精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
13.In 1943,when I was 4,my parents moved from Coeur d'Alene,Idaho,to Fairbanks,Alaska,where adventure was never very far away.
We arrived in the summer,just in time to enjoy the midnight sun.All that sunlight was fantastic for Mom's vegetable garden.Working in the garden at midnight tended to throw her timing off,so she didn't care much about my bedtime.
Dad was a Railway Express agent and Mom was his clerk.That left me in a mess.I usually managed to find some trouble to get into.Once I had a little fire going in the dirt basement of a hotel.I had tried to light a barrel(桶)of paint but couldn't really get a good fire going.The smoke got pretty bad,though,and when I made my exit,a crowd and the police were there to greet me.The policemen took my matches and drove me home.
Mom and Dad were occupied in the garden and Dad told the police to keep me,and they did!I had a tour of the prison before Mom rescued me.I hadn't turned 5yet.
As I entered kindergarten,the serious cold began to set in.Would it surprise you to know that I soon left part of my tongue on a metal handrail at school?
As for Leonhard Seppala,famous as a dog sledder(驾雪橇者),I think I knew him well because I was taken for a ride with his white dog team one Sunday.At the time I didn't realize what a superstar he was,but I do remember the ride well.I was wrapped(包裹) heavily and well sheltered from the freezing and blowing weather.
In 1950,we moved back to Coeur d'Alene,but we got one more Alaskan adventure when Leonhard invited us eight years later by paying a visit to Idaho to attend a gathering of former neighbors of Alaska.

24.What can be inferred about the author's family?C
A.His father was a cruel man.
B.His parents didn't love him.
C.His parents used to be very busy.
D.His mother didn't have any jobs.
25.What happened when the author was 4?D
A.He learned to smoke.
B.He was locked in a basement.
C.He was arrested by the police.
D.He nearly caused a fire accident.
26.Which of the following is true?A
A.Leonhard was good at driving dog sleds.
B.The author spent his whole childhood in Alaska.
C.Leonhard often visited the author's family after 1950.
D.The author suffered a lot while taking the dog sled in Alaska.
27.What is the author's purpose of writing the text?A
A.To look back on his childhood with adventures.
B.To describe the extreme weather of Alaska.
C.To express how much he misses Leonhard.
D.To show off his pride in making trouble.

分析 通读全文可知,作者在文章中主要讲述的是自己童年时在美国阿拉斯加州的冒险经历.

解答 24.C.推理判断题.根据第三段前两句可知,父亲是一个铁路货运代理人,妈妈是他的职员,使作者处于一团糟的状态.再结合后面的放火事件的叙述可推断出,父母忙于工作没时间照看四岁的作者.其他选项在文章中找不到依据.
25.D.细节理解题.根据第三段中的I had tried to light a barrel of paint but couldn't really get a good fire going.可知,作者曾试图点燃一桶油漆,但未能使这场大火燃烧起来.
26.A.细节理解题.根据第六段中的As for Leonhard Seppala,famous as a dog sledder…可知,莱昂哈德擅长驾驶狗拉雪橇.
27.A.目的意图题.通读全文可知,作者在文章中主要讲述的是自己童年时在美国阿拉斯加州的冒险经历.

点评 这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.While Stephen Hawking has been suffering the disease and all the difficulties ______ has caused him,he has achieved more than many healthy people do.(  )
A.whichB.thatC.itD.what

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Shyness is the cause of much unhappiness for a great many people.Shy people are anxious and self-conscious; that is,they are over concerned with their own appearance and actions.Worrisome thoughts are constantly occurring in their minds:what kind of impression am I making?Do they like me?Do I sound stupid?Am I wearing unattractive clothes?
It is obvious that such uncomfortable feelings must affect people unfavorably.A person's self concept is reflected in the way he or she behaves and the way a person behaves affects other people's reactions.In general,the way people think about themselves has a deep affect on all areas of their lives.Shy people,have low self-esteem(自尊),are likely to be passive and easily influenced by others.They need reassurance that they are doing"the right thing".Shy people are very sensitive to criticism.It makes them feel inferior(自卑).They also find it difficult to be pleased by praises because they believe they are unworthy of praise.A shy person may respond to praise with a statement like this one:"You're just saying that to make me feel good.I know it's not true."It is clear that,while self-awareness is a healthy quality,overdoing it is harmful.Can shyness be completely got rid of,or at least reduced?Fortunately,people can overcome shyness with determination.It is important for people to accept their weaknesses as well as their strengths,for example,not fair for them to label themselves inferior because they have to be realistic.Living on the impossible leads to absence of inferiority.Each one of us has his or her own characteristics.We are interested in our own personal ways.The better we understand ourselves,the easier it becomes to live up to our chances for a rich and fulfilling life.
62.The first paragraph is mainly aboutC.
A.the thoughts of shy people            
B.the cause of shyness
C.the effect of shyness on people     
D.the questions in the minds of shy people
63.According to the writer,self awareness isD.
A.harmful to people                    
B.a weak point of shy people
C.the cause of unhappiness           
D.a good characteristic
64.What is the shy people's reaction to praise?B
A.They are pleased by it                
B.They feel it is not true
C.They are very sensitive to it          
D.They feel they are worthy of it
65.We can learn from the passage that shyness canC.
A.help us to live up to our full development   
B.enable us to understand ourselves better
C.block our chances for a successful life       
D.have nothing to do with lack of self esteem.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

