精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
17.Bill Gates recently predicted that online learning will make place-based colleges less significant,and five years from now,students will be able to find the best lectures in the world online.I applaud Mr.Gates.But what's taking us so long?
As early as 1997,MIT(麻省理工) decided to post videos of all university lectures online.for free,for all people.But today,how many students have you met who mastered advanced mathematics or nuclear physics from an MIT online video?Unfortunately,the answer is not many.The problem is the poor quality of online education websites and the experience they provide to students.Those who go to the MIT website and watch courses online are surely very smart people,but it's not like playing a video game such as World of Warcraft.Only the most ardent students,those who are highly motivated,will devote themselves to studying these boring online videos.
The real question is why we aren't spending more to develop better online education platforms.Where is the Avatar of education?Think about this.The market for Hollywood films per year is worth around 30 billion USD.Education in the world is a trillion-dollar-a-year market,hundreds of times bigger than Hollywood movies.Yet the most expensive digital learning system ever built cost well under 100 million dollars.
Bill Gates'prediction is going to happen.There is no doubt about it.But it will only happen when we create high level educational content and experiences that engage and excite more than has ever been possible in the real world.

21.What has Bill Gates forecast about online learning?D
A.It will concentrate on physics lectures
B.It will completely replace real universities
C.It will help to make universities more successful
D.It will play an increasingly important role in education
22.What does the underlined word"ardent"in Paragraph 3mean?B
A.Creative
B.Enthusiastic
C.Well-behaved
D.Experienced
23.According to the author,what is holding back the popularity of online learning?C
A.The lack of lectures available online
B.The high cost of access to the websites
C.The low standard of educational websites
D.The competition with online computer games
24.Why does the author mention Hollywood?D
A.To show that Hollywood produces many successful movies
B.To prove that education is more profitable than entertainment
C.To argue that movie directors should produce educational content
D.To urge that more money be spent developing educational websites.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了比尔盖茨预言网上学习将会变得越来越重要

