精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

  A new generation addiction is quickly spreading all over the world. Weboholism, a twentieth century disease, affects people from different ages. They surf the net,use email and speak in chat rooms. They spend many hours on the computer, and it becomes a compulsive habit. They cannot stop,and it affects their lives.

  Ten years ago,no one thought that using computers could become a compulsive behavior that could affect the social and physical life of computer users. This obsessional behavior has af?fected teenagers and college students. They are likely to log on computers and spend long hours at different websites.

  They become hooked on computers and gradually their social and school life is affected by this situation. They spend all free time surfing and don't concentrate on homework, so this ad?diction influences their grades and success at school. Because they can find everything on the websites, they hang out there. Moreover, this addiction to websites influences their social life.

  They spend more time in front of computers than with their friends. The relation with their friends changes. The virtual life becomes more important than their real life. They have a new language that they speak in the chat rooms and it causes cultural changes in society.

  Because of the change in their behavior,they begin to isolate themselves from the society and live with their virtual friends. They share their emotions and feelings with friends who they have never met in their life.   Although they feel confident on the computer, they are not confi?dent with real live friends they have known all their life. It is a problem for the future. This ad?dictive behavior is beginning to affect all the world.

(   ) 5. The author's attitude towards weboholism is      

A. optimistic    B. positive
C. oppositive    D. acceptable
(   ) 6. The main idea of the passage is about      

A.     the cause of weboholism

B.     the advantage of weboholism

C.     the popularity of weboholism

D.     the influence of weboholism

(   ) 7. The underlined word " obsessional" in the second paragraph most probably means

A. attractive    B. addictive

C. professional    D. potential

(   ) 8. Which of the following is NOT true of weboholism?

A.     It contributes to the development of the web.

B.     The chat room language may change social culture.

C.     The problem will be getting more and more serious later.

D.     People addicted to computer often become inactive in real life.

5-8 CDBA

B篇讲述网瘾(weboholism)对不同年龄段的人,特别是青少年人产生的不良影响。

5. C观点态度题从整篇文章看,作者主要提到网瘾对人和社会的负面影响,故作者对网瘾持反对态度。

6. D主旨大意题文章第一段阐明了网瘾对不同年龄的人们产生的影响,下文也是围绕此话题展开的。

7. B词义猜测题obsessional意为"着迷的"。B项意为"上瘾的",故选B。 A项意为"吸引人的",C项意为"专业的",D项意为"潜在的"。此句意为:这种上瘾的行为已经影响了青少年和大学生。

8. A推理判断题根据倒数第二段的最后一句可推断B项正确;根据文章最后两句可知C项正确;根据倒数第二段中的"The virtual life becomes more important than their real life."以及最后一段可知D项正确。文章主要提到网瘾对人和社会的影响,并没有提到它促进网络的发展。

题目来源:丢分题每周一练高中英语高一上 > Unit 3 Computers

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

10. He was worried, because he lost his bag      ,ID card and a lot of money, (contain)

他把装有护照、身份证和大量现金的包弄丢了,十分着急。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

   British Foreign Secretary David Miliband said on Wednesday that boycotting the Beijing Olympic Games is not the right path to take.

  "We are ever excited about prospects for the Summer Olympic Games in Beijing," Mili?band said in an interview with Chinese reporters in London before his visit to China.

  "Everything we have seen and read suggests that preparations are proceeding in an excellent way. We very much look forward to a very successful Olympics, successful for China and suc?cessful for the world. We certainly believe that boycotts are not a right way," he said.

  "China has big responsibilities around the world. We are looking forward to working with the Chinese government to ensure the values of stability, security and social justice. And only today I spoke with (Chinese Foreign Minister) Yang about our joint work that could help the situation in Darfur. And the Chinese envoy(特使)to Darfur is in London today, that sort of en?gagement is the right way to go and boycotts are not the right way," Miliband said.

  "The prime minister (Gordon Brown) is determined to represent the whole of the country with his attendance to the Games," he added.

  Miliband expressed his high regard to the bilateral(双边的)relations between Britain and China. "I can't think about a time that our relations are stronger, that is symbolized by the visit of the prime minister to China last month but also by cultural events like China now going on in Britain.”

British people are fascinated by the changes and improvements going on in China, and are trying to build bridges between the two nations, the foreign secretary said.

  "Both our countries are challenged by the facts of globalization. Economic and social changes are producing challenges for both the societies,challenges about security and stability, challenges about justice,challenges about environment,and the theme of my visit is how our two countries can work together and learn from each other in adapting to these challenges”,the secretary told Chinese reporters.

(   ) 5. According to the British Foreign Secretary, the right way to deal with China is

A.     to boycott the Beijing Olympic Games

B.     to support the Beijing Olympic Games

C.     to send the Prime Minister to attend the Beijing Olympic Games

D.     to work together with China

(   ) 6. We can learn from the passage that      

A.     the British Foreign Secretary thinks highly of the bilateral relations

B.     British people are not interested in China

C.     British people are against boycotting the Beijing Olympic Games

D.     the British Foreign Secretary is now paying a visit to China

(   ) 7. In the last paragraph,the foreign secretary wants to tell us that      

A.     globalization is a challenge

B.     both countries face many different challenges

C.     Britain wants to work together with China to face challenges

D.     Britain wants to learn from China to face challenges
(   ) 8. The best title of this passage is      

A.     China and Britain Enjoy a Good Relationship

B.     Boycotts of Olympics Are Not the Right Path

C.     Beijing Olympic Games Will Be Successful

D.     Foreign Secretary Speaks Highly of China

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

1._____________,he enjoys pop music. (common)

和多数青少年一样,他喜欢流行音乐。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

1. When it comes to English learning,we      by heart in the way of imagination. (easy)

说起英语学习,我们发现用想象法记单词更为容易。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

(   ) 29. He dropped the      and broke it.

A. cup of coffee    B. coffee's cup

C. cup for coffee    D. coffee cup

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

8. When              why he was absent from school yesterday, he told a lie.

(ask)

当问到为什么昨天没来上学时,他撒了个谎。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

1. So many whales were killed that it was feared       (die out)

大批鲸鱼遭到捕杀,以至于人们担心鲸鱼将会灭绝。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

8. The old man sat in his chair,____________________  . (with结构)

那位老人坐在椅子上,手里拿着一个烟斗。

查看答案和解析>>

同步练习册答案