精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
6.Mr.Harris used to work in Dover,but then he changed his work,and he and his wife moved to another town.They did not have many friends there,but they soon met a lot of interesting people,and after a few weeks,they often went to dinner or to parties at other people's houses.
Then Mrs.Harris said to her husband,"We've been to a lot of other people's houses,and now we must invite them to our house,mustn't we?"
"Yes,certainly,"answered her husband,"A big party will be the easiest thing,won't it?Then we can start to invite people to dinner in small numbers next month."
So Mrs.Harris said,"Yes,I'll invite all our friends here to a big party on 5th December."
"How many will that be?"Mr.Harris asked."Don't invite too many."
Mrs.Harris was beginning to write the invitations when her husband saw that she was writing,"Party:6:30to 8:30p.m."
"That isn't very nice,is it?"he said."You're telling our guests that they must go at 8:30."So Mrs.Harris just wrote"Party:6:30p.m."
A lot of guests came,and they all had a good time,so they did not go home at 8:30.In fact they were still there at mid-night when the door bell rang and a policeman arrived.He said,"You must stop making a noise,because someone has complained(抱怨)."
Mr.Harris said he did not want to quarrel with the policeman,so everyone went home.They were sorry to have to go.
When Mr.and Mrs.Harris were alone again,she said to him."That was a surprise,wasn't it?Who complained about the noise?"
"I did,"Mr Harris answered in a tired voice.

21.Why did Mr.Harris and his wife move to another town?B
A.They wanted to make some new friends.
B.Mr.Harris changed his work.
C.They wanted to meet a lot of interesting people.
D.They enjoyed going to parties and visiting other people's houses.
22.What made Mr.and Mrs.Harris hold a party at their house?C
A.It was easy to hold a big party at home.
B.They could ask people to dinner in small numbers.
C.They had gone to other people's parties many times.
D.They liked making friends with others.
23.How long would Mrs.Harris like the party to last?C
A.From the morning till night.
B.About fourteen hours.
C.About two hours.
D.Till midnight
24.When did the party end that evening?C
A.At about 8:30.
B.When the policeman talked with Mr.Harris on the phone.
C.About twelve o'clock..
D.When someone telephoned the police station.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了Harris夫妻举行聚会款待朋友的故事.

解答 21.B.细节理解题.根据第一段1,2行Mr.Harris used to work in Dover,but then he changed his work,and he and his wife moved to another townHarris先生和他的妻子搬到另一个城镇因为Mr.Harris改变了他的工作.故选B.
22.C.细节理解题.根据第二段Then Mrs.Harris said to her husband,"We've been to a lot of other people's houses,and now we must invite them to our house,mustn't we?"说明他们去了很多朋友的家里参加聚会,现在轮到他们请别人过来了,故C正确.
23.C.推理判断题.根据Mrs.Harris was beginning to write the invitations when her husband saw that she was writing,"Party:6:30 to 8:30 p.m."说明她原计划从6点30到8点30,大约2个小时,故选C.
24.C.推理判断题.根据文章In fact they were still there at mid-night when the door bell rang and a policeman arrived.说明聚会到了半夜,那么选项中只有C项符合要求,故C正确.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

12.A lady wanted a birthday gift from her husband.For many months she had liked a beautiful (41)B,and knowing her husband could(42)A it,she told him that was all she wanted.On the morning of the (43)C,her husband told her how (44)A he was to have such a good wife,and how much he loved her.He (45)C her a beautiful gift package (纸盒).She opened it and (46)B a Bible.(47)D,she raised her voice and said to her husband,"With all your money,you give me a Bible?"She was so (48)B that she left him.
Many years passed and the lady was very (49)C in business.She owned two large companies.She (50)C her husband was very old,and thought perhaps she should go to (51)A him.But before she could,she (52)D a letter telling her that he had died,and gave all of his possessions (财产) to her.She needed to come back and (53)Athings.
When she arrived at his house,sadness (54)Dher heart.She saw the still new (55)B,just as she had left it years before.With (56)C,she opened it and began to turn the pages.A ring (57)B from the Bible to the floor and a (58)D could be seen.She picked it up and found it was the ring she wanted in those days.And on the card was the date of her birth,and the words"LOVE YOU ALWAYS".
(59)A your gift is not packaged the way you want it,it's because it is better packaged the way it is!Always appreciate little things; they usually lead you to bigger things!The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched for they must be felt with the (60)D.
41.A.watchB.ringC.coatD.box
42.A.affordB.likeC.designD.guess
43.A.holidayB.performanceC.birthdayD.meeting
44.A.proudB.kindC.sorryD.brave
45.A.lentB.askedC.gaveD.moved
46.A.carriedB.foundC.missedD.held
47.A.PolitelyB.LightlyC.PatientlyD.Angrily
48.A.calmB.upsetC.gratefulD.careless
49.A.failingB.lonelyC.successfulD.poor
50.A.wantedB.hopedC.realizedD.explained
51.A.visitB.understandC.catchD.help
52.A.passedB.wroteC.sentD.received
53.A.take care ofB.pay forC.look forD.give away
54.A.coveredB.brokeC.leftD.filled
55.A.carB.BibleC.letterD.table
56.A.smilesB.laughterC.tearsD.interests
57.A.hidB.droppedC.disappearedD.made
58.A.bookB.penC.flowerD.card
59.A.IfB.ButC.AlthoughD.So
60.A.handB.eyeC.faceD.heart.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

