12.Americans with small families own a small car or a large one.If both parents are working,they usually have two cars.When the family is large,one of the cars is sold and they will buy a van.A small car can hold four persons and a large car can hold six persons but it is very crowded.A van hold seven persons easily,so a family of three children could ask their grandparents to go on a holiday travel.They could all travel together.
Mr.Hagen and his wife had a third child last year.This made them sell a second car and buy a van.The sixth and seventh seat are used to put other things,for a family of five must carry many suitcases when they travel.When they arrive at their grandparents'home,the suitcases are brought into the home and the two seats can then carry the grandparents.
Americans call vans motor homes.A motor home is always used for holidays.When a family are traveling to the mountains or to the seaside,they can live in their motor home for a few days or weeks.All the members of a big family can enjoy a happier life when they are traveling together.That is why motor homes have become very popular.In America there are many parks for motor homes.
41.A motor home is usually owned by a family withC.
A.a baby B.much money C.more than two children D.interest in van
42.Before Mr.Hagen and his wife bought a van,theyD.
A.sold their old house
B.moved to their grandparents'house
C.built a new place for a van
D.sold their second car
43.From the passage,a van is also calledB.
A.a motor car B.a motor home C.a motorbike D.a big truck
44.Americans usually use motor homesC.
A.to visit their grandparents at weekends
B.to do some shopping with all the family members
C.to travel with all the family members on holiday
D.to drive their children to school every day
45.Motor homes have become popular becauseD.
A.they can take people to another city when people are free
B.big families can put more things in motor homes
C.some people think motor homes are cheap
D.they can let families have a happier life when they go out for their holidays.
分析 本文写了美国家庭中拥有motor home去全家旅行,享受幸福的生活,这就是motor home在美国受欢迎的原因.
解答 41.C 推理判断题.根据第一段最后一句"When the family is large,one of the cars is sold and they will buy a van(住房汽车)."当家庭成为一个大家庭时,其中一辆汽车会被出售,他们会买一辆住房汽车,可以推断答案为C.
42.D 细节理解题.根据第三段"This made them sell a second car and buy a van."这使他们卖掉了第二辆车,买了一辆货车,故选D.
43.B 细节理解题.根据第四段第一句"Americans call vans motor homes."美国人叫vans为motor homes,所以答案选B.
44.C 细节理解题.根据第四段"A motor home is always used for holidays."A motor home是用来度假的,故选C
45.D 细节理解题.根据第四段"All the members of a big family can enjoy a happier life when they are traveling together.That is why motor homes have become very popular."一个大家庭的所有成员在一起旅行时享受幸福的生活,故选B.
点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.