精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
阅读下面短文,并按照题目要求用英语回答问题(请注意问题后的词数要求。)
My grandfather came from Hungary and was the only one in his family who settled down in the United States. The rest of his family remained in Europe. When World War I broke out, he seemed to have become another man, downhearted. He was very much afraid that if his only son, my uncle, had to go to war, it would be cousin fighting against cousin.
One day in 1918, my Uncle Milton received his order for army service. My grandparents were very upset. But my mother, at the age of 10, was on top of the world about her soldier brother going off to war. Realizing how he was regarded by his little sister and all of her friends, my uncle bought them all service pins, which meant that they had a loved one in the service. All the little girls were delighted.
The moment came when my uncle and the other soldiers, without any training but all in uniforms, boarded the train. The band played and the crowd cheered. Although no one noticed, I’m sure my grandmother had a tear in her eye for the only son. The train slowly pulled out, but not about a thousand yards when it suddenly paused. Everyone stared in wonder as the train slowly returned to the station. There was a dead silence before the doors opened and the men started to step out. Someone shouted, “The war is over!” For a moment, nobody moved, but then the people heard someone bark orders at the soldiers. The men lined up in two lines, walked down the steps, and with the band playing, marched down the street, as returning heroes, to be welcomed home. My mother said it was a great day, but she was just a little disappointed that it didn’t last a tiny bit longer.
小题1:Where does the author live? (within 4 words)
小题2:What worried the author’s grandfather a lot? (within 8 words)
小题3:When was the author’s mother born? (within 2 words)
小题4:How did the author’s mother feel about his uncle going off to war? (within 6 words)
小题5:Why did the soldiers return? (within 5 words)
 
小题1:In the United States/ In the US/ In the States/In America.
小题2:Cousin fighting against cousin/ His relatives killing each other. /His relatives becoming enemies./ His son and his nephew killing each other./ His son and his nephew becoming enemies./ That his relatives would fight against each other.
小题3:In 1908
小题4:On top of the world/Very happy/proud.
小题5:Because the war was over.

试题分析:文章讲述的是关于一战的故事。作者的爷爷是家里唯一一个移民到美国的,一战爆发后,作者的爷爷担心亲人在战场上相遇,就在作者叔叔和其他士兵准备出发时,战争结束了。
小题1:根据第一段“My grandfather came from Hungary and was the only one in his family who settled down in the United States. ...his only son, my uncle,”可知,grandfather指的是作者的爷爷,作者的爷爷移民到了美国,即作者是美国人。故填In the United States/ In the US/ In the States/In America.
小题2:根据第一段最后一句“it would be cousin fighting against cousin”可知,让作者爷爷担心的是亲人之间互相残杀,故填Cousin fighting against cousin/ His relatives killing each other. /His relatives becoming enemies./ His son and his nephew killing each other./ His son and his nephew becoming enemies./ That his relatives would fight against each other.。
小题3:根据第二段“One day in 1918 ...my mother, at the age of 10,”可知,作者的妈妈出生于1908年,故填In 1908。
小题4:根据第二段“was on top of the world about her soldier brother going off to war”可知,作者的妈妈知道她哥哥要去参军后,变得非常开心,故填On top of the world/Very happy/proud.。
小题5:根据第三段“The war is over!”可知,士兵返回是因为战争结束了,故填Because the war was over.
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

It is really important for parents to reach a _______ between what they want and what their kids desire.
A.conclusionB.compromiseC.communicationD.consensus

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

Cons(欺骗) happen a lot in our society. It can be hard to know who is really in need and who is trying to exploit(探测) other people’s 小题1: (kind).
Recently, I was finishing my work at home 小题2:  the dog barked, letting me know someone was at the gate. I rushed to see who 小题3:  was and there I saw a poor, fragile woman in her late fifties. This woman told me a story, “My husband and I live in a slum nearby. We earn 小题4:living working at construction sites. A few days ago my husband fell down the stairs while   小题5:  (carry) a heavy load. He was badly hurt and he 小题6:  (lie) in bed with a high temperature for the past five days. Please help me! I need to take my husband to a doctor!’’
I felt really bad about her situation 小题7: was she telling me the truth or trying to cheat me for money? However, I went out with fifty dollars and handed it to her.   小题8: moment she got the money she burst 小题9: tears. She took my hand and said, “Thank you so much!”
From her tears I was able to figure that she was really in need of help. I 小题10: (move) and went back to my work smiling.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

The driver should be punished! He shouldn’t _______________ running red lights.
A.keep away fromB.keep away withC.get away fromD.get away with