17.One night I decided to spend some time building a happier and closer relationship with my daughter.For several weeks she had been (41)D me to play chess(象棋) with her,so I suggested a game and she eagerly (42)B.It was a school night,however,and at nine o'clock my daughter asked if I could(43)A my moves,because she (44)D to go to bed; she had to get up at six in the morning.I(45)C she had strict sleeping habits,(46)A I thought she ought to be able to (47)B some of this strictness.I said to her,"(48)B,you can stay up late for once.We're having(49)A."We played on for another fifteen minutes,during which time she looked (50)A.Finally she said,"Please,Daddy,do it quickly.""No,"I replied."If you're going to play it (51)C,you're going to play it slowly."And so we (52)D for another ten minutes,until (53)B my daughter burst into tears,and(54)D that she was beaten.
Clearly I had made (55)C.I had started the evening wanting to have a (56)B time with my daughter but had(57)A my desire to win to become more (58)C than my relationship with my daughter.When I was a child,my desire to win (59)D me well.As a parent,I (60)C that it got in my way.So I had to change.

41.A.trainingB.advisingC.guidingD.asking
42.A.repliedB.acceptedC.allowedD.expected
43.A.hurryB.passC.changeD.repeat
44.A.beggedB.hatedC.agreedD.needed
45.A.guessedB.heardC.knewD.learned
46.A.butB.orC.soD.for
47.A.pick upB.give upC.put upD.take up
48.A.By the wayB.Come onC.As usualD.Go ahead
49.A.funB.successC.patienceD.luck
50.A.anxiousB.angryC.excitedD.proud
51.A.fairlyB.regularlyC.wellD.again
52.A.countedB.arguedC.discussedD.continued
53.A.strangelyB.suddenlyC.nervouslyD.immediately
54.A.wonderedB.discoveredC.promisedD.admitted
55.A.an attemptB.an effortC.a mistakeD.a decision
56.A.fullB.happyC.freeD.different
57.A.allowedB.reducedC.managedD.recognized
58.A.practicalB.interestingC.importantD.attractive
59.A.controlledB.taughtC.offeredD.served
60.A.imaginedB.explainedC.realizedD.apologized

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Eight days for just¥12,000
Departs:May--October 2007
Includes:
●Return flights from 6China's airports to Naples
●Return airport to hotel transport
●Seven nights'accommodation at the 3-star Hotel Nice
●Breakfast
●The service of guides
●Government taxes
Join us for a wonderful holiday in one of the Europe's most wonderful corners--Naples in Italy if you want to have a nice time in a beautiful small quiet place.The ancient Romans called the city"happy land"with attractive coastline,colorful towns,splendid views and the warm Mediterranean Sea.Your best choice for a truly memorable holiday!
Choose between the peaceful traditional villages of Sant'Agata,set on a hillside six miles away from Sorrento,or the more lively and well-known international resort town of Sorrento,with wonderful views over the Bay of Naples.
Breathtaking scenery,famous sights and European restaurants everywhere.From the mysterious Isle of Capri to the hunting ruins of Pompeii,and from the unforgettable"Amalfi Drive"to the delightful resorts of Positano,Sorrento and Ravello,the area is a feast for the eyes!Join us,and you won't be disappointed!
Price based on two tourists sharing a double room at the Hotel Nice.A single room,another¥2,000.A group of ten college students,¥10,000for each.
Like to know more?Telephone Newmarket Air Holidays Ltd on:0845-226-7788(All calls charged at local rates).
41.Who is the advertisement intended for?A
A.Potential tourists.B.College students.C.Quiet people.D.Old people.
42.All the following are included in the price of¥12,000EXCEPTB.
A.transport between the airport and the hotel
B.telephone calls made by tourists
C.the service of guides to tourists
D.double rooms for every two tourists
43.If you don't like sharing a room with others,you have to payD.
A.¥12,000       B.¥10,000         C.¥2,000      D.¥14,000.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

