【题目】W: What do you think about the band’s singer?
M: I think she’s great. 【1】
W: I agree. Do you want to interview her for an article?
M: 【2】 You decide.
W: Well, I think you should. 【3】
M: 【4】 , how long has she been singing, what are her plans, that kind of thing.
W: Well, can you begin your interview?
M: Ok. 【5】
A. Let me get going. B. It’s up to you. C. She’s really got something. D. I’m with you on that. E. Oh, the usual stuff. F. What kind of things do you want to ask her? G. I feel exactly the same. |
【答案】
【1】C
【2】B
【3】F
【4】E
【4】A
【解析】
试题分析:考查日常对话,介绍了两个朋友之间由一个歌手展开的对话。在看完一个乐队表演后,其中一个人觉得那个歌手很棒,所以想要去采访她。他们又讨论了一下关于采访时要问的问题,最后达成一致决定立刻就去采访。
【1】C考查对上下文的理解和推理判断能力。上文中问道:“你觉得那个乐队的歌手怎么样?”下文中回答道:“我觉得很好”。在所有选项中只有选项C. She’s really got something她确实很有能力,符合此处的语境,与前半句相呼应,故选C。
【2】B考查对上下文的理解和推理判断能力。上文中问道:“要不要去采访她一下来写篇文章?”下文中的后半句说:“你决定就好”。在所有选项中只有选项B. It’s up to you这取决于你,符合此句的语境,能够与下文相呼应,故选B。
【3】F考查对上下文的理解和推理判断能力。上文中说道:“我觉得你可以去采访她一下”下文中的回答都是一些类似的采访问题,所以可推断上文中在问:“你要提问那些问题?”,而在所有的选项中只有选项F. What kind of things do you want to ask her符合语境,能够与上下文相呼应,故选F。
【4】E考查对上下文的理解和推理判断能力。上文中提问:“在采访的时候要问些什么问题”此句后半句的回答都是一些馆里的问题。由此可判断回答肯定是:“就问一些平常惯例的问题”,只有选项E. Oh, the usual stuff符合语境,故选E。
【4】A考查对上下文的理解和推理判断能力。上文中问道:“那么现在可以开始你的访问了吗”下句中回答:“好的”,由此可判断这句话表达的意思也是肯定的,所以只有选项A. Let me get going那我们现在就去吧,符合语境,故选A。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 _______from the moon, our earth, with water _____about 70 percent of its surface, appears like a blue ball.
A. Seen; covered B. Seeing; covering
C. Seen; covering D. Seeing; covered
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据中文意思完成句子(共25空,每空一词,满分25分)。
【1】路人向警察报告了这起事故是何时发生的吗?
Did the passers-by report to the policeman when the accident ________ __________?
【2】看上去她好像知道这个消息了。
It looks _______ ________ she had known the news.
【3】我期盼收到你的来信。
I’m _______ ________ ______ hearing from you.
【4】我为踩到她的脚向她道歉。
I __________ _________ her for stepping on her foot.
【5】你答应要帮助我们,所以你要守信用。
You promised to help us, so you should ________ ________ _________.
【6】他以前靠卖报纸谋生。
He _______ ________ _________ by selling newspaper.
【7】她丈夫已经欠了张先生10万元。
Her husband has _________ ________ _________ to Mr. Zhang for 100,000 Yuan.
【8】She only eats vegetables in order to ________ ________ (减肥).
【9】你怎样才能重新赢得她的信任?
How ________ you________ _______her trust?
【10】学生应该把他们在学校学到的知识和实际相结合。
Students ________ combine what they have learned at school ______ real practice.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】翻译句子
【1】警察们在追赶一个强盗.
.
【2】There is more than one answer to your question.
.
【3】My best friend and adviser has changed his mind again.
.
【4】 由七个学生组成的委员会将来考虑这个问题。
.
【5】 我们两人都没受过正规训练。
.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Will 【1】 matter if you don’t take your breakfast? Some time ago a test 【2】 (give) in the United States. The test included people of different 【3】 (age) from 12 to 83. During the experiment, these people were given all kinds of breakfast, and sometimes they got 【4】 breakfast at all. Special tests were set up to see 【5】 well their bodies worked when they had eaten 【6】 certain kind of breakfast. The results show that if a person eats a proper breakfast, he or she will work with better effect 【7】 if he or she has no breakfast. This fact appears to be 【8】 (especial) true if a person works 【9】 his brain. For example, if a student eats fruit, eggs, bread and milk before going to school, he will learn more quickly and listen with 【10】 (much) attention in class.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Food serves as a form of communication in two fundamental ways. Sharing bread or other foods is a common human tradition that can promote unity and trust. Food can also have a specific meaning, and play a significant role in a family or culture's celebrations or traditions. The foods we eat—and when and how we eat them—are often unique to a particular culture or may even differ between rural (农村的) and urban areas within one country.
