【题目】Lleyton Hewitt was born in Adelaide, Australia on 24 February, 1981. His mother is a former champion netballer, his father is a league footballer, and his sister is already ranked number one in Australia for her age in tennis. She has achieved already more in tennis than Lleyton had at the same age.
The Hewitts have a grass court at their home. This was where young Lleyton began his tennis career. When Lleyton showed an unusual ability for a 4-year-old and he was hitting balls consistently over the net, his parents decided it was time to find him a coach.
“Rather than get into bad habits, it was best he learnt how to hit the ball correctly.” says his father. Two years later, they got Peter Smith as his coach.
At the age of five, when most children that age are playing hide and seek or getting into all sorts of trouble, Lleyton and his family would make the trip to Melbourne for the Australian Open. Lleyton would sit for up to 12 hours a day watching players practise.
Lleyton’s career as a tennis player was planned by his parents who tried their best to keep him away from football. Lleyton’s parents thought it was too risky to play football since he might get hurt. Had Lleyton played football, it is quite possible he may have ended up playing for his favorite team—the Adelaide Crows. As his mother says, “I guess we’ve guided him into things we felt good for him before he did.”
By the time Lleyton was eight, he was winning “under-10 games” and always won a year ahead of his age. A professional career was looking very promising. Lleyton officially turned pro in 1997.
【1】Why does Lleyton’s parents disapprove of him playing football?
A. They want him to learn from his sister.
B. They think playing football is dangerous.
C. They think tennis is more potential.
D. They can’t afford a coach.
【2】From the passage, we know “the Adelaide Crows” is ________.
A. a basketball team B. a football team
C. a university D. a company
【3】We can infer from the passage that________.
A. Lleyton’s parents decide everything for their son.
B. Lleyton’s sister is more famous than him
C. Lleyton showed a talent for football at a very young age.
D. Lleyton works very hard to achieve his dream.
【4】What’s the best title of the passage?
A. A sports family B. A wise decision
C. A tennis star D. A promising career.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】D
【4】C
【解析】
本文为记叙文。文中讲述了雷顿是如何成为一名网球巨星的。
【1】细节理解题。根据第五段中的…his parents who tried their best to keep him away from football. Lleyton’s parents thought it was too risky to play football since he might get hurt. 他的父母想办法不让他踢足球。他们认为踢足球风险太大,因为他可能会受伤。分析选项可知B项符合题意。
【2】推断判断题。根据第五段倒数第二句“Had Lleyton played football, it is quite possible he may have ended up playing for his favorite team—the Adelaide Crows.” 如雷顿去踢足球,他最终可能会加入他最喜欢的球队——阿德莱德乌鸦队。分析句意可知,the Adelaide Crows就是一个足球队的名字。分析选项可知B项。
【3】推理判断题。根据第五段的内容可知,只有打网球是他父母一手安排的,而非安排一切,故A是错误的。第一段最后两句及最后一段可知“他姐姐已经是澳大利亚她那个年龄段排名第一的网球小选手。雷顿在她这个年龄的时候可没有这么好的成绩,但以后他更出名,所以B错误。第二段最后“他4岁的时候在网球方面就表现出了非凡的才华。”可知C错误。第四段可知“5岁的时候,当多数孩子还在玩捉迷藏、淘气的时候,而雷顿则同家人常常去墨尔本观看澳大利亚网球公开赛。雷顿常常一连12个小时坐在那儿,观看选手们训练”及最后一段他的成绩,由此可判断出“雷顿非常努力地实现自己的梦想”。分析选项可知D项正确。
【4】主旨大意。通读本文可知,主要叙述了雷顿是如何成为一名网球巨星的。分析选项A. A sports family 运动之家;B. A wise decision明智的选择;C. A tennis star 网球巨星; D. A promising career.有前途的事业。可知C项最为符合题意。
推理判断题策略———根据事实细节,推断合理信息。
推理判断试题属于高层次阅读理解题。这种题型包括判断题和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了得出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。推理判断题常用的策略有根据事实细节,推断合理信息。推理题要求在理解原文表面文字信息的基础上,作出一定判断和推论,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理题所涉及的内容可能是文中某一句话,也可是某几句话,但做题的指导思想都是以文字信息为依据,既不能做出在原文中找不到文字根据的推理,也不能根据表面文字信息做多步推理。也就是说,要做到判断有据, 推论有理, 忠实原文。切忌用自己的观点代替作者的本意,切忌片面思考,得出片面结论。比如第3小题就是推理判断题常用的策略有根据事实细节,推断合理信息。第3小题中的四个选项都可在文中找出具体的内容,通过内容再推断出选项的正误。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Cloning is a way of 【1】(make) an exact copy of another animal and plant.【2】 has two major uses. One is 【3】 gardeners use it to produce commercial quantities of plants. The 【4】 is that it is valuable for research on new species and for medical research on animals. 【5】, the process of cloning is difficult to undertake.
