精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
17.Keeping fish as pets is a popular hobby.Fish take up very little room,are inexpensive to feed,and provide an interesting and colorful display in any room.
A tank,or an aquarium,must be chosen carefully.Many new aquarium owners buy too many fish for their tanks.Fish can't be crowded.Two fish can live comfortably in each gallon of water,only ten fish can live in a five-gallon tank.Can you see why a goldfish would not live long in a tiny,round bowl?
If too many fish are kept together,they will not have enough oxygen or room to swim about freely.They will have more diseases.Also,some kinds of fish can't be kept together.As your interest in fish grows,the number of fish you have may grow,too.Then you may want to invest in another tank.
If you start with a ten-gallon aquarium,what kind of fish would be best?The two major groups of tropical fish are those that lay eggs and those that give birth to live young.If you want to raise young fish,guppies would be the best choice because they can produce many babies in a short time.
You can buy fish and aquariums in most pet stores.Ask the owners to help you choose the right fish.You can also find many books about tropical fish in the library.

25.If nine fish live in three gallons of water,the fish mayC.
A.breathe easily   
B.swim about freely   
C.get ill    
D.not get enough to eat
26.The underlined phrases"invest in"in Para 3is closest in meaning toA.
A.buy              
B.borrow           
C.make     
D.sell
27.In the passage the author provides us with some useful tips on how to keep fish well EXCEPTB.
A.selecting a suitable tank size      
 B.feeding enough oxygen into the tank
C.choosing the right group of fish   
 D.reading some books about fish
28.From the passage we can knowB.
A.very few people are interested in keeping fish.
B.the size of your tank decides how many fish you can keep.
C.guppies are a kind of fish that are good at laying eggs.
D.you can raise different kinds of fish together.

分析 本文主要讲述了有的人喜欢饲养鱼,而在养鱼的过程中有很多需要注意的地方,本文给出了一定的建议,供养鱼爱好者参考.

解答 25.C 推理判断题.根据第二段和第三段内容Two fish can live comfortably in each gallon of water,only ten fish can live in a five-gallon tank.以及If too many fish are kept together,they will not have enough oxygen or room to swim about freely.They will have more diseases可知"2条鱼生活在一加仑水里合适,10条鱼生活在5加仑水里合适,但如果九条鱼生活在三加仑的水里,鱼可能会生病.结合选项,故选C
26.A 词义猜测题.根据第三段倒数第二句As your interest in fish grows,the number of fish you have may grow,too.Then you may want to invest in another tank.可知,当鱼的数量不断增加后,就需要更大的鱼缸.因此,invest in意为"buy"更加贴近文章的意思和常识.
27.B 细节题.根据文章内容,A tank,or an aquarium,must be chosen carefully鱼缸或者容器的大小要慎重选择;You can also find many books about tropical fish in the library.买一些关于养鱼的书籍来看;some kinds of fish can't be kept together.As your interest in fish grows,the number of fish you have may grow,too.Then you may want to invest in another tank.鱼群数量要适当.故A\C\D都有提到,没有讲到要给足够的氧气,故选B
28.B 细节理解题.根据第二段的内容A tank,or an aquarium,must be chosen carefully.Many new aquarium owners buy too many fish for their tanks讲述了鱼缸大小和鱼群数量之间的关系,可知"你的养鱼缸的大小决定你可以买多少鱼".结合选项,故选B

