18.My birthday present came in the mail a little early this year and my children are the sweethearts.They let me go ahead and open it.It was a new record player to play my old records on.I set it up in my bedroom.It looked like a black briefcase but it had speakers built into the sides.I went over to the record collection that I had kept since childhood and pulled out a 35?year?old record.I placed it gently on the record player.I pushed on the power button.Then I carefully picked up the needle and placed it on the spinning (旋转) record.Then the sweet sound of music flowed from the record player into my ears and down to my soul.It was one of those moments of pure joy that makes life so wonderful.I closed my eyes and danced to the sound.In my mind I was fourteen years old again,singing and dancing to the music in my mom's living room.
I opened my eyes again and smiled.My young puppy,however,jumped up and down around my feet and barked happily while I danced with delight to the sweet sounds coming from my birthday present.
I have been thankful for so many sweet sounds in my life.I have heard the first birds singing in the spring.I have heard the wind whistling through the trees.I have heard my newborn babies'first cries.I have heard children laughing and playing.I have heard the wonderful words,"I love you."I have heard beautiful,glorious music.I hope to keep adding the sounds of my own love,laughter,kindness,and joy to them too.I hope to do all I can to make this earth sound a little more like Heaven.May you do so as well.
29.What was my birthday present in the passage?B
A.A new speaker.B.A record player.
C.A black briefcase.D.A record collection.
30.What's the right order of the events?D
①I danced to the sound.
②I pushed on the power button.
③The sweet sound of music flowed.
④I went over to the record collection.
A.②③①④B.②①③④C.④③②①D.④②③①
31.The underlined word"glorious"in Paragraph 3probably means.A
A.attractive B.modern C.classic D.loud
32.What might be the best title for the passage?B
A.My Own Love B.Sweet Sounds
C.My Birthday Present D.Unforgettable Memories.
分析 本文是一片记叙文.主要讲述了作者收到她孩子送给她的生日礼物,是一个新的唱机,她播放旧的唱片,开始跳舞,感到很快乐.
解答 答案:BDAB.
29:B.细节理解题.根据They let me go ahead and open it.It was a new record player to play my old records on可知,生日礼物是一个唱机,故B选项正确.
30:D.细节理解题.根据文章第一段的内容可知,顺序是I went over to the record collection,I pushed on the power button,The sweet sound of music flowed,I danced to the sound,所以顺序是④②③①,故D选项正确.
31:A.词义猜测题.根据I have heard beautiful,glorious music可知,作者听到了很美妙的音乐,attractive 有吸引力的,故A选项正确.
32:B.主旨大意题.结合全文这篇文章主要讲了作者收到的这个礼物,她很喜欢唱片放出来的音乐,那是很美妙的声音,故B选项正确.
点评 阅读理解考查对文章的理解能力,在理解文章的基础上,找准文章对应的位置,选出正确答案.