精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
12.Americans with small families own a small car or a large one.If both parents are working,they usually have two cars.When the family is large,one of the cars is sold and they will buy a van.A small car can hold four persons and a large car can hold six persons but it is very crowded.A van hold seven persons easily,so a family of three children could ask their grandparents to go on a holiday travel.They could all travel together.
Mr.Hagen and his wife had a third child last year.This made them sell a second car and buy a van.The sixth and seventh seat are used to put other things,for a family of five must carry many suitcases when they travel.When they arrive at their grandparents'home,the suitcases are brought into the home and the two seats can then carry the grandparents.
Americans call vans motor homes.A motor home is always used for holidays.When a family are traveling to the mountains or to the seaside,they can live in their motor home for a few days or weeks.All the members of a big family can enjoy a happier life when they are traveling together.That is why motor homes have become very popular.In America there are many parks for motor homes.

41.A motor home is usually owned by a family withC.
A.a baby    B.much money    C.more than two children  D.interest in van
42.Before Mr.Hagen and his wife bought a van,theyD.
A.sold their old house             
B.moved to their grandparents'house
C.built a new place for a van        
D.sold their second car
43.From the passage,a van is also calledB.
A.a motor car    B.a motor home    C.a motorbike   D.a big truck
44.Americans usually use motor homesC.
A.to visit their grandparents at weekends
B.to do some shopping with all the family members
C.to travel with all the family members on holiday
D.to drive their children to school every day
45.Motor homes have become popular becauseD.
A.they can take people to another city when people are free
B.big families can put more things in motor homes
C.some people think motor homes are cheap
D.they can let families have a happier life when they go out for their holidays.

分析 本文写了美国家庭中拥有motor home去全家旅行,享受幸福的生活,这就是motor home在美国受欢迎的原因.

解答 41.C 推理判断题.根据第一段最后一句"When the family is large,one of the cars is sold and they will buy a van(住房汽车)."当家庭成为一个大家庭时,其中一辆汽车会被出售,他们会买一辆住房汽车,可以推断答案为C.
42.D  细节理解题.根据第三段"This made them sell a second car and buy a van."这使他们卖掉了第二辆车,买了一辆货车,故选D.
43.B 细节理解题.根据第四段第一句"Americans call vans motor homes."美国人叫vans为motor homes,所以答案选B.
44.C 细节理解题.根据第四段"A motor home is always used for holidays."A motor home是用来度假的,故选C
45.D 细节理解题.根据第四段"All the members of a big family can enjoy a happier life when they are traveling together.That is why motor homes have become very popular."一个大家庭的所有成员在一起旅行时享受幸福的生活,故选B.

点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

2.At first glance,why anyone would want to save California condors (秃鹫) is not entirely clear.Unlike the closely related Andean condors with their white neck feathers,California condors are not much to see.Their dull black color,featherless head and neck and oversized feet are hardly signs of beauty or strength.Their appeal begins to become evident when they take flight.California condors can fly almost effortlessly for hours,often covering hundreds of miles a day------far more than other creatures of the air.
When it was discovered that the condor population was becoming dangerously small,scientists and zookeepers sought to increase Condor numbers quickly to preserve as much of the species'genetic (基因的) diversity as possible.From studying wild condors,they already knew that if a pair lost an egg,the birds would often produce another.So the first and sometimes second eggs laid by each female were removed,and artificially hatched.Such techniques quickly proved effective.
Despite these successes,the effort to save California condors continues to have problems.Artificially hatched condors released (释放) to the wild have died at what to some people are alarmingly high rates.Others have had to be brought back again after they acted foolishly.
Some of the odd behavior on the part of these re-released birds is hard to explain.At times they landed on people's houses,walked across roads and airport runways,walked into park visitor centers and fast food restaurants,and took food offered by picnickers and fishermen.None are known to have died by doing so,though.Most recently,some of the first chicks hatched in the wild died after their parents fed them bottle caps,pieces of plastic and other man-made objects.
Mike Wallace,a wildlife specialist at the San Diego Zoo,has suggested that some of the condors'problems represent natural behavior that helps them survive.The real key to successful condor reintroduction lies in properly socializing young condors as members of a group that follow and learn from older,preferably adult birds.That,he argues,was missing from earlier condor releases to the wild.
28.What is the California condor's most impressive feature?B
A.Its beautiful colors.
B.Its remarkable flying ability.
C.The large size of its neck and feet.
D.The similarity it has to the Andean condor.
29.In the initial stage of the conservation programme,A,
A.eggs were taken from the nests of wild condors
B.female condors were caught and studied carefully
C.scientists and zookeepers tried to create genetic diversity
D.condors were encouraged to produce a lot more eggs
30.What did some of the condors released into the wild do?!B
A.They adapted surprisingly quickly to their new surroundings.::
B.They showed a tendency to seek out human contact.
C.They died from eating too much fast food.
D.They kept changing their eating habits.
31.According to Mike Wallace,there will be fewer problems ifD.
A.young condors are trained not to eat man-made objects
B.the chicks are surrounded by older birds when they hatch
C.the chicks are released into the wild as soon as they hatch
D.young condors are taught appropriate behavior by adult birds.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