点评 本文是一个科教类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

9.If you have something to say about someone,say it today!It may make a world of difference.Last week at the Night of Hope in downtown Los Angeles,Victoria Osteen,one of my best friends,shared a story about a very special birthday present from a dear friend.It wasn't expensive jewelry or a designer handbag.It was an attractive box.And though it was lovely,the box wasn't the real gift.
When the friend presented it to Victoria,he said some wonderful things about the birthday girl.Then,he acted as if he were putting those compliments into the box and began passing it around to everyone else at the table.One by one,Victoria's family and friends also said loving things about her,and one by one they"places"their kind words into the birthday box.Victoria shared how much that night had meant to her,and that day she put that beautiful box in a striking place in her bedroom as a reminder of the sweet words that were put in the box and in her heart.
I related this story because I also have what I call"an encouragement drawer".As a writer,I hope to sell articles and present my picture books to the right editor,but I sometimes get rejection letters from editors and publishers.Thankfully there have been acceptance letters,contracts and awards along the way,too.But do you know what means even more?The thank-you cards and sweet notes that I've received from other writers I've met at the many writers'conferences made me serve as a lecturer.
I remember looking forward to one particular conference more than 15years age.I knew the cost of attending it really wasn't in our budget,but I also knew that if I asked my husband to give me the conference ticket as my birthday present,he would.And that's exactly what he did.We were living in Texas,and the writers'conference was several thousand miles away.I had researched the editors who were going to appear there and the works to be offered,and I was sure the conference would be life-changing for me.
It was just not in the way I'd expected.
During the very first day of the"Writing for Children"conference,I sat in the front row.I was so excited that I hardly slept the night before.I couldn't wait to learn from a fruitful children's book writer.She greeted us with"Well,I wish I had better news.The children's market is almost impossible to break into right now.I mean,I am well-published in it but I'm having a tough time making a sale."
I couldn't believe what I was hearing!Some people got up and left.I stayed until the end,hoping her mood would improve and offer some words of wisdom.But neither happened.I walked back to my house that afternoon defeated,discouraged and downright mad.Later that night,I said to myself,"I should encourage others to write for children."That's why when I received emails,thank-you notes and cards saying"Thank you for helping me see that I can really make it a freelancer(自由作家),""Thank you for encouraging me to write that devotional proposal---I got a contract",or"Thank you for being so excited about my manuscript(手稿) about children.I was about to give up before meeting with you",I would put them in my"encouragement drawer".
And,on those days when I received three rejection letters or a bad review of a recent book,I would walk into my office,open one of those encouragement drawers and read a few cards.Like Victoria,I immediately felt uplifted after spending a few moments reading the nice things that people had written to me.
Maybe you don't have a birthday box filled with wonderful compliments or an encouragement drawer filled with thank-you cards and notes,but you can spend some time on the good things and write a few thank-you notes of your own.

63.What does the underlined word"compliments"in Paragraph 2 mean?B
A.complains      B.greetings      C.gifts   D ideas
64.What is it that gave the author great encouragement?D
A.A good review about her recent book.
B.Acceptance letters from some editors.
C.Contracts and awards from some publisher.
D.Thank-you notes and cards from other writers.
65.Which of the following is NOT true about the author's experience at the"Writing for Children"conference?C
A.She was too excited to sleep well the night before.
B.The conference was somewhat life-changing for the author.
C.The fruitful children's book writer's words were full of wisdom.
D.The conference didn't live up to her expectations.
66.Which is the best title for the passage?A
A.A box of encouragement             B.A story about birthday presents
C.The importance of writers'conferences.D.The relationship between readers and writers.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.Judging from the ______ expression on his face,we knew that he was happy with the result.(  )
A.delightfulB.delightedC.delightingD.delight

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.是在十九世纪中期,杂志发展成为公众流行娱乐的主要来源.(It be….that)It was during the mid-nineteenth century that the magazine developed into the main source of popular entertainment for the general public..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

12.No sooner _____ the case of cheating than the public gave us some clues.(  )
A.we did reportB.had we reportedC.did we reportD.we had reported

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

2.Don't becruel(残忍的) to animals.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

9.适合adapt to/adjust to.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

6.I entered the room.I saw a man ________on the floor,______with rope.(  )
A.lying; tying upB.lie; tie upC.lying; tied upD.lied; tied up

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

7.The automatic temperature-controlling system canadjust (调节) the indoor temperature to make sure the seeds grow well.

查看答案和解析>>

同步练习册答案