【题目】How often one hears children wishing they were grown up, and the old wishing they were young again! Each age has its pleasure and its pains, and the happiest person is the one who enjoys what each age gives him without wasting any time in useless regrets.
Children is a time when there are few duties to make life hard. If a child has good parents, he is fed, looked after, and loved whatever he may do. It’s impossible for him to be given so much again in his life without having to do anything in return. Besides, life is always giving new things to the child. A child finds pleasure in playing in the rain, or in the snow. His first visit to the seaside makes him wild. But a child has his pains; he is not so free to do as he wishes. He is continually being told not to do this, not to do that, or being punished for what he has done wrong. His life is therefore not perfectly happy.
When the young man starts to make his own living, he becomes free from the rules of school and parents; but at the time he is forced to accept duties. He can no longer expect others to pay for his food, his clothes and his room, but has to work if he wants to live comfortably. If he spends most of his time playing about in the way that he used to as a child, he will go hungry. And if he breaks the law of society as he used to break the laws of his parents, he may go to prison, lf, however, he works hard, keeps out of trouble, and has good health, he can have the great happiness of seeing himself make steady progress in his job and of building up his own position in society.
Old age has always been thought of as the worst age to be, but it is not necessary for the old to be unhappy. With old age should come wisdom and the ability to help others with advice wisely given. They can have the joy of seeing their Children making progress in life; they can watch their grandchildren growing up around them and, perhaps, best of all, they can, if their life has been a useful one, feel the happiness of having come through the battle of life safely and of having reached a time when they can lie back and rest, leaving others to continue the fight.
【1】 The main reason children wish they were grown up, and the old wish they were young again is that ___________.
A. both are satisfied with the strong points at their ages
B. both enjoy the strong points at the other age by looking back or looking forward
C. the human beings should be like this
D. regrets and happiness both exist whether they are young or old
【2】According to the second paragraph, the writer thinks that __________.
A. life for a child is comparatively easy
B. a child should enjoy the equal freedom with seniors
C. if much is given to a child, he is expected to do something in return
D. a child’s greatest dissatisfaction lies in the trouble he makes
【3】Which of the following is NOT needed for a youth man to be happy?
A. Hard work. B. freedom from troubles.
C. Wealth. D. Health.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【解析】
试题分析:多少次了,我们听到孩子盼望着快长大,老人梦想着青春重现.每个时代都有它的快乐和痛苦,而且最快乐的人是享有接受每个年龄段的快乐和痛苦。
【1】B推理判断题。根据第一段第二句Each age has its pleasure and its pains, and the happiest person is the one who enjoys what each age gives him without wasting any time in useless regrets.每个时代都有它的快乐和痛苦,而且最快乐的人是享有接受每个年龄段的快乐和痛苦,在每个年龄段没有给自己留下遗憾.故选B。
52.【2】A推理判断题。根据第二段第一句Children is a time when there are few duties to make life hard. 青春是生命里最轻松的一段时间,没有什么事情使生活变得困难.故选A。
【3】C推理判断题。根据倒数第二段最后一句lf, however, he works hard, keeps out of trouble, and has good health, he can have the great happiness of seeing himself make steady progress in his job and of building up his own position in society. 但是,假使他努力工作,远离麻烦,保持健康,他就能在建立自己社会地位的过程中,获得巨大的快乐.
【学法指导】
根据常识做题这也是做阅读必备的技巧。比如第51小题,推理判断题。根据第一段第二句Each age has its pleasure and its pains, and the happiest person is the one who enjoys what each age gives him without wasting any time in useless regrets.每个时代都有它的快乐和痛苦,而且最快乐的人是享有接受每个年龄段的快乐和痛苦,在每个年龄段没有给自己留下遗憾.故选B。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】—Would you like some more noodles, Celia?
—Yes, just _________, please.
A. a few B. few
C. a littleD. little
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 随着中国经济的发展,出国旅游成为一种潮流,但游客中也出现了许多有损国人形象的不和谐现象。假如你是李华,一名导游。为了提升你所带旅游团成员的素质,请给团员写一封信,向他们简要描述一些不和谐现象,并在言行、守法、尊重风俗、安全等方面提出几点文明出游的建议。
要求:① 100词左右;
② 可适当增加内容,使行文连贯流畅。
Dear Sir or Madam,
A growing number of people prefer to spend their holidays abroad. _____________________
________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
Join Us Basketball Club: We have a basketball club. It opens in the school on Saturdays. |
Lost and Found Lost: A black bag in Room 601. Phone Jack White at 6880322. Found: Man’s gold watch. Please call Mr. Green at 6444997. |
On Sale Pants — for boys, black and new. TV— old but works. Phone number: 5234065, 5234066. |
【1】Where does the basketball club open?