1.It was human errors,rather than the natural disaster,that ________ for the death of so many innocent people in the landslide at an industrial park in Shenzhen.(  )
A.is blamedB.is to blameC.are blamedD.are to blame

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

8.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.
文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线()划掉.
第二节修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
I'd like to brief introduce the Hangzhou Public Bicycle Service to you.Our city insists on protect the environment,so we begin to use the Public Bicycle Service to reduce the traffic stress in 2008.There were 65thousand bicycle for people to use in daily life.In generally,more than 8 million people have to use them every year.
Some people think they are very useful and believe they will make us society more beautiful.Other think they are not convenience enough.As far as I am concerned,riding a bicycle such a good idea.We can take exercise in this way.Meanwhile,our environment can be protected.So,let's put the idea into an action!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

2.Mrs.Brown often saves a lot of money by ________ on the number of clothes she buys.(  )
A.turning downB.turning upC.cutting downD.cutting up

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

9.The big strike of the workers would ______ the production of cars for several months.(  )
A.hold downB.hold onC.hold withD.hold up

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

6.-Does this bus go to the beach?
-No.You_____ the wrong way.You want the Number 11.(  )
A.goB.were goingC.are goingD.would go

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

7.After spending the first five years of his life in San Diego,Adam Driver's family packet up and moved to a small town in Indiana,where Adam enjoyed a relatively routine adolescence.Then the horrific events of September 11th made Adam's life become anything but routine.
Just a few months following the events,Driver decided to join the United States Marine Corps.He considered 9/11as being one of the reasons for joining the army,with his desire to leave Indiana providing the rest.He once said,"I'm grateful for having grown up in Indiana,but I needed to go out and the Marine Corps was a nice,stable option."After serving for two and a half years,and just two months before he was sent to Iraq,Driver injured his sternum in a biking accident.After he was healed,he injured it again during military training,which resulted in an honorable medical discharge.
After leaving the military,Driver decided to try his hand at acting.At first he studied close to home at the University of Indianapolis,but after just a year,he transferred to Julliard in New York City.He lived in a tiny apartment in Hoboken,New Jersey apartment while studying drama at a prestigious performing arts conservatory(音乐学院).Following his graduation in 2009,Driver immediately began appearing in plays,including 2010's Mrs.Warren's Profession.
Adam's first major television experience was a guest spot on Law & Order,and was soon followed by a small role in the award-winning film You Don't Know Jack,which was Driver's first experience working with Home Box Office.Then after landing his star-making role on Girls,Driver was cast in a handful of feature films,including 2011's J.Edgar and 2012's Gayby,Not Waving but Drowning and Frances Ha.
He'll appear next year in the Coen brother's Inside Llewyn Davis and Steven Spielberg's Lincoln.

25.According to the passage one important reason why Adam Driver joined the army was thatD.
A.his father was an army officer
B.he wanted to become rich
C.he thought Indiana was a good place to live in
D.he didn't want to live in Indiana
26.Adam Driver had to leave the army becauseD.
A.he found the life there boring
B.his officer disliked him
C.his performance in the army was terrible
D.his chest was injured
27.When did Adam Driver begin to study drama?A
A.After leaving the army.
B.After moving to Indiana.
C.When he was in the army.
D.After his graduation.
28.What does the underlined word"discharge"probably mean in the passage?C
A.Discomfort
B.Dismissal
C.Retirement
D.Discouragement.

查看答案和解析>>

同步练习册答案