3.That guy was a dangerous person.You shouldwatch out for(小心;提防)him.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

20.下面十个句子,每句中有一处错误.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出改加的词.
删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉.
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词.
51.--I'll tell Mary about her new job tomorrow.-You must have told her last week.must改为should
52.Students are not permitted ride their bikes on the campus.ride前面加to
53.By the time they reached the top of the mountain,they were exhausting.exhausting改为exhausted
54.In order to keep fit,one has to be on a balance diet.balance改为 balanced
55.When asked that they needed,the kids said they wanted to feel important and loved.that改为 what
56.When the fire broke up,I broke into the house to find my daughter; finally we successfully broke away from the burning building.up改为out
57.It is said that it takes patient and imagination to do the work well.patient改为 patience
58.She didn't think she would ever be able to forgive him of keeping that information from her.of改为for
59.It's important for you to know your own strengths and weakness.weakness改为weaknesses
60.Some notes will remember you how to present your ideas when you are giving a speech.remember改为remind.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.When life was difficult in the past,sheearned her living/made a living(谋生)by singing in a nightclub.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

17.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处错误.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1、每处错误及其修改均仅限一词; 2、只允许修改10处,多者不计分.

Some weeks ago,I saw a film and I really enjoy it.It's about the life of a person which name is Forest Gump.Gump is not very intelligent and he has been made fun by other people during their whole life.However,he has always had luck and in the end,he becomes very popular even though he doesn't do something he can to become famous.Although Gump is the dull person who doesn't understand what occurs around him,he's always in the center of event.From my point of view,the actor Tom Hanks plays his part wonderful.Personally I like this film very much because it give evidence of the society in general.If you're not able to look in depth,you will think of it is just silly.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.产生,分娩give birth to.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.This movie isadapted(改编) from one of Shakespeare's works.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Walt Disney is credited for creating such wonderful things as Donald Duck and Mickey Mouse.However,he cannot take the credit for creating other well-loved characters,such as Cinderella and Snow White.They are almost automatically associated with Disney because Disney turned old fables(寓言) into cartoon movies.
The original Cinderella varies very much from the Disney version we know today.It started off with the girl mourning her mother's death and going to her tomb three times a day.In addition,there were only birds that helped Cinderella; there was no such thing as a fairy godmother or helpful mice,nor was there mention of a horse and carriage.
The stepsisters were cruel:they always threw Cinderella's food into the ashes of the fire and made her sleep on the ashes on the floor,hence(因此)her name.
In the original story,the king's ball actually lasted for three days.With the help of the birds,the girl,beautifully dressed,danced with the prince on all three nights and the prince fell in love with her.However,she broke away from him to rush back home each night.On the last night,the prince placed soothing sticky on the stairs; as Cinderella made her escape,a shoe got stuck on it.
Here now is where the story becomes unpleasant:when the prince went to the house looking for the girl whose foot fit the shoe,the wicked(邪恶的) stepmother told one of her two daughters to cut off her big toe to fit into the shoe.The daughter did as told.So the prince took her away to be his bride.But when they passed the tomb of Cinderella's mother,the birds called out to the prince,
"Turn and peep,there's blood in the shoe;
the shoe is too small,the true bride waits for you."
Realizing he had been tricked,the prince returned the daughter to her mother.The other then had to cut off part of her heel in order to fit into the shoe,with the same result.Only Cinderella's foot fit perfectly and so the prince chose to marry her.The story ends with the wedding day:as Cinderella's two stepsisters followed her,pretending to be devoted to her so that they could enjoy the king's riches,two birds flew by and plucked(啄) out their eyes.Because of their wickedness and falsehood,they had to spend the rest of their days blind.
The original Cinderella is so different from the Disney version.Thank goodness Disney made such changes; it indeed was a wise move.

28.What dose the underlined word"They"in the first paragraph refer to?B
A.Such wonderful things.
B.Other well-loved characters.
C.Old fables.
D.Cartoon movies.
29.How did Cinderella get her name?C
A.The Birds came up with it.
B.It was given by Disney.
C.It came from the word"ash".
D.She got it from her mother.
30.The moral of the original story is thatA.
A.a wicked person cannot escape punishment.
B.a devoted person certainly deserves respect.
C.a well-behaved child earns a great reward.
D.a dishonest child cannot get mother love.
31.What does the author think of the Disney version?A
A.Excellent.
B.Ordinary 
C.Dull.
D.Ridiculous.

查看答案和解析>>

同步练习册答案