A.In the school. B.In Room 601. C.In the store.
【2】Jack White wants to________.
A.find a black bag B.join a club C.buy an old TV set
【3】You can call at ____________ to get your watch back.
A.6880322 B.5234065 C.6444997
【4】How is the TV on sale?
A.It’s new and it works.
B.It’s old but it works.
C.It’s old and it doesn’t work.
【5】Which sentence is TRUE?
A.Mr. Green can’t find his bag.
B.Mr. Green finds a watch.
C.Mr. Green likes basketball.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华, 暑假你参加了英国游学活动,住在房东Tricia家中, 回国后给房东写一封信表示感谢, 要点如下:
1、安全抵家
2、回顾英国游学体会
3、感谢房东的帮助
4、附寄两张合影
5、表达愿望
注意:1、词数100左右。
2、可以适当增加细节,以使行文连贯。
3、结束语已为你写好。
Dear Tricia,
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
Looking forward to your reply.
Yours
LiHua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】—The group of boys and girls to study in college this morning, full of nice dreams.
—I believe their dreams can come true one day.
A. set off B. fell off C. put off D. kept off
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】完成句子。(共7小题,每小题2分,满分14分)
阅读下列各小题,根据汉语提示,完成句子。
【1】我哥哥过去常常在周六去钓鱼。
My brother _________ _________ go fishing on Saturdays.
【2】每天阅读是一种好习惯。
_________ every day _________ a good habit.
【3】他借那本杂志多久了?
How _________ has he _________ the magazine?
【4】他们以多彩的生活而出名。
They are famous _________ their _________ life.
【5】只有海伦能办好那件事。
_________ _________ Helen is able to deal with it well.
【6】建立自贸区为福州带来新的机遇。
__________ up the free-trade zone __________ new possibilities to Fuzhou.
【7】为纪念抗日战争胜利七十周年,全国将于9月3日放假。
There’s going to __________ a national holiday on September 3 in memory of China’s
__________ in Anti-Japanese War seventy years ago.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】单词拼写
【1】He had not ___________ (预见,预知) this, so he made further investigations.
【2】John Snow ____________ (怀疑) that the second theory was correct but he needed evidence.
【3】England is the largest of the four countries, and for convenience it is divided _____________ (粗略地) into three zones.
【4】This is similar to the “jet lag” you get from flying, but it seems you keep getting flashback from your _________ (早先的,在前的) time period.
【5】At first my new surroundings were difficult to _______________ (容忍,忍受).
【6】That’s __________ (值得赞扬的,令人钦佩的), but I’m afraid it would be unusual!
【7】Meanwhile you have to prepare the next question, __________ (依赖,依靠) on what the person says.
【8】Have you ever had a case where someone ____________ (控告,指责,谴责) your journalists of getting the wrong end of the stick.
【9】You have three layers of skin which act as a _________ (屏障,障碍) against disease, poisons and the sun’s harmful rays.
【10】For second degree burns, keep cloths by putting them back in a basin of cold water, ____________ (榨,挤,压榨) them out and placing them on the burned area over and over again for about an hour until the pain in not so bad.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加: 在此处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出修改的词。
删除: 把多余的词用斜线(\)划掉。
修改: 在错的词下划一横线,并在其下面写出修改后的词。
注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从11处起)不计分。
Recently, as the development of the Internet, there is a kind of language calling Web language. Some people even speak Chinese mixed with English letters. The other day our class had a discussion about if we should welcome the Web language.
Forty percent of the students think it ridiculous. They argue that it does no good help people communicate, nor is it useful for learning English. Besides, it’ll make Chinese more standard and pure, finally ruining our mother tongue. However, 60% of our class is fond of it. They think it is simple, convenience and helpful in expressing them. What’s more, it may make the language more interesting.
Personally, it’s not good habit to use the Web language. It may be popular, but you may also make yourself be misunderstood.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com