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。
首先请阅读相关书籍的信息。
A. The Wild Girl (Hardcover)   by Chris Wormell
List price: $17.00    Price now: $13.2     You save: $3.8 (22%)
In the great wide wilderness(荒野), a little girl and her dog live alone in a cave high up on the mountainside. They are happy surviving on their own, until one day in the bitter cold of winter, they see bear tracks in the snow that lead right up to their cave ...
Charming illustrations bring life to this sweet story of courage and compassion (同情), written and illustrated by award-winning author and illustrator Chris Wormell.
B. Ocean (Hardcover) by Fabien Cousteau
List price: $50.00      Price now: $31.50       You save: $18.50 (37%)
As the site where life first formed on Earth, a key element (因素) of the climate, and a continuing but fragile resource, oceans are of great importance to our planet. From the geological (地质的) and physical processes that affect the ocean floor to the key habitat zones, this is the definitive reference to the world’s oceans for the entire family. Includes the latest developments in ocean exploration and photographs.
C. The Best 361 Colleges (Paperback) by Princeton Review
List price: $21.95      Price now: $14.93       You save: $7.02 (32%)
College students (more than 115,000 of them) reveal (透漏) what life is really like at the nation’s top schools. This must-have guide gives you college rankings and covers all the essentials — from academics to social life to financial aid, and everything in between. We also provide you with all the basics: admissions criteria, deadlines, phone numbers, e-mail addresses, and more.
D. Animals (Paperback)
List price: $24.95      Price now: $16.47       You save: $8.48 (34%)
Get ready to take a walk on the wild side! National Geographic Children’s Books brand-new reference work provides families and children with everything they need to know about the animal kingdom. You’ll meet more than 1,000 animals. It introduces the entire animal kingdom: mammals, birds, reptiles, amphibians, fish.
E. Mommy? (Hardcover)
List price: $24.95      Price now: $14.97       You save: $9.98 (40%)
The story line is very simple: a young child looks for his Mommy, meeting various monsters (怪物) along the way and defeating them in creative ways. There are only a few written words in the book. But the story that the picture tells is wonderful. And there’s a ton of detail in the pictures as well. My girls like to spend several minutes looking at each page spread.
F. Dooby Dooby Moo (Hardcover) by Doreen Cronin
List price: $24.95      Price now: $14.97       You save: $9.98 (40%)
I didn’t think life got any better than Click Clack Moo, but Dooby Dooby Moo tops it. I love it! Dooby Dooby Moo is one of those rare books that hold enjoyment for kids and adults alike. Kids like the story of the talent show and each animal’s attempts to win, while parents get to laugh their heads off at the pig’s interpretive (解释的) dance. It’s a great read-aloud book because the adult can sing along and kids love that part.
请阅读以下购书者的信息,然后匹配购书者和他 / 她想要购买的书的书名:
小题1:Jack has just graduated from a high school and now he wants to find a college suitable for him to study in. He wants to know many things about the colleges, such as, the admission fees, the majors and their locations.
小题2:Margaret is only 8 years old but she is an animal lover. She always finds chances to look for some books about animals, especially fish in the ocean, to get more information. Sometimes, she will go to the book store for several times a day to wait for the coming books.
小题3:Alice is now a college student. She studies languages, so in her spare time, she often reads some books and her special interest is to read books about ocean exploration. Therefore, if there is one about ocean, she won’t miss it.
小题4:Peter is now in the book store looking for a book that is suitable for both his 5-year-old son and himself. By reading the book, they can not only enjoy themselves but also learn many other things.
小题5:Lynne is only four years old and she knows only a few words, but she can understand the story very well through the pictures in the books. Although she is very young, she likes stories about monsters very much.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填放空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Physical activity is known to reduce the risk of some diseases such as heart disease, stroke and diabetes. It is also known to increase the release of endorphins(安多芬) which reduce feelings of pain and help people feel more happy and peaceful.
__小题1:__ Some experts believe it is the act of exercising itself. Others say it is the feeling one gets from having met an exercise goal. Either way, the two things work together when it comes to improving one’s emotional health.
__小题2:__Aerobic exercise gets our heart rate going faster and increases our breathing. Activities like walking at an increased speed, dancing, swimming or riding a bicycle are good examples. Muscle- strengthening activities help build and strengthen muscle groups in the body.__小题3:__.
Experts said adults should get at least two and a half hours of aerobic exercise each week. More intense activities reduce the suggested amount of time to one hour and fifteen minutes. __小题4:__.
Earlier advice from the Centers for Disease Control said people need to exercise thirty minutes each day for at least five days to get the health benefits of exercise. More recent research suggested that those gains are the same whether you exercise for short periods over five days or longer sessions over two or three days.__小题5:__ A. They help people guarantee that they stay with the program.
A. There are two separate, but equally important kinds of physical activity.
B. This kind of exercise includes lifting weights, or doing sit-ups and push-ups.
C. Health experts have long noted the importance of physical activity.
D. There is some debate about exactly what causes the brain to release endorphins.
E. Experts say people should choose physical activities that they find fun.
F. Some examples are playing basketball, swimming and distance running.
G. Physical activity can help people reduce the risk of getting diabetes.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

(2013·西安市高三二模)—John looks a bit upset. Did you tell him the bad news?
—Yes, but I ________ him after his birthday party.
A.should have toldB.must have told
C.shouldn't have toldD.needn't have told

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

The Foreign Ministry Spokeswoman on Thursday urged Japan to stop making irrespon
sible ________ on the incident in waters off the Diaoyu Islands.
A.comments B.explanations
C.arguments D.debates

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

(2013·山东高考)The room is empty except for a bookshelf ________ in one corner.
A.standingB.to stand
C.standsD.stood

查看答案和解析>>

同步练习册答案