B [2015 •湖北省武汉市重点中学高一下学期期中]
Are some people born clever, and others born stupid? Or is intelligence developed by our environment and our experiences? Strangely enough, the answer to both these questions is yes. To some degree, our intelligence is given to us at birth, and no amount of special education can make a genius out of a child born with low intelligence. On the other hand, a child who lives in a boring environment will develop his intelligence less than one who lives in rich and varied surroundings. Thus the limits of a person's in?telligence are fixed at birth, but whether or not he reaches those limits will depend on his environment. This view? now held by most experts, can be supported in a number of ways.
It is easy to show that intelligence is to some degree something we are born with. The closer the blood relation?ship between two people, the closer they are likely to be in intelligence. Thus if we take two unrelated people at random(随机±也)from the population, it is likely that their degrees of intelligence will be completely different. If on the other hand we take two identical (完全相同的) twins, they will very likely be as intelligent as each other. Relations like brothers and sisters, parents and children, usually have similar intelligence, and this clearly suggests that intelligence depends on birth.
Imagine now that we take two identical twins and put them in different environments. We might send one, for example, to a university and the other to a factory where the work is boring. We would soon find differences in in?telligence developing, and this indicates that environment as well as birth plays a part. This conclusion is also sug?gested by the fact that people who live in close contact with each other, but who are not related at all, are likely to have similar degrees of intelligence.
20. Which of these sentences best describes the writer's point in Para. 1?
A. To some degree, intelligence is given at birth.
B. Intelligence is developed by the environment.
C. Some people are born clever and others born stu?pid.
I). Intelligence is fixed at birth, but is developed by the environment.
21. It is suggested in this passage that .
A. unrelated people are not likely to have similar in?telligence
B. close relations usually have similar intelligence
C. the closer the blood relationship between people, the more different they are likely to be in intelligence
D. people who live in close contact with each other are not likely to have similar degrees of intelligence
22. In Para.1 ,the word" surroundings " means
A. intelligence B. life
C. environments D. housing
23. The best title for this article would be "
A. On intelligence
B. What intelligence means
C. We are born with intelligence
D. Environment plays a part in developing intelli?gence
B
[文章大意]文章主要讲的是人的智力。许多专家现在持有的观点是,智力的极限是由先天决定的,但能否达到极限则取决于后天的生活环境。
20. D 细节理解题。根据第一段的"Thus the limits of a person's intelligence are fixed at birth, but whether or not he reaches those limits will depend on his environment."可知,一个人的智力在出生时就固定了,但能否达到极限,要视后天的环境而定,故选D。
21. B 推理判断题。根据第二段的"The closer the blood rela?tionship between two people, the closer they are likely to be in intelligence."可知,两个人的血缘关系越近,他们的智力水平越接近,故选B。
22. C 词义猜测题。根据第一段提到"On the other hand, a child who lives in a boring environment will develop his intel?ligence less than one who lives in rich and varied surround-ings."可知,另一方面,在烦闷环境中成长的孩子智力发展得不如在丰富多彩的环境中成长的孩子好。故选C项。
23. A 主旨大意题。根据第一段"Or is intelligence developed by our environment and our experience?,,和第二段"It is easy to show that intelligence is to"."与第三段"...and this indi?cates that environment as well as birth plays a part.,,可知,
文章主要讲的是智力。专家持有的观点是,智力的极限是先天决定的,而能否达到极限取决于后天的环境,故选
A项。
题目来源:全品作业本高中英语必修3新课标人教版 > 单元检测(二)
科目:高中英语 来源: 题型:
3. ―Did you have a wonderful time at the ball last night?
―You bet! I've never had a ______ (wonder) time all my life.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
5. The killer insisted that she was defending herself when .
A. attacking B. attacked
C. to attack D. having attacked
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
8. To make members of a team perform better, the trainer first of all has to know their _____ (strong) and weaknesses.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
14. Too many sweets and little exercise will make you put ________ weight.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
1. [2014 •陕西卷]During his stay in Xi'an, Jerry tried almost all the local foods his friends
A. would recommend
B. had recommended
C. have recommended
D. were recommending
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
8. ―Have you ever persuaded your father to give up smoking?
―Surely I have, but he take my words seriously.
A. can't B. won't
C. shouldn't D. mustn't
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
1. [2013 •浙江卷]During the last three decades, the number of people participating in physical fitness programmes sharply.
A. was increasing B. has increased
C. had increased D. will be increasing
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com