10.Walking in daffodils (水仙花) on her farm in Camden,US,Roxane Daniel greets different kinds of the flower by name as if they're dear friends.
"That's Professor Einstein,"says Daniel,72,as she reaches down to pick an orange daffodil."There are Golden Dawn and Early Cheer,and over there is Fortune,one of my favorites."
Each spring Daniel's fields are covered with 3 million daffodils,which include more than a thousand kinds.
"I am a painter and live on a hill and always thought how wonderful it would be to look out and see a lot of colors,"says Daniel,who began planting daffodils on her farm during the 1960s.
Daniel always welcomes visitors who pose against the beautiful flowers for their photos.
Nineteen years ago,when money was needed to repair the railroad station in Camden,Daniel got an idea.The idea has developed into the Camden Daffodil Festival organized by the town.It attracts several thousand visitors each March and keeps the town lively all year around.
"The station needed repairing,and I had given all the money we could afford to give,"says Daniel."It was March,and our daffodils were in blossom.My friend and I were standing in my front yard and I said,‘If this was for charity,do you think that people would pay to see these flowers?'"
Daniel painted a poster,which volunteers displayed at local churches and businesses,inviting flower lovers to her farm.
Each spring,more and more people attend the festival,along with the daffodils and attractions.Visitors get on buses to tour several flower gardens and historic homes.Other festival attractions include an art show and story-telling.
Money from the Daffodil Festival is used to support projects of the Historical Society,and downtown wall paintings,benches and flower boxes.
"Because of Roxane's idea and her interest in her community,the festival has an important part to play here,"says Sammie Briery,68,who has 1,400 daffodils in her own front yard."The whole town has been caught up in the fun and excitement of having so many visitors."
32.We can learn from the first two paragraphs that Roxane DanielA.
A.gives each flower a name
B.sells daffodils in the spring
C.has a deep love of daffodils
D.grows daffodils with her friend
33.What do we know about Roxane Daniel?B
A.She has 1,400 daffodils in her yard.
B.She is kind to people who visit her farm.
C.She began planting daffodils in her 50s.
D.She organized the Camden Daffodil Festival.
34.According to the text,the Daffodil FestivalB..
A.is held every April
B.is beneficial to Camden
C.was started by Sammie Briery
D.attracts thousands of visitors every day
35.What would be the best title for the text?D
A.Tourist attractions in Camden
B.Camden:a very popular city
C.The excitement of planting daffodils
D.Daniel's hobby turns into festival.
分析 本文主要讲述了Daniel喜欢种植水仙花,他的这个爱好慢慢的吸引了很对的游客,最终形成了一个水仙花的节日,让更多的人知道了这个小镇.
解答 32.A 细节题.根据文章内容Roxane Daniel greets different kinds of the flower by name as if they're dear friends…以及There are Golden Dawn and Early Cheer,and over there is Fortune,one of my favorites由此可知,Roxane Daniel 给每一宗花起了一个名字,结合选项,故选A
33.B 细节题.根据文章内容 Daniel always welcomes visitors who pose against the beautiful flowers for their photos 由此可知,Roxane Daniel 非常欢迎到他花圃赏花拍照的游客,结合选项,故选B.
34.B 细节题.根据文章内容when money was needed to repair the railroad station in Camden,Daniel got an idea.The idea has developed into the Camden Daffodil Festival organized by the town.It attracts several thousand visitors each March and keeps the town lively all year around.由此可知,the Daffodil Festival使得每年到访的游客很对,并且让这个小镇一直都处于繁荣状态,结合选项,故选B
35.D 主旨题.根据文章内容,本文主要讲述了Daniel喜欢种植水仙花,他的这个爱好慢慢的吸引了很对的游客,最终形成了一个水仙花的节日,让更多的人知道了这个小镇.结合选项,故选D
点评 本文是人物故事类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据