Many attempts to clone mammals failed. The first successful clone, Dolly the sheep, made the whole 【6】(science) world follow its process, though it had 【7】 problems than the normal sheep. On the other hand, Dolly’s appearance 【8】(raise) a storm of objections and had a great impact 【9】 the media and public imagination. Different people have different opinions of it. However, scientists still wonder whether cloning will help 【10】 harm us and where it is leading us.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】By no means ________ when we try to create a global brand.
A.the cultural factor is to neglect
B.is the cultural factor to neglect
C.the cultural factor is to be neglected
D.is the cultural factor to be neglected
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Directions: Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets.
【1】无论幸福的定义如何变化,人们永远不会放弃追求幸福的权利。(right)
___________________
【2】在团队精神的鼓舞下,研究小组的每个成员都为新项目做出了自己的贡献。(contribution)
___________________
【3】越来越多年轻人遭受着精神问题的困扰,这是由日益加增的生活压力造成的。
___________________
【4】在人类身上使用基因编辑技术是非常危险的。它不仅违背了医学伦理道德,并且可能产生无法预知的后果。(Not)
___________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 While many Chinese watched movies at cinemas during the weeklong Spring Festival holiday, Zheng Wei explained the film The Spring Festival to an audience of visually impaired(受损伤的) people at cinema in Northern China's Tianjin.
"Fireworks light up the dark on New Year's Eve, and children are playing in an open place covered with white snow, said Zheng to the audience, describing the visual elements of the movie while holding a micro-phone and a seript.
As the founder of ”cinema for the blind “ in Tianjin,the55-year- -old has insisted on brightening the dark world of the visually impaired in his own way for 11 years.
Shao Yuxiang and her husband, who are both blind, are regular visitors of the cinema. She wore an elegant yellow sweater to attend the couple's significant "movie day".
Since October 2007, the free movies, which are described through audio, start at 9: 30 am on the third Saturday of each month. More than 150 movies have been screened to more than 20,000 visually impaired
"The theater is equipped with lights a sound system, projector, and a big screen to give the blind a people so far. complete and equal movie experience, "Zheng said.
In 2007, after having learned that a "cinema for the blind" established by Wang Weili had benefited many visually impaired people in Beijing, Zheng rushed to Wang's establishment for advice. Under Wang's guidance, Zheng built a new cinema in Tianjin and screened The Dream Factory by Chinese director Feng Xi-aogang. It attracted more than 50 visually impaired people from different districts and even suburban areas in Tianjin.
Zheng always treats movie selections with seriousness He usually chooses Mandarin language movies with positive themes that reflect modern society. Special movies for certain Chinese festivals are also part of Zheng’s selection criteria. "For example, The Founding of Republic is specially for National Day. Now, films for Spring Festival are on my agenda," Zheng said.
【1】How did Zheng Wei help the blind watch movies?
A.Zheng Wei helps the blind watch movies clearly by themselves.
B.Zheng Wei helps the blind watch movies with a special device.
C.Zheng Wei describes the visual elements of the movie to the blind.
D.Zheng Wei helps the blind cure their blindness in the cinema.