1.在学习、生活和工作中,学会与人合作是非常重要的.请你根据下表中提供的信息,写一篇题为"Being a Good Partner"的英文演讲稿.
为何合作有利于互相学习、增进友谊、节省时间与精力
与谁合作与喜欢的人合作:心情愉快、同甘共苦
与不喜欢的人合作:学会容忍、努力发现其优点
怎样合作你的观点…
注意:
1.对所给要点进行陈述,适当发挥,不要简单翻译.
2.词数100左右.演讲稿的开头与结尾已给出,不计入总词数.
3.参考词汇:合作cooperation (n.)    cooperate with (v.)
Good afternoon,everyone!The topic of my speech today is"Being a good partner."
                                                      
Thank you for listening!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.Most Americans don't like to get advice from members of their family.They get advice from"strangers".When they need advice,they don't(71)usually(usual) go to people they know.Instead many of (72)them write letters to newspapers and magazines(73)that/which give advice on many (74)different(difference) subjects including family problems,the use of language,health,cooking,child care,clothes,(75)and even on how to buy a house or a car.
Most newspapers regularly print letters (76)from readers with problems.Along with the letters there are answers written by people who are (77)supposed (suppose) to know how to solve such problems.Some of these writers are doctors,and(78)others are lawyers or educators.But two of (79)the most famous writers of advice are women without special (80)training(train ) for this kind of work.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

18.Mr.White with his wife (41)B now living at a small Italian hotel,(42)A they had stayed in Italy for months on (43)A.One night he went out for a walk (44)C.It was (45)C.The small street was dark and (46)D.Suddenly he heard (47)D behind him.He (48)C his head and saw a middle-aged man (49)D wild hair,who quickly walked (50)Ahim.The man was nearly out of sight when Mr.White suddenly found that his watch(51)C.He thought it was the (52)Aman who had taken his watch,so he ran quickly after him and soon caught up with him.As he knew (53)B Italian,Mr.White had to ask the man (54)C the watch in another way.He showed the man his strong arms and(55)A to his watch pocket.The man thought a while and gave (56)C watch to Mr.White.
Mr.White returned(57)Cand told his wife(58)Ahad happened.He was greatly surprised (59)B Mrs.White pointed to the watch on the table.Now he found it was (60)A that had taken the Italian's watch.

41.A.isB.wasC.areD.were
42.A.whereB.whichC.thatD.who
43.A.holidayB.a farmC.dutyD.watch
44.A.separateB.lonelyC.aloneD.loneliness
45.A.coldB.warmC.lateD.early
46.A.noisyB.crowdedC.silentD.quiet
47.A.voiceB.soundC.feetD.steps
48.A.roseB.movedC.turnedD.put
49.A.ofB.inC.hadD.with
50.A.pastB.passedC.throughD.over
51.A.had lostB.goneC.was missingD.had gone
52.A.veryB.properC.sameD.just
53.A.muchB.noC.enoughD.little of
54.A.to lendB.to tellC.to returnD.return
55.A.pointedB.listenedC.shoutedD.spoke
56.A.hisB.the otherC.theD.another
57.A.backB.his houseC.homeD.his wife
58.A.whatB.thatC.whyD.how
59.A.beforeB.whenC.andD.once
60.A.he himselfB.himC.himselfD.herself

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.Tom thinks the twins dislike playing tennis,_____________?(  )
A.doesn't heB.does heC.don't theyD.do they

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

16.第一节  短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用(\)划掉.
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
About two years ago,I worked hard and entered a locally key school,which my parents were proud of it.From then up,I got up early and got to the school on time.After school,I went back home in time to help my parents do some housework while enjoy some light music.However,one day my mother persuading me to live at school to learn to be independent,preparing the future life.As I was unhappy,I understood my parents and followed their advices.Before living at school,I found it helped me save time and learn what to get on with others.
71.locally→local
72.去掉it
73.up→on
74.enjoy→enjoying
75.persuading→persuaded
76.preparing后加for
77.As→Though/Although
78.advices→advice
79.Before→After
80.what→how.

查看答案和解析>>

同步练习册答案