精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
7.Most British telephone cards are just plain green,but card collecting is becoming a popular hobby in Britain and collectors even have their own magazine,International Telephone Cards.One reason for their interest is that cards from around the world come in a wide variety of different and often very attractive designs.There are 100,000different cards in Japan alone,and there you can put your own design onto a blank card simply by using a photograph or a business card.
The first telephone cards,produced in 1976,were Italian.Five years later the first British card appeared,and now you can buy cards in more than a hundred countries.
People usually start collecting cards mainly because they are attractive,small and light,and they do not need much space.It is also a cheap hobby for beginners,although for some people it becomes a serious business.In Paris,for example,there is a market where you can buy only telephone cards,and some French cards cost up to 4,000pounds.The first Japanese card has a value of about 28,000pounds.Most people only see cards with prices like these in their collectors'magazine.

5.The passage is mainly aboutB   
A.the disadvantages of phone cards        
B.phone card collecting as a hobby
C.reasons for phone card collecting        
D.the great variety of phone cards.
6.When did people in Britain begin to use phone cards?D
A.In 1971.    B.In 1975.
C.In 1976.    D.In 1981
7.The main reason for most people to collect phone cards is thatA
A.they find the cards beautiful and easy to keep
B.they like to have something from different countries
C.they want to make money with cards
D.they think the cards are convenient to use
8.The writer mentions a market in Paris in order to show thatC
A.card collecting is popular among young people
B.French and Japanese cards are the most valuable
C.people can make money out of card collecting
D.card collectors'magazines are very useful.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们电话卡收集已经成为了一种爱好,人们通常开始收集卡片,主要是因为他们是有吸引力的.

解答 5.B.主旨大意题.文章讲述的正是把电话卡收集当成一种爱好,人们通常开始收集卡片,主要是因为他们是有吸引力的;故选B.
6.D.推理判断题.根据第2段第一句Thefirst telephone cards,produced in 1976,were Italian.Five years later thefirst British card appeared,第一张电话卡是1976年出现的,5年以后也就是1981年,在英国第一次使用电话卡;故选D.
7.A.细节理解题.根据第二段2,3行Peopleusually start collecting cards because they are attractive,small and light可知大多数人收集电话卡的主要原因是他们发现卡美观易保持;故选A.
8.C.推理判断题.根据第2段第4行although for some people itbecomes a serious business.可知电话卡收集已经成为了一种生意,接下来就提到了巴黎的电话卡市场;故选C.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.That was the first time thathe had fallen in love with a girl.(fall)
那是他第一次爱上一个女孩.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

18.Nowadays many studentsare dying  ( die ) to go abroad.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.He asked us to          him ______ carrying through their plan.(  )
A.assist; toB.assist; byC.assist; ofD.assist; in

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

2.The British policeman has several nicknames,but the most frequently used are"copper"and"bobby".The first name comes from the verb"cop"meaning"to take"or"capture",and the second comes from the first name of Sir Robert Peel,a 19th century politician,who was the founder of the police force.An early nickname for the policemen was"peeler",but this name has died out.
Visitors to England seem,nearly always,to be very impressed by the English police.In fact,it has become a joke that the visitors to Britain,when asked for his views of the country,will always say,at some point or other,"I think your policemen are wonderful."
Well,the British bobby may not always be wonderful but he is usually a very friendly and helpful character.
A music-hall song of some years ago was called,"If you want to know the time,ask a policeman."Nowadays,most people own watches but they still seem to find plenty of other questions to ask the policeman.In London,the policemen spend so much of their time directing visitors about city that one wonders how they ever find time to do anything else!

24.B nicknames for the British policeman have been mentioned in the passage.
A.Two            B.Three       
C.Several        D.Many
25.One of the nicknames for the policeman"peeler"B.
A.is most frequently used
B.has not been used any more
C.was Sir Robert Peel's
D.is still used as much as"bobby"
26.The main idea of the second paragraph is thatC.
A.visitors to England are kind to the British policemen
B.the English policemen have become a joke to visitors
C.visitors to Britain are very grateful to the policemen for their help
D.the British policemen tell the visitors the views of their country
27."If you want to know the time,ask a policeman."This meansC.
A.the British policemen like to tell the time to the visitors
B.most people's watches don't go well
C.the British policemen are friendly and helpful
D.the British policemen know the time correctly
28.From the whole passage,we know thatA.
A.the British policemen spend a lot of time directing the visitors in England.
B.the British policemen's nicknames may not always be wonderful.
C.the British policemen can't find any time to do anything elsebut help the visitors all day.
D.the British policemen's nicknames have died out.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

