精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
13."Three Apples"changed the world.The first one seduced(引诱)Eve.The second one awakened Newton.(16)B.Here are some famous words from Steve Jobs to share.
On character
I'm the only person I know that's lost a quarter of a billion dollars in one year.(17)A.On good design
That's been one of my mottoes---focus and simplicity.Simple can be harder than complex---You have to work hard to get your thinking clean to make it simple.But it's worth it in the end because once you get there,you can move mountains.
On his outlook
(18)G.Going to bed at night saying we've done something wonderful,that's what matters to me.
On your working life
Your work is going to fill a large part of your life,and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work.(19)D.If you haven't found it yet,keep looking.Don't settle.
On the importance of death
No one wants to die.Even people who want to go to heaven don't want to die to get there.(20)E.No one has ever escaped it.And that is as it should be,because death is very likely the single best invention of life.It is life's change agent.It clears out the old to make way for the new.Right now the new is you,but someday not too long from now,you will gradually become the old and be cleared away.

A.It's very character building.
B.The third one was in the hands of Steve Jobs.
C.This is not a one-man show.
D.And the only way to do great work is to love what you do.
E.And yet death is the destination we all share.
F.It's really hard to design products by focusing on groups.
G.Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了做伟大的工作的唯一方法就是爱你所做的事情,以及三个苹果改变世界的事情.

解答 16.B.细节理解题,根据上文中The first one seduced(引诱)Eve.The second one awakened Newton.可知此处讲述第三个苹果,故B项承接上文.
17.A.细节理解题,根据此段的小标题"On character"可知本段向我们介绍了性格的特点,故A项为正确答案.
18.G.细节理解题,根据下句"that's what matters to me."可知此处讲述对他来说无所谓的事情,故选G项.
19.D.细节理解题,根据上句"and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work."可知做伟大的工作的唯一方法就是爱你所做的,故选D.
20.E.细节理解题,根据此段的小标题"On the importance of death"可知此段是讲述死亡的重要性,故E项承接上下文.

点评 考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

3.I shall appreciate it if you will do me a favor.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.Keeping a diary in English is one of the (61)effective (effect) ways to improve our English writing ability.
(62)Compared (compare) with other forms of writing,it is shorter and takes (63)less time.It can help us to develop the habit of thinking in English.(64)If we persist in this practice,gradually we'll learn how to express ourselves in English.In keeping a diary in English,we certainly run up against many (65)difficulties.In the first place,(66)it often happens that we have trouble finding appropriate words and phrases to give expression to our mind.Secondly,there are many idiomatic ways of saying things in Chinese.(67)And it is extremely hard for us to put them into English properly.
As far as I( 68)am concerned (concern),my suggestion is that we should always have a notebook and a Chinese-English dictionary within easy reach.Whenever something beats us,we can first put it down in our notebook and then consult our dictionary.We can also turn to our English teacher for help,if necessary.In short,I believe that it is (69)of great use to keep a diary in English for (70)the development of our writing skills.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.就安全性而言,我们不能用塑料楼梯来替代木头楼梯.
As far assafety/securityisconcerned,we can'tsubstituteplastic stairsforwood stairs.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.In spite of numerous difficulties,the team cooperated with each other and completed the task through combinedefforts.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

18.假定英语课上老师要求同桌之间 交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
    增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
    删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
    修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
    注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
I couldn't believe my eye when I opened the front door.Everything was in a terrible mess:the books were lying on the floor but the drawers were open.Realised that my house had been broken into,I telephoned the police at once.They had told me to keep calm and not to touch anything.Then I decided take a look around at what had been stolen.The TV was still there and so did the computers.Everything in my bedroom seemed to be complete untouched.I was confused as nothing was missing.Suddenly,there was a knock to the door and my sister was standing there with his naughty boy.Oh,I could guess which had happened.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.The dancer's every movement is very graceful(优美的) on the stage.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Monthly Talks at London Canal Museum
Our monthly talks start at 19:30on the first Thursday of each month except August.Admission is
at normal charges and you don't need to book.They end around 21:00.
November 7th
The Canal Pioneers,by Chris Lewis.James Brindley is recognized as one of the leading early canal(运河)engineers.He was also a major player in training others in the art of canal planning and building.Chris Lewis will explain how Brindley made such a positive contribution to the education of that group of early"civil engineers(土木工程师)".
December 5th
Ice for the Metropolis,by Malcolm Tucker.Well before the arrival of freezers,there was a demand for ice for food preservation(保存)and catering(提供餐饮服务),Malcolm will explain the history of importing natural ice and the technology of building ice wells,and how London's ice trade grew.
February 6th
An Update on the Cotsword Canals,by Liz Payne.The Smoudwater Canal is moving towards reopening.The Thames and Severn Canal will take a little longer.We will have a report on the present state of play.
March 6th
Eyots and Aits-Thames Islands,by Miranda Vickers.The Thames had many islands.Miranda has undertaken(从事)a review of all of them.She will tell us about those of greatest interest.
Online bookings:www.canalmuseum.org.uk/book
More into:www.canalmuseum.org.uk/whatson
London Canal Museum
12-13New Wharf Road,London NI 9RT
www.canalmuseum.org.uk   www.canalmuseum.mobi
Tel:020 77130836

25.When is the talk on James Brindley?C
A.February 6th.
B.March 6th.
C.November 7th.
D.December 5th.
26.What is the topic of the talk in February?D
A.The Canal Pioneers.
B.Ice for the Metropolis
C.Eyots and Aits-Thames Islands   
D.An Update on the Cotswold Canals
27.Who will give the talk on the islands in the Thames.A
A.Miranda Vickers     
B.Malcolm Tucker      
C.Chris Lewis     
D.Liz Payne.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

3.他是如此的生气,因为这涉及到了他的隐私.
He was so angry because ittouched on his privacy.

查看答案和解析>>

同步练习册答案