解答 21.D,推理判断题,根据句子Bill Gates recently predicted that online learning will make place-based colleges less significant可知,比尔盖茨预言网上学习将变得比大学上课更重要,即在教育上将扮演着越来越重要的角色,故答案为D.
22.B,词义猜测题,根据单词后面的解释those who are highly motivated"那些非常有动力的人",也就是那些非常有热情的人,故答案为B.
23.C,细节理解题,根据句子The problem is the poor quality of online education websites 可知,阻碍网上学习的问题就是低质量的教育网站,故答案为C.
24.D,推理判断题,根据句子The real question is why we aren't spending more to develop better online education platforms,以及后面提到Hollywood投入大量的资金来发展,作者觉得应在网上教育平台上投入更多的资金,故答案为D.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Hi Frank and Family,
Thank you for your enquiry regarding a private multi-day tour of New Zealand.
With New Zealand's scenery being very appealing to our overseas visitors (and more especially so the South Island),there are touring options that we would recommend that will make the most of your precious time and also include the locations that you mentioned in your email.
Areas of operation-Call Jeeves Tours is a private-hire touring company that operates nationally,and with pick-up from locations such as our international airports and city accommodation throughout both the North and South Islands.
We accept both Visa and MasterCard credit cards,no surcharge transaction fees applicable.The securing of an engagement,requires a 50% deposit at time of booking.Balance payable on completion of engagement.
Please find below a recommended itinerary for your family's touring of New Zealand's North and South Island.
The North Island Regions-The Waikato,The Central Region and Rotorua
Day 0.Thursday 20/July/2017-Arrive Auckland from Shanghai ETA 2335 hours.
Day 1.Friday 21/July2017-Pick up at 9am to drive south into the Waikato.Guided tour through the Glow Worm Cave,after which visit Otorohanga.After lunch continue across beautiful country-side to the Lake-land city of Rotorua.
Overnight Rotorua.
Day 2.Saturday 22/July/2017-Pick at 9am to visit the Agrodome Sheep Show,and Lake Tarawera.For the evening,we recommend an evening with an Authentic Tradition Maori
Experience Cultural Performance.
2nd Overnight Rotorua.
Day 3.Sunday 23/July/2017-Pick up at 9am to visit Te Puia Maori Cultural Centre and geo-thermal valley with mud pools or alternatively a Hobbiton village visit.
3rd Overnight Rotorua.
Day 4.Monday 24/July/2017-Depart Rotorua for the trip back to Auckland Airport (approx..3hours travel) to connect with your flight to Christchurch around mid-day (Suggested alternative to that of flying from Auckland.
The South Island Regions-West Coast National Parks,Franz Josef and Fox Glaciers.Wanaka,Queenstown,Dunedin,Mt.Cook,Lake Tekapo and Christchurch city.
Day 4.Monday 24/July/2017 (continued)-After being meet by your Call Jeeves driver/guide at Christchurch Airport.Depart Christchurch for the West Coast region of the South Island.
Overnight Franz Josef.
Day 5.Tuesday 25/July/2017-Travel to Lake Wanaka and on route take in the views of the Franz Josef and or Fox Glacier.Take an easy walk to the reflective waters of Lake Matheson,while on route stops for photos at the large fresh water lakes of Wanaka and Hawea.Experience the tranquil township of Wanaka with is views of the Mount Aspiring National Park before departing for Queenstown.
Overnight Queenstown.
Day 6.Wednesday 26/July/2017-Spend the day touring to the many highlights of the Queenstown region,following the lake shoreline to the small head of the lake settlement of Glenorchy.
2nd Overnight Queenstown.
Day 7.Thursday 27/July/2017-Depart Queenstown travelling the scenic Kawarau River Gorge,the township of Cromwell and Alexandra into the central Otago region and on to the city of Dunedin.
Overnight Dunedin.
Day 8.Friday 28/July/2017-Depart Dunedin visiting the famous Moeraki Boulders on route to the historic town coastal of Oamaru and its restored historic industrial wharf precinct area.
Overnight Oamaru.
Day 9.Saturday 29/July/2017-Depart Oamaru,travelling into the Mackenzie country and Mt Cook regions by way of Waitaki Valley with its extensive hydro-electric power generation scheme,before travelling on to Lake Tekapo and the opportunity to experience the region's spectacular'Night Sky'display.
Overnight Lake Tekapo.
Day 10.Sunday 30/July/2017-Depart Lake Tekapo for Christchurch by way of the rural farming townships of Fairlie and Geraldine.
Overnight Christchurch.
Cost:4Persons-Private travel/touring by luxury mini-coach with experienced driver/guide.NZ﹩9400.00
The above cost is based on you all returning to Auckland to fly to Christchurch.An alternative option would be for our North Island touring services to finish at end of day Sunday 23/July/2017,and for to you all to fly from Rotorua to Christchurch.To fly from Rotorua would re sult in a reduction of touring costs of around﹩500.00
The vehicle would most likely be one of our small luxury mini-coach with a capacity of six passengers+.driver/guide.However,should the South Island weather be such that a 4WD is required,it would be one of our five passenger+driver/guide 4WD vehicles.All have sufficientluggage space and the costs are the same per vehicle,irrespective of number of seats or number of passengers travelling.
Trusting the above is of assistance and look forward to your reply.
Regards,
Warwick from Jeeves Tours
60.Which of the following statements is Not true according to the email?B
A.The South Island appeals to more visitors than the North Island.
B.Jeeves Tours cannot arrange for the motels for travelers.
C.You have to pay half the money when you decide on a trip.
D.Rotorua is located in the North of New Zealand.
61.What is the correct order of visit for Frank and his family?A
A.Waikato-Auckland Airport-Lake Wanaka-Dunedin
B.Auckland Airport-Lake Tarawera-Lake Tekapo-Maori Cultural Centre
C.OtOrohanga-Queenstown-LakeWanaka-Oamaru
D.R-Lake Wanaka-Dunedin-Glenorchy
62.Frank's family all together has two adults and two children.They have decided to sign up for a private multi-day tour of New Zealand in Jeeves Tours.How much do they need to pay per person?C
A.NZ9400
B.NZ1566
C.NZ2350
D.NZ1880.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

