link of fake news .

A.you will feel disappointed at the news

B.you will be deeply hurt by the hackers

C.your computer system will be changed in no time

D.your personal information will be given away

4Ankit Aggarwal immediately removed the post .

A.because he thought the news aimed to trick readers

B.as soon as he read the news on his Facebook account

C.after he had done a lot of research about the news

D.when he was told/span> that the news was false

查看答案和解析>>

同步练习册答案