精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
3.Norm Pethrick,a 36-year-old man in Australia's northern city Darwin,was praised on Thursday for jumping onto a crocodile's back to save his wife Wendy at Litchfield National Park,a popular tourist spot southwest of Darwin,a local newspaper reported.
Ms Pethrick was standing on a river bank Wednesday afternoon when the saltwater crocodile lunged (扑),locking its jaws on both her legs as it tried to drag her underwater.
Norm Pethrick,who with his wife had been collecting water,immediately went to help her.He jumped onto the back,poked (戳) the eyes of the crocodile and finally got his wife free.
Ms Pethrick was later taken to Royal Darwin Hospital for a medical treatment.The doctors said she was suffering eight puncture wounds (伤口) in her right leg,a puncture wound in her left leg and a serious cut to one of her fingers.
"This could have been a fatal and tragic situation,"said the general manager of Royal Darwin Hospital (RDH),Dr Len Notaras,according to a local report.
He said Ms Pethrick was saved by her husband's"quick and diligent actions".
Dr Notaras also said she would remain in hospital for three to four days and have an operation to clean the wounds,which are easy to get infected because of bacteria (细菌) on the teeth of the crocodile.
56.This passage is most likely to be found inB.
A.a travel guide   
B.a newspaper    
C.a textbook     
D.a novel
57.The crocodile attacked Ms Pethrick when she wasB.
A.swimming in the river          
B.standing on the river bank
C.watching the crocodile          
D.fishing in the water
58.Which of the following statements is TRUE about Ms Pethrick?C
A.Her eyes were badly poked.
B.She had eight wounds altogether.
C.One of her fingers also got hurt.
D.One of the crocodile's teeth was found in her leg.
59.According to the passage,Norm Pethrick can be described as following EXCEPTD.
A.brave    
B.diligent     
C.quick     
D.humorous
60.Which of the following would be the best title for this passage?B
A.The husband should save the wife
B.A man saves wife's life from crocodile's jaws
C.A crocodile is not so dangerous as people imagine
D.Human beings can beat crocodiles sometimes.

分析 本文是一篇人物故事类阅读,属于新闻报道.主要报道了NormPethrick在公园的河边,他的妻子被鳄鱼拉下水,他不顾一切勇敢地跳在鳄鱼的背上打它的眼睛,终于把妻子救了上来,而自己却多处受伤住进了医院.

解答 56.B.推理判断题.根据a localnewspaper reported可知,整篇是报道一个新闻,故出自报纸.故选B.
57.B.细节理解题.根据Ms Pethrick wasstanding on a river bank Wednesday afternoon when the saltwater crocodilelunged (扑),locking its jaws on both her legs as ittried to drag her underwater.可知,当时Ms Pethrick正站在河岸,故选B.
58.C.细节理解题.根据a serious cut toone of her fingers.可知,她的手指严重受伤.故选C.
59.D.细节理解题.根据He said MsPethrick was saved by her husband's"quick and diligent actions".可知,他表示,佩奇里克夫人因丈夫的"快速而勤奋的行动"而得救.没有提到幽默,故选D.
60.B.主旨大意题.阅读全文,根据文章内容,尤其是jumping onto acrocodile's back to save his wife Wendy at Litchfield National Park,可以看出,本文报道了NormPethrick在公园的河边,他的妻子被鳄鱼拉下水,他不顾一切勇敢地跳在鳄鱼的背上打它的眼睛,终于把妻子救了上来,而自己却多处受伤住进了医院.B符合文章内容.故选B.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,主旨大意题,推理判断题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

3.I now work 40 hours a week at a weather company and I love it.Compared to when I became a mom,I don't feel bad about being away from my three kids.When I had my first child,I was a busy manager of a local news station.My husband had a part-time job and cared for her the rest of the time.I was determined to find a way to be home more.Once I became pregnant with my second kid,I quit my job to focus fully on writing.
At first I felt like I was living the dream.I was a work-from-home mom who never had to be away from my children.But working from home can end up being more stressful than working full-time or being a stay-at-home mom,because you're frequently worn out between work,keeping house,and telling sweet faces you don't have time to play.Ever tried writing an article with a baby screaming?It was awful.
I was so stressed that I eventually started taking my kids to a day care center a couple of days a week.The whole reason I worked so hard to be able to write for a living was to be at home with my kids and here I was taking them to a day care center.I thought I was a failure then.
Over the past five years of being a freelancer (自由作家),I've realized a couple of For me,working from home isn't"living the dream."As I wrote six months ago,"I thought I felt bad leaving my daughter for ten hours a day but now she is old enough to ask me to read her a story.Try telling your kid no,20 times a day.If s cruel.You end up feeling worse for having to ignore them than you would if you were gone at a job all day."I also realize not having anywhere to be and not socializing with people weren't good for my mental well-being.
Not only that,but I can now show my kids that Mom is important and has a job at a flashy office building,something they didn't realize when I sat around in yoga pants typing on my computer all day long.

