精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

For foreigners, entering a public toilet inChinacan be a horrifying experience. In the 1990s, a third of all complaints to tourism officials in Beijing concerned the design, and the bad smell of public toilets.

China has battled smelly toilets for at least 2 , 000 years. In the Kingdom of Wei (220—265AD) , visitors to the palace bathrooms would find boxes to cover their noses and ward off unpleasant smells. Both flushing (冲水)toilets and toilet paper were invented in China, however? only for the use of the emperor.

Today Chinese scientists have claimed victory in their battle to improve public restrooms, introducing a bacterial spray that can almost eliminate the bad smell. First, a set of six types of bacteria work to break down the smelly compounds and then a perfume made from or?ange skin lightly scents(使芳香)the air. The "smell-free toilet" study from the Chinese Academy of Sciences was declared the "ultimate" cure to an "urgent" national issue.

"Five scientists have worked on this from 2011 to the beginning of this year," said Dr Yan Zhiying, a bacteriolo?gist with the Academy's Chengdu Institute of Biology, adding that they had spent £140, 000 on the project.

"Some local government officials here visited a sew?age (污水 ) plant and saw that the treatment technology had come from Japan. They wanted a home-grown solu?tion so they asked us to work on it," he added. "We ob?tained bacteria from all types of waste from humans, pigs, chicken and ducks, and we tested our compounds one by one," he said. "The smells coming out of public toilets, or trash cans, are made up of more than 160 dif?ferent compounds," he explained, adding that their bac?teria spray can change and absorb many of them.

He boasted that the Chinese formula(配方),which costs only around £5 per litre, has no side effects and can be used to remove any bad smell.

1.The underlined words "ward off" in Paragraph 2 can be replaced by " ,,.

A. keep out     B.  take out

C. give out     D.  come out

2.The underlined phrase "an ' urgent' national issue"

in Paragraph 3 refers to  .

A. the treatment of sewage

B.a horrifying experience

C.the bad smell of public toilets

D.160 smelly compounds

3.Which has not been mentioned as an advantage of the bacteria spray?

A.Low price.

B.No side effects.

C.Removing bad smells.

D.Beautiful design.

4.Which can we infer after the spray is used in toilets inChina?

A.People needn't use flushing toilets.

B.A perfume is given off in the air.

C.Tourists' complaints will be reduced.

D.Bacteria break down smelly compounds.

【文章大意】这是一篇说明文,介绍的是中科院成都生物研究所发明了一种细菌喷洒剂,能够除去厕所的臭味,还能使厕所具有芳香的气味。

A词义猜测题。从句意来看,人们用纸盒子把鼻子盖住, 显然是为了把难闻的臭味"挡在外面",故选A项。

C推理判断题。全文的焦点是中国公厕的臭味难闻,现在中科院进行"无味厕所"研究,显然这个全国性的紧急问题就是厕所的臭味,呼应第一段导人时提出的问题。故选C项。

D细节理解题。依据文章最后一段中提到的优点可知只有前三项,故选D项。

C推理判断题。依据第一段,游客关于公厕的臭味问题的投诉占三分之一,由此可以推断,这种除臭剂在中国的公厕中喷洒后,游客的投诉抱怨会减少。故选C项。

题目来源:加加练高考英语小题综合加大题滚动新课标全国卷地区专用 > 训练19 阅读理解(科普知识型)+完形填空(夹叙夹议文)+语法填空

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【高考话题】人际交往【写作素材】

1.    你校的外籍教师Mr Green准备进行一次关于西方文化的主题讲座;

2.    你认为此讲座将很受同学们的欢迎与期待;

3.    向Mr Green推荐你最喜欢的两个话题并简述理

由。

提示 : Western Culture

【连句成篇】将以上句子连成一篇50词左右的英

语短文。

Dear Mr Green,

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

4.Da Vinci, __________________ (作为而出名)a great artist, was also a great scientist.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

10.His first novel____________(receive) good reviews since it came out last month.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

It's difficult not to become involved in gossip at work. After all, people like gossip and interesting bits of information: you only have to look at the number of celebrity-focused publications to realize that we have a huge appetite for discussing other people's lives. At work, however, this type of interaction is harmful and costly. It wastes time, damages reputations, promotes divisiveness (分歧)and creates anxiety.