【2】What do the blind think of "cinema for the blind"?
A.No one wants to see movies in itB.It is welcomed by blind people
C.They still can't benefit from it.D.The ticket price is truly affordable.
【3】What kind of person do you think Zheng Wei is?
A.caring and creative.B.intelligent and modest.
C.warmhearted and brave.D.creative and outgoing.
【4】Which of the following may be the best title?
A.A man who helps the blind people in China
B.A special cinema will open up in China soon.
C.How do the visually impaired people watch movies?
D.The 'cinema for the blind' that will never close.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华,新华中学学生,你校即将举行本年度足球赛决赛。请写封邮件邀请在校 访问的学生Charlie —*同观看,内容包括:
1 .比赛时间、地点;
2. 参赛队伍介绍;
3. 表达期待。
注意:1. 词数100左右;开头和结尾已给出,不计入总词数;
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Charlie,
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 The summer I turned 16, my father gave me a car, which permitted Hannah and me to drive around Tucson whenever we wanted to.
Hannah was my best friend. “Hannah’s amazing," my mother always said. And sure enough, that summer she signed with a modeling agency. She was already doing runway work.
One day, Hannah and I went to the movies. On the way home, we stopped at the McDonald's drive-through, putting the fries on the seat between us to share. "Let’s ride around a while," I said. It was a clear night, moonlight shone over the desert. Taking a turn too fast, I hit a patch of dirt and fishtailed.
French fries on the floor. An impossible amount of blood on Hannah’s face. They took us in separate ambulances. In the ER, my parents spoke quietly: Best plastic surgeon in the city. End of her modeling career.
We'd been wearing lap belts, but the car didn’t have shoulder harnesses. I’d cracked my cheekbone; Hannah's forehead had split wide open. What would I say to her?
When her mother, Sharon, came into my hospital room, I started to cry, bracing myself for her anger. She sat beside me and took my hand. “I almost ended my best friend when I was your age,” she said, “I totaled her car and mine.”
“I'm so sorry,”I said.
“You’re both alive,”she said, “The rest is window dressing.” I started to protest, and Sharon stopped me. “I forgive you. Hannah will too.”
Sharon’s forgiveness allowed Hannah and me to stay friends throughout life. I think of her gift of forgiveness every time I want to resent someone for a perceived wrong. And whenever I see Hannah, the scars are a symbol of grace for me.
【1】What caused the car accident?
A.Poor visibility.B.Driving too fast.C.Hitting a patch of dirt.D.Not staying focused.
【2】Which word can best describe Hannah’s mother?
A.Supportive.B.Generous.C.Optimistic.D.Helpful.
【3】What result did the accident cause to Hannah and the author?
A.It worsened their friendship.B.It made both of the two disabled.
C.It changed Hannah's working career.D.It ruined the author’s confidence in driving.
【4】Which is the best title for the text?
A.Lucky SurvivalB.Lifelong Friendship
C.My Best Friend HannahD.Learning to Forgive
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个 漏字符号(∧),并在其下面。
删除:把多余的词用斜线(\) 划掉。
修改:在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。
注意:每处错误及其修改均仅限一词,只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。
On terms of living standards, some households lied in the remote regions still have a low income and live in poverty, whom are hungry for a happy life. The government is taking measure to change their lives. First, make sure all the children should be educated because education is of great important. Second, the government is making efforts improve the development of economy great. Whatever difficult the task may be, we won’t lose heart.
In a conclusion, our dream will come true as long as they work together.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华,你的英国笔友Tom来信询问你最喜欢的运动项目。请你根据以下提示,通过电子邮件向他介绍你最喜欢的运动。
1.何时开始喜欢此项运动;
2.现在练习的情况;
3.给你带来的益处。
注意:1.词数100左右;
2.可以适当发挥,以使行文连贯;
3.信的开头和结尾已经给出,不计入总词数。
Dear Tom,
Nice to receive your e-mail. I'd like to tell you about my favorite sport,______________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
Yours,
Li Hu
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com