精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
2.Do you have bright ideas?Ideas?Ideas for inventions that change society or,at least,make life easier for somebody?Perhaps we all do sometimes,but we don't often make the idea a reality.Recently,in Britain there was a competition called British Designers for Tomorrow.The competition encouraged young people to carry out their bright ideas.There were two groups in the contest:Group One was for schoolchildren under 16.Group Two was for schoolchildren over 16.And there were 11prize-winners altogether.
Neil Hunt was one of the prize-winners.It's important to be able to record sunshine accurately when people study the weather.We need to know how many hours of sunshine we have and how strong it is.Most sunshine recorders only record direct sunlight Neil's is more accurate and this is very important for research into ways of using solar power.With his prize of£100,Neil plans to carry on inventing.
You can do so much with animation (动画片).Look at Simon West's idea for animated road signs.He uses pictures which appear to move as you go nearer to or farther from them.This isn't a new idea.But it is new to use these pictures on road signs."We found that people were more likely to see moving signs,"said Simon.So now,you can really see rocks falling,trains moving,horses galloping or a car falling over the edge of a cliff.Quite a warning!
The ideas in the competition are so inventive that we are surprised that British industry doesn't ask more schoolchildren for suggestions.Perhaps this will be the start of"pupil power".

46.Cwas carried out recently in Britain.
A.A competition among schoolchildren
B.A competition in industry
C.A competition called British Designers for Tomorrow
D.A competition for 11prize-winners.
47.The aim of the competition wasB.
A.to ask schoolchildren for suggestions
B.to encourage young people to carry out their bright ideas
C.to start"pupil power"
D.to ask British industry for ideas
48.What is Neil Hunt?A
A.A schoolboy          B.A teacher
C.A schoolgirl          D.A designer
49.Neil Hunt won the prize becauseB.
A.He suggested the way of using solar power
B.He designed a more accurate sunshine recorder
C.He was able to record direct sunshine accurately
D.He invented the way of using solar energy
50.Who invented animated road signs?B
A.Neil Hunt.B Simon West.
C.A driver.D.A schoolchild.

分析 本文是一篇社会文化类阅读,属于记叙文,主要讲述了最近,在英国举行了一个名为"英国未来设计师"的比赛,比赛的目的是鼓励年轻人实施他们有创造力的想法,介绍了 一些获奖人及其发明.

解答 46.C.细节理解题.根据Recently,in Britain there was a competition called British Designers for Tomorrow.可知,最近,在英国举行了一个名为"英国未来设计师"的比赛.故选C.
47.B.细节理解题.根据.The competition encouraged young people to carry out their bright ideas.可知,比赛的目的是鼓励年轻人实施他们有创造力的想法.故选B.
48.A.推理判断题.根据There were two groups in the contest:Group One was for schoolchildren under 16.Group Two was for schoolchildren over 16.And there were 11prize-winners altogether.可以推断出,Neil Hunt是一个上学的男孩.故选A.
49.B.细节理解题.根据Most sunshine recorders only record direct sunlight Neil's is more accurate and this is very important for research into ways of using solar power.With his prize of£100,Neil plans to carry on inventing.可知,他获奖的原因是他设计了一个更准确的阳光记录仪.故选B.
50.B.细节理解题.根据Look at Simon West's idea for animated road signs.He uses pictures which appear to move as you go nearer to or farther from them.可知,Simon设计了动画路标.故选B.

点评 本文是一篇社会文化类阅读,题目涉及多道主旨大意题,细节理解题,推理判断题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

12.欣赏,感激v.appreciate.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

13.My life has been blessed with many important occasions and achievements,of which I am proud.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.你最好乘直达火车去上海.
Youhad better take a non-stoptrain to Shanghai.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

17.We tried all sorts of medicine but they were all ______.(  )
A.usefullyB.usefulC.uselesslyD.useless

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

7.After the work,he took a deepbreath (呼吸).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

14.成千上万的人们hundreds of thousands of people.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

11.The mountain climber was________ in the high mountains,but he didn't feel________ at all(  )
A.lonely; aloneB.alone; lonelyC.alone; aloneD.lonely; lonely

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.Nowadays,advertisements can be seen everywhere.They have made a really bad (86)impression on people for various reasons.First of all,their constant (87)appearance(出现)on different media disturbs people's normal life.Besides,the skillful methods are used so (88)frequently(频繁地)to cheat consumers that they have great difficulty (89)distinguishinguseful information from lies.However,despite the (90)shorcomingsmentioned above,advertisements do play an important role in our daily life.With different products being developed everyday,advertisements make it more (91)convenient(方便的)for consumers to get necessary information and make comparisons,thus purchasing the best goods.What's more,public service advertisements,or PSAs,provide people with (92)educationabout health,safety,or any other problem that affects public welfare.By dealing with widespread (93)socialconcerns,they us lead better lives.(94)Therefore(因此),instead of blaming advertisements all the time,we have to admit that they are indeed (95)beneficialto each person as well as the society.

查看答案和解析>>

同步练习册答案