Rumours often grow because people like to be " in the know". Knowledge is power, and that's why the people with the least amount of power in an organization can often be the ones to start and spread rumours. It can make them feel important if they're seen to know things that others don't.

This knowledge is at the centre of why and how ru?mours start and spread. Insufficient (不足的)knowledge or incomplete information is often to blame. Consider these examples:

?People don't know why a colleague was fired, so they make up a reason based on some limited knowledge or insignificant facts. "I saw John override(打开)the cash register the other day without a supervisor present. Maybe he stole some money and that's why he went."

?People see a pattern of behaviour between two individuals and they add their own explanation. "Joseph and Samantha spend a lot of time together after hours 'catching up on paperwork'. And just yesterday, they were sitting awfully close to each other in the meeting. I bet paperwork isn't all that's getting done after work!"

These rumours are typical of the things you'll face at work, and they spread because of a lack of accurate information. So, the best way to fight rumours is with good communication. When you communicate well, your team knows what's happening, and they trust that you'll keep them informed. Good communication within your team also means that you will become aware of any rumours that are starting, and you'll be able to address them quickly and effectively.

5.    The huge number of celebrity-focused publications reveals that     .

A.    celebrities depend on publications to achieve fame

B.    people like discussing other people's lives

C.    the publishing industry is booming

D.    celebrities are rather disturbed by rumours

6.    The passage is developed mainly .

A.    by using time order

B.    by making comparisons

C.    by giving figures

D.    by giving examples

7.    What is the relationship between Joseph and Saman?tha in the eyes of the people spreading rumours?

A.    They are lovers.

B.    They are work partners.

C.    They are rivals.

D.    They are old friends.

8.    What is mainly discussed in the last paragraph?

A.    How to fight rumours.

B.    Why rumours start.

C.    How to communicate with colleagues.

D.    Why knowledge matters.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

智能手机(smart phone)的使用现在已经非常普遍了,尤其是在年轻人当中。它在给我们带来方便的同时,也带来了一些问题:

1.    手机强大的储存功能使得人们的记忆力越来越

差;

2.    网络聊天使得人与人之间缺乏面对面的交流, 造成人际交往困难;

3.    青少年沉迷于网络游戏,导致睡眠质量差,影响身体健康;

4.    部分学生甚至做作业也依赖智能手机,不愿自己独立思考;

5.    你的观点。

注意:

1.    词数100左右;

2.    文章开头已给出,不计人总词数。

The smart phone has brought us great convenience. However, it has also brought us some problems.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

9   

Safety in the highway is not totally out of our hands. Here are four ways we can do to protect our?selves when we travel.

10 People in small cars are injured more often and more severely than people travelling in large cars. Factories of small cars are strengthening their products' safety, which helps. But the mix of large cars and small cars on the road is the main reason of the problem.

Being thrown into glass and metal car parts, or be?ing thrown from the car can really hurt or even kill you.

11   The safety belt's main purpose is to pull you back if your car has a sudden crash with another Vehicle or object, or if it rolls over. A belt can reduce the chance of deadly injury by 45 % and the chance of serious injury by 50%.

Air bags are important. More than half of all new cars sold have air bags. Air bags provide protection in frontal crashes—the type of crash that kills the most drivers―when they are also wearing safety belts. Most people are demanding air bags in the cars they buy.

12   Effective as they are, they can't take the place of safety belts.

Drunk driving crashes are less likely to happen if you don't drink. 13 Many people have realized that drunk driving can lead to death and injury, prison time and other results. There are movements to strengthen penalties(处罚)for drinking and driving.

A.    How to drive safely?

B.    You are safer in a large car.

C.    How to protect ourselves in the highway?

D.    Air bags are not installed in all cars.

E.    That's why safety belts should be worn.

F.    Drunk driving is the most serious problem.

G.    But the protection provided by air bags is limited in side or rear crashes.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

2.The water___________   (feel) cool when I jumped into the pool for morning exercise.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

按要求完成下列各题A.用所给词的适当形式填空

1.They have reached an oral_______ (agree) to solve the problem.

查看答案和解析>>

同步练习册答案