Sharing bread, whether during a special occasion (时刻) or at the family dinner table, is a common symbol of togetherness. Many cultures also celebrate birthdays and marriages with cakes that are cut and shared among the guests. Early forms of cake were simply a kind of bread, so this tradition hits its roots in the custom of sharing bread.
Food also plays an important role in many New Year celebrations. In the southern United States, pieces of corn bread represent blocks of gold for prosperity (兴旺) in the New Year. In Greece, people share a special cake called vasilopita. A coin is put into the cake, which signifies (预示) success in the New Year for the person who receives it.
Many cultures have ceremonies to celebrate the birth of a child, and food can play a significant role. In China, when a baby is one month old, families name and welcome their child in a celebration that includes giving red-colored eggs to guests. In many cultures, round foods such as grapes, bread, and moon cakes are eaten at welcome celebrations to represent family unity.
Nutrition is necessary for life, so it is not surprising that food is such an important part of different cultures around the world.
【1】According to the passage, sharing bread______.
A. indicates a lack of food
B. can help to develop unity
C. is a custom unique to rural areas
D. has its roots in birthday celebrations
【2】What does the coin in vasilopita signify for its receiver in the New Year?
A. Trust. B. Success.
C. Health. D. Togetherness.
【3】The author explains the role of food in celebrations by______.
A. using examples B. making comparisons
C. analyzing causes D. describing processes
【4】What is the passage mainly about?
A. The custom of sharing food.
B. The specific meaning of food.
C. The role of food in ceremonies.
D. The importance of food in culture.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】As Internet users become more dependent on the Internet to store information, are people remember less? If you know your computer will save information, why store it in your own personal memory, your brain? Experts are wondering if the Internet is changing what we remember and how.
In a recent study, Professor Betsy Sparrow conducted some experiments. She and her research team wanted to know the Internet is changing memory. In the first experiment, they gave people 40 unimportant facts to type into a computer. The first group of people understood that the computer would save the information. The second group understood that the computer would not save it. Later, the second group remembered the information better. People in the first group knew they could find the information again, so they did not try to remember it.
In another experiment, the researchers gave people facts to remember, and told them where to find the information an the Internet. The information was in a specific computer folder (文件夹). Surprisingly, people later remember the folder location (位置) better than the facts. When people use the Internet, they do not remember the information. Rather, they remember how to find it. This is called “transactive memory (交互记忆)”
According to Sparrow, we are not becoming people with poor memories as a result of the Internet. Instead, computer users are developing stronger transactive memories; that is, people are learning how to organize huge quantities of information so that they are able to access it at a later date. This doesn’t mean we are becoming either more or less intelligent, but there is no doubt that the way we use memory is changing.
【1】The passage begins with two questions to ________.
A. introduce the main topic B. show the author’s altitude
C. describe how to use the Interne D. explain how to store information
【2】What can we learn about the first experiment?
A. Sparrow’s team typed the information into a computer.
B. The two groups remembered the information equally well.
C. The first group did not try to remember the formation.
D. The second group did not understand the information.
【3】In transactive memory, people ________.
A. keep the information in mind
B. change the quantity of information
C. organize information like a computer
D. remember how to find the information
【4】What is the effect of the Internet according to Sparrow's research?
A. We are using memory differently.
B. We are becoming more intelligent.
C. We have poorer memories than before.
D. We need a better way to access information.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】George Bush, the former US president, has taken up oil painting since he left the White House, revealing that painting _______ his relaxed lifestyle.
A.allowed for B.consisted in
C.stuck to D.contributed to
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Dear Brad,
I’m very glad to hear from you. In your last letter you ask about the post-80s in China. Actually I am the boy who belongs to this group. Comparing with our parents, life for us is getting much hard. The job market is tough and the house is expensively to afford. Now many girls prefer to marry with a man who owns a house and a car. Therefore, I don’t think love built on house and cars is true love, and I doubt how long it will last.
As a matter of fact, though situations are tough today, a lot of we post-80s are making great efforts live a good life. I believe we will have a nice future.
Li Hua
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com