精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
5.Are you nervous about climbing because you think it's too dangerous?Do you feel you're not fit enough to climb?Do you know how to start climbing?
Let's consider the idea that climbing is dangerous.Being afraid is natural,but if you use suitable ropes and other climbing equipment you will feel completely safe.Climbers are usually very careful because they know what they are doing is dangerous.Accidents happen,but when they do,they tend to attract a lot of publicity.As a result,people think there are many more accidents than there are in reality.
You cannot expect to start climbing straight away.Climbing is a challenge and challenges take time.It is necessary first of all that you achieve a good level of fitness.Begin as soon as you become interested in climbing-go to the gym,go swimming,take up jogging and continue to do so throughout your training period.
Discover as much as you can about climbing.Visit the library and find books especially for beginners or buy climbing magazines and look for articles which describe your situation.Look up information on the Internet.Find out about equipment,methods and places to go.
Next,take a course on a climbing wall.There are plenty of climbing walls all over the country which have trained and qualified people as instructors.Call your local leisure centre to find out if there is one in your area.These training sessions are a quick way to get experience and you are likely to meet other beginners.After this,you can do an outside course or join a club where you can meet climbers of all abilities and eventually join in group-climbing events.
At first you may not understand the importance of a good training period,but after you have completed your first climb and you are standing safely at the top of a rock feeling thrilled,then you will know it was the right thing to do.
51.The article is written byB.
A.a doctor      
B.an experienced climber    
C.a beginner      
D.a fitness instructor
52.The writer thinks a new climber shouldA.
A.begin by becoming fit                  
B.be aware of the causes of the accidents
C.have the courage to meet the challenges  
D.do enough sports to get interested in climbing
53.By climbing walls you canC.
A.join a club you like                   
B.become qualified instructors
C.gain climbing experience              
D.take part in group-climbing events
54.The underlined word"it"in the last paragraph probably meansB.
A.the climb     
B.the training      
C.the equipment     
D.the achievement
55.What is the best title for the text?D
A.The dangers of climbing      
B.The importance of a training period
C.A way of becoming fit        
D.A guide for climbing beginners.

分析 本文是一篇科教类阅读,你担心攀爬,因为你认为它太危险吗?你觉得你不适合爬吗?你知道如何开始攀爬吗?本文以此展开谈论,作者给出了关于登山的一些指导及建议.

解答 21.答案:B.推理判断题.阅读全文,根据文章中作者对登山提出的建议可以推断,他是个有经验的登山者.故选B.
22.答案:A.细节理解题.根据文章第三段的句子It is necessary first of all that you achieve a good level of fitness.可知,首先你需要达到一定的健康水平.故选A.
23.答案:C.细节理解题.根据文章倒数第二段的句子:These training sessions are a quick way to get experience可知,爬墙可以让你获得经验.故选C.
24.答案:B.词义猜测题.根据这段的第一句At first you may not understand the importance of a good training period,"一开始,你可能不理解训练阶段的重要性",说明后面指代的是the training.故选B.
25.答案:D.主旨大意题.阅读全文,根据全文内容可知,本文主要是作者对登山提出的一些建议及指导.故选D.

点评 本文是一篇科教类阅读,题目涉及推理判断题,细节理解题,主旨大意题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.In my home breakfast is ________ at 7o'clock,whic has ________ unchanged for 20years.(  )
A.ordered; lastedB.served; remained
C.served; appearedD.ordered; developed

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

16.This computer is _______________.(  )
A.twice as expensive as that one
B.twice expensiver than that one
C.as twice expensive as that one
D.two times as expensive as that one

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

13.Now thatyou have finished your work,you'd better have a rest.(既然)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.When applying for a new job,please take your own sstrengths and weaknesses into consideration.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.Judging from his appearance,the manager must be over fifty.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