8.Learning to set goals plays an important role as your child starts to gain independence.However,setting goals doesn't come naturally to your child,so helping him to learn the process should probably be one of your goals.
Explain the word"goal".Your child may know what a goal is when it comes to soccer,but he may not understand what it means in everyday life.(36)E
Listen to your child.Ideally,you want your child to be able to decide for himself what his goals are.(37)CLet him talk about what he thinks he does well and what he thinks needs to improve.If he's stuck,you can provide some examples of your own personal goals.
Help keep goals achievable.Don't throw cold water on your child.(38)G For example,if your child wants to be a champion swimmer,but can't swim an entire lap of the pool yet,you can suggest he start by making that his first goal.
(39)B Help your child write down his goals in an easy-to-follow form.Being able to see and check off the steps on the way to his goal is key to keeping him motivated.A really simple way is to have your child draw a ladder on a piece of paper,writing his goal at the top and each step to that goal on the rungs (梯级).(40)D

A.Change goals every so often.
B.Make a visual goal reminder.
C.Don't always tell him what you think.
D.He's climbing to the top as he gets closer to his goal.
E.You can take sports as example to help explain it to him.
F.Once he has set up a goal,he may find it very difficult to achieve it.
G.When a goal is beyond his reach,help him break it down into smaller pieces.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

5.假设你叫李华,你的英国笔友Jack不久前去美国留学,他给你写信说很不适应那里的生活.请你根据以下提示用英语给他写封回信,鼓励他勇敢面对.
1.了解当地生活习惯,尊重当地风俗;
2.与美国学生多交流;
3.多参加户外活动;
4.注意与人交流的礼仪.
注意:
1.内容应包括以上所有信息,要有适当发挥.
2.词数:100左右,信的开头和结尾已经写好,不计入总词数.
3.参考词汇:课外活动:activities after class
Dear Jack,
I'm really glad to hear from you and know how you are getting along.I think it is common for you not to get used to the life there.Here I have some suggestions for you.First of all,you should respect local customs and involve yourself in the native's lives.Just as a saying goes,"when in Rome,do as the Romans do".Secondly,don't forget to communicate with American students and make friends with them.Friendship will bring you happiness.What's more,it is better for you to take more outdoor activities andactivitiesafterclasswith your friends,which may help you relax and have fun.Finally,mind your own manners and remain modest and hones when getting along with your friends.
I hope you can adapt to your new life soon and enjoy your stay there.
Keep in touch.
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Inside the Rain RoomThe Rain Room has arrived and local art lovers are taking notice.Is it worth the wait?Yes,I assure you it is.Once inside,visitors find a long,dark room with a high ceiling.A single bright light shines through heavy rain falling around visitors.The mist.The damp air.The noise.It feels like a mighty storm is pouring down.But the storm is inside.And visitors aren't getting wet.Instead,visitors wander in awe,admiring the rain and the artists who created it.
The Rain Room was created to highlight the connection between humans,nature and technology.With a tracking system that senses movement and stops the rain wherever visitors move,it does just that.Light and sound produce an experience that feels both natural and foreign.The exhibit is moving on to Atlanta next month.I urge you to visit before then.It's time to experience the Rain Room for yourself!
Welcome to the Rain Room
The Rain Room features falling water.Please be aware you may get slightly wet.However,visitors wearing raincoats will be turned away.
This exhibit features advanced technology.To ensure its effectiveness,please avoid wearing dark or reflective clothing.
Visitors are welcome to take photographs of the exhibit.
Children must be accompanied by an adult.
For the convenience of all guests,visits are limited to 10 minutes.

21.What's the purpose of the text?A
A.To attract visitors to a new art exhibit.
B.To explain how an exhibit has been created.
C.To describe the technology used in the exhibit.
D.To promote the artists taking part in an exhibit.
22.What's the function of the exhibit's tracking system?C
A.To time how long visitors are in the room.
B.To protect the exhibit from water damage.
C.To keep visitors from getting wet.
D.To count the number of visitors in the room.
23.What must you do when visiting the Rain Room?D
A.Wear a raincoat.
B.Wear dark clothing.
C.Leave your camera outside.
D.Pass through within 10minutes.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

