精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

Elderly adults who regularly drink green tea may stay more agile (敏捷的)and independent than their peers over time, according to a Japanese study that covered thousands of people.

Green tea contains antioxidant chemicals (抗氧化化学物质)that may help stop the cell damage that can lead to disease. Researchers have been studying green tea's effect on everything from cholesteroK胆固醇)to the risk of certain cancers, with mixed results so far.

They found those who drank the most green tea were the least likely to develop "functional disability", or problems with daily activities or basic needs, such as dressing or bathing.

Specifically, almost 13 per cent of adults who drank less than a cup of green tea per day became functionally disabled, compared with just over 7 per cent of people who drank at least five cups a day.

The study did not prove that green tea alone kept people agile as they grew older. Green tea lovers gener?ally had healthier diets, including more fish, vegetables and fruit, as well as more education, lower smoking rates , fewer heart attacks and strokes , and greater mental sharpness. They also tended to be more socially active and have more friends and family to rely on. But even with those factors accounted for, green tea itself was tied to a lower disability risk, the researchers said.

People who drank at least five cups a day were one third less likely to develop disabilities than those who had less than a cup per day. Those people who averaged three or four cups a day had a 25 per cent lower risk.

Although it's not clear how green tea might offer a buffer(缓冲物)against disabilities, lead researcher Yasutake Tomata did note that one recent study found green tea extracts(提取物)seem to increase leg muscle strength in older women.

While green tea and its extracts are considered safe in small amounts, they do contain caffeine and small amounts of vitamin K, which means it could affect drugs that prevent blood clotting (凝结成块). 

1.  What does the underlined word "peers" mean in the first paragraph?

A.    People of the same age.

B.    Brothers.

C.    Fathers.

D.    People living in the same neighbourhood.

2.    What does the fifth paragraph mainly tell us?

A.    Why green tea lovers can keep agile.

B.    How the study was proved.

C.    What healthier diets include.

D.    How to lower the disability risk.

3.    What has the researcher Yasutake Tomata discovered?

A.    Those who drank green tea can't develop "func?tional disability".

B.    Green tea alone kept people agile as they grew older.

C.    Green tea extracts seem to increase leg muscle strength in older women.

D.    How green tea might offer a buffer against disabilities.

4.    From the passage we can infer that .

A.    vitamin K is contained in caffeine

B.    vitamin K has an influence on some drugs

C.    vitamin K is bad for our health

D.    vitamin K is good for our blood

【文章大意】本文是一篇科普文,分析说明了常饮绿茶对身体的种种好处以及原因。

A词义猜测题。根据文章第一句可知,经常喝绿茶的老人比他们的同龄人更加敏捷和独立,由此可知A项正确。

A 段落大意题。根据第五段的第一句"The study did not prove that green tea alone kept people agile as they grew older."及全段内容可知,本段主要讲述的是爱喝绿茶的人敏捷的原因,故A项正确。

C 细节理解题。根据倒数第二段中的"...lead researcher Yasutake Tomata did note that one recent study found green tea extracts (提取物)seem to increase leg muscle strength in

older women."可知C项正确。

B    推理判断题。根据最后一段中的"...they do contain caffeine and small amounts of vitamin K, which means it could affect drugs that prevent blood..."可知维生素K会影响一些药的治疗效果。故选B项。

题目来源:加加练高考英语小题综合加大题滚动新课标全国卷地区专用 > 训练34 阅读理解(科普知识型)+完形填空(议论文)+语法填空

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

2. Over the past 25 years, life _________________ (expect) after 50 has risen in the United States.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

8. _________   hard you try, it is difficult to lose weight without cutting down the amount you eat.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

2.There were too many passengers on the bus, so it was very c___________________ .

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

根据中文意思使用恰当的句式完成句子

1.虽然我自己并不是个很富裕的人,但仍愿意帮助那些需要帮助的人。

Though I am not a very rich man, I ___________________________________  those people who need help.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

5.The room became___________ _ (little) crowded after the desk was moved out.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

阅读理解

Every hour spent outdoors each week can reduce a child's chance of becoming short-sighted by two per cent. Children who are short-sighted spend an average of 3. 7 fewer hours a week outside compared with those who have normal vision, a study has found.

Short-sightedness runs in families and has also been linked to a host of factors. They include the amount of time spent focusing on near objects and levels Gf physical activity. But simply spending time out of the house may be enough to protect the eyesight. Being outdoors can reduce the amount of time that children spend in reading or playing computer games, researchers said.

Between 15 and 20 per cent of British people are short-sighted, but the problem is much more serious in parts of East Asia. There, as much as 80 per cent of the population is short-sighted. One ?tudy compared children living in different countries. It found that those in Australia had better vision on average than people of the same age in China and Singapore. The Australian group read and achieved as much as those in other countries, but they were found to spend more time outdoors.

Dr Sherwin, one of the researchers who did the study, said the benefit from being outdoors could be linked to increased UV radiation(紫外线辐射).Short?sightedness is caused by having longer eyes and some studies have shown that some chemicals affected by UV rays may control the length of the eye. A lack of sunlight could make such chemicals grow too much, he explained.

He said, "It could be caused by not enough UV radiation, and it could also be caused by spending less time looking into the distance or not enough physical activity.”

1. What is the main idea of the passage?

A. Children's short-sightedness can be cured.

B. There are several causes of children's short?sightedness.

C. Spending more time outdoors can lead to better eyesight.

D. Children who spend more time outdoors are much healthier.

2.What does the underlined word "They" in Paragraph 2 refer to?

A.     Near objects,

B.     Levels of physical activity.

C.     Families which have short-sightedness.

D.     Some factors linked to short-sightedness.

 3. According to Paragraph 3, in the study children in Australia .

   A.     achieved less

B.     had poorer eyesight

C.     stayed outdoors more

D.     spent less time reading

4. Which of the following is NOT mentioned by Dr Sherwin as a cause of short-sightedness?

    A.     Receiving too Utile UV radiation.

B.     Not taking part in enough physical activities.

C.     Spending little time looking into the di.stance.

D.     Not eating enough food that is good for our eye?sight.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

9.At first he refused to accept any responsibility but he ended up _________________(apology).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

2.At the end of the football game, players traditionally exchange shirts _____ each other.

查看答案和解析>>

同步练习册答案