17.A credit card that will not work unless it hears its owner's voice could become an important weapon in the fight against fraud(欺骗).
The card using a built-in voice-recognition chip requires users to give a spoken password that it recognizes.The idea is to prevent thieves from using a stolen card to buy goods online.
A model built by engineers in California packs a microphone,a loudspeaker,a battery and a voice-recognition chip into a standard-sized credit card.The card is the length and width of an ordinary credit card but about three times as thick.The company now plans to make it thinner.
The voice card is based on an earlier Beep-card technology designed to prevent fraud in online deals.The Beep-card has no microphone,but has a built-in loudspeaker to say an audible(听得见的) ID signal through a computer's microphone to an online server(服务器).By confirming that the signal matches the information in the card,the server can make sure that the user is not simply keying in a credit card number but actually has the card in his hand.The ID code,which only the server knows,changes each time the card is used.This prevents fraudsters recording the beeps,noting the card details and then playing back the audible ID when they key in the details later.But this earlier Beep-card technology cannot prevent illegal use of stolen cards.The new voice card can.The new voice card also doesn't identify itself by its ID until it has confirmed the real user's spoken password.
The voice-recognition credit card is powered by a mini-battery.To extend battery life,the electronics have only to be switched on when the card is being used.Pressing a button on the card's surface allows one to hear a female voice saying,"Say your password."If the voice-recognition software proves that the password is real,it sends its ID,which the server then identifies,allowing the deal to continue.

32.The voice credit card is an important invention becauseD.
A.it can be made cost-effectively
B.it can leave voice messages
C.it makes online shopping easy
D.it makes fraud difficult
33.What is the problem with the model card?B
A.It is too large.
B.It is too thick
C.It can't be used in online deals.
D.It doesn't have a loudspeaker
34.What is the advantage of the new voice card?A
A.It recognizes only its owner's spoken password
B.It doesn't need to work with an online server
C.It requires less ID information
D.It has a playback function
35.What can we learn from the last paragraph about the voice card?B
A.Only female voice passwords could be recognized
B.Further improvement should be made to extend battery life
C.There is no limit to its application
D.Female customers like to use it.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Good afternoon,and welcome to England.We hope that your visit here will be a pleasant one.Today,I would draw your attention to a few of our laws.
The first one is drinking.Now,you may not buy wine in this country if you are under 18years of age,nor may your friends buy it for you.
Secondly,noise.Enjoy yourselves by all means,but please don't make unnecessary noise,particularly,at night.We ask you to respect other people who may wish to be quiet.
Thirdly,crossing the road.Be careful,the traffic moves on the left side of the road in this country.Use pedestrian crossing and don't take any chance when crossing the road.
My next point is about rubbish.It isn't lawful to drop rubbish in the street.When you have something to throw away,please put it in your pocket and take it home,or put it in a dustbin.
Finally,as regards smoking,it is against law to buy cigarettes or tobacco if you are under 16years of age.
I'd like to finish by saying that if you require any sort of help or assistance,you should contact the police,who will be pleased to help you.You can call,write or directly go to ask any policeman.

21.take any chance meansA.
A.冒险,碰运气       B.趁机     C.失去机会    D.生气
22.Who do you think is most likely to make the speech?A
A.A guide                          B.A person who makes the law
B.A teacher                        D.An English officer
23.How many laws are there discussed in the speech?C
A.Three     B.Four      C.Five       D.Six
24.The main purpose of this speech is toC.
A.tell people those above 18can smoke and drink there
B.declare the different laws of England
C.give advice to travelers to the country
D.warn people against going to the country.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

7.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写上该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下面划一横线,并在该词下面写上修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
I saw an accident happened on my way to home this afternoon.A girl was crossing the street on a zebra crossing while a young man drove a motorbike towards her.The young man saw the girl but tried to stop,but he drove too fast to stop.He hit the girl and fell off her motorbike.The girl was bad hurt and couldn't move.The young man didn't know how to do.I ran to a phone box nearby and dialed 110.Soon the police arrived.They send her to the nearest hospital at once.One of the policeman talked to the young man and wrote something down while was talking.I think it is very dangerous to drive very fast.

查看答案和解析>>

同步练习册答案