分析 本文是一篇人物故事类阅读.文章主要讲述了美国作家Greg Mortenson的故事.他把他的故事经历写成了一本书Three Cups of Tea.
解答 28-31 BCAA
28.B.细节理解题.根据"Today I want to introduce a writer Greg Mortenson to you,especially one of his works called Three Cups of Tea."可知Three Cups of Tea是一本书.故选B.
29.C.细节理解题.根据"Greg Mortenson was born in the state of Minnesota and grew up near Mount Kilimanjaro in Tanzania."可知Greg Mortenson在Tanzania长大,他出生在the state of Minnesota.故选C.
30.A.词义猜测题.根据"That first school in Korphe was so successful that he decided to continue building schools in Pakistan and Afghanistan.It turned out to be a great act."可知它被证明是一个伟大的行为,所以turned out意为"证明"故选A.
31.A.推理判断题.根据"Mortenson later became a nurse;One day,he failed to reach the top of K2,and he became separated from his climbing group on the way down;But he finally carried out his promise after more than three years.That first school in Korphe was so successful that he decided to continue building schools in Pakistan and Afghanistan;Three cups of Tea is about many interesting people Mortenson met and the problems he faced"可知他刚开始是一名护士,然后他没有成功的到达世界上第二高的山顶,后来他建立了一个学校,最后他写了一本书.故选A.
点评 本文是一篇人物故事类阅读.此类题型主要考查学生的细节理解词义猜测以及推理判断能力.细节理解题是针对文中某个细节、某句话或某部分具体内容设置问题,所以在做细节理解题时要结合原文和提干有针对性的找出相关语句进行仔细分析,再结合选项选出正确答案.在做词义猜测题时要联系上下文并结合选项准确猜测词义.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要联系上下文根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
| Facts | The life of an average student is(71 )ruled completely by computers. | |
| Advantages | Making E-Learning (72 )accessible and affordable | •the best way to make knowledge and education accessible •making(73)everyone/peoplebenefiting from online education |
| Making knowledge (74)interesting | Making education change(75)for the betterand children more curious | |
| Being a source of knowledge | (76)The Internet is easier to access and a convenient and fairly reliable source of information. | |
| (77)Reducing paperwork | Resulting in procedures cost-effective and environment friendly | |
| (78)Disadvantages | Making it easier to cheat on students'homework | |
| Measures | Letting students use computers well and be(79)monitored and educated | |
| 80Conclusion | •Completely revolutionizing the way of education received,communicated and processed •The field of education to be further refined by more changes. | |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:完形填空
| 41.A.memorizing | B.dreaming | C.gardening | D.designing |
| 42.A.please | B.change | C.help | D.annoy |
| 43.A.doubt | B.appreciation | C.surprise | D.excitement |
| 44.A.collect up | B.care about | C.clean up | D.come in |
| 45.A.equal | B.similar | C.superior | D.opposite |
| 46.A.painful | B.valuable | C.upsetting | D.interesting |
| 47.A.come up | B.break out | C.hold on | D.get through |
| 48.A.to | B.with | C.in | D.by |
| 49.A.Luckily | B.Cheerfully | C.Regularly | D.Eventually |
| 50.A.Instead | B.However | C.Therefore | D.Besides |
| 51.A.shouted | B.laughed | C.glanced | D.jumped |
| 52.A.convenient | B.troublesome | C.enjoyable | D.dangerous |
| 53.A.sadness | B.displeasure | C.delight | D.relief |
| 54.A.other than | B.more than | C.rather than | D.less than |
| 55.A.dislike | B.encouragement | C.threat | D.suggestion |
| 56.A.decided | B.stopped | C.continued | D.struggled |
| 57.A.devote | B.turn | C.respond | D.lead |
| 58.A.defeat | B.satisfy | C.respect | D.challenge |
| 59.A.proud | B.comfortable | C.strange | D.disappointed |
| 60.A.memory | B.surprise | C.hatred | D.affection |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:完形填空
| 23.A.when | B.before | C.till | D.since |
| 24.A.businessman | B.angel | C.minister | D.barber |
| 25.A.beside | B.around | C.by | D.of |
| 26.A.sensitive | B.intelligent | C.merciful | D.genuine |
| 27.A.admired | B.benefited | C.invited | D.impressed |
| 28.A.tricks | B.faults | C.problems | D.questions |
| 29.A.instructed | B.challenged | C.begged | D.ordered |
| 30.A.Anybody | B.Somebody | C.Nobody | D.Everybody |
| 31.A.solve | B.seek | C.exchange | D.gain |
| 32.A.reading | B.selecting | C.confirming | D.spotting |
| 33.A.disappointment | B.anger | C.happiness | D.surprise |
| 34.A.following | B.unexpected | C.existing | D.limited |
| 35.A.response | B.conclusion | C.phrase | D.tradition |
| 36.A.But | B.For | C.While | D.So |
| 37.A.behind | B.off | C.out | D.on |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
| THE AUTHENTIC TASTE OF THAILAND | JACK'S TRADITIONAL AND AMERICAN RESTAURANT For a Family Treat or that Special Occasion… •superb selection of classic American burgers & steaks •fish & chips & vegetarian plus children's menu •licensed bar •weddings & party bookings welcome •takeaway service LUNCHTIMES TUESDAY-SATURDAY EVENINGS WEDNESDAY--SATURDAY |
| CHANGTOM THAI RESTAURANT AND HOTEL 12-3 6-12 CLOSED SUNDAYS •set in 40 acres of scenic woodland •outside dining area •fresh produce always used •credit cards accepted •seating for up to 50 •fully licensed bar •small function room available for hire •luxury accommodation available •easy parking •views our beautiful landscaped gardens FOR THE FINEST STANDARDS OF CUISINE & SERVICE | |
| MOGHUL EXPRESS INDIAN TAKEAWAY •enjoy fine Indian food in the comfort of your home •open 7 days a week including public holidays •good parking facilities •home delivery service within a 4-mile radius of OUR TAKEAWAY-SMALL CHARGE TEL:NORWICH 420988/588980 TOP UK TAKEAWAY AWARD & HYGIENE & QUALITY AWARD FOR TWO YEARS RUNNING | THE MARINA RESTAURANT OPEN ALL DAY FOR •delicious international cuisine at local prices •a constantly changing menu of home-produced fresh food using only the best local produce •business lunches •anniversaries and weddings •all special occasions •snacks & light meals,lunches & dinners,full bar & extensive wine list •dine in style aboard the Marina in relaxed & informal surroundings & sample the pleasures of Norwich's premier restaurant OPEN ALL DAY,MON-SAT LARGE VIDEO SCANNED CAR PARK OPPOSITE |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | 不填; and | B. | who; that | C. | whom; and | D. | that; but |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com