12.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:把缺词处加一个漏符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Jack and Fred are friend.One day,they went into a forest for a trip.They were enjoying the beauty of nature while they saw bear coming at them.All of them were very frightened.Fred ran up to a tree and climbing quickly.He did not think of Jack,who was not so good for tree climbing.Jack thought for a second.He has heard that animals do not like dead bodies.He fell to the ground but held his breath.The bear smelled them for a while and went away,thinking he was dead.Fred asked Jack,"What did the bear whisper into your ear?"Jack replied,"The bear asked me not to keep away from friends like you",and went on his way alone.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

19.What do you find hardest in learning English?
A:(56)E Sometimes it's just impossible to understand.
B:(57)F The more you listen to English,the easier it becomes.
A:That's easier said than done!
B:(58)D Then you can listen to Radio Beijing or VOA English programmes on the radio.
A:Do you think that would help?
B:(59)A And why not buy some English tapes and some books to go with them?I'm sure you'll find them useful.
A:Yes,that's a good idea.But I have another difficulty.(60)C
B:Oh!Well,for that,you'd better find an English pen friend.
A.Of course.
B.Certainly not.
C.My written English isn't very good either.
D.Why don't you buy a radio?
E.I find listening really hard.
F.Well,you just need lots of practice.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

16.For medical students,real experience begins not in a classroom but at a teaching hospital.These doctors in training are guided.But sometimes accidents happen and the students get injured.
For example,they might stick themselves with a needle while treating patients.Such needle sticks are common.But a recent study found that medical students often fail to report them.Failing to report an injury like this can be dangerous if a patient,or a medical worker,has an infectious disease.
Researchers at Johns Hopkins University in Baltimore,Maryland,did the study,which involved a survey answered by almost 700surgeons in training in the United States.
Almost 60% said they had suffered needle stick injuries when they were in medical school.Many said they were stuck more than once.Yet nearly half of those whose most recent incident happened in school did not report it to a health office.If they had,they would have been tested to see if they needed treatment to prevent an infection like HIV or hepatitis.
Most known cases of HIV or hepatitis are reported,but other possible infections often are not.Martin Makary,the lead author of the study,says medical students who are stuck put themselves and others in danger from infectious diseases.
Doctor Makary said,"A needle that goes through the skin needs to be as sharp as possible."Doctors in training may have to do hundreds of stitches (缝线) in some cases to close the skin after an operation.
Doctor Makary said,"I support using blunt tip needles which are considered safer.This needle is still sharp enough to go through body tissue,but it does have a blunt tip,so that if it accidentally goes into my finger,it's much less likely to hurt me."
How common are needle sticks among health care workers?An estimated 600,000to 800,000of these and similar injuries are reported each year in the United States.But Doctor Makary says the real number may be much higher.
The study advises doctors to protect their hands by wearing two sets of gloves.It also urges hospitals to establish a special telephone number for medical workers and students to call if they are injured.The idea is for hospitals to send a clear message that there is no reason not to report this kind of accident.

41.It is dangerous for medical students not to report needle stick injuries becauseC.
A.they don't know how to treat themselves.
B.they may meet more needle sticks
C.it may cause some diseases                
D.it may make patients sad.
42.If they report needle stick injuries,medical students willD.
A.receive treatment                 
B.be forbidden to use sharp needles
C.spend more time on training         
D.receive tests
43.The underlined word"blunt"in Paragraph 7is the closest in meaning to"A".
A.not sharp              B.not safe              
C.not long               D.not thick
44.What do we know from the passage?D
A.Doctors who don't report needle stick injuries will be punished.
B.Needle sticks among health care workers will reduce sharply in the future.
C.Most needle stick injuries happen in the United States.
D.Two suggestions are given to protect medical workers and students.
45.Where can this passage most probably be found?B
A.In an entertainment magazine               
B.In a science magazine
C.In a storybook                           
D.In science fiction.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

17.Mr.Green hurried to the airport only _______ that the plane had taken off.(  )
A.foundB.findingC.to findD.to have found

查看答案和解析>>

同步练习册答案