2.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Hello,everyone.Welcome to our school.Now I'd like to introduce our school to you.Our school is located in the north part of the city.It's famous as its beautiful scenery.There lie a lake in our school,that students can boat.Close to our school is a beautiful park with flower around.Every class is made up 50lively students.They are warm,generous but ready to offer help.They feel honoured when ask for help.So they are very friendly and easy to get along with them.You will have the wonderful time and get used to the life soon.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Why do Americans struggle with watching their weight,while the French,who consume rich food,continue to stay thin?Now a research by Cornell University suggests how life style and decisions about eating may affect weight.Researchers conclude that the French tend to stop eating when they feel full.However,Americans tend to stop when their plate is empty or their favorite TV show is over.
According to Dr.Joseph Mercola,a health expert,the French see eating as an important part of their life style.They enjoy food and therefore spend a fairly long time at the table,while Americans see eating as something to be squeezed between the other daily activities.Mercola believes Americans lose the ability to sense when they are actually full.So they keep eating long after the French would have stopped.In addition,he points out that Americans drive to huge supermarkets to buy canned and frozen foods for the week.The French,instead,tend to shop daily,walking to small shops and farmers'markets where they have a choice of fresh fruits,vegetables,and eggs as well as high-quality meats for each meal.
After a visit to the United States,Mireille Guiliano,author of French Women Don't Get Fat,decided to write about the importance of knowing when to stop rather than suggesting how to avoid food.Today she continues to stay slim and rarely goes to the gym.
In spite of all these differences,evidence shows that recent life style changes may be affecting French eating habits.Today the rate of obesity-or extreme overweight-among adults is only 6%.However,as American fast food gains acceptance and the young reject older traditions,the obesity rate among French children has reached 17%-and is growing.

28.In what way are the French different from Americans according to Dr.Joseph Mercola?C
A.They go shopping at supermarkets more frequently.
B.They squeeze eating between the other daily activities.
C.They regard eating as a key part of their life style.
D.They usually eat too much canned and frozen food.
29.This text is mainly about the relationship betweenB.
A.Americans and the French                
B.life style and obesity
C.children and adults                      
D.fast food and overweight
30.This text is mainly developedA.
A.by contrast   
B.by space      
C.by process
D.by classification
31.Where does this text probably come from?C
A.A TV interview.
B.A food advertisement.
C.A health report.
D.A book review.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5.If you want to buy this dress,you'd better  ______ first to make sure it fits you.(  )
A.pay for it.B.take it off.C.tidy it up.D.try it on..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

6.It's not easy being a teenager-nor is it easy being the parent of a teenager.You can make your child feel angry,hurt,or misunderstood by what you say without realizing it yourself.It is important to give your child the spce he needs to grow while gently letting him know that you you'll still be there for him when he needs you.
Expect a lot from your child,just not everything.Except for health and safety problems,such as drug use or careless driving; consider everything else open to discussion.If your child is unwilling to discuss something,don't insist he tell you what's on his mind.The more you insist,the more likely that he'll clam up.Instead,let him attempt to solve(解决)things by himself.At the same time,remind him that you're always there for him should he seek advice or help.Show respect for your teenager's privacy(隐私).Never read him his mail or listen in on personal conversions.
Teach your teenager that the family phone is for the whole family.If your child talks on the family's telephoe for too long,tell him he can talk for 15minutes,but then he must stay off the phone for at least an equal period of time.This not only frees up the line so that other family members can make and receive calls,but teaches your teenager moderation(节制).Or if you are open to the idea,allow your teenager his own phone that he pays for with his own pocket money or a part-time job.
9.The main purpose of the text is to tell parents.C
A.how to get along with a teenager
B.how to respect a teenager
C.how to help a tenager grow up
D.how to understand a teenager
10.What does the phrase"clam up"in paragraph 2probably mean?D
A.become excited                                    
B.show respect
C.seek help                                     
D.refuse to talk
11.The last paragraph is about how to teach a teenagerA
A.to use the phone in a sensible way
B.to pay for his own telephone
C.to share the phone quickly
D.to answer the phone quickly
12.What should parents do in raising a teenager according to the text?B
A.nor allow him to learn driving or take drugs
B.give him advice only when necessary
C.let him have his own telephone
D.not talk about personal things with him.

查看答案和解析>>

同步练习册答案