21.The underlined part"the dream"in Paragraph 2 refers to"A"
A.working from home                             
B.earning a lot of money
C.not suffering from stress                       
D.not taking care of her kids
22.How did the author feel about taking her kids to a day care center?B
A.Exited  B.Guilty  C.Relaxed  D.Stressed
23.While working as a freelancer,the authorD.
A.made a great many friends                           
B.was not good at telling stories
C.left her daughter for a long time                   
D.felt terrible for ignoring her kids
24.We can infer that now the author's kidsA.
A.are much prouder of their mom                  
B.realize why their mom is important
C.are feeling sad for leaving their mom    
D.understand why their mom works so hard.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

14.Don't respond to any emails ________personal information,no matter how official they look.(  )
A.searchingB.askingC.requestingD.questioning

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.Henry was a pen name (61)used (use) by an American writer of short stories.His real name was William Sydney Porter.He was born in North Carolina in 1862.As a young boy he lived an exciting life.He did not go to school for very long,but he managed to teach (62)himself (he) everything he needed to know.When he was about 20years old,O.Henry went to Texas,(63)where he tried different jobs.He first worked on a newspaper,and then had a job in a bank.When some money went(64)missing (miss) from the bank,O.Henry was believed (65)to have stolen (steal) it.Because of that,he (66)was sent(send) to prison.During (67)the three years in prison,he learned to write short stories.After he got out of prison,he went to New York and continued writing.He wrote (68)mostly (most) about New York and the life of the poor there.People liked his stories,because simple (69)as/though the tales were,they would finish (70)with a sudden change at the end,to the readers'surprise.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

18.My brother was _______ and turned down the video-recorder when he noticed the little baby was sleeping.(  )
A.competitiveB.innocentC.dynamicD.considerate

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.John is smart,polite,and hardworking.___,I think he is one of the best students in our class.(  )
A.In conclusionB.In terms ofC.On averageD.In all

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

15.(61)The history of computer began in 1642in France.It(62)was built(build) only as a calculating machine first,and later as an analytical machine that could think(63)logically(logic) and produce an answer quicker(64)thanany person.Still later,the"universal machine"is built to solve mathematical problems,(65)whichmade the computer huge.As the years have gone (66)by,the computer has been made smaller,quicker and(67)cleverer(clever).Later,computers were connected by network and brought(68)intocommon people's homes to deal with information and help communication(69)betweenpeople around the world.Since (70)itsbirth,the computer has always been designed to serve the human race.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.Recently I failed an exam.(61)However,after I came out of my teacher's office,I told myself,"Smile!It's not so serious."
I smiled a big smile and it(62)worked(work) a little,really.
Everyone gets(63)frustrated(frustrate) sometimes.I used to(64)be influenced( influence )by pressure and I was often in low spirits.But one day I came(65)across a sentence in the Bible,"Do not be anxious about tomorrow,for tomorrow will be anxious for itself,let the day's own trouble be sufficient for the day."It suddenly struck me,"(66)Worrying(worry) about a problem doesn't help.Why not just give a big smile and face up to the trouble?"
Now every time I want to cry,I remind myself that laugher is better than tears and anger.I (67)am convinced(convince) that there's something magical about a smile.A smile helps me recover confidence and gives me the courage to move on.
Remember,whenever you're faced with a setback,whenever you've been treated(68)unfairly(fair),all it takes is(69)determination(determine )and you can feel happy again.Smile at life,(70)and it will shine on you.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

13.We are amazing to see pictures of the Amber Room.amazing改为amazed.

查看答案和解